X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas brak seksu- bo to ja się boję i już, nawet jak w myślach mam chęci i zaczynam się przytulać to zaraz jakoś wszystko ucieka, przypomina mi się że jest dzidzia i "czar pryska" :( :(

Bardzo Wam zazdraszczam tych detektorów!!! jak ja bym chcała:)

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Co do tych miejsc na Staszica, to rzeczywiście jak rodziłam było kiepsko. Po porodzie pół dnia musiałam leżeć z dzidziusiem na korytarzu i czekać aż kogoś wypiszą. Na domiar złego mój syn miał silną zoltaczke i musiał przejść fototerapie i zostać dłużej w szpitalu. Mnie z braku miejsc wypisali w 8 dobie a synka dopiero w 11. Ileż ja się wtedy spłakałam, bo nie chciałam go zostawiać na noce, jednak wyjścia nie było. Mam nadzieję, że teraz to się zmieniło.
    Teraz też chcesz tam rodzić? Czy myślisz o zmianie szpitala? Podobno tam najlepsi specjaliści dlatego taki tłok, ale nie wiem do końca czy to prawda. Akurat moje wszystkie koleżanki tam rodziły dlatego się zdecydowałam że ja też tam urodzę :)

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja wrote:
    Witam równiez w 12stym DTEM!
    Musi być dobrze! A ten tydzień zleci migiem i będziemy uwagaaaaaaaaaaaaaa:
    W II TRYMESTRZE!!!
    naprawdę po tym tygodniu II trymestr- ja myślałam, że od 14tc

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej wybrałam tamten szpital ze względu na poród rodzinny i jeśli teraz tylko tam będzie taka opcja, to bez słowa wybiorę Staszica. Nie wyobrażam sobie porodu bez pomocy męża.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alem głupia, zamówiłam :D

Leoparde, AniaKami, DTEM lubią tę wiadomość

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Raczej szczęśliwa ;-)

PannaNatalia lubi tę wiadomość

• Zoja Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    naprawdę po tym tygodniu II trymestr- ja myślałam, że od 14tc
    Wg kalendarza Belly 12w6d to ostatni dzień I trymestru.
    U nas wg tego II zacznie się 22/12 bo teraz niby 11t1d czyli 12 tydzień.

DTEM lubi tę wiadomość

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    Marzenie Ty chodzisz do luxmedu i płacisz za wizyty i USG ? Chodzi o to że nie masz u nich pakietu tylko prywatnie odwiedzasz ich placówke tak ? Bo ja mam pakiet, lekarzy za free, karte ciązy i wszystkie badania z rozpiski lekarza z free :P Też jestem zadowolona i z doktora i z całej obsługi :P Tyle że ja w Krakowie ;)
    Hejo kochana ja też z Krakowa :) Gdzie planujesz rodzić? Ja też jestem w 7 tyg., ale suwaczek ustawie po wizycie w przyszłym tygodniu bo u mnie ciężko ustalić termin wg. om., i oczywiście jak potwierdzę że wszystko w porządku.
    Na III trymestr polecam Wam gorąco poduszkę rogala jest nie zastąpiona, a potem przydaje się do karmienia ;)
    Mdłości mnie nie opuszczają choć dzisiaj walczę i piję herbatę z imbirem i zagryzam migdałami i jest minimalnie lepiej :)

kamika23 lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    A zapytam z ciekawosci ktory?;)

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 trymestr
    4 miesiąc ciąży: 14-17 tydz (13t0d - 16t6d)
    5 miesiąc ciąży: 18-22 tydz (17t0d - 21t6d)
    6 miesiąc ciąży: 23-27 tydz (22t0d - 26t6d)

Zoja, PannaNatalia, Leoparde, DTEM, Asik_kk, Marzenie27 lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami wrote:
    A zapytam z ciekawosci ktory?;)

Ten tańszy angelsound, została mi stówka w portfelu to akurat dołożę na kieckę sylwestrową. O ile mdłości mi przejdą bo jestem na razie przerażona :D

• Zoja Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Ten tańszy angelsound, została mi stówka w portfelu to akurat dołożę na kieckę sylwestrową. O ile mdłości mi przejdą bo jestem na razie przerażona :D
    PannaNatalia ja od wczoraj biorę PREVOMIT na mdłości. To imbir i witaminy dla kobiet w ciąży na mdłości. Mi na szczęście pomagają i mogę je polecić. Duża ulga..

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:

Super;) 100 roznicy to bardzo duzo wiem, sama zastanawialam sie ktory wziasc dosc dlugo, ale w tej ciazy mam zamiar spelniac kazda swoja zachcianke, moze to odgoni czarny scenariusz tym razem w moim przypadku;)

A rogala do spania tez chcialam i podejrzewam ze tym razem tez go kupie ale dopiero gdzies po 25 tyg. Bo wczesniej nie potrzebowalam ostatnim razem i dawalam rade;) zreszta ja uwielbiam spac zawinieta w kokon z koldry i miec ja miedzy nogami;)

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak tak, kokon obowiązkowo :D dostaje baty codziennie rano, że małż zmarznięty i przeziębiony bo grama kołdry nie miał przez całą noc :D

Zoja - dzięki ! Spróbuje jeszcze przetrzymać ten tydzień, bo powinno już schodzić, no i się przyzwyczaiłam od szóstego tc.... :) jak nie przejdzie i spełni się scenariusz teściowej ( czyli męczenie do 5 mies... ) to zakupie :)

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Oj tak tak, kokon obowiązkowo :D dostaje baty codziennie rano, że małż zmarznięty i przeziębiony bo grama kołdry nie miał przez całą noc :D

Zoja - dzięki ! Spróbuje jeszcze przetrzymać ten tydzień, bo powinno już schodzić, no i się przyzwyczaiłam od szóstego tc.... :) jak nie przejdzie i spełni się scenariusz teściowej ( czyli męczenie do 5 mies... ) to zakupie :)
    W pierwszej ciąży męczyłam się do 5 lub 6 mc-a :D

Rogal spełnia każdą waszą zachciankę, możesz się owinąć w okół niego jak chcesz, tylko mój m. się śmiał czy banan z nami tez idzie dzisiaj spać :P

AniaKami, PannaNatalia, Marzenie27, sisi lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    świetnie- daleko mieszkasz, przyjadę posłuchać!!!
    Zoja- cudnie, na Święta II trymestr:)
    AniaKami- ja też uwielbiam kokon z kołdry między nogami!!!

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene nie wiem gdzie rodzic ;P dużo czasu do tego czasu jeszcze ;) Ale co słysze że ktoś rodzi, np od męża z pracy to wszyscy na Żeromskiego... jedna moja znajoma też tam rodziła już 2 razy

ckaidqk34aroni5a.png
  • Nicka789 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja se zjadlam mandarynki i pestke polklam :p Ale chyba nic sie nie stanie co?

3jgxqqmziee3p7kr.png 27.11 0heart.gif
    I IVF- 11.2016 11dpt beta 47,33 13dpt 121,47
    15dpt 387,6 18dpt 1613
  • Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Detektor który któraś polecała można nabyć taniej :-) Stary znalazł:
    2MHz Blue Sonoline-B Sonoline B LCD Display Baby Heartbeat monitor Tones Fetal Doppler Monitor For Pregnant Women With Gel
    http://www.aliexpress.com/item/32611887097/32611887097.html

• Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przydatnych rzeczy w ciąży to rogale w 100% ja miałam w kształcie litery J/C i super się sprawdzał. Do karmienia mniej bo zanim się w niego zaplatalam to trochę miało czasu :-)

‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ