X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Agafia83 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam żadnych plamień.. Cały czas mam kremowy śluz...

30.11.2016 Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmieniają datę swojego przyjścia
    na świat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    Cześć!
    Od narodzin może 3 raz weszłam na belly, patrze, a tu lipcówki 2017!
    Jakoś w tych okolicach, równo rok temu usłyszałam serduszko Ani.
    KIEDY TO ZLECIAŁO? Za rok Wy tak napiszecie lipcówkom 2018 :)
    Życzę Wam spokojnych ciąż, szybkiego rozwiązania i bezproblemowego wychowywania!

Pozdrawiam
    Lipcówka 2016 :)
    Całuski i uściski dla córuni <3 zazdroszczę, że masz ją już przy sobie. Ja nie mogę doczekać się chociaż drugiego trymestru. Mam nadzieję, że to tylko teraz na początku tak się ciągnie, a z biegiem tygodni zacznie lecieć coraz szybciej i że będę jeszcze tęsknić za tymi początkami ciąży :)

Agaax lubi tę wiadomość

• Agaax Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Całuski i uściski dla córuni <3 zazdroszczę, że masz ją już przy sobie. Ja nie mogę doczekać się chociaż drugiego trymestru. Mam nadzieję, że to tylko teraz na początku tak się ciągnie, a z biegiem tygodni zacznie lecieć coraz szybciej i że będę jeszcze tęsknić za tymi początkami ciąży :)
    Dziękujemy :)
    Ojj celebruj każdy dzień, potem tego brakuje. Ja już zapomniałam jak to jest, pamiętam tylko ruchy dziecka, moje 21 kg na plusie i brak kostek w stopach i te czerwcowo-lipcowe upały :D
    Jeszcze raz powodzenia :)

gabi544 lubi tę wiadomość

201607055580.png
  • Agafia83 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się na poniedziałek, do jakiegoś obcego lekarza....

30.11.2016 Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmieniają datę swojego przyjścia
    na świat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia83 wrote:
    Umówiłam się na poniedziałek, do jakiegoś obcego lekarza....

Ale chętnie skopałabym Ci tyłek :) wiem, że powtarzam się do porzygu, ale ja też robiłam bete w tym samym laboratorium i po 48h zamiast wzrosnąć to spadła!!! Był wtedy 5w3d a na usg był sam pęcherzyk żółtkowy.
    Po dwóch tygodniach, dzięki mojemu ginekologowi, który niby nie pozostawił mi złudzeń ale powiedział, że "czekamy!". 7w0d usłyszałam serduszko! Babo, masz przyrost!! Ja miałam spadek i tak się udało :) ! też nie miałam plamień, żadnych! tylko sam śluz kremowy :) głowa do góry! leć na IP żeby się uspokoić :) ja wiem, że nic złego się nie dzieje.

Ktoś tu pisał o bananach i gruszkaaaach i mandarynkach...? :D Od kilku dni moje stałe menu :D

Agafia83, gabi544, She86 lubią tę wiadomość

• Agafia83 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Normalnie chyba się w Tobie zakocham:P

na świat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę bardzo :P po prostu ta beta to jedno wielkie gówno, które niepotrzebnie nas stresuje. Ja byłam roztrzęsiona, zapłakana.... mogę Wam załączyć zdjęcia bety i zdjęć usg :P szlag mnie trafia jak czytam, że po raz enty ktoś robi tą bete, skoro widać obraz usg. Bedzie dobrze!!! :)

Aguuuś, She86 lubią tę wiadomość

• Crisperss Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia o co chodzi z tym małym przyrostem? :p przecież już masz tak wysoką betę że nie można liczyć że będzie się podwajać co 48h. Ważne że rośnie i nie plamisz... spokojnie dziewczyno :D ciesz się ciążą...

Agafia83 lubi tę wiadomość

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • Agafia83 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee Crispers bo ja na pierwszą wizytę mam dopiero za 2 tyg. więc postanowiłam sobie zbadać betę po raz 3 i chyba Pan Bóg mnie pokarał... że zamiast cieszyć się i wierzyć to jeszcze sprawdzam....

na świat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na karnego jeżyka! musimy sobie tu takiego sprawić za te srety bety :D

Dooti, Aguuuś, Marciiik, monika1991 lubią tę wiadomość

• Dooti Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia dokładnie, jak nie plamisz to nie jest źle. U mnie też kolorowo nie jest, ale spiełam pośladki i idę dalej. Martwienie się nic nam nie pomoże. Ja dostałam od lekarza zakaz robienia bety. Też mam w poniedziałek wizytę i całkiem obcego lekarza. Postanowiłam się w miarę możliwości jak najbardziej zrelaksować przez ten weekend.
    A tak w ogóle to nażarłam się pierniczków i mdli mnie...

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Agafia83 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne jesteście:)
    Cieszę się że mogę być wśród takich dzielnych dziewcząt jak Wy :*

na świat
  • Nicka789 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja napoilam sie soku z burakow i marchwi :P maz mi kupil taki 250 ml w Tesco :) Przedawkowanie wit A nie jest mozliwe ald jedna szklanka dziennie badz co drugi dzien soku z marchwi jest wskazana, pamietajcie aby nie jesc watrobki bo zawiera bardzo duza dawke wit A i jest bardzo szkodliwe w tym momencie dla naszych malenstw

3jgxqqmziee3p7kr.png 27.11 0heart.gif
    I IVF- 11.2016 11dpt beta 47,33 13dpt 121,47
    15dpt 387,6 18dpt 1613
  • Asik_kk Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia nie daj sie zwariować. W pewnym momencie beta przestaje być wyznacznikiem, załatw usg jak najszybciej, bo będziesz sie denerwować a to nie dobrze dla dzidzi - wiem co mowię bo sama przechodziłam, nie czekaj zrób jak mówią dziewczyny idź na IP! Trzymam kciuki za silna mamusie i fasolkę ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 20:11

w4sqdqk3kke62kr4.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka789 wrote:
    A ja napoilam sie soku z burakow i marchwi :P maz mi kupil taki 250 ml w Tesco :) Przedawkowanie wit A nie jest mozliwe ald jedna szklanka dziennie badz co drugi dzien soku z marchwi jest wskazana, pamietajcie aby nie jesc watrobki bo zawiera bardzo duza dawke wit A i jest bardzo szkodliwe w tym momencie dla naszych malenstw

Smacznego :D Ja też popiłam sok z jabłek i marchwi :) Dziś z Mężem testowaliśmy wyciskarkę :D Taki domowy sok nawet nie przypomina tego ze sklepu - rewelacyjny zakup :)A z pulpy po wyciskaniu marchwi jutro robie ciasto marchewkowe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 20:17

Nicka789 lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• BloodMary Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche nie w temacie ale musze sie wyzalic ;D Ja rok czasu czekalam na zielone swiatelko z mozliwoscia staran bo ciagle bylo cos nie tak z moja praca... a to smieciowka, a to to, a to siamto (a jednak stabilnosc zatrudnienia byla dla mnie i mojego partnera priorytetem) no i w koncu dostalam umowe na 3 miesiace z obietnica przedluzenia, w tym czasie zaszlam w ciaze, umowa mi sie skonczyla w zeszlym tygodniu a jakos o nowej nikt nie mowi... to znaczy mowi "moze od stycznia, teraz nic, zobaczymy"... no i chodze sobie do tej pracy, rzygam sobie czasem jak sie nawacham chemii do mycia, ledwo stoje na nogach po 15h dniowce ale kuzwa nikomu nic powiedziec nie moge bo juz napewno nie dostalabym tej umowy nawet w styczniu... wiem, ze to nielegalne co oni wyrabiaja ale srednio mam na to wplyw...
    Mam dola i sie musze "wylac" przed kims, ze czlowiek juz w 1 firmie pracuje uczciwie prawie 2 lata a ciazy godnie przejsc nie moze... i absolutnie nie chodzi mi o L4, tylko o takie zwykle 8h dniowki bez dzwigania i wachania smrodow, ktore sie kobiecie naleza ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 20:40

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz potwierdził bardzo wczesną ciążę, pęcherzyk ciążowy widać. Byłam u nowego ginka i stwierdzam że wracam do starego z pierwszej ciąży. Poszłam do nowego ze względu na ogrom poleceń, a powiem Wam że taki flirciarz że ja nie jestem w stanie logicznie myśleć, krepuje mnie i wizyta była cały czas w napięciu.

Czas mi się dłuży okropnie, chciałabym już święta i serduszko <3

Krokodylica, She86 lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • jednataka Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia, dziewczyny mają rację! Jedz na IP,powiedz, że miałaś jakieś delikatne plamienie czy coś i będziesz wiedziała czy wszystko ok,w co mocno wierzę ;)

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • monkle Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak byłam u lekarza i powiedziałam babce, że robiłam betę i mam 25 tyś., to mnie wyśmiała, że po cholerę robię ;] także kochana na USG, uspokoić się, wdech wydech, cycki do przodu (jak nie bolą za bardzo) i lecimy razem do lipca.

ja mam też chwile zwątpienia, że jeszcze serduszka nie było i coś tam, sroś tam, ale póki nie mam plamień ani innych niepokojących objawów to staram się nie przejmować i nie myśleć za dużo.

u mnie z nowości to podejrzewają cukrzycę ciążową i mam skierowanie na krzywą cukrową i x innych badań. Żyć nie umierać :)

miłego wieczoru i weekendu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 20:57

Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
    Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.

12.2016 [*] pamiętam Aniołku.
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nakręciłam, bo TSH robione w lipcu pokazało mi wartość 2,53 - mój ginekolog nie zwrócił na to w ogóle uwagi, a na tym forum czytam, że dla kobiety panującej ciążę najlepiej by TSh wynosiło poniżej 1. Teraz się boję, jaki mam obecnie poziom i w poniedziałek z rana lecę na badania. Wystraszyłam się mega.. :/

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ