X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to znowu cierpię na bezsenność. Budzę się po kilka razy, wiercę się i nie mogę zasnąć. Nerwy jeszcze na wodzy ;-)

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pijecie kawę?

• jednataka Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezsenność u mnie też jest...A do pracy trzeba wstać... Dziś to chyba od 5 nie śpię, a zaraz zaczynam zajęcia z dzieciakami...

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa wrote:
    Czesc dziewczyny ....z obliczen ternin na poczatek lipca :) gratuluje Wam wszystkim ...lipiec piekny miesiac..... u mnie moj cud powstal po 3 latach walki przez ivf.

Evaa, ja tez po IVF. To był mój czwarty transfer. Wg. terminu transfery termin na 9 lipca. W przyszłym tygodniu idę na usg, żeby sprawdzić, czy wszystko ok. Poprzednią ciążę (również IVF) niestety straciłam w 8 tygodniu - okazało się, że mam mutację MTHFR, która mogła być powodem.

Evaa lubi tę wiadomość

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za miłe słowa :) wiem, co oznacza spadek... Dziękuję też za przykład spadku i wzrostu na październikowym.. Szukałam takiego punktu przyczepienia, że jest choć kropla w morzu nadziei.
    Ratuje mnie jedynie to, że nie plamiłam, nie krwawiłam, a wiek płodu pokrył się z owulacją. A tak w ogóle to dowiedziałam się, że mam dwurożność macicy :)
    Gin powiedział, że spadek jest nieznaczny, że jeśli doszłoby do poronienia, to raczej przez te 48 godzin powinien spaść przez pół. Mam wymiotować i źle się czuć, wtedy będzie dobry objaw. Wczoraj spałam z reklamówką w ręce... Chyba na tego dupka tak źle reaguje. No nic, 3mam kciuki za siebie i za Was :)

• She86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Ja jestem rocznik 86. Pierwsza ciąża w pierwszym cyklu starań - synek. Teraz za 4 podejściem i zobaczymy co będzie...może córcia i będzie parka ;-)

To tak jak ja, też jestem rocznik 86, udało się w 4 cs. Z pierwszym dłużej nam zeszło bo w 7 się udało dopiero. Ja już mam córkę, teraz chciałabym syna :D

Leoparde lubi tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• She86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:

Ja piję :)

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• She86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Dziękuje za miłe słowa :) wiem, co oznacza spadek... Dziękuję też za przykład spadku i wzrostu na październikowym.. Szukałam takiego punktu przyczepienia, że jest choć kropla w morzu nadziei.
    Ratuje mnie jedynie to, że nie plamiłam, nie krwawiłam, a wiek płodu pokrył się z owulacją. A tak w ogóle to dowiedziałam się, że mam dwurożność macicy :)
    Gin powiedział, że spadek jest nieznaczny, że jeśli doszłoby do poronienia, to raczej przez te 48 godzin powinien spaść przez pół. Mam wymiotować i źle się czuć, wtedy będzie dobry objaw. Wczoraj spałam z reklamówką w ręce... Chyba na tego dupka tak źle reaguje. No nic, 3mam kciuki za siebie i za Was :)

Trzymam kciuki żeby beta znów zaczeła rosnąć! Ja w pierwszej ciązy miałam małe przyrosty i teraz nie robie, nie chcę się denerwować :) Poza tym to kosztuje a i tak nic nie pomoże..

Luz Maria lubi tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    To tak jak ja, też jestem rocznik 86, udało się w 4 cs. Z pierwszym dłużej nam zeszło bo w 7 się udało dopiero. Ja już mam córkę, teraz chciałabym syna :D

No to trzymajmy kciuki za nasze szczęścia :-*

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:

Też mam dwurożność macicy o.O teraz jest chyba sezon na dwurożność naprawdę ^^ a ty kochaniutka jaki jesteś rocznik?:>

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:

Ja kawę odstawiłam odrazu ^^ aczkolwiek tak mnie ciągnie do niej... ale opanowuje się :P

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Ja kawę odstawiłam odrazu ^^ aczkolwiek tak mnie ciągnie do niej... ale opanowuje się :P
    W pierwszej ciąży próbowałam odstawić kawę, ale bez niej kiepsko się czułam więc zapytałam ginekolog i pozwoliła pić, ale w niedużych ilościach. Cieszyłam się kawą do końca ciąży ;-) mój syn to wulkan energii ;-)

Mandy, She86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) trochę mi lepiej, jeszcze mama mnie pociesza.. mówi, że ma raka, bo tak przeczytała w internecie... no i powie mężowi, żeby założył mi blokadę, bo narobię biedy przez te nerwy.

Ja rocznik 94, pewnie jestem tu najmłodsza.. jak zawsze :P
    Jaguś, w swoim życiu byłam u 6 chyba lekarzy. Żaden nie powiedział mi o tej wadzie. Miałam też mięśniaka wycinanego, też nikt nie mówił, że mam jakąś wadę :) Więc nie wiem.. "udało" nam się w pierwszym cyklu. Może ta nieświadomość faktycznie jest dobra.

A co do kawy to pije dalej :)

Pytałam lekarza, czy dobre kupiłam tabletki tj. omegamed start. Powiedział, żebym zapytała mamy co jadła w ciąży :) bo to są pieniądze wywalone w błoto. Ehhh :)

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    :) trochę mi lepiej, jeszcze mama mnie pociesza.. mówi, że ma raka, bo tak przeczytała w internecie... no i powie mężowi, żeby założył mi blokadę, bo narobię biedy przez te nerwy.

Ja rocznik 94, pewnie jestem tu najmłodsza.. jak zawsze :P
    Jaguś, w swoim życiu byłam u 6 chyba lekarzy. Żaden nie powiedział mi o tej wadzie. Miałam też mięśniaka wycinanego, też nikt nie mówił, że mam jakąś wadę :) Więc nie wiem.. "udało" nam się w pierwszym cyklu. Może ta nieświadomość faktycznie jest dobra.

A co do kawy to pije dalej :)

Pytałam lekarza, czy dobre kupiłam tabletki tj. omegamed start. Powiedział, żebym zapytała mamy co jadła w ciąży :) bo to są pieniądze wywalone w błoto. Ehhh :)

O kurcze myślałam, że ja jestem najmłodsza:P
    My jesteśmy z mężem 3 lata po ślubie tzn w sierpniu minęło nam 3 latka :) a staraliśmy się równe 12 miesięcy i ten 13 okazał się szczęśliwy o.O Wydaje mi się, że pomogło to HSG ... bo w cyklu w którym się udało miałam właśnie je robione .. Już w grudniu mieliśmy wybierać się do Kliniki jakiejś, a tu proszę :)

kurcze dziewczyny :P chyba skuszę się na tę jedną kawę chociaż :D

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    W pierwszej ciąży próbowałam odstawić kawę, ale bez niej kiepsko się czułam więc zapytałam ginekolog i pozwoliła pić, ale w niedużych ilościach. Cieszyłam się kawą do końca ciąży ;-) mój syn to wulkan energii ;-)

No popatrz :) to super, więc chyba się skuszę :P

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba tu najstarsza 83 i w dodatku styczeń :-)
    Juz pisałam żebyście tak z tą kawą nie walczyły :-) zapytajcie lakarza i napewno wam pozwoli jedna dwie nie za mocne :-)

My nie mamy problemów z zajściem, tylko potem zaczynają się schody. Wiec zachodze regularnie co drugi cykl w tym roku. Ale powiem Wam, że przy pozytywnym teście ciążowym pozytywne emocje takie same jak za pierwszym razem. Ten jest moim 5 pozytywnym testem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 11:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Ja to znowu cierpię na bezsenność. Budzę się po kilka razy, wiercę się i nie mogę zasnąć. Nerwy jeszcze na wodzy ;-)

Bezsenność jest koszmarna! Choć pociesza mnie, że nie tylko ja mam ten problem. A najgorsze, że potem w pracy trzeba jakoś funkcjonować!

Ja też piję kawę. Małą i słabą, ale piję! Nie piję czarnej herbaty już od bardzo dawna, więc mała kawa nie zaszkodzi :)

• Junioer Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luz Maria wrote:
    To ja chyba tu najstarsza 83 i w dodatku styczeń :-)
    Juz pisałam żebyście tak z tą kawą nie walczyły :-) zapytajcie lakarza i napewno wam pozwoli jedna dwie nie za mocne :-)

Ja najstarsza - rocznik 81.

Kawę piję nadal, tylko ograniczyłam z 5 do 2 dziennie :)

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Evaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wasze objawy dziewczyny??
    Ja poranne mdlosc,piersi spuchniete,czasem poboli lekko brzuszek,no i sennosc i zmeczenie zwykle popoludniu ziewam i ziewam :)

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • Selja Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    Ja najstarsza - rocznik 81
    Podbijam ja 80 :)

Junioer lubi tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ