Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
sisi wrote:Gratuluję drugiej ciąży !!!
Antybiotykiem się nie przejmuj bo na tym etapie dziecko nie ma kontaktu z Twoim krwio obiegiem, dopiero w 5 tygodniu może być niebezpiecznie. Ja miałam in vitro i po punkcji dostałam antybiotyk na 7 dni, a drugiego dnia miałam transfer. Gdyby mogło to zaszkodzić dziecku to na pewno by mi go nie dali
Troszeczkę się uspokoiłam. Antybiotyk wynikało by ze brałam przed owulacją i 8 dni po.
Tylko czytałam na internecie że jest nie dozwolony i wpływa na rozwijające się kości u płodu i się wystraszyłam. Nazywał się Unidex. Muszę zapisać się na pierwszą wizytę i zapytam o to ginekologa Jeszcze jestem w szoku rano dzisiaj zobaczyłam dwie kreseczkisisi, Selja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny a co myślicie o detektorze tętna? Wiem, że to jeszcze za szybko, bo czytałam że tak od 12 tygodnia słychać już dobrze ale pytam ogólnie - myślałyście nad zakupem tego urządzenia?
Ja chyba się zdecyduję, bo póki nie będę czuła ruchów, to będę wariować codziennie między wizytą -
gabi544 wrote:Dziewczyny a co myślicie o detektorze tętna? Wiem, że to jeszcze za szybko, bo czytałam że tak od 12 tygodnia słychać już dobrze ale pytam ogólnie - myślałyście nad zakupem tego urządzenia?
Ja chyba się zdecyduję, bo póki nie będę czuła ruchów, to będę wariować codziennie między wizytą20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Gabi ja kupuje. Niby od 9tc juz cos slychac ale poczekam do 11-12 a zakupie jakos w 9-10tc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 13:04
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
truskawkax25 wrote:Troszeczkę się uspokoiłam. Antybiotyk wynikało by ze brałam przed owulacją i 8 dni po.
Tylko czytałam na internecie że jest nie dozwolony i wpływa na rozwijające się kości u płodu i się wystraszyłam. Nazywał się Unidex. Muszę zapisać się na pierwszą wizytę i zapytam o to ginekologa Jeszcze jestem w szoku rano dzisiaj zobaczyłam dwie kreseczki
Spokojnie, ja pytalam ginekologa o takie rzeczy, bo brałam m.in. leki na astmę po owulacji, a przed testem - jest zdania, że póki nie jest wykształcony płód, to to nie wpływa w jakikolwiek sposób, jako że zarodek bierze wszystkie niezbędne substancje z ciałka żółtkowego.truskawkax25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Trisska14 wrote:Ja jak poronilam to miałam mdłości jeszcze 2 tygodnie !masakra brak mdłości to nic złego
Dziś byłam u gina i jest serce, poprostu nie wierze a w ogóle się nie nastawia łam. On mi robi usg , szuka i szuka. Taka cisza a nagle mowi; wszystko ok , puls jest. Tylko ze zamazane lekko ale powtórka za 2 tygodnie. Nic złego to nie oznacza. No ale ja byłam na nfz wiec wątpię by to był super sprzęt a poza tym tak wcześnie? ? Nawet na necie nie czytałam o tym. Ja mówię do niego, że to dopiero 6 tydzień wiec i tak super a on ze juz początek 7. Wiec juz wiem jak liczyć zarodek ma 8.5 mm i odpowiada dokładnie 5t6d -
gabi544 wrote:Dziewczyny a co myślicie o detektorze tętna? Wiem, że to jeszcze za szybko, bo czytałam że tak od 12 tygodnia słychać już dobrze ale pytam ogólnie - myślałyście nad zakupem tego urządzenia?
Ja chyba się zdecyduję, bo póki nie będę czuła ruchów, to będę wariować codziennie między wizytą
I ja uważam, że to bardzo fajny pomysł po 12tc i na pewno będę używać. -
Ja chyba się zdecyduję, bo póki nie będę czuła ruchów, to będę wariować codziennie między wizytą
Ale tu dzisiaj obiadki pyszne, u mnie tylko kapuśniaczek się gotuje, za dużo biurowej pracy mi się uzbierało żeby drugie robićWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 13:16
-
nick nieaktualnyCookiemoster - przed 12 tygodniem nawet myślę o tym, bo jakbym tętna nie znalazła to chyba bym padła na zawał! a po 12 tygodniu chyba można, bo kończy się proces organogenezy, tak?
U mnie dzisiaj ziemniaczki, schab pieczony i mizeria! później zrobię może jeszcze naleśniki na słodko dla męża, a dla siebie krokiety -
Przez to że nie wyrabiam na zakrętach mam zaległości (ze 40 stron).
Wiec po koleii:
Jak jest nowa lista do przeklejenia to dajcie znać na której stronie - przepraszam, ale nie miałam na to czasu.
Mama w gipsie juz w domu. Teraz będziemy jeździć na zmianę opatrunku co kilka dni i zobaczymy co dalej... rokowania słabe.
W sobotę całą szczęśliwa po wizycie i USG, serduszko puka.
Dziś w nocy zimny kubeł wody, obudziłam się tak jak bym właśnie okresu dostała... rano tylko juz plamienie. Na IP całą wieczność w kolejce, na szczęści mój poprzedni lekarz nas zagadał i odrazu zabrał na USG. Serduszko puka, nic takiego nie widać, no może jakieś małe krwiaczki. Mam odpoczywać, brać dlaj leki i tyle... Wiec chciał nie chciał wylądowała na L4 I chyba już nie wrócę do pracy...
Gonitwa myśli, nie wiem co robić. Czy iść do swojej na wizytę odrazu czy poczekać, zmienić znów na niego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 13:25
Marciiik lubi tę wiadomość
-
Luz Maria wrote:Przez to że nie wyrabiam na zakrętach mam zaległości (ze 40 stron).
Wiec po koleii:
Jak jest nowa lista do przeklejenia to dajcie znać na której stronie - przepraszam, ale nie miałam na to czasu.
Mama w gipsie juz w domu. Teraz będziemy jeździć na zmianę opatrunku co kilka dni i zobaczymy co dalej... rokowania słabe.
W sobotę całą szczęśliwa po wizycie i USG, serduszko puka.
Dziś w nocy zimny kubeł wody, obudziłam się tak jak bym właśnie okresu dostała... rano tylko juz plamienie. Na IP całą wieczność w kolejce, na szczęści mój poprzedni lekarz nas zagadał i odrazu zabrał na USG. Serduszko puka, nic takiego nie widać, no może jakieś małe krwiaczki. Mam odpoczywać, brać dlaj leki i tyle... Wiec chciał nie chciał wylądowała na L4 I chyba już nie wrócę do pracy...
Gonitwa myśli, nie wiem co robić. Czy iść do swojej na wizytę odrazu czy poczekać, zmienić znów na niego.
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/lipiec-2017,11403,90.html
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
gabi544 wrote:Cookiemoster - przed 12 tygodniem nawet myślę o tym, bo jakbym tętna nie znalazła to chyba bym padła na zawał! a po 12 tygodniu chyba można, bo kończy się proces organogenezy, tak?
U mnie dzisiaj ziemniaczki, schab pieczony i mizeria! później zrobię może jeszcze naleśniki na słodko dla męża, a dla siebie krokiety -
cookiemonster wrote:Nie wnikałam w szczegóły, ale nie powinno się tak samo jak słuchanie serduszka przed 10 tyg też ponoć nie jest wskazane.
Tak to prawda z tym serduszkiem, jedynie mozna je zobaczyc -
nick nieaktualnycookiemonster wrote:Nie wnikałam w szczegóły, ale nie powinno się tak samo jak słuchanie serduszka przed 10 tyg też ponoć nie jest wskazane.
Luz Maria - mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Anga - trzymam kciuki
Ja zbieram się powoli po wypis i muszę odzyskać swoją kartę ciąży, bo jeszcze mi nie oddali ze szpitalaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 13:44
-
Hejoo. Kurde nie mam coś czasu ostatnio bo zabralamsie za sprzątanie domu bo w pt tata przylatuje
Dziewczyny powodzenia na wizytach
Która Tu o Tatarze wspomniała?? Zamorduje kocham tatar że świeżym chlebem
U nas dziś dwa obiady haha. Jeden dla mnie i syna (makaron że szpinakiem i kurczakiem plus parmezan) dla męża to samo tylko z pesto On szpinaku nie je ostatnio.
Ja myślałam nad detektorem. Koleżanka ma. Nie wiem sama... Z synem nie miałam i teraz chyba też nie kupuje