X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • sisi Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trisska gratuluję serduszka <3

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    Gratuluję drugiej ciąży !!! :)
    Antybiotykiem się nie przejmuj bo na tym etapie dziecko nie ma kontaktu z Twoim krwio obiegiem, dopiero w 5 tygodniu może być niebezpiecznie. Ja miałam in vitro i po punkcji dostałam antybiotyk na 7 dni, a drugiego dnia miałam transfer. Gdyby mogło to zaszkodzić dziecku to na pewno by mi go nie dali :)

Troszeczkę się uspokoiłam. Antybiotyk wynikało by ze brałam przed owulacją i 8 dni po.
    Tylko czytałam na internecie że jest nie dozwolony i wpływa na rozwijające się kości u płodu i się wystraszyłam. Nazywał się Unidex. Muszę zapisać się na pierwszą wizytę i zapytam o to ginekologa :) Jeszcze jestem w szoku rano dzisiaj zobaczyłam dwie kreseczki :)

sisi, Selja lubią tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co myślicie o detektorze tętna? Wiem, że to jeszcze za szybko, bo czytałam że tak od 12 tygodnia słychać już dobrze :) ale pytam ogólnie - myślałyście nad zakupem tego urządzenia?
    Ja chyba się zdecyduję, bo póki nie będę czuła ruchów, to będę wariować codziennie między wizytą :D

• sisi Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Dziewczyny a co myślicie o detektorze tętna? Wiem, że to jeszcze za szybko, bo czytałam że tak od 12 tygodnia słychać już dobrze :) ale pytam ogólnie - myślałyście nad zakupem tego urządzenia?
    Ja chyba się zdecyduję, bo póki nie będę czuła ruchów, to będę wariować codziennie między wizytą :D
    Też o tym myślałam, nawet mówiłam mężowi, ale powiedział, że najpierw doczekajmy 12 tygodnia i wtedy zaczniemy się zastanawiać nad takimi zakupami.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • rosax3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi ja kupuje. Niby od 9tc juz cos slychac ale poczekam do 11-12 a zakupie jakos w 9-10tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 13:04

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • SteveS Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawkax25 wrote:
    Troszeczkę się uspokoiłam. Antybiotyk wynikało by ze brałam przed owulacją i 8 dni po.
    Tylko czytałam na internecie że jest nie dozwolony i wpływa na rozwijające się kości u płodu i się wystraszyłam. Nazywał się Unidex. Muszę zapisać się na pierwszą wizytę i zapytam o to ginekologa :) Jeszcze jestem w szoku rano dzisiaj zobaczyłam dwie kreseczki :)

Spokojnie, ja pytalam ginekologa o takie rzeczy, bo brałam m.in. leki na astmę po owulacji, a przed testem - jest zdania, że póki nie jest wykształcony płód, to to nie wpływa w jakikolwiek sposób, jako że zarodek bierze wszystkie niezbędne substancje z ciałka żółtkowego.

truskawkax25 lubi tę wiadomość

KgXdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też kupujemy - mąż mówił, że fajnie byłoby posłuchać serca tak w domu, nie tylko przy lekarzu na USG. To działa chyba na zasadzie ultradźwięków, jak aparat USG, prawda?

• DTEM Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trisska14 wrote:
    Ja jak poronilam to miałam mdłości jeszcze 2 tygodnie !masakra :/ brak mdłości to nic złego

Dziś byłam u gina i jest serce, poprostu nie wierze :) a w ogóle się nie nastawia łam. On mi robi usg , szuka i szuka. Taka cisza a nagle mowi; wszystko ok , puls jest. Tylko ze zamazane lekko ale powtórka za 2 tygodnie. Nic złego to nie oznacza. No ale ja byłam na nfz wiec wątpię by to był super sprzęt a poza tym tak wcześnie? ? Nawet na necie nie czytałam o tym. Ja mówię do niego, że to dopiero 6 tydzień wiec i tak super a on ze juz początek 7. Wiec juz wiem jak liczyć ;) zarodek ma 8.5 mm i odpowiada dokładnie 5t6d :) :)
    Fantastyczna wiadomość!!! Gratulacje

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Przed 12tc nie powinno się go używać - podgrzewanie fasolki na tym etapie jest dla niej szkodliwe.
    I ja uważam, że to bardzo fajny pomysł po 12tc i na pewno będę używać.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Jezu, chyba jestem zacofana (albo za stara!). Nawet nie wiedziałam, że można sobie coś takiego kupić?!?! Podrzućcie jaki kupić i za ile to może też się skuszę:)
    Ale tu dzisiaj obiadki pyszne, u mnie tylko kapuśniaczek się gotuje, za dużo biurowej pracy mi się uzbierało żeby drugie robić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 13:16

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookiemoster - przed 12 tygodniem nawet myślę o tym, bo jakbym tętna nie znalazła to chyba bym padła na zawał! :D a po 12 tygodniu chyba można, bo kończy się proces organogenezy, tak? :)
    U mnie dzisiaj ziemniaczki, schab pieczony i mizeria! :D później zrobię może jeszcze naleśniki na słodko dla męża, a dla siebie krokiety ;)

• Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez to że nie wyrabiam na zakrętach mam zaległości (ze 40 stron).
    Wiec po koleii:
    Jak jest nowa lista do przeklejenia to dajcie znać na której stronie - przepraszam, ale nie miałam na to czasu.
    Mama w gipsie juz w domu. Teraz będziemy jeździć na zmianę opatrunku co kilka dni i zobaczymy co dalej... rokowania słabe.
    W sobotę całą szczęśliwa po wizycie i USG, serduszko puka.
    Dziś w nocy zimny kubeł wody, obudziłam się tak jak bym właśnie okresu dostała... rano tylko juz plamienie. Na IP całą wieczność w kolejce, na szczęści mój poprzedni lekarz nas zagadał i odrazu zabrał na USG. Serduszko puka, nic takiego nie widać, no może jakieś małe krwiaczki. Mam odpoczywać, brać dlaj leki i tyle... Wiec chciał nie chciał wylądowała na L4 I chyba już nie wrócę do pracy...
    Gonitwa myśli, nie wiem co robić. Czy iść do swojej na wizytę odrazu czy poczekać, zmienić znów na niego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 13:25

Marciiik lubi tę wiadomość

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luz Maria wrote:
    Przez to że nie wyrabiam na zakrętach mam zaległości (ze 40 stron).
    Wiec po koleii:
    Jak jest nowa lista do przeklejenia to dajcie znać na której stronie - przepraszam, ale nie miałam na to czasu.
    Mama w gipsie juz w domu. Teraz będziemy jeździć na zmianę opatrunku co kilka dni i zobaczymy co dalej... rokowania słabe.
    W sobotę całą szczęśliwa po wizycie i USG, serduszko puka.
    Dziś w nocy zimny kubeł wody, obudziłam się tak jak bym właśnie okresu dostała... rano tylko juz plamienie. Na IP całą wieczność w kolejce, na szczęści mój poprzedni lekarz nas zagadał i odrazu zabrał na USG. Serduszko puka, nic takiego nie widać, no może jakieś małe krwiaczki. Mam odpoczywać, brać dlaj leki i tyle... Wiec chciał nie chciał wylądowała na L4 I chyba już nie wrócę do pracy...
    Gonitwa myśli, nie wiem co robić. Czy iść do swojej na wizytę odrazu czy poczekać, zmienić znów na niego.
    Tu jest lista. Jakos po srodku strony
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/lipiec-2017,11403,90.html

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Cookiemoster - przed 12 tygodniem nawet myślę o tym, bo jakbym tętna nie znalazła to chyba bym padła na zawał! :D a po 12 tygodniu chyba można, bo kończy się proces organogenezy, tak? :)
    U mnie dzisiaj ziemniaczki, schab pieczony i mizeria! :D później zrobię może jeszcze naleśniki na słodko dla męża, a dla siebie krokiety ;)
    Nie wnikałam w szczegóły, ale nie powinno się:) tak samo jak słuchanie serduszka przed 10 tyg też ponoć nie jest wskazane.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Nicka789 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Nie wnikałam w szczegóły, ale nie powinno się:) tak samo jak słuchanie serduszka przed 10 tyg też ponoć nie jest wskazane.

Tak to prawda z tym serduszkiem, jedynie mozna je zobaczyc :)

3jgxqqmziee3p7kr.png 27.11 0heart.gif
    I IVF- 11.2016 11dpt beta 47,33 13dpt 121,47
    15dpt 387,6 18dpt 1613
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasypiam na stojąco...

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz czekam w poczekalni :) jestem podekscytowana i lekko zdenerwowana :)

Leoparde, Paula55, Selja, sisi lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Z tym serduchem na USG to wiem - gin mi mówił. Podobno to za duże obciążenie, w sobotę jak robił mi USG to puścił mi dosłownie na 3 sekundy dźwięk, żebym się uspokoiła trochę, bo właśnie nie powinno się dopplera robić tak wcześnie.
    Luz Maria - mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Anga - trzymam kciuki :)
    Ja zbieram się powoli po wypis i muszę odzyskać swoją kartę ciąży, bo jeszcze mi nie oddali ze szpitala :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 13:44

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoo. Kurde nie mam coś czasu ostatnio bo zabralamsie za sprzątanie domu bo w pt tata przylatuje :)

Dziewczyny powodzenia na wizytach :)

Która Tu o Tatarze wspomniała?? Zamorduje :P kocham tatar że świeżym chlebem <3

U nas dziś dwa obiady haha. Jeden dla mnie i syna (makaron że szpinakiem i kurczakiem plus parmezan) dla męża to samo tylko z pesto :) On szpinaku nie je ostatnio.

Ja myślałam nad detektorem. Koleżanka ma. Nie wiem sama... Z synem nie miałam i teraz chyba też nie kupuje :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś używa może odżywki do rzęs Regenerum? Podobno nie można w ciąży, hmmm...

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ