X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Nicka789 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami wrote:
    No tak, przy malym dzieciatku tez zdecydowalabym sie na pessar. Teraz tez myslalam o pessarze bo boje sie tego szwu jak nie wiem co i pobytu w szpitalu bo za kazdym razem pobyt konczyl sie tragedia dla mnie ale wiem ze musze dac rade dla meza i dzidzi, bo tylko przez jego upor i mega chec dzieciatka zdecydowalam sie tak szybko dac szanse.

Kochana wyslalam Ci zaproszenie do grona znajomych. Mam pytanko :)

3jgxqqmziee3p7kr.png 27.11 0heart.gif
    I IVF- 11.2016 11dpt beta 47,33 13dpt 121,47
    15dpt 387,6 18dpt 1613
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, niby spalam cała noc bez pobudki ale jakos nie wyspana i nie dozycia jestem :/

l22nhdgen92nqanl.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja z rana. Wczoraj nie mialam sily pisac. Odebralam wyniki badan wczoraj, morfologie mocz, toxo, hiv i nieszczesny dotyczacy wirusowego zapalenia watroby typu b :( wynik WATPLIWY:( powtorzyc za 3-4 tyg ) strasznie sie boje bo juz sobie nabilam glowe ze jesli jest watpliwy to za miesiac potwierdza tylko ze mam wirusowe zapalenie watroby :( powiedzcie moze ktoras ma takie doswiadczenia i skonczyly sie happy endem ? :(

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj miałam mega nieprzyzwoity sen aż przez niego mało do pracy się nie spoznilam:)Wczoraj powiedziałam szefowej o ciąży poplakala się i od razu powiedziala ze mam taryfę ulgowa:)Dzisiaj jadę ze szlachetną paczką do dzieciaczkow mam nadzieję, ze ucieszą się z prezentów Milego dnia kochane ja od rana mam super humor:)

Marzenie27 lubi tę wiadomość

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    Witam sie i ja z rana. Wczoraj nie mialam sily pisac. Odebralam wyniki badan wczoraj, morfologie mocz, toxo, hiv i nieszczesny dotyczacy wirusowego zapalenia watroby typu b :( wynik WATPLIWY:( powtorzyc za 3-4 tyg ) strasznie sie boje bo juz sobie nabilam glowe ze jesli jest watpliwy to za miesiac potwierdza tylko ze mam wirusowe zapalenie watroby :( powiedzcie moze ktoras ma takie doswiadczenia i skonczyly sie happy endem ? :(
    Ja tez tego cholerstwa sie balam bo moj M ma wirusowe zapalenie wątroby, ale mi wyniki wyszly ok. Jak u niego wyszlo to cholerstwo to musialam się przebadac i tez bylo ok.Trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • Agugu Debiutantka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja obudziłam się nad ranem do toalety, czuję, że coś mi mokro. Oczywiście przestraszyłam się, że plamię. Patrzę, a tu wielka plama z wodnistego śluzu. Zwykle mam wilgotno, ale bez przesady. Gdyby to był późniejszy etap ciąży to pomyślałabym, że wody mi odeszły, hehe :P Miałyście kiedyś aż tak? Dodam, że nie przypominam sobie żadnego snu, który mógłby spowodować taki efekt :D

Aniołek (*) 7tc
  • Asik_kk Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;) mnie sie taka sytuacja podczas pracy zdarzyła, nagle poczułam ze robi mi sie okropnie mokro, zbladła pobiegłam do łazienki byłam pewna ze krwawię a tu nic tylko śluz. Mało zawału nie dostałam :)

w4sqdqk3kke62kr4.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    Ja w przypadku cmv miałam wynik wątpliwy - zrobiłam awidnosc i wyszło ok. Nie martw się na zapas poczekaj zrób badania ale nie denerwuj się. <3

PS.
    Musiałam się upomnieć o wynik cmv igm więc podejrzewam moje laboratorium o to, że zapomniało o badaniu i dało wynik wątpliwy bo to oznacza że może tak może nie

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    graphics-friday-367226.gif

Mnie od wczoraj wieczór bardzo boli podbrzusze. Nie jest to ból jak na @. Do tego mam dreszcze, znów dziwne sny i ucisk na pęcherz, ehhhh....

Zoja lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dzisiaj bede mieć latania po sklepach tzn tempem spacerowym... A jutro pieczenie ciast i cala reszta. Jutro mamy ta impreze urodzinowa i musimy w miare wszystko ogarnac dzisiaj i jutro

l22nhdgen92nqanl.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradźcie mi coś. Przez moją sklerozę nie wiem co teraz zrobić....Jestem zapisana na dziś przed 13 na cytologie i czystość pochwy... i cholera zapomniałam (nikt też mi z lekarzy czy połozna nie przypomnieli) że przed cytologią nie można współżyć z 2 dni... a ja dzisiaj dopadłam mojego bo zapomniałam o tym... teraz nie wiem co zrobić, bo nie bardzo mam czas na odwoływanie tego badania i przekładanie na inny termin bo wtedy sie do wizyty z wynikami nie wyrobie.

Dodatkowo czytalam że nie można brać przed cytologią leków dopochwowych, no a ja przecież jestem na luteinie i też dziś raniutko zaaplikowałam....Co robic ? iść ?

ckaidqk34aroni5a.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    Dziewczyny poradźcie mi coś. Przez moją sklerozę nie wiem co teraz zrobić....Jestem zapisana na dziś przed 13 na cytologie i czystość pochwy... i cholera zapomniałam (nikt też mi z lekarzy czy połozna nie przypomnieli) że przed cytologią nie można współżyć z 2 dni... a ja dzisiaj dopadłam mojego bo zapomniałam o tym... teraz nie wiem co zrobić, bo nie bardzo mam czas na odwoływanie tego badania i przekładanie na inny termin bo wtedy sie do wizyty z wynikami nie wyrobie.

Dodatkowo czytalam że nie można brać przed cytologią leków dopochwowych, no a ja przecież jestem na luteinie i też dziś raniutko zaaplikowałam....Co robic ? iść ?

A jakbys poszla i powiedziala jaka jest sytuacja? Moze by cytologie i reszte zrobili na kiedy indziej a dzisiaj mialabys zwykla wizyte?

l22nhdgen92nqanl.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!!! Wielkie gratulacje jestem lipcowką 2016 kruszyna urodziła sie 29.06.16 Zatęskniłam za tym cudownym stanem .... Trzymajcie się dzielnie i życzę samych spokojnych i nudnych miesięcy aż do szcześliwego porodu.

Asik_kk, Selja, DTEM, tweety89, Marzenie27 lubią tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja nie mam żadnej wizyty dziś. Jestem umówiona konkretnie na cytologie i czystość, którą robi położna. Zresztą już się skonsultowałam z jednym lekarzem, który powiedział że współżycie nie ma wpływu na wyniki cytologii, tylko to jak kto umiejętnie pobiera próbke... :P także idę jednak. Ale dzięki za odzew :)

She86 lubi tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane!!!
    Witam się z Wami w 12stym tygodniu- dla mnie najtrudniejszym :( :( :(

kamilka23- zadzwoń do labo i powiedz jak wygląda sytuacja, albo będą kazali przyjechać albo trzeba będzie przełożyć.

W poprzedniej ciązy też miałam założony ten gumowy krążek, leżenie i zero seksu ale niestety nie sprawdziło się do końca. Mimo wszystko jeżeli sytuacja się powtorzy to nie zdecyduje się raczej na szew- boję się.

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, zbieram się na wizytę. Za dwie godziny w końcu poznam moje maleństwo.
    Trzymajcie kciuki :)

DTEM, gabi544, Asik_kk, Nicka789, megi78, Anga1989, Leoparde, She86, Marzenie27, Selja, Amore lubią tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi- mocno zaciśnięte, czekamy na wieśći!!!!

sisi lubi tę wiadomość

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi trzymam kciuki :)

sisi lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W srode pojde na wizyte do mojej gin to pewnie kaze mi powtorzyc to badanie. Staram sie nie denerwowac ale to bardzo trudne..

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    W srode pojde na wizyte do mojej gin to pewnie kaze mi powtorzyc to badanie. Staram sie nie denerwowac ale to bardzo trudne..
    kochana napisali "wątpliwy" a nie, że pozytywny, więc spokojnie- powtórzysz i będzie ok!!!

9f7je6ydpsf0hnxs.png
‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ