X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agugu wrote:
    A ja obudziłam się nad ranem do toalety, czuję, że coś mi mokro. Oczywiście przestraszyłam się, że plamię. Patrzę, a tu wielka plama z wodnistego śluzu. Zwykle mam wilgotno, ale bez przesady. Gdyby to był późniejszy etap ciąży to pomyślałabym, że wody mi odeszły, hehe :P Miałyście kiedyś aż tak? Dodam, że nie przypominam sobie żadnego snu, który mógłby spowodować taki efekt :D
    Też mam od kilku dni tak, w książce "w oczekiwaniu na dziecko" doczytałam, że w 9 tygodniu może pojawić się nieco większa ilość wydzieliny, więc widać tak ma być:)
    U mnie jest ciągle problem z pęcherzem - jak nie wstanę kilka razy do toalety w nocy to potem jest ból. Mam antybiotyk, bo wyszla mi bakteria e coli 10 do 4, niewiele, ale ze względu na wcześniejsze historie mój lekarz jest bardzo ostrożny i kazał brać antybiotyk, ale efektów kurcze nie widzę. Męczy mnie podbrzusze i pęcherz cały czas - chyba, ze tak ma być??

PannaNatalia lubi tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O raaany, wczoraj śniła mi się słodka dziewczynka :D dzisiaj chłopaczek :D fiti fiti :D

Poprzestawiało mi się wszystko. Rano czuję się super, nawet męża pomęcze, a od 18 jestem dosłownie nieżywa.
    Ale mnie nakręciłyście tą szyjką :) w poniedziałek jadę do gina swojego tym razem do szpitala po l4 i skierowania na "jakieś badania" to podpytam czy mi mierzy tą szyjkę czy nie.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Cześć kochane!!!
    Witam się z Wami w 12stym tygodniu- dla mnie najtrudniejszym :( :( :(

kamilka23- zadzwoń do labo i powiedz jak wygląda sytuacja, albo będą kazali przyjechać albo trzeba będzie przełożyć.

W poprzedniej ciązy też miałam założony ten gumowy krążek, leżenie i zero seksu ale niestety nie sprawdziło się do końca. Mimo wszystko jeżeli sytuacja się powtorzy to nie zdecyduje się raczej na szew- boję się.
    Kochana oby tym razem ten 12 tc był radosny i minął niezauważalny; )

DTEM lubi tę wiadomość

• tweety89 Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agugu wrote:
    A ja obudziłam się nad ranem do toalety, czuję, że coś mi mokro. Oczywiście przestraszyłam się, że plamię. Patrzę, a tu wielka plama z wodnistego śluzu. Zwykle mam wilgotno, ale bez przesady. Gdyby to był późniejszy etap ciąży to pomyślałabym, że wody mi odeszły, hehe :P Miałyście kiedyś aż tak? Dodam, że nie przypominam sobie żadnego snu, który mógłby spowodować taki efekt :D

też latałam od 6 rana do kibelka bo mokro.. na szczęście wodnisty śluz,,i sorki za wyrażenie golutki po luteinie...

ckaiflw13oqrzcja.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też mokry poranek :)

Kuźwa, szukam detektora, ja Was zabije, a wcześniej mój mąż :D :D

AniaKami lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bo są dość spore rozbieżności cenowe. Nachodzi mnie oczywiście na ten tańszy, ale znowu nie ma wyświetlacza i stąd pytanie - czy wtedy liczycie same ile wynosi tętno maleństwa?

• krolikan Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Cześć kochane!!!

Cześć,
    u mnie też jest dziś pierwszy dzień dwunastego tygodnia... Oby szybciutko i bezproblemowo zleciał..
    Trzymam kciuki - bardziej za Ciebie niż za siebie! :) zobaczysz, tym razem wszystko będzie super!!!

DTEM lubi tę wiadomość

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • Agugu Debiutantka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to w sumie dobrze, że też miewacie bardzo mokro ;)
    Co do detektora to kurczę, cały czas mam dylemat czy kupować...
    A macie może pomysły, szczególnie te bardziej doświadczone z Was, co nam się w ciąży przyda z takich gadżetów? ;) Chce zrobić listę życzeń na Święta, na pewno poproszę o tę książkę W oczekiwaniu na dziecko, może też od razu kontynuację Pierwszy rok życia dziecka. Myślałam jeszcze o kosmetykach dla ciężarnych i tej poduszce-rogalu do spania. Macie jakieś inne pomysły?

Aniołek (*) 7tc
  • birdy-n Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja detektora nie kupuję- nie będę popadać w paranoję. Będzie co ma być i żaden detektor tego nie zmieni. Będzie leżał i kusił żeby go używać a nie chcę się denerwować bo każdy pomiar to zawsze jakiś tam stres jest. Zainwestuję w elektronikę jak maluch się urodzi.
    Wy to macie fajnie z seksem- mój mąż jak się dowiedział o ciąży to zapowiedział, że do 12 tygodnia rozwód i koniec bo nie będzie ryzykował, że coś za mocno zrobi i zaszkodzi. Także czekam- jak ja mocno czekam... :D

7v8rcsqv0odqdxtr.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Krolikan, Ty również jesteś z Lublina, prawda?
    Myślałaś juz nad szpitalem?
    Dziewczyny ja też jestem z Lublina :) chodzę prywatnie do luxmedu i jestem bardzo zadowolona ze swojego lekarza, koleżanki prowadziły u niego ciążę i poleciły z tym że niestety tani nie jest 100 zł za wizytę i 130 zł za usg, bo w luxmedzie na usg się zapisuje osobno. Ja jestem zdecydowana na Staszica, bo tam też mój lekarz pracuje, ale tam podobno często problem z miejscami. Słyszałam też pozytywne opinie o szpitalu na Lubartowskiej, podobno kiedyś było tam kiepsko ale teraz po remoncie jedna koleżanka rodziła i była bardzo zadowolona. Podobno najgorzej na Kraśnickich ;)

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i pięknych zdjęć i trzyma kciuki za kolejne wizyty! :*

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też miał za pierwszym razem opory i też odmówił... kazałam mu się doedukować w tej materii w internecie, bo skoro lekarz nie zabronił, nie ma plamień i zagrożonej ciąży to ja nie wiedzę powodu do braku seksu.... no i na szczescie zmądrzał :P Jedyny problem to ta luteina dopochwowa, bo mi tam wysusza wszystko :/ ale już po jutrze zmieniam na duphaston z czego sie bardzo cieszę :)

PannaNatalia, Marzenie27, Amore lubią tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem dzisiaj padnięta.
    Mój synek wczoraj zasnął jeszcze przed 18 jak nigdy, obudził się o 24 i pół nocy rozpierała go energia. Na nic było gadanie, że jest noc, wszyscy chcą spać, że mama jest zmęczona...on się zmieniał w dinozaury, kopał nogami i próbował nas przekonać że to szyja diplodoka. Od samego rana powtórka z rozrywki.
    Sisi trzymam kciuki. DTEM życzę wspaniałego 12 tygodnia.

PannaNatalia, DTEM, Madlene.:), sisi lubią tę wiadomość

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie Ty chodzisz do luxmedu i płacisz za wizyty i USG ? Chodzi o to że nie masz u nich pakietu tylko prywatnie odwiedzasz ich placówke tak ? Bo ja mam pakiet, lekarzy za free, karte ciązy i wszystkie badania z rozpiski lekarza z free :P Też jestem zadowolona i z doktora i z całej obsługi :P Tyle że ja w Krakowie ;)

ckaidqk34aroni5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wzbraniałam się przed detektorem, ale te schizy mnie wykończą :) z resztą, do momentu ruchów miło jest wiedzieć, że maluszek ma się dobrze. Poczytałam opinie na belly i chwalą, chociaż zdaje sobie sprawę, że czasem tętna można nie złapać. No..... ale..... dwa razy w tyg posłuchać serduszko to naprawdę luksus :) Pytanie teraz czy dołożyć stówe za wyświetlacz tętna czy samej liczyć. Rodzinke chciałabym dużą, więc detektor się przyda :P

Ja też przez chwilę się bałam męża... ale to trwało tydzień. Później zaczęłam mieć takie sny, że masakra, nie szło wytrzymać :D Poza tym widzę pewną zależność - oni naprawdę bardziej się boją niż my :D też mu tłumacze, że na dobro dzidziowi robi, bo ulula troszkę :D takiego strachu w oczach nigdy nie widziałam :D

Amore lubi tę wiadomość

• Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agugu wrote:
    No to w sumie dobrze, że też miewacie bardzo mokro ;)
    Co do detektora to kurczę, cały czas mam dylemat czy kupować...
    A macie może pomysły, szczególnie te bardziej doświadczone z Was, co nam się w ciąży przyda z takich gadżetów? ;) Chce zrobić listę życzeń na Święta, na pewno poproszę o tę książkę W oczekiwaniu na dziecko, może też od razu kontynuację Pierwszy rok życia dziecka. Myślałam jeszcze o kosmetykach dla ciężarnych i tej poduszce-rogalu do spania. Macie jakieś inne pomysły?
    My kupiliśmy z mężem W oczekiwaniu na dziecko i szczerze mówiąc nie jestem zadowolona z tej książki, dużo rozdziałów pominęłam i chyba bym jej nie kupiła jeszcze raz. Siostra dała mi książke "Ciąża i poród. Wielki praktyczny poradnik." i przeczytałam od deski do deski, uważam że tam jest lepiej wszystko wyjaśnione i że tam są faktycznie najważniejsze rzeczy które trzeba wiedzieć, książka godna polecenia a i cena dużo niższa. A na innych gadżetach się nie znam sama jestem ciekawa co jeszcze się przyda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 10:49

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Zoja Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajkuję gifa, nie twoje złe samopoczucie ;-)
    Nie wiem czy Cie pocieszę ale u mnie zupełnie podobnie.. A sny to jakiś kosmos, książki chyba zacznę pisać ;-)

bulkaasia lubi tę wiadomość

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    Marzenie Ty chodzisz do luxmedu i płacisz za wizyty i USG ? Chodzi o to że nie masz u nich pakietu tylko prywatnie odwiedzasz ich placówke tak ? Bo ja mam pakiet, lekarzy za free, karte ciązy i wszystkie badania z rozpiski lekarza z free :P Też jestem zadowolona i z doktora i z całej obsługi :P Tyle że ja w Krakowie ;)
    Prywatnie chodzę, nie mam pakietu także za wszystko płacę, ale u nas chyba większość dobrych lekarzy przyjmuje tylko prywatnie, a ten do którego chodzę nie przyjmuje nawet pacjentek abonamentowych, tylko prywatnie :/

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Zoja Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Cześć kochane!!!

kamilka23- zadzwoń do labo i powiedz jak wygląda sytuacja, albo będą kazali przyjechać albo trzeba będzie przełożyć.

W poprzedniej ciązy też miałam założony ten gumowy krążek, leżenie i zero seksu ale niestety nie sprawdziło się do końca. Mimo wszystko jeżeli sytuacja się powtorzy to nie zdecyduje się raczej na szew- boję się.
    Witam równiez w 12stym DTEM!
    Musi być dobrze! A ten tydzień zleci migiem i będziemy uwagaaaaaaaaaaaaaa:
    W II TRYMESTRZE!!!

DTEM, Marzenie27, Madlene.:), Amore lubią tę wiadomość

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie27 wrote:
    Dziewczyny ja też jestem z Lublina :) chodzę prywatnie do luxmedu i jestem bardzo zadowolona ze swojego lekarza, koleżanki prowadziły u niego ciążę i poleciły z tym że niestety tani nie jest 100 zł za wizytę i 130 zł za usg, bo w luxmedzie na usg się zapisuje osobno. Ja jestem zdecydowana na Staszica, bo tam też mój lekarz pracuje, ale tam podobno często problem z miejscami. Słyszałam też pozytywne opinie o szpitalu na Lubartowskiej, podobno kiedyś było tam kiepsko ale teraz po remoncie jedna koleżanka rodziła i była bardzo zadowolona. Podobno najgorzej na Kraśnickich ;)

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i pięknych zdjęć i trzyma kciuki za kolejne wizyty! :*

Co do tych miejsc na Staszica, to rzeczywiście jak rodziłam było kiepsko. Po porodzie pół dnia musiałam leżeć z dzidziusiem na korytarzu i czekać aż kogoś wypiszą. Na domiar złego mój syn miał silną zoltaczke i musiał przejść fototerapie i zostać dłużej w szpitalu. Mnie z braku miejsc wypisali w 8 dobie a synka dopiero w 11. Ileż ja się wtedy spłakałam, bo nie chciałam go zostawiać na noce, jednak wyjścia nie było. Mam nadzieję, że teraz to się zmieniło.

• Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    mój też miał za pierwszym razem opory i też odmówił... kazałam mu się doedukować w tej materii w internecie, bo skoro lekarz nie zabronił, nie ma plamień i zagrożonej ciąży to ja nie wiedzę powodu do braku seksu.... no i na szczescie zmądrzał :P Jedyny problem to ta luteina dopochwowa, bo mi tam wysusza wszystko :/ ale już po jutrze zmieniam na duphaston z czego sie bardzo cieszę :)
    My niestety prze moje plamienia na początku zakaz seksu :/ lekarz powiedział że przynajmniej do 16 tygodnia. Oj czasem to na prawdę ciężko wytrzymać ;) takiej długiej przerwy jeszcze nie mieliśmy ;)

2nn3vfxm7v9y72dw.png
‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ