Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Nicka789 wrote:A te obok to co to jest?
Super!!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 15:37
Selja lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
rosax3 wrote:Co dokladnie obok? Ta diza czarna plama czy ta podobna rozmiarowo do tej? Ta z prawej strony?
Ta duza to wiem ze pecherzyk, chodzi mi o ta druga mala u gory -
Nicka789 wrote:Ta duza to wiem ze pecherzyk, chodzi mi o ta druga mala u gory
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0617617b405e.jpgkamika23, Nicka789, Leoparde, Selja lubią tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
rosax3 wrote:Ta mala posrodku na gorze to zmierzony pecherzyk
A no racja
A to sam pecherzyk jest? Kurcze wszystkim na zdj jest napisane ktory tydzien ciazy i jaka wielkosc pecherzyka a u mnie nic kompletnie nie ma -
Nicka789 wrote:rosax3 wrote:Ta mala posrodku na gorze to zmierzony pecherzyk
A no racja
A to sam pecherzyk jest? Kurcze wszystkim na zdj jest napisane ktory tydzien ciazy i jaka wielkosc pecherzyka a u mnie nic kompletnie nie maktosiek bardzo minimalny a woreczek taki normalny ale nie wiem ile bo na tym zdjeciu nie mierzyl a innego nie druknal..
07.11.2012 Julian
nick nieaktualnyRosa - gratulacje
w ogóle dziewczyny gratuluję wszystkim serduszek, wizyt
Mam do Was pytanko - może mi podpowiecie, co to może być. Otóż od kilku lat (2-3 lata) co kilka miesięcy na wargach sromowych, większych i mniejszych, wyskakuje mi po jednym takim podskórnym guzku (muszę go dokładnie wymacać palcami pod skórą) - nie sączy się z niego nic, nie ropi, jedyne co to boli przy dotyku, więc sądzę, że to nie opryszczka. No i co najważnijsze - sam znika po 2-3 dniach. Wiem, powinnam zapytać o to lekarza wcześniej, ale jak wcześniej z tym chciałam pójść to zawsze zdążył zniknąć i lekarze mnie zbywali, żebym przyszła jak będzie. No a teraz -wizyta 7 grudnia, i to znowu mi się pojawiło wczoraj, ale nieduże i już znowu zaczyna znikać. Oczywiście powiem lekarzowi, ale nie wiem czy będzie umiał zdiagnozować tak tylko po opisie. Znalazłam w internecie przykład na forum, dziewczyna miała tak samo i pisała, że to było u niej zatkanie gruczołu Bartholina i podobno to nie jest groźne dla dziecka. Tylko co to jest?macie jakieś podobne doświadczenia?? (aa - i przepraszam za dokładny opis, jeśli kogoś tym uraziłam albo coś
)
-
rosax3 wrote:Ciaza jest dzien starsza puki co. Jest w macicy na 1000 %%% jest pecherzyk 13,5 mm (tydz temu byl 3,3mm) i woreczek (nie mierzyl) i jest cosiek ale bez serduszka i bardzo minimalny ktorego tez nie mierzyl tylko kolorowo go znalazl. Za tydz w czwartek wizyta serduszkowa ❤❤❤ KURWA W KONCU SIE UDALO!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d5dcbebdfdc7.jpgNasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
gabi544 wrote:Rosa - gratulacje
w ogóle dziewczyny gratuluję wszystkim serduszek, wizyt
Mam do Was pytanko - może mi podpowiecie, co to może być. Otóż od kilku lat (2-3 lata) co kilka miesięcy na wargach sromowych, większych i mniejszych, wyskakuje mi po jednym takim podskórnym guzku (muszę go dokładnie wymacać palcami pod skórą) - nie sączy się z niego nic, nie ropi, jedyne co to boli przy dotyku, więc sądzę, że to nie opryszczka. No i co najważnijsze - sam znika po 2-3 dniach. Wiem, powinnam zapytać o to lekarza wcześniej, ale jak wcześniej z tym chciałam pójść to zawsze zdążył zniknąć i lekarze mnie zbywali, żebym przyszła jak będzie. No a teraz -wizyta 7 grudnia, i to znowu mi się pojawiło wczoraj, ale nieduże i już znowu zaczyna znikać. Oczywiście powiem lekarzowi, ale nie wiem czy będzie umiał zdiagnozować tak tylko po opisie. Znalazłam w internecie przykład na forum, dziewczyna miała tak samo i pisała, że to było u niej zatkanie gruczołu Bartholina i podobno to nie jest groźne dla dziecka. Tylko co to jest?macie jakieś podobne doświadczenia?? (aa - i przepraszam za dokładny opis, jeśli kogoś tym uraziłam albo coś
)
ja miałam kiedyś zatkanie tego gruczołu, na początku była mała gulka myślałam, że jakaś krostka się robi, ale potem rosło coraz bardziej, a to cały czas było pod skórą, nic się nie sączyło. Potem już mega urosło nie dawało się za bardzo chodzić ani siedzieć, na początku robiłam nasiadówki i smarowałam to różnymi maściami, żeby to pękło i żeby to oczyścić z tej ropy co się zebrała w środku, ale zapalenie ciągle się odnawiało i pomógł dopiero antybiotyk. Lekarz mi wtedy mówił, że u niektórych kobiet ten guzek może być nawet wielkości kurzego jajka i wtedy trzeba już to oczyszczać operacyjnie.Powiedz o tym koniecznie lekarzowi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 16:49
-
nick nieaktualnyMarzenie27 wrote:ja miałam kiedyś zatkanie tego gruczołu, na początku była mała gulka myślałam, że jakaś krostka się robi, ale potem rosło coraz bardziej, a to cały czas było pod skórą, nic się nie sączyło. Potem już mega urosło nie dawało się za bardzo chodzić ani siedzieć, na początku robiłam nasiadówki i smarowałam to różnymi maściami, żeby to pękło i żeby to oczyścić z tej ropy co się zebrała, ale zapalenie ciągle się odnawiało i pomógł dopiero antybiotyk. Lekarz mi wtedy mówił, że u niektórych kobiet ten guzek może być nawet wielkości kurzego jajka i wtedy trzeba już to oczyszczać operacyjnie.Powiedz o tym koniecznie lekarzowi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 16:57