X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolikan wrote:
    no właśnie pewnie ostateczną decyzję podejmę dopiero po 15.12... a Ty Leoparde jesteś z Lublina? chodzisz na NFZ czy prywatnie? Te prenatalne będziesz prywatnie robić, czy dostałaś skierowanie na NFZ?

Ja chodzę do medicover, mamy tam pakiet pracowniczy z mężem, wiec wychodzi na to ze prywatnie.
    Mieszkam pod Lublinem ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 17:59

• krolikan Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak - taka opcja z pakietem jest najlepsza... Mogę tylko żałować, że u nas w pracy to jakoś nie przeszło.. :(

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolikan, Ty również jesteś z Lublina, prawda?
    Myślałaś juz nad szpitalem?

• krolikan Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczerze mówiąc tak... i jak na razie jedyną słuszną opcją wydaje mi się Świdnik... :)

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde- współczuję siostrze tego stresu:(
    Ja też chodzę prywatnie bo w naszej miejscowości na NFZ to same "partacze" przyjmują, więc muszę jeździć do szczecina- jestem z niej mega zadowolona, a prenatalne też mam w klinice z jej polecenia. I- płatne pozostał dwa za free.

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszłam póki co raz - prywatnie. I tego lekarza nie zamienię na żadnego innego. Na NFZ nie chodze bo chciałabym u siebie w mieście a tu jak wracam z pracy 18-19 to mogę tylko klamkę pocałować. Ale będziemy mieć z mężem pakiet w enel medzie więc badania powinnam mieć już bezpłatnie.

A macie miseczkę kogoś dobrego na badania prenatalne w Warszawie?

Jakie piękne Dzieciaczki <3 coraz piękniejsze :)

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• krolikan Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Leoparde- współczuję siostrze tego stresu:(
    Ja też chodzę prywatnie bo w naszej miejscowości na NFZ to same "partacze" przyjmują, więc muszę jeździć do szczecina- jestem z niej mega zadowolona, a prenatalne też mam w klinice z jej polecenia. I- płatne pozostał dwa za free.

właśnie to mnie straszliwie wkurza, że człowiek płaci naprawdę duże pieniądze w składkach na NFZ, a co do czego, to i tak i tak chodzi prywatnie, bo albo zejdzie zanim się doczeka, albo zostanie "obsłużony" tak, że szkoda gadać... Powinien ktoś wysadzić w powietrze cały nasz uroczy system opieki zdrowotnej i zbudować coś od nowa... bo ciągłe naprawianie tak wadliwego systemu mija się z celem...
    przepraszam za takie wywody, ale czasem mnie ponosi jak o tym pomyślę...

DTEM, Anga1989, Leoparde, AniaKami, gabi544 lubią tę wiadomość

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolikan wrote:
    właśnie to mnie straszliwie wkurza, że człowiek płaci naprawdę duże pieniądze w składkach na NFZ, a co do czego, to i tak i tak chodzi prywatnie, bo albo zejdzie zanim się doczeka, albo zostanie "obsłużony" tak, że szkoda gadać... Powinien ktoś wysadzić w powietrze cały nasz uroczy system opieki zdrowotnej i zbudować coś od nowa... bo ciągłe naprawianie tak wadliwego systemu mija się z celem...
    przepraszam za takie wywody, ale czasem mnie ponosi jak o tym pomyślę...
    oj racja racja- nas NFZ to porażka jakaś, mamy z synkiem problemy i gdyby nie to, że sami prywatnie jeździmy z nim do profesora do Bydgoszczy to pewnie nasze konowały by go już wykończyły!!!

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolikan ja się zastanawiam nad szpitalem na Staszica, tam rodziłam synka kilka lat temu i może dlatego że znam już to miejsce jakoś tak bardziej skłaniam się do tego szpitala. Szczerze mówiąc o Swidniku nawet nie pomyślałam, a słyszałam dobre opinie o nich.

• AniaKami Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z ciociami, u mnie wszystko dobrze, mam dwie raczki i dwie nozki, machalem do rodzicow dzisiaj jak mnie podgladali u pana doktora;)
    Jest mi tu dobrze i zostaje do 39 tygodnia!;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/501245b23b6b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 18:41

Anga1989, Amore, Nicka789, DTEM, Leoparde, Alimak, Ewela35, Solane, bulkaasia, Mania25, She86, Zoja, sisi, Selja, Marzenie27, Uszko lubią tę wiadomość

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • Amore Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i cuda na usg <3
    mały ma 16.1mm i wyliczone na 8 tyg 2 dni.
    serducho wali 162 na minutę.
    nie wiem jak to się stało że 3 dni temu miał tylko 3.7mm a teraz 16.1mm
    w każdym razie lekarz był z NFZ i był mega miły mimo że przyjmował co 5 min i miał godzinę obsuwy.

Aniakami jaki mega dzidziuś! mój jeszcze nie ma takich rączek i nóżek ale przynajmniej podrósł na swój wiek żeby nie denerwować mamusi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 18:39

Anga1989, AniaKami, Leoparde, DTEM, bulkaasia, Mania25, sisi, Selja lubią tę wiadomość

xvqvdqg.png
  • Nicka789 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amore wrote:
    no i cuda na usg <3
    mały ma 16.1mm i wyliczone na 8 tyg 2 dni.
    serducho wali 162 na minutę.
    nie wiem jak to się stało że 3 dni temu miał tylko 3.7mm a teraz 16.1mm
    w każdym razie lekarz był z NFZ i był mega miły mimo że przyjmował co 5 min i miał godzinę obsuwy.

Aniakami jaki mega dzidziuś! mój jeszcze nie ma takich rączek i nóżek ale przynajmniej podrósł na swój wiek żeby nie denerwować mamusi :)

Masz zdj? :)

3jgxqqmziee3p7kr.png 27.11 0heart.gif
    I IVF- 11.2016 11dpt beta 47,33 13dpt 121,47
    15dpt 387,6 18dpt 1613
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :-)

• DTEM Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami- cudny maluszek:)jesteśmy na tym samym etapie- na kiedy masz termin???
    Amore- rośnie jak na drożdżach, nim sę obejrzysz a będzie Wam machał:)

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    AniaKami- cudny maluszek:)jesteśmy na tym samym etapie- na kiedy masz termin???
    Amore- rośnie jak na drożdżach, nim sę obejrzysz a będzie Wam machał:)

Termin 30 czerwca plus minus 6dni, bo jedno usg pokazuje tak, a u drugiego doktora inaczej;) ale zostaje na 30 czerwca, chociaz i tak rozpakuje sie o tydzien dwa wczesniej przez moja szyjke, ale wczesniejszych tygodni juz nie biore pod uwage, aaaakysz przedwczesne porody!!!

;)

DTEM lubi tę wiadomość

16ud3e3kui6kcuib.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawialyscie o lekarzach, to ja powiem jak jest u mnie. W ostatniej ciazy i w tej chodze do lekarza na nfz i do innego lekarza prywatnie, niestety mimo to oboje dali ciała i nie sprawdzali mi szyjki co skonczylo sie porodem w 25 tc. Tym razem prywatnie jezdze jakies 30 km do poleconego lekarza z super opiniami na necie i chodze na nfz do innego w mojej przychodni.
    Sama pilnuje teraz lekarzy, wiem ze szyjke mierzy sie usg dopochwowo, bede miala zakladany szew po 15 tyg. Tym razem musi sie udac. Niestety wizyty prywatne kosztuja duzo, do tego badania, posiewy itp to jakas masakra. Na nfz nic mnie nie kosztuje wiec chodze dla pewnosci ze jest wszystko ok.

Ten z nfz dal mi skierowanie na prenatalne bo jestem w grupie ryzyka i sie umowilam na nie, a ten prywatnie robi sam, place o 100 wiecej do wizyty plus pappa w laboratorium, majac dwa usg prenatalne nie zaszkodze a bede miec prwnosc ze wszystko jest ok.

Podam przyklad z ostatniej ciazy i badania w drugim trymestrze. Lekarz z nfz wcisnal mi swoja wizytowke prywatnie i zaprosil do siebie, wizyta 200 zl z usg 3d i badaniami prenatalnymi, pojechalam, wszystko bylo ok ale prawa tetnica niby miala slaba hmmm przepustowosc?oczywiscie za nim znalazl odpowiednia tetnice itp gubil sie strasznie ale to pomine. Jak wyglosil wyrok ze tetnica za malo przepuszcza krwii ale nie jest to w jakiejs mega granicy czy w strasznym stadium bo on nie jest na 100% pewny i zaprosil mnie za 4 tyg na powtorke oczywiscie normalnie znowu platna 200zl.
    Wystraszylam sie ale za tydzien mialam miec takie samo badanie polowkowe u mojej dr prywatnie wiec stwierdzilam ze pozyjemy zobaczymy. Oczywiscie okazalo sie ze wszystko jest w porzadku a tamten lekarz chcial mnie chyba dodatkowo naciagnac na wizyte prywatna. Malo tego! Oboje nie zmierzyli mi szyjki wogole a co dopiero przez usg dopochwowe! Partacze!
    Na kolejna wizyte u doktorka naciagacza juz sie nie pojawilam bo dwa dni przed urodzilam malego.

Jesli macie mozliwosc isc na nfz to idzcie, jedyny koszt to pobudka rano w dniu wizyty a tak opinia dwoch lekarzy jest przydatna bo wiemy ze jeden i drugi moze sprawdzac cos innego na swoich wizytach no i zawsze to skierowanie na badania nfz za darmo;)

16ud3e3kui6kcuib.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis lekarz mierzyl mi szyjke i ma prawie 5 cm!;) bede miec dla porownania na kolejnych wizytach czy sie nie skraca;)
    Pamietajcie i proscie lekarzy o mierzenie szyjki na usg dopochwowym to bardzo wazne, no i posiewy tez sa wazne z pochwy i posiewy z szyjki bo bakterie powoduja ze szyjka moze sie skracac.
    Ja mam teraz hopla na tym punkcie i po 16 tyg bede meczyc lekarzy o mierzenie co wizyte!;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 19:09

16ud3e3kui6kcuib.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami wrote:
    Termin 30 czerwca plus minus 6dni, bo jedno usg pokazuje tak, a u drugiego doktora inaczej;) ale zostaje na 30 czerwca, chociaz i tak rozpakuje sie o tydzien dwa wczesniej przez moja szyjke, ale wczesniejszych tygodni juz nie biore pod uwage, aaaakysz przedwczesne porody!!!

;)

Tak jak ja- na 30 czerwca, w poprzedniej ciąży też miałam ogromny problem z szyjką i skurczami- urodziłam w 34tc, ale mam nadzieję, że tym razem do 38tc donoszę
    aaakysz przedwczesne porody!!!!

AniaKami lubi tę wiadomość

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami- to prawda z tą szyjką ale z więksością rzeczy tak jest że trzeba sę samemu pilnować i o wszystko upominać czy to prywatnie czy pastwowo!!! u mnie szyjka wczoraj- 8 cm!!!

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rekordzistka! 8 cm? Wow!!!! Ale nie zazdroszcze! Zycze takiej przez cala ciaze!!!;)

16ud3e3kui6kcuib.png
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ