X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • She86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax super, gratuluję, oby tak dalej!

Ja dziś zrobiłam zlecone przez lekarza badania i przy okazji bete! Mam wynik, wynosi 29205. 12go listopada byla 1844, czyli przyrost 58,5% ale myślę że jest ok, mimo że belly zaznaczyło że ponizej normy.
    Do lekarza jednak dziś nie będe szła, postaram sie wytrzymac ten tydzień do 1.12 :) Mniej czuje to klucie i parcie wiec jestem spokojniejsza/

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi, tez coś takiego miałam może dwa, trzy razy, ale nigdy nie zdążyłam z tym do lekarza bo zawsze znikało

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde - mówiłaś o tym lekarzowi teraz? Kurczę martwię się bo to podobno jest spowodowane bakteriami, ale z drugiej strony jak czytam o tym ropniu Bartholina to wogóle nie pasuje do moich objawów. Mam nadzieję, że to jednak nie to tylko nie wiem - kaszak albo zatkanie mieszków włosowych..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 17:12

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiłam, ale ciężko cokolwiek stwierdzić kiedy nic nie widać.
    Ale nie teraz. Bo ostatnio trafiło mi się to z rok temu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 17:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie - czyli nic Ci nie powiedzieli konkretnego, tak jak mnie. Bez widoku ciężko określić. U mnie nawet jak to jest to ciężko to dostrzec bo to jest jakby pod śluzówką, może leciuteńkie uwypuklenie widać, ale koloru skóry, niczym sie nie wyróżnia. No nic- muszę jakoś uzbroić się w cierpliwość i czekać do wizyty, choć mam nadzieję, że jeżeli to samo znika, to chyba nic poważnego :)

• Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Tylko, że mi właśnie nic nie rośnie - malutka kuleczka i znika po kilku dniach. No i nie pojawia się zawze w jednym miejscu, tylko w różnych miejscach warg się pojawia - raz przy łechtaczce, raz przy wejściu do pochwy. Jasne, że powiem lekarzowi o tym. A Ty dostawałaś ten antybiotyk ze względu na fakt, że Cię bardzo bolało, tak? Z tego co czytałam to nie jest groźne dla ciąży, chociaż teraz zaczynam się martwić...

Więc miejmy nadzieję że to nie to, bo ja to strasznie wspominam. Mi też się nie pojawiało cały czas w jednym miejscu, antybiotyk dostałam żeby zwalczyć te bakterie które to wywoływały, bo bez antybiotyku ciągle wracało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 17:28

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry, ze sie dziewczyny wtrace ;) Ja na poczatku ciazy tez mialam taki maly guzek, bolal jak diabli i wygladal jak wiekszy pryszcz. Lekarz wykluczyl ropien Bartholina. Zapisal mi leki { masc i globulki dopochwowe ) i przeszlo wszystko po okolo 5 dniach

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina - dzięki za odpowiedź :) U mnie właśnie to samo znika, bez żadnych nasiadówek, maści, niczego. Ciekawe, co lekarz mi powie na to..
    Dzięki Wam dziewczyny za pomoc - uciekam się zdrzemnąć, bo od wczoraj senność za dniaosiąga swoje apogeum! :D

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis* wrote:
    Bulkasia tak z tfl zamowilam. A tobie juz przysłali???
    Jeszcze nie właśnie, cały czas czekam. Zamówiłam w zeszły piątek. A długo czekalas?

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miewam coś takiego, ale w jednym, konkretnym miejscu i zwykle zwiastuje infekcję grzybiczą ;) Czasem pojawia się też, jak za dużo siedzę w jednej pozycji.

KgXdp1.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Ciaza jest dzien starsza puki co. Jest w macicy na 1000 %%% jest pecherzyk 13,5 mm (tydz temu byl 3,3mm) i woreczek (nie mierzyl) i jest cosiek ale bez serduszka i bardzo minimalny ktorego tez nie mierzyl tylko kolorowo go znalazl. Za tydz w czwartek wizyta serduszkowa ❤❤❤ KURWA W KONCU SIE UDALO!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d5dcbebdfdc7.jpg
    Super cieszę się bardzo !!

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Asik_kk Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Leoparde - mówiłaś o tym lekarzowi teraz? Kurczę martwię się bo to podobno jest spowodowane bakteriami, ale z drugiej strony jak czytam o tym ropniu Bartholina to wogóle nie pasuje do moich objawów. Mam nadzieję, że to jednak nie to tylko nie wiem - kaszak albo zatkanie mieszków włosowych..
    gabi ja tez miewam takie zmiany, jestem alergikiem, mam wrazliwa, atopowa skore, lekarz mi powiedzial, ze to moze byc nawet kwestia zbyt "sztucznych" czy zbyt ciasnych majtek, wynika raczej z podraznienia niz bakterii :) ale wiadomo, lekarz musi zobaczyć co to jest u Ciebie żeby stwierdzic konkretnie ;)

w4sqdqk3kke62kr4.png
  • Asik_kk Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wizycie, stresu było dużo, bo nie wszystko szło u mnie dobrze, a i beta była "niejednoznacznie", ale na USG wszystko idealnie! wiek zarodka dokładnie taki jak wynika z owulacji i zobaczyliśmy bijące serduszko :) <3 spłakałam się w gabinecie! dziękuję Wam za kciuki i wsparcie i mnie i fasolce bardzo pomogły :) trochę się uspokoiłam, mam dużo więcej dobrych myśli niż lęków, a kolejna wizyta dopiero za miesiąc :)
    https://drive.google.com/file/d/0B4sKACMmHtLEZllSWlZ5NWZjeVdWVXUybnF4SlJjZ05XT0tj/view?usp=sharing tu jest dzidźka nasza <3 najpiękniejszy centymetr jaki widziałam w życiu :)

gabi544, Solane, przyszła mama, bulkaasia, She86, Marciiik, Anga1989, Nalunia, Paula55, Marzenie27, Selja, monika1991, Dooti, basienka13.07.:), Alimak lubią tę wiadomość

w4sqdqk3kke62kr4.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asikk super wieści!!!! Wspanile po prostu!

Asik_kk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik - dzięki za odpowiedź :)
    No i wspaniale, że zobaczyliście już <3 ! ja też płakałam jak zobaczyłam tę pulsującą kropeczkę :) odjazd :)

przyszła mama, Selja lubią tę wiadomość

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Rosa - gratulacje :) w ogóle dziewczyny gratuluję wszystkim serduszek, wizyt :)
    Mam do Was pytanko - może mi podpowiecie, co to może być. Otóż od kilku lat (2-3 lata) co kilka miesięcy na wargach sromowych, większych i mniejszych, wyskakuje mi po jednym takim podskórnym guzku (muszę go dokładnie wymacać palcami pod skórą) - nie sączy się z niego nic, nie ropi, jedyne co to boli przy dotyku, więc sądzę, że to nie opryszczka. No i co najważnijsze - sam znika po 2-3 dniach. Wiem, powinnam zapytać o to lekarza wcześniej, ale jak wcześniej z tym chciałam pójść to zawsze zdążył zniknąć i lekarze mnie zbywali, żebym przyszła jak będzie. No a teraz -wizyta 7 grudnia, i to znowu mi się pojawiło wczoraj, ale nieduże i już znowu zaczyna znikać. Oczywiście powiem lekarzowi, ale nie wiem czy będzie umiał zdiagnozować tak tylko po opisie. Znalazłam w internecie przykład na forum, dziewczyna miała tak samo i pisała, że to było u niej zatkanie gruczołu Bartholina i podobno to nie jest groźne dla dziecka. Tylko co to jest? :D macie jakieś podobne doświadczenia?? (aa - i przepraszam za dokładny opis, jeśli kogoś tym uraziłam albo coś :D )
    Nie wiem co to ale jak o tym mowisz to Ci powiem ze tez czasem ttak mam...

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik cudne wieści :)

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po dlugim dniu...usg pokazalo nam piekne bicie serca,glowe i cialo z ala ogonem ;) o dlugosci 12,6 mm..wiek okreslony na 7 tydzien i 4 dzien...miesniak tez urosl o ok centymetr ..nikt nie widzi nieprawidlowosci,wiec wielka ulga,nie widac tez powodu krwawien..uff...polozna powiedziala ze jak da rade dotrwac do 8 tygodnia to juz 90% ciaz sie swietnie utrzymuje...wiec trzeba wierzyc ze bedziemy w tych 90% ... mam sie zglosic do poloznej i beda mnie dalej kierowac....dobre wiesci,ciesze sie tez z Waszych oozytywnych usg

Asik_kk, AniaKami, Marzenie27, Selja, Anga1989, Dooti, basienka13.07.:), Leoparde, She86, Marciiik, Aguuuś, gabi544, sisi, Alimak, Zoja lubią tę wiadomość

0MPT.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka jak dobrze, że wszystko u Ciebie jest w porządku :) Serduszko <3 bije i to najważniejsze!!! Cieszę się bardzo i oby tak dalej.

Asik_kk lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Asik_kk Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Muszka!!! Gratuluje! ❤️❤️❤️;););)

w4sqdqk3kke62kr4.png
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ