X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Solane Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz czekam do 23 grudnia na badania prenatalne, tydzien wczesniej ide oddac krew na pappa, wyniki mają być na dzien badania usg genetycznego.

w57v9n73n742fstj.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tweety89 wrote:
    o jaki duży już maluszek ;) , sąsiadko ;)
    widzę ze tez masz wg usg ciąże młodsza ??

Tak mlodsza ciaza jest. Lekarka mówi ze gdzies o tydzien. Ale moze maluch nadrobi bo na razie rosnie jak na drozdzach ;) hehe

Hmm sasiadko? Czy ja o czyms nie wiem? :)

l22nhdgen92nqanl.png
  • Nicka789 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Rosa nastepna wizyte mam dopiero 5 stycznia o_O

Jak ja to wytrzymam :P

Ooo to masz po Nowym Roku prenatalne, tak jak ja bede miec :) Jeszcze terminu nie mam bo bedzie mnie gin zapisywac na nast wizycie 21.12, ale jak patrzylam to zaraz po Nowym Roku bedzie juz 12 tydzien i tak mnie pewno zapisze :)

3jgxqqmziee3p7kr.png 27.11 0heart.gif
    I IVF- 11.2016 11dpt beta 47,33 13dpt 121,47
    15dpt 387,6 18dpt 1613
  • tweety89 Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Tak mlodsza ciaza jest. Lekarka mówi ze gdzies o tydzien. Ale moze maluch nadrobi bo na razie rosnie jak na drozdzach ;) hehe

Hmm sasiadko? Czy ja o czyms nie wiem? :)

właśnie oglądałam foto usg i zobaczyłam miasto. Ja jestem z Mysłowic, ale Tychy znam bywam :)
    Musze powiedzieć izba przejęć na ginekologii w wojewódzkim szpitalu rewelacja byłam tydzień temu z plamieniami nawet mój gin do którego chodzę prywatnie nie przebadał mnie tak dokładnie :D

ckaiflw13oqrzcja.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 5 stycznia bede miec wg OM 12+4 :)

Tweety no popatrz, rzut beretem ;) tak blisko

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ale mnie nakręciłyście tym detektorem..... to na pewno nie szkodliwe???

• Fatim Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja, anga śliczne maleństwa. Matko kochana jak mnie mdli, leżę i zdycham a trzeba wziąć córkę na spacer i jechać kupić jej zimowe buty

Anga1989, Zoja lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solane wrote:
    Ja teraz czekam do 23 grudnia na badania prenatalne, tydzien wczesniej ide oddac krew na pappa, wyniki mają być na dzien badania usg genetycznego.
    Oo a mnie mają pobrać tego samego dnia co badanie USG, czytałam ze ważne żeby był ten sam dzień ? Lekarz kazał Ci zrobić tydzień przed ?

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Zoja Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za miłe słowa! <3 <3 <3
    Anga super Dzidzior!
    Tez zastanawiam się nad kupnem detektora ale nie lubię zbierać rupieci i.. boję się , że nie będę umiała go obsługiwać i jego zakup odniesie odwrotny skutek ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 12:58

Anga1989 lubi tę wiadomość

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuje zadnego detektora. Co mi to da? Jak sie cos stanie to i tak tego dziecka nie uratuje a jak sie nic nie stanie to sie tylko bede stresowac jak nie uslysze tetna. A te pieniadze wole przeznaczyc na monitor oddechu po urodzeniu bo wydaje mi sie bardziej uzyteczny ;)

Wczoraj pierwszy raz odkad dowiedzialam sie o ciazy zgodzilam sie na seks i wiecie co? Tak sie balam, ze cos sie stanie i ze cos mnie zaboli, ze lezalam jak zwloki z wielkimi oczami i mowilam tylko "szybciej koncz" ;D no romantico straszne ;D

Asik_kk, sisi, She86, Selja lubią tę wiadomość

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • Zoja Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BloodMary wrote:
    Ja nie kupuje zadnego detektora. Co mi to da? Jak sie cos stanie to i tak tego dziecka nie uratuje a jak sie nic nie stanie to sie tylko bede stresowac jak nie uslysze tetna. A te pieniadze wole przeznaczyc na monitor oddechu po urodzeniu bo wydaje mi sie bardziej uzyteczny ;)

Wczoraj pierwszy raz odkad dowiedzialam sie o ciazy zgodzilam sie na seks i wiecie co? Tak sie balam, ze cos sie stanie i ze cos mnie zaboli, ze lezalam jak zwloki z wielkimi oczami i mowilam tylko "szybciej koncz" ;D no romantico straszne ;D
    Haha ja myślałam, że umrę ze strachu podczas pierwszego świadomego ciążowego sexu.
    A co najgorsze dalej się boję ;-) I mimo, że sama zaczepiam męża to później gonię że już koniec, koniec heh

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie dzis kompletnie odcielam z rana od mysli ciazy ;)
    Tak mi sie chcialo ze moj mi przypomial ze trzeba uwazac :D
    Ale puki co nic mi nie jest ;)

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Asik_kk Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BloodMary wrote:

Jak bym siebie słyszała ;) po ostatniej takiej akcji doszliśmy do wniosku ze moze lepiej odpuścić trochę temat i jak już minie pierwszy trymestr to sie wyluzuje i będzie atmosfera i ochota bo chwilowo to sie przerodziło bardziej w dopełnienie obowiązku.

w4sqdqk3kke62kr4.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowicie ze tez Wam brzuch wklesl i mozecie na nim znow spac? ... musze przyznac ze troche mnie to uspokoilo,na
    Rawde...ale czuje sie taka niepewna....

Dziewczyny sniace na calego,podobno hormony tak wlasnie dZialaja,wyostrzaja sny...ja daje rade ze snami chociaz sa i straszne i bzdurne dopoki nie mam w nich bolacych orgazmow...dzisiaj w nocy nic mi sie nie snilo i nie chcialo mi sie siku nawet rano,to kolejny dziwny objaw ktorego wczesniej nie mialam,wrecz przeciwnie...

Za to moge dolaczyc do wypryszczonych,jaki mi sie paskud zrobil na poliku,fuuuj..i wogole wszedzie..z corka wygladalam brzydko i bylam cala spuchnieta ale pryszczy nie mialam,to juz moj drugi wysyp ( pierwszy byl jakos w 4/5 tygodniu ale taki drobniutki jak kaszka) a ten z takimi wielkimi pryszczami...korektor juz nie tylko pod oczy ale na pol twarzy normalnie nakladam....

W pracy musialam powiedziec wspolpracownicy bo mi wymyslila niefajne zadanie na dzis,chcialam tego uniknac wiec sie lrzyznalam a ona w emocjach zdziwiona ze nie chce wachac toksycznych plynow byla conajmniej niezadowolona,potem mnie lrzeprosila ale jakos tak hmm..szef sie dowiedzial przy okazji od szefowej i na caly glos oczywiscie ze na kiedy termin i czy swietujemy....pieknie,tu takie wszystko niepewne,gdyby cos nie poszlo bedzie mi ciezko im pozniej tlumaczyc,chcialam tego uniknac wlasnie i czuje teraz taka presje straszna...nie wiem,mam spadek formy...od wczoraj tyle ludzi sie dowiedzialo i wszyscy od razu pytaja,no nic nie wiem,moze byc roznie...scan za 3 tyg i wtedy sie wyjasni...boje sie go bardzo...czy gdyby cos sie zatrzymalo i serce
    Rzestalo bic to byloby krwawienie czy raczej chodzilabym sobie taka nieswiadoma...przepraszam Jak kogos wpedzam w zly humor i zmartwienie,baaaardzo bym sie nie chciala nad tym zastanawiac ale ja serio nie mam z kim o tym pogadac

0MPT.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka789 wrote:
    A oddzielnie to oznacza ze moze byc parka tak? :)
    Leoparde odpowiedziała na Twoje pytanie. Jak będą w jednym to duże ryzyko podkradania i zaplątania pępowiną. Na pewno są jednojajowe.

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego meza kuzynka tak wlasnie miala,bardzo kontrolowali przyrost dziewczynek i czy jedna drugiej nie podbiera,ogolnie jedna byla mniejsza ale zdaje sie ze w granichcach jakichs norm..wszystko dobrze sie skonczylo cc w 36 tygodniu,zaplanowanym cc dodam tutaj w uk...ogolnie jedna z dziewczyn jest nieco drobniejsza ,najwieksza roznica byla po urodzeniu,musieli pilnowac karmien bardzo i tyle..zreszta i tak prowdzili ich takim co 4 godzinnym systemem karmienia,w sensie ze co 4 h jak w zegarku dzien i noc,najpierw jedna pozniej druga...po czasie bardzo sobie chwalili bo poczatki to wiadomo cyrk jak dla nich to byla pierwsza ciaza wiec zero doswiadczenia...bulkaasia,3 mam kcuiki,zawsze to mniej nerwow jak ryzyko mniejsze...ale nie powiedziane ze wszystko bedzie dobrze...&

bulkaasia lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka, nie stresuj się aż tak bardzo. Na pewno wszystko jest w porządku i serduszko bije jak dzwon! Powoli zbliżamy się do magicznego 12 tygodnia, w którym to większość objawów po prostu mija. Jednak nie ustają jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki w 12 tygodniu tylko stopniowo się zmniejszają. Kochana, bądź dobrej myśli :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 14:16

• BloodMary Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka, mi tez sie brzuch zmniejszyl. Na poczatku mialam duze wzdecia i mialam balona a teraz jestem tak plaska, ze nawet przed ciaza nie mialam tak plaskiego brzucha. Jak ostatnio zobaczylam te wszystkie brzuszki, ktore dziewczyny wstawialy to troche spanikowalam, ze ja nic nie mam ale wczoraj zobaczylam, ze jednak tam maluch siedzi. Niektore kobiety nawet w 5 miesiacu nie maja brzuszka wiec nie ma sie co tym zamartwiac ;)

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie objadlam się jak świnka :) i odpoczywam. Żyć nie umierać

Anga1989, Leoparde, Zoja, Marciiik, Nicka789 lubią tę wiadomość

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz taka skolowana jestem,chyba musialabym usg robic raz w tygodniu zeby sie uspokoic...

Wlasnie przywiezli thermomix,no sliczniusi ;) dzis bedzie wielkie tarcie bulki...moze tez jakas salatke zrobie..kto wie,musze czyms zajac mysli

Leoparde, Zoja, DTEM lubią tę wiadomość

0MPT.png
‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ