X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • birdy-n Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monkle wrote:
    ja jak byłam u lekarza i powiedziałam babce, że robiłam betę i mam 25 tyś., to mnie wyśmiała, że po cholerę robię ;] także kochana na USG, uspokoić się, wdech wydech, cycki do przodu (jak nie bolą za bardzo) i lecimy razem do lipca.

ja mam też chwile zwątpienia, że jeszcze serduszka nie było i coś tam, sroś tam, ale póki nie mam plamień ani innych niepokojących objawów to staram się nie przejmować i nie myśleć za dużo.

u mnie z nowości to podejrzewają cukrzycę ciążową i mam skierowanie na krzywą cukrową i x innych badań. Żyć nie umierać :)

miłego wieczoru i weekendu!
    U mnie podobnie- staram się odpychać od siebie doła, który przychodzi często nocami i chce mi się wyć... Duże nadzieje wiąże z kolejną wizytą, ale strasznie się jej boję bo jeśli nadal nic nie będzie widać to może to oznaczać koniec marzeń.
    Też mam wysoki cukier(101) i też robię krzywą.

7v8rcsqv0odqdxtr.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    A ja się nakręciłam, bo TSH robione w lipcu pokazało mi wartość 2,53 - mój ginekolog nie zwrócił na to w ogóle uwagi, a na tym forum czytam, że dla kobietyh panującej ciążę najlepiej by TSh wynosiło poniżej 1. Teraz się boję, jaki mam obecnie poziom i w poniedziałek z rana lecę na badania. Wystraszyłam się mega.. :/

Miałam problemy z tsh na początku ciąży, zrobiłam pierwsze badanie lekarz skierował mnie do endykronologa z wynikami. Lekarka się przeraziła wynikiem, i chciała włączyć od razu leczenie, jednak coś jej cykło i kazała jeszcze powtórzyć badanie. Zrobiłam drugi raz wyszło ok, zrobiłam 3 raz wyszło źle, potem 4 i 5 i znowu bardzo dobrze. Udało się bez leków, ale do końca ciąży raz w m-cu musiałam sprawdzać tsh,ft3,ft4.

Tarczyca lubi szaleć zaraz po zajściu, więc się bardzo nie martw jak wyjdzie źle. Lekarz będzie wiedział co robić ;)

Mania25 lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Agafia83 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jak zaczęłam płakać mu w rękaw to mówi że już mam huśtawki nastrojów i że przesadzam, skoro nic mnie nie boli to musi być dobrze.... Aj mężowie...

30.11.2016 Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmieniają datę swojego przyjścia
    na świat
  • monkle Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    birdy-n wrote:
    U mnie podobnie- staram się odpychać od siebie doła, który przychodzi często nocami i chce mi się wyć... Duże nadzieje wiąże z kolejną wizytą, ale strasznie się jej boję bo jeśli nadal nic nie będzie widać to może to oznaczać koniec marzeń.
    Też mam wysoki cukier(101) i też robię krzywą.

Ja się nie boję ja czekam przytupując nóżkami, bo będzie biło serducho, że hoho!

Ja mam 93 i już się mojej ginekolog nie spodobało. Lepiej dmuchać na zimne. Może nie zwrócę tej glukozy i przejdę dzielnie jak poprzednią :)

W pracy mam śmiesznie - mój przełożony, z którym siedzę w pokoju, raz dziennie pyta, jak się czuję, czy OK, wyręcza mnie, żebym nie chodziła za dużo. Ogólnie zabawnie :)

Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
    Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.

12.2016 [*] pamiętam Aniołku.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia83 wrote:
    Mój mąż jak zaczęłam płakać mu w rękaw to mówi że już mam huśtawki nastrojów i że przesadzam, skoro nic mnie nie boli to musi być dobrze.... Aj mężowie...

I na pewno ma rację! :)

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia a jakie ty mialas te bety ostatnio ze malo urosla? Ponad 5 tysiecy to norma jest jeszcze na ten tydzien! Ja tez mam niska bete ale najwazniejsze ze rosnie <3

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nachodziłam się dziś i strasznie boli mnie podbrzusze. Leżę sobie w łóżku grzecznie i oglądam "Bogowie" w TVN ;)

Asik_kk, She86 lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • birdy-n Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja męczę pracę pt "Dlaczego u progu XXI wieku warto studiować prawo?" i jakoś kompletnie nie mam weny...

7v8rcsqv0odqdxtr.png
  • Asik_kk Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia pozdrawiam tez znad Bogów!

bulkaasia lubi tę wiadomość

w4sqdqk3kke62kr4.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam obiad w sfinksie i się zatrulam :((( strasznie niedobrze mi i w brzuchu bulgocze, przelewa się :/

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BloodMarry nie wiem czy dobrze robisz, przepraszam że się wtrącam ale sama miałabym pewne obawy, za chwilę może Ci się nie udać ukryć ciąży, a jak się połapią to tej umowy mogą ci jednak nie zaproponować, masz jeszcze trzy tygodnie ubezpieczenia zdrowotnego i chorobowego i do końca tego czasu możesz dostać zwolnienie od lekarza na dane pracodawcy i sama zanieść je do ZUS, przysługiwać ci będzie pełna pensja aż do porodu, a po porodzie możesz się zarejestrować w PUP i otrzymywać przez pierwszy rok 1000 złotych macierzyńskiego z urzędu - tzw Kosiniakowe, wiem, że może być ci szkoda stracenia szansy na umowę na stałe, ale jeśli w przeciągu tych trzech tygodni nie dostaniesz umowy do podpisania to ja bym nie liczyła na uczciwość tego pracodawcy, jeśli przekroczysz ten miesiąc od zakończenia umowy, a oni nie dadzą ci umowy to nie masz szans na zwolnienie, pozostanie tylko zasiłek dla bezrobotnych - ja tak miałam w poprzedniej ciąży, wtedy jeszcze Kosiniakowego nie było, zostałam z małym dzieckiem, 1000 becikowego i niczym więcej

kurczę zastanów się jeszcze

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Luz Maria - ja też mam torbiel na jajniku. Na wizycie 9 listopada miała 1,9 x 2,5 cm a jak robił mi lekarz USG w szpitalu w sobotę, to była 3,2 x 2,7 cm. Mówił, że to torbiel lutealna (czy jakoś tak) i że powinna się wchłonąć do 14 tc, jak wytwory się łożysko i przejmie funkcję podtrzymywania ciąży i że często podobno to się zdarza na początku.

Tzn co? Wyszła Ci cukrzyca już?

Niestety tak wyszłam mi, w poprzedniej ciąży tez miałam. Jak robiłam badania po ciąży to wyszły wyniki w normie wiec to stan związany ewidentnie z ciążą. No nic jutro idę na wizytę znów do swojej gin i zobaczymy co powie... na pewno dieta, jedzie zdrowo i na godzinę i pomiary cukru. Ma to swoje + z synem przytyłam tylko 8 kg a ogólnie po ciąży schudłam ponad 12 kg od wagi wyjściowej z dniu testu :-) Przez te 2 lata już sporo nadrobiłam wiec dieta nie będzie taka zła :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 22:06

• Nicka789 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwia mnie te pobolewania jak na okres.. tez was boli?

3jgxqqmziee3p7kr.png 27.11 0heart.gif
    I IVF- 11.2016 11dpt beta 47,33 13dpt 121,47
    15dpt 387,6 18dpt 1613
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka każdą ma prawo boleć, kłuć i ciągnąć ;) macica się rozszerza :) bólu sugerującego że dzieje się coś niedobrego nie pomylisz z niczym :(

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Nicka789 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:
    Nicka każdą ma prawo boleć, kłuć i ciągnąć ;) macica się rozszerza :) bólu sugerującego że dzieje się coś niedobrego nie pomylisz z niczym :(

Mam pytanko na priv. Wyslalam zaproszenie :)

3jgxqqmziee3p7kr.png 27.11 0heart.gif
    I IVF- 11.2016 11dpt beta 47,33 13dpt 121,47
    15dpt 387,6 18dpt 1613
  • Mamusia_23 Znajoma

Wysłany: 26 listopada 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej!
    Nadrobić was to nie lada wyczyn !
    Gratuluje wszystkim wizytujacym !
    Ja pierwsza wizytę mam w środę. CIEKAWE co mi powie pani doktor. Ostanio mój kochany synek daje mi w nocy popalić. A wiec nie dość ze chce mi się spać przez nadmiar hormonów to dochodzi jeszcze przemęczenie i chodzę jak zombi :(
    Rosax ja Cię chyba pamiętam z sierpniowek 2016 prawda ?
    Ja teraz jestem pod innym loginem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 07:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry .
    Mdłości moje juz osiągnęły chyba maxymalny poziom. Ciekawe czy będę się tak męczyć codziennie czy w końcu sobie rzygne i będzie spokój :)

• Mamusia_23 Znajoma

Wysłany: 26 listopada 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trisska14 wrote:
    Dzień dobry .
    Mdłości moje juz osiągnęły chyba maxymalny poziom. Ciekawe czy będę się tak męczyć codziennie czy w końcu sobie rzygne i będzie spokój :)

Ja w pierwsze ciąży miałam okropne mdłości ! Ale nie wymiotowałam ani razu.

• Asik_kk Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha polecam, ja poszłam sobie rzygnac i na jakieś 2h czułam sie wspaniale! Niestety pózniej od nowa jak zwykle ;) ale już przestałam narzekać, bo maz mówi ze jestem wariatka - wiecznie marudzę ze mam mdłości a jak na 1 dzień mi przeszły to pół dnia spędziłam płacząc ze coś jest nie tak ;)

w4sqdqk3kke62kr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BloodMarry :) z takim pracodawcą w ogóle bym się nie cackała. Powiedziała co jest na rzeczy, postraszyła inspekcją pracy, że żądasz umowy bo tak czy siak nie mogą Cię zwolnić w obecnym stanie. Nie pamiętam od ilu już nie masz tej umowy, ale śmiało możesz przedstawić, że na ten czas trwania JUŻ byłaś w ciąży :) akurat nasze państwo, niestety opiekuńcze, bardzo dobrze zadbało o mamuśki więc nie masz się czym martwić, tylko wywal kawe na ławe i przestań się cackać bo i tak nikt się z Tobą nie liczy.
    Mi szefowa kazała przynieść l4 bo po prostu do pracy nie chodzę, nie mam wyników, blokuje miejsce, a tak to na te prawie 2 lata kogoś sobie załatwi.

Dziewczyny.. :D mnie też muli non stop, czasem mnie wydrze ale to bardziej z rana. Też się zamartwiałam jak mi przeszło na parę godzin, to wybłagałam nieprzespaną noc, aż mnie telepało z tych mdłości :)

Wczoraj miałam takie potworne kłucie od pochwy do jajników, że ledwo szłam siusiu. Nie wiem co to było... czy coś się rozciągało... rano spokój. Oczywiście, nie licząc mdłości. Właśnie ratuje się bananem :D

Dzień dobry!

Teściowa mnie wywali z domu za ten leżing o tej porze. Kto to widział na wsi.. przecież wstaje się z kurami... :D :D

‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ