X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    a teraz jaki masz??

Nie robiłam, w poneidziałek zrobie.

• Selja Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Ja brałam dupka od 16-25 d.c i potem miałam odstawić i test .. Zrobiłam i już potem nie brałam :/ ale kurcze pewnie powinnam brać cały czzas ... Od środy już biorę i mam nadzieje, że już będzie ok :))
    Ja miałam odstawić jak będzie test negatywny więc cały czas biorę :)

Gabi piękna lista <3

gabi544 lubi tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 super lista, jak mam ją przykleić na pierwszą stronę to daj znać.

Wizytę u swojej gin i USG mam 19.11. (w Medicover są to niestety osobne wizyty, a USG robi inny specjalista). Do tego czasu osiwieje, serio.
    Ale jak to mówią do trzech razy sztuka…. w tym roku… Biorę clexan, duphaston i oczywiście kwas foliowy.
    Bete robiłam dwa razy (po 48h), przyrost był i więcej razy nie robię bo to i tak nic nie da i nic nie zmieni.
    Progesteron robiłam w dwóch poprzednich ciążach i był OK więc teraz mi nie zleciła.

PannaNatalia – nie demonizuj tak tej kawy :-) zapytaj lekarza czy w Twoim przypadku możesz i już. Jedna dwie nie za mocne nie szkodzą o ile np. nie masz kłopotów z ciśnieniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 11:27

• MaagdaM Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luz Maria, dziwne ja mam w jednej wizycie usg i wizytę u lekarza. A mam abonament w medicoverze własnie.

f2w3vfxmb0qc55qi.png
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubuskie :)

Ja czekam caly czas na ten 17.11.. zrobilam sobie kolejny test wczoraj nie wiem po co chyba dla uspokojenie. Nie mam zadnych plamien.nokres spóźniony 5 dni. Niech nie przychodzi przez kolejne 8 mies :P

ja z objawow mam tylko poczucie ze w brzuchu cos jest. Czuje sie taka wydeta i mam jakby twardy brzuch. Czasem mnie pobolewa jak jade samochodem lub jak siedze za biurkiem jakby pozycja siedzaca mi nie służyła. Ale w sumie coraz mniej. Poza tym to nic. No i cycki jakies duze ale ja zawsze miałam duże hehe

gdzie sobie prowadzicie kalendarz ciazy?
    jak z seksikiem? Odstawiony? ;)

wgl dzis w pracy zlapali mi kota bo mialam brac dla rodzicow (na obiekcie sa sliczne mlode poldzikie). Ale jak poczytalam o toksoplazmozie to go oddalam. Darowalam sobie takie ryzyko.. Cos ktos o tym slyszal?

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu odstawiony.. :D :D teraz można szaleć:)

gabi544 lubi tę wiadomość

• Evaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ....z obliczen ternin na poczatek lipca :) gratuluje Wam wszystkim ...lipiec piekny miesiac..... u mnie moj cud powstal po 3 latach walki przez ivf.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 12:58

Biedroneczka83, gabi544, Selja, PannaNatalia, Junioer, She86 lubią tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    U nas niestety na razie odstawiony, bo w sumie jak zrobiłam test to leczyłam isę z grzybicy - wzięłam 6 tabletek z 15 i po pozytywnym od razu odstawiłam te leki, bo w ciąży są zakazane. No i teraz nie wiem czy mam nadal infekcję (niby nic nie boli ani nic, ale momentami swędzi, jakby coś tam się zaczynało na nowo ), dlatego nie seksimy się, żeby się nie pozarażać nawzajem. Ale już mnie nosi, bo od 3 tygodni mamy celibat :/ :D
    Idę w środę do gina, zobaczymy co mi powie na to. Kurcze mam tyle pytań, musze sobie pozapisywać pytania, bo zapomnę i z gabinetu wyjdę znowu ciemna jak tabaka w rogu :D

Evaa - gratuluję serdecznie <3
    na który dzień lipca masz termin wg BBF? wpiszę Cię na listę od razu :)

Luz Maria wrote:
    gabi544 super lista, jak mam ją przykleić na pierwszą stronę to daj znać.
    Kochana może wstawisz na pierwszą stronę, jak będziesz miała czas ją edytować i dodawać nowe dziewczyny, żeby już nie robić zamieszania potem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 13:21

Evaa lubi tę wiadomość

• Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa gratulacje!:-)
    U mnie niestety też celibat przez te plamienia, szkoda bo słyszałam że w ciąży podobno jeszcze lepsze doznania dzięki temu że wszystko jest lepiej ukrwione:-P

Evaa lubi tę wiadomość

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam moge dolaczyc ? Termin mam na 6 lipca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 13:36

gabi544, Jaguś_7810, Selja, Marzenie27, She86 lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne :) zapraszamy :) super, że grono się powiększa
    Powiedz coś o sobie :) długo się staraliście? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nowe dziewczyny :) gratuluje! :D

Ja też miałam przez chwilę chyba jakąś infekcję, ale kupiłam sobie fitolizyne i wszystko zeszło po pierwszym użyciu. Polecam, ziołowy lek, bezpieczny w ciąży :) od zawsze używam.

Rany, jeszcze godzina do wyników... :)

• Evaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My staralismy sie ponad 3 lata.... mamy synka 8 latka :) ja rocznik 83.

Selja lubi tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza ciaza w 2 cyklu sie udalo a druga w 4 cyklu:) ja jestem z woj. Slaskiego :)

Biedroneczka83, Selja lubią tę wiadomość

relgi09kd0jrtcj6.png

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rocznik 88 :)

Selja lubi tę wiadomość

relgi09kd0jrtcj6.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny :)
    Coraz więcej nas, super :)

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem nowa na forum. Udało nam się w 4cs, który raczej nie zapowiadał takiego zakończenia ;-) jesteśmy bardzo szczęśliwi.
    Powiedzcie kochane na kiedy planować pierwszą wizytę u gin. żeby było coś widać na usg?

She86 lubi tę wiadomość

• MaagdaM Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Hej dziewczyny. Jestem nowa na forum. Udało nam się w 4cs, który raczej nie zapowiadał takiego zakończenia ;-) jesteśmy bardzo szczęśliwi.
    Powiedzcie kochane na kiedy planować pierwszą wizytę u gin. żeby było coś widać na usg?
    Zależy kiedy była owulacja, jak beta (może wskazywać moment zagnieżdżenia. Najwcześniej około 6 tygodnia raczej (pod koniec?), jak owulacja i zagnieżdżenie było późne to 8-9 tydzień.

f2w3vfxmb0qc55qi.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacja była około 16 dnia cyklu, 10 dni później testy ciążowe pozytywne. Czyli wizyta w 7 tygodniu powinna być ok.
    Dzięki

• PiKi Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    ja mialam owulacje w 19 dniu i zapisalam sie na 17.11 i to bedzie 8 tydzien. babka w rejestracji powiedziala ze 8 tydzien bedzie bardzo fajny bo powinno byc serduszko i wgl :)
    PannaNatalia wrote:

pytam o odstawienie bo sie boje, ale sprobowalismy raz z malzem i jeszcze nidgy nie mialam tak dlugiego orgazmu ;>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 16:59

nicka1234 lubi tę wiadomość

f2w3dqk37wy2z51g.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ