X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa, Asia, muszka gratuluję :) za resztę (w tym za siebie :D) trzymam kciuki ;) ostatnio trochę mnie tu mniej, bo córka daje popalić, całą noc nie spałam więc nie nadrobię już was. Moja wizyta zbliża się wielkimi krokami, już prawie 8dni i zobaczymy czy jest serduszko <3

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Asik_kk Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie na pewno! Trzymamy kciuki ;)

w4sqdqk3kke62kr4.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry brzuchatki ;)

Co tu taka cisza z rana? ;) wszystkie śpią? ;) ja standardowo od 3 nie śpię...
    Ciekawe ile to jeszcze potrwa...

Życzę Wam spokojnego piątku i weekendu ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero przebudzam się, moja pora nadeszła choć jeszcze bym pospala. Nie lubię tego ze tak ciemno o tej porze ☺

• Dooti Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się szykuję do pracy ale strasznie mi się nie chce...lenia mam okropnego ostatnio.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Budzik zadzwonił więc czas wstawać. Jak dobrze, że to dziś piątek!!! I to Black Friday :D Zakupowe małe szaleństwo dziś mnie czeka po pracy :)

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zwykle w niedoczasie. Po szpitalnych wtorkowych akcjach byłam u swojej gin. USG nie pokazało nic niepokojącego poza torbielą na jajniku, której 3 dni wcześniej ni było. Juz nie plamienie tylko brązowy śluz w małych ilościach.
    Czy któraś ma jakieś swoje doświadczenia z torbieli w ciąży?
    Za to kolejna rewelacja, z racji cukrzycy w poprzedniej ciąży dostałam test obciążenia glukozą "na dzień dobry" i znów jestem SŁODKĄ MAMĄ :-/

• Agafia83 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewuszki :-) ja znowu w trasie.... Dobrze ze w pracy sezon ma się ku końcowi jeszcze tylko dwa tygodnie i będzie spokój i.... pierwsza wizyta :-) jeszcze raz powodzonka na wszystkich wizytach i dużo uśmiechu w ten matury dzień. Buziaki

30.11.2016 Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmieniają datę swojego przyjścia
    na świat
  • Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z braku czasu tylko was podczytuje i nie mogę odnieść się do każdej z osobna.
    Mam jedną próbę do nas wszytkich i myślę że z korzyścią dla wszytskich:
    Nie bierzcie się za interpretowanie wyników innych forumowiczem, badań krwi, testów papa czy USG. Od tego mamy lekarzy prowadzących nasze ciążę. Owszem każda może odnieść się do swoich doświadczeń i tego jak to było u niej, ale interpretacją zdjęć USG na forum to już przesada. Jesteśmy tu po to by się wpierać, wysłuchać, radzić, ale zaufajmy naszym lekarzą i nie nakrecajmy się nawzajem.

Od taki apel z rana. Mam nadzieje ze nie będzie powodem do publicznego linczu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 07:25

gabi544, Marciiik, Aguuuś, Junioer lubią tę wiadomość

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej lipcóweczki ;) Bardzo możliwe że będę tu do Was czasami zaglądać.

Tydzień temu test pokazał dwie kreski dzisiaj idę do lekarza pierwszy raz i się przekonam co tam u mnie się dzieje.
    Jestem marcówką 2016, nie planowałam zupełnie obecnej ciąży, ale się poszalało z m. to trzeba się liczyć że dzidziuś może być. Trochę się boje jak sobie poradzę z dwójką takich malców, ale wyjścia nie mam hihihi.

Miłego dnia dla Was ;)

She86, Aguuuś lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! :-*
    Witaj Madlene :-)

Kto dzisiaj biegnie na wizytę?

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamitki <3
    Asia, muszka grratuluje <3 <3
    Luz maria mysle tak jak ty. Kazda ma lekarza i kazda ma swoje tempo dla dziecka. Nikt nie jest taki sam. Wszystko moze sie roznic . ;)

Dzis rano zaspalam z synkiem a wiec szybko sie ubieramy by na 8 byc w przedszkolu. Wychodze i szlak mnie trafia bo trzeba szyby z auta skrobac. Ale w koncu dojechalismy do przedszkola ale zaraz.. Co tu tak pusto? Nie ma zadnego auta i wszystko pogaszone..
    Matka zapomiala ze dzis wolne.. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 08:47

Leoparde lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Nicka789 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam :)
    Ja dzisiaj sobie dalam na oko i wstalam po 8 :D
    Madlene to czekamy na wiesci :)

3jgxqqmziee3p7kr.png 27.11 0heart.gif
    I IVF- 11.2016 11dpt beta 47,33 13dpt 121,47
    15dpt 387,6 18dpt 1613
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luz Maria wrote:
    Ja jak zwykle w niedoczasie. Po szpitalnych wtorkowych akcjach byłam u swojej gin. USG nie pokazało nic niepokojącego poza torbielą na jajniku, której 3 dni wcześniej ni było. Juz nie plamienie tylko brązowy śluz w małych ilościach.
    Czy któraś ma jakieś swoje doświadczenia z torbieli w ciąży?
    Za to kolejna rewelacja, z racji cukrzycy w poprzedniej ciąży dostałam test obciążenia glukozą "na dzień dobry" i znów jestem SŁODKĄ MAMĄ :-/
    Luz Maria - ja też mam torbiel na jajniku. Na wizycie 9 listopada miała 1,9 x 2,5 cm a jak robił mi lekarz USG w szpitalu w sobotę, to była 3,2 x 2,7 cm. Mówił, że to torbiel lutealna (czy jakoś tak) i że powinna się wchłonąć do 14 tc, jak wytwory się łożysko i przejmie funkcję podtrzymywania ciąży i że często podobno to się zdarza na początku.

Tzn co? Wyszła Ci cukrzyca już?
    Ja miałam dzisiaj lecieć na badania, ale zapomniałam rano oddać mocz i dupa :D ale w poniedziałek juz lecę na 100 %, bo inaczej nie dostanę wyników do wizyty :D

Ja męczę powoli śniadanie, bo mdli mnie jak nie wiem, nie mam apetytu, ale musze coś wcisnąć, bo na pusty żołądek mdli jeszcze bardziej.

• Fatim Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa to maraton sobie zafundowalas :P Madlene ja jestem wrzesniową mamą 2015 (ale jestem z pazdziernikowych, bo mój dzieć urodził się 19dni przed terminem). Wyjścia nie ma, damy radę ;) u mnie będą 22miesiące różnicy i tylko modlę się by dziecko miało moją grupę krwi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 09:19

Madlene.:) lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja...obudzilam sie o 3:22 i do 5:20 nie spalam...w polowie tego czasu wiercenia sie tak zglodnialam ze poszlam po banana...fajnie ze nie jestem sama w tym nocnym niespaniu ;).... coz tylko teraz trzeba wstac i isc do pracy...powiedzielismy wczoraj wieczorej corce,poplakala sie z radosci...i nazwala dziecko Bob....wspaniale ;) ..moze bede musiala powiedziec szefowej dzisiaj,nie chce klamac poprostu a z samopoczuciem roznie moze byc,ma malo ludzi do pracy wiec tez nie chce jej zostawic tak nieprzygotowanej...po lracy mam zamiar pojechac do przychodni i zaklepac sobie polozna jakas,znajac moje szczescie spotkam przed drzwiami kogos znajomego i tyle bedzie z niemowienia ludziom ;).... moze uda mi sie jakis suwaczek zrobic dzisiaj,zobaczymy....milego dnia wszystkim!

0MPT.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa o torbieli nic nie wiem.pewnie jak kontrolowana to bedzie wporzadku prawda? Moze cos na zasadzie mojego miesniaka?... a cukrzyca ciazowa hm...no jednak sie zdarza,masz doswiadczenie to moze latwiej bedzie sie dostosowac? Chociaz nic przyjemnego wiadomo,moja corka ma cukrzyce tylu 1 i tak sie zastanawiam czy mi zrobia w ciazy testy glukozy bo normalnie tylko z moczu robia na wizytach...

0MPT.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Witam sie i ja...obudzilam sie o 3:22 i do 5:20 nie spalam...w polowie tego czasu wiercenia sie tak zglodnialam ze poszlam po banana...fajnie ze nie jestem sama w tym nocnym niespaniu ;).... coz tylko teraz trzeba wstac i isc do pracy...powiedzielismy wczoraj wieczorej corce,poplakala sie z radosci...i nazwala dziecko Bob....wspaniale ;) ..moze bede musiala powiedziec szefowej dzisiaj,nie chce klamac poprostu a z samopoczuciem roznie moze byc,ma malo ludzi do pracy wiec tez nie chce jej zostawic tak nieprzygotowanej...po lracy mam zamiar pojechac do przychodni i zaklepac sobie polozna jakas,znajac moje szczescie spotkam przed drzwiami kogos znajomego i tyle bedzie z niemowienia ludziom ;).... moze uda mi sie jakis suwaczek zrobic dzisiaj,zobaczymy....milego dnia wszystkim!
    Ja gdzies kolo 4 wstalam na banana ;D
    Haha. No tak wszedzie gdzie sie idzie ktis znajomy musi byc ;D zycze powodzenia w wybraniu poloznej. ;)

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Nicka789 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tez tak macie takie uczucie jakby cos mialo wam leciec tam na dole?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 09:50

3jgxqqmziee3p7kr.png 27.11 0heart.gif
    I IVF- 11.2016 11dpt beta 47,33 13dpt 121,47
    15dpt 387,6 18dpt 1613
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha :D ja też o 7 rano na banana :D wczoraj pierwszy dzień od 3 tyg kiedy mnie nie muliło. Zaczęłam gadać do brzuszka, że chyba przesadza z tą łaskawością bo zaczynam się martwić. No to dostałam na wieczór i całą noc falę mdłości i trzymają mnie do teraz, ale w sumie się cieszę :)

Poza tym dzień dobry :D zastanawiam się jak wyprosić l4 od lekarza, bo szefowa sama kazała mi zmontować, ehhhhh :)

Marciiik lubi tę wiadomość

‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ