Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/795edd5fc386.jpg
już nadrabiam z usgale ja tam nic nie widzę.. dlatego nie wrzucałam. doktor mówił wszystko mojemu m a ja ledwo fragment monitora widziałam.
w pon mam wizytę u gin na NFZ bo opis usg do niego wpierw pójdzie.. ciekawe jak się zapytam o szyjke czy jest napisana długość. nawet nie wiedziałam że trzeba się pytać cholera.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 19:45
Anga1989, Nicka789, bulkaasia, Leoparde, DTEM, Mania25, Zoja, Selja, Marzenie27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczyny,nie wiedziałam w ktorym temacie mogę się poradzic- a ze tez termin na lipiec to moze wy mi pomozecie.Moj lekarz wyjechał i bedzie dopiero za dwa tygodnie a ja dopiero zobaczylam ze zostaly mi tylko 4 tabletki duphastonu.Czy moge poczekac te dwa tygodnie czy zalatwiac sobie szybko recepte?
PCO,brak miesiączki i owulacji.
-
Nohope wrote:Czesc dziewczyny,nie wiedziałam w ktorym temacie mogę się poradzic- a ze tez termin na lipiec to moze wy mi pomozecie.Moj lekarz wyjechał i bedzie dopiero za dwa tygodnie a ja dopiero zobaczylam ze zostaly mi tylko 4 tabletki duphastonu.Czy moge poczekac te dwa tygodnie czy zalatwiac sobie szybko recepte?
Asik_kk, Leoparde lubią tę wiadomość
-
AniaKami- nie zazdrość, to dopiero początek, poprzednio zaczęła się skracać gdzieś 18-20 tydzień i rozwarcie zaraz:( ah... tym razem bez powtórki poproszę!!!!)
PannaNatalia- może mierzył ale nic nie powiedział??? Ja się o taki pomiar upominam:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 20:03
AniaKami lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kochane bo nie wszyscy lekarze mierza szyjki, jak widac u mnie w poprzedniej ciazy dwoch nie mierzylo bo widzialabym ze mierza, to widac ze nie mierzy dzidziusia czy pecherzyka tylko cos innego tak z boku.
Narazie nie ma co popadac w panike i paranoje ale tak od 15-16 tyg pilnowac szyjki juz co wizyte, najlepiej sie upominac i prosic o wymiar.
Sprawdzanie szyjki palcem na fotelu nie jest tak miarodajne jak usg bo to wlasnie na usg dopochwowym mozna zobaczyc ze tworzy sie jakis lejek, ze szyjka sie otwiera od srodka itp no i ile ma cm. Takie mierzenie szyjki powinno byc rutyna dla kazdej wizyty kazdej pacjentki, niezaleznie czy na nfz czy prywatnie, ale zazwyczaj lekarze maja to w nosie(nie wszyscy oczywiscie), chyba ze dojdzie do tragedii to wtedy pilnuja jak nigdy . Gdyby w poprzedniej ciazy ktos mi powiedzial to co ja wam teraz, napisal na forum to prawdopodobnie moj synus by zyl bo pytalabym o szyjke i prawdopodobnie wylapalibysmy ze cos sie z szyjka dzieje.
Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
-
AniaKami wrote:Kochane bo nie wszyscy lekarze mierza szyjki, jak widac u mnie w poprzedniej ciazy dwoch nie mierzylo bo widzialabym ze mierza, to widac ze nie mierzy dzidziusia czy pecherzyka tylko cos innego tak z boku.
Narazie nie ma co popadac w panike i paranoje ale tak od 15-16 tyg pilnowac szyjki juz co wizyte, najlepiej sie upominac i prosic o wymiar.
Sprawdzanie szyjki palcem na fotelu nie jest tak miarodajne jak usg bo to wlasnie na usg dopochwowym mozna zobaczyc ze tworzy sie jakis lejek, ze szyjka sie otwiera od srodka itp no i ile ma cm. Takie mierzenie szyjki powinno byc rutyna dla kazdej wizyty kazdej pacjentki, niezaleznie czy na nfz czy prywatnie, ale zazwyczaj lekarze maja to w nosie(nie wszyscy oczywiscie), chyba ze dojdzie do tragedii to wtedy pilnuja jak nigdy . Gdyby w poprzedniej ciazy ktos mi powiedzial to co ja wam teraz, napisal na forum to prawdopodobnie moj synus by zyl bo pytalabym o szyjke i prawdopodobnie wylapalibysmy ze cos sie z szyjka dzieje.
strasznie Ci współczuję... dla mnie to jest w ogóle niewyobrażalne, że przez czyjeś niedbalstwo, niedopatrzenie, albo zwykłe olewanie tematu, dochodzi do takich sytuacji... Najgorsze, że człowiek jest w takiej sytuacji kompletnie bezsilny - przecież nie zastrzeli takiego konowała.. a należałoby mu się...
Mam nadzieję, że żadnej z nas się takie coś nigdy już nie przydarzy...AniaKami lubi tę wiadomość
krolikan
-
AniaKami wrote:Kochane bo nie wszyscy lekarze mierza szyjki, jak widac u mnie w poprzedniej ciazy dwoch nie mierzylo bo widzialabym ze mierza, to widac ze nie mierzy dzidziusia czy pecherzyka tylko cos innego tak z boku.
Sprawdzanie szyjki palcem na fotelu nie jest tak miarodajne jak usg bo to wlasnie na usg dopochwowym mozna zobaczyc ze tworzy sie jakis lejek, ze szyjka sie otwiera od srodka itp no i ile ma cm. Takie mierzenie szyjki powinno byc rutyna dla kazdej wizyty kazdej pacjentki, niezaleznie czy na nfz czy prywatnie, ale zazwyczaj lekarze maja to w nosie(nie wszyscy oczywiscie), chyba ze dojdzie do tragedii to wtedy pilnuja jak nigdy . Gdyby w poprzedniej ciazy ktos mi powiedzial to co ja wam teraz, napisal na forum to prawdopodobnie moj synus by zyl bo pytalabym o szyjke i prawdopodobnie wylapalibysmy ze cos sie z szyjka dzieje.AniaKami lubi tę wiadomość
-
Amore wrote:no i cuda na usg
mały ma 16.1mm i wyliczone na 8 tyg 2 dni.
serducho wali 162 na minutę.
nie wiem jak to się stało że 3 dni temu miał tylko 3.7mm a teraz 16.1mm
w każdym razie lekarz był z NFZ i był mega miły mimo że przyjmował co 5 min i miał godzinę obsuwy.
Aniakami jaki mega dzidziuś! mój jeszcze nie ma takich rączek i nóżek ale przynajmniej podrósł na swój wiek żeby nie denerwować mamusi
AMORE no mówiłam ze tamto oznaczenie0,37 to nie była wielkość
Gratuluje
kiedy miałaś owulacje jeżeli mogę zapytać? bo miałyśmy okres tak samo a mój robaczek miał w pon 5 mm.
Nie boisz się chodzic tak często na usg ??
Amore lubi tę wiadomość
-
Wy tak o tych prenatalnych i szyjkach a ja to mam takiego lekarza co w ciszy wszystko bada i tylko mowi "wszystko dobrze"
Z synem uslyszalam raz tylko ze zle bo bakterie mialam i toxo.szczerze to nawet nie wiem kiedy robi mi prenatalne bo to zwykla wizyta tyle tylko ze z wpisem do ksiazeczki bardziej obszernym. A tak to na kazdej wizycie jak juz wieksze dziecko to kazda kosc badal i wszystkie wnetrzosci
Musze chyba z raz wybrac sie do innego by mi cos powiedzial co i jak i gdzie i co bada jak bada i co jest
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Bardzo Ci współczuje straty na takim etapie(((((((((
U mnie szyjka w 24 tc byla ok - lekarz mierzyl tylko na fotelu i wg niego min 3 cm, a ja nalegalam na mierzenie dopochwowe, mimo to on uwazał że szyjka ma dobrą długość i mnie mierzył dopochwowo, bo on jest lekarzem. Potem w 28 tc miala juz 1 cm i rozwarcie wewnętrze!!! U mnie na szczęscie skończyło się szczęśliwie i urodziłam 5 dni po terminie
Teraz też bada narazie tylko na fotelu i mnie już to wkurza dlaczego nie mierzy mi dopochwowoNa następnej wizycie mamy rozmawiac o pessarze, mam nadzieje że nie będziemy czekac aż szyjka się skróci drastyczie, tylko założymy gdzies zaraz w drugim trymestrze ;/ A jak nie to zmienie lekarza. I tak chodzę prywatnie!
Natalia27.03.2016
-
AniaKami wrote:She nie myslalas o szwie? Pessar zawsze mozna dolozyc w razie w. Ja wole szew bede pewniejsza, strasznie sie boje.
W pierwszej ciaży miałam pessar i byłam zadowolona. Szew wiąże się z pobytem w szpitalu... a przy małym dziecku nie usmiecha mi się toNatalia27.03.2016
-
No tak, przy malym dzieciatku tez zdecydowalabym sie na pessar. Teraz tez myslalam o pessarze bo boje sie tego szwu jak nie wiem co i pobytu w szpitalu bo za kazdym razem pobyt konczyl sie tragedia dla mnie ale wiem ze musze dac rade dla meza i dzidzi, bo tylko przez jego upor i mega chec dzieciatka zdecydowalam sie tak szybko dac szanse.
Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
-
nick nieaktualny