Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej!
Cały czas Was podczytuję, a jakoś zebrać się nie mogę, żeby cos napisać
U mnie ciąża jak dotąd bezobjawowa, może trochę UU spuchły co mnie cieszy :)Ale dziwi mnie, ze mdłości mnie ominęły w poprzedniej ciąży już spore miałam o tym czasie, ale to może i lepiej, bo w pracy mam ciężki czas i jeszcze siedzę z szefem w jednym pokoju A planuję dopiero na początku następnego roku się przyznać
Zresztą u mnie nikt nie wie nawet najbliższa rodzina do Świąt mam zamiar wytrzymać A Wy jak już powiedziałyście? Powiem Wam, że fajnie mi z ta małą tajemnicą i wcale mi nie śpieszno się nią dzielić
Czy myślałyście nad detektorem tętna? Trochę mnie kusi, ale skrajne opinie ma no i minimum 200 zł trzeba wydać.
Za to wózek mam już wypatrzony
Alimak - ja mam trzy różne i testuję, ale Pregnancy+ chyba mi najlepiej odpowiada, mimo iż po angielsku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 13:04
-
Nevermind ja też myślałam nad detektorem tętna ale jeszcze się waham. Ja powiedziałam bliskim jak tylko zobaczyliśmy serduszko czyli już ponad trzy tygodnie temu. Szefowi też musiałam powiedzieć co i jak bo przez jakiś czas miałam plamienia i musiałam siedzieć w domu, ale w sumie to na dobre mi to wyszło bo teraz mnie tak nie zawala robotą.
-
Marzenie27 wrote:Nevermind ja też myślałam nad detektorem tętna ale jeszcze się waham. Ja powiedziałam bliskim jak tylko zobaczyliśmy serduszko czyli już ponad trzy tygodnie temu. Szefowi też musiałam powiedzieć co i jak bo przez jakiś czas miałam plamienia i musiałam siedzieć w domu, ale w sumie to na dobre mi to wyszło bo teraz mnie tak nie zawala robotą.
W ktorym tyg widzialas serduszko? -
Nicka ja widziałam w 6tygodniu i 3 dniu ciąży. A w 5 tygodniu i 4 dniu pęcherzyk 9 mm z pęcherzykiem żółtkowym.
Marzenie - ja w poprzedniej ciąży właśnie po serduszku powiedziałam, a teraz nic mi się nie spieszy
Kamika23 - najważniejsze, że pojawil się pęcherzyk żółtkowy to bardzo dobrze teraz kolej na zarodeczek trzymam mocno kciuki za serduszkoWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 13:35
-
nevermind wrote:Nicka ja widziałam w 6tygodniu i 3 dniu ciąży. A w 5 tygodniu i 4 dniu pęcherzyk 9 mm z pęcherzykiem żółtkowym.
Marzenie - ja w poprzedniej ciąży właśnie po serduszku powiedziałam, a teraz nic mi się nie spieszy
Ja tez w 5 tyg czyli wczoraj widzialam pecherzyk tylko nie wiem ile mm ( mozesz zobaczyc poprzednia str tam dodalam zdj moze na oko bedziesz wiedziec ile ma mm ) i cialko zolte -
U nas póki co wiedzą rodzice i teściowie - w zasadzie mój tata, mimo że rozmawiamy tylko przez telefon, sam się domyślił, a mamie powiedziałam. Teściom mówiliśmy, bo oni oboje pracują w służbie zdrowia, a to małe miasto i zaraz by się od jakichś znajomych dowiedzieli
-
Nicka widziałam w 6 tygodniu i 1 dniu, ale miałam owulacje koło 14 dnia cyklu, bo to chyba też od tego zależy.
Nevermind u nas to właśnie pierwsza ciąża i najchętniej to byśmy się pochwalili całemu światu poza tym rodzicom powiedzieliśmy szybko bo mieszkamy z moją mamą, a rodziców męża włączaliśmy do kredytu na mieszkanie, bo ja jestem na doktoracie i mimo że zarabiam więcej niż mąż to są to stypendia i nie wliczają się do dochodu. A z dzidziusiem jeszcze bardziej by nam spadła zdolność więc chcieliśmy się uwinąć z tym do końca roku, żeby też na MDM się załapać. Więc u nas to była naprawdę specyficzna sytuacja, w innym wypadku może też byśmy się wstrzymali.
Bulkaasia fajnie wymyśliliście z tym prezentem Mikołajkowym na pewno będzie nie zapomniany:-) -
nick nieaktualnyKamila, ja widziałam to samo co Ty w ten sam dzień po 2 tyg. było serduszko
Poza tym cześć! Martwie się bo przeszły mi mdłości trzymało mnie 3 tygodnie, więc w cuda nie wierzę, że już po wszystkim. No nic, na razie trzeba się cieszyć, że apetyt wrócił, no i rozpoczynam 9tc -
nick nieaktualnyPannaNatalia wrote:Kamila, ja widziałam to samo co Ty w ten sam dzień po 2 tyg. było serduszko
Poza tym cześć! Martwie się bo przeszły mi mdłości trzymało mnie 3 tygodnie, więc w cuda nie wierzę, że już po wszystkim. No nic, na razie trzeba się cieszyć, że apetyt wrócił, no i rozpoczynam 9tc
Ja o mdłościach już zapomniałam jakieś 1,5 tyg temu! -
PannaNatalia wrote:Kamila, ja widziałam to samo co Ty w ten sam dzień po 2 tyg. było serduszko
Poza tym cześć! Martwie się bo przeszły mi mdłości trzymało mnie 3 tygodnie, więc w cuda nie wierzę, że już po wszystkim. No nic, na razie trzeba się cieszyć, że apetyt wrócił, no i rozpoczynam 9tc
Ooo juz 9tc Tez bym juz chciała
Zapodaj jakims suwaczkiem,zeby mozna bylo śledzić ktory u Ciebie jest tydzien -
Ciaza jest dzien starsza puki co. Jest w macicy na 1000 %%% jest pecherzyk 13,5 mm (tydz temu byl 3,3mm) i woreczek (nie mierzyl) i jest cosiek ale bez serduszka i bardzo minimalny ktorego tez nie mierzyl tylko kolorowo go znalazl. Za tydz w czwartek wizyta serduszkowa ❤❤❤ KURWA W KONCU SIE UDALO!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d5dcbebdfdc7.jpgMarzenie27, Asik_kk, nevermind, Leoparde, AniaKami, Paula55, przyszła mama, Marciiik, Dooti, bulkaasia, Nalunia, Selja, Aguuuś, sisi, cookiemonster, Agafia83 lubią tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
rosax3 wrote:Ciaza jest dzien starsza puki co. Jest w macicy na 1000 %%% jest pecherzyk 13,5 mm (tydz temu byl 3,3mm) i woreczek (nie mierzyl) i jest cosiek ale bez serduszka i bardzo minimalny ktorego tez nie mierzyl tylko kolorowo go znalazl. Za tydz w czwartek wizyta serduszkowa ❤❤❤ KURWA W KONCU SIE UDALO!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d5dcbebdfdc7.jpg
A te obok to co to jest? Super!!!! -
rosax3 wrote:Ciaza jest dzien starsza puki co. Jest w macicy na 1000 %%% jest pecherzyk 13,5 mm (tydz temu byl 3,3mm) i woreczek (nie mierzyl) i jest cosiek ale bez serduszka i bardzo minimalny ktorego tez nie mierzyl tylko kolorowo go znalazl. Za tydz w czwartek wizyta serduszkowa ❤❤❤ KURWA W KONCU SIE UDALO!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d5dcbebdfdc7.jpg
Asik_kk - za wizytę trzymam mocno kciuki!
Anga1989 - mnie zazwyczaj wieczorem ciągnie właśnie podbrzusze, ale bardziej w kierunku jajników. Zawsze wtedy zażywam magnez i nospę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 15:26