X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam do siebie na sałatkę jarzynową ;-) tak mnie dzisiaj naszło, że zrobiłam wielką michę ;-)

Zoja, Muszka15, Nicka789 lubią tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde a za mna ta salatka chodzi <3 sama musze ja zrobic, moze jutro zrobię ;)

Leoparde lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną chodziła odkąd skończyły się mdłości ;-) dzisiaj był punkt kulminacyjny ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 15:09

Anga1989 lubi tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wyplate, biore brata i pojdziemy do sklepu na zakupy. Musze zrobic ta salatke bo teraz to mam mega smaka ;) :P

l22nhdgen92nqanl.png
  • Solane Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selja wrote:
    Oo a mnie mają pobrać tego samego dnia co badanie USG, czytałam ze ważne żeby był ten sam dzień ? Lekarz kazał Ci zrobić tydzień przed ?

Tak, lekarz tak zalecił. Powiedział, że dopiero przy wynikach krwi i badaniu usg jest pełny obraz. I będę to miała jednego dnia. A tak to bym musiała czekać tydzień na krew po usg. Taki mają system pracy. Musze ufać lekarzowi, też pierwszy raz się z taką metoda spotkałam ale chyba wie co robi.

w57v9n73n742fstj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie moje drogie choć nie jestem Lipcówką podczytuję wasz wątek :*:*:*:*.Życzę Wam szczęśliwch dalszych msc :*:*:*:* . Ostatnio nawet dowiedziałam się że moja siostra spodziewa sie 2 dziecka , i termin ma na 5 Lipca 2017 !. AniuKami Kochana widzę że już u was prawie 11 tc! . Nawet nie wiesz jak się kochana cieszę , wpadnij kiedyś do nas na grudniówki każda z dziewczyn o Tobie pamięta .

AniaKami lubi tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogóle lekarka mnie dzisiak zszokowala bo kazala dokonczyc listek duphastonu z dawka 3x1, kolejny plaster z dawka 2x1 i odstawić o_O
    No chyba ze by mnie brzuch bolal albo pojawily sie jakieś plamienia to dorzucic 3 plaster...

Jakos mi sie to nie widzi...

l22nhdgen92nqanl.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solane wrote:
    Tak, lekarz tak zalecił. Powiedział, że dopiero przy wynikach krwi i badaniu usg jest pełny obraz. I będę to miała jednego dnia. A tak to bym musiała czekać tydzień na krew po usg. Taki mają system pracy. Musze ufać lekarzowi, też pierwszy raz się z taką metoda spotkałam ale chyba wie co robi.
    No pewnie co lekarz to inne opinie, trzeba słuchać swojego :)

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    Dziewczyny a na badania prenatalne umawiacie się do tego samego gina czy gdzieś indziej dodatkowo się umawiacie?
    Ja ide do tego samego

l22nhdgen92nqanl.png
  • Zoja Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    Dziewczyny a na badania prenatalne umawiacie się do tego samego gina czy gdzieś indziej dodatkowo się umawiacie?
    Z polecenia mojego lekarza idę do Centrum które specjalizuje się w takich badaniach, wg niego najlepsze. ( cokoliwiek to znaczy ;-)

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    Hej :) u mnie na te specjalistyczne prenatalne to trzeba zapisać się do szpitala wojewódzkiego jestem juz tam zapisana i mam je 16.01

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatalne mam w tym samym centrum medycznym do którego chodzę, tyle że usg wykona inny lekarz. Termin mam na 27 grudnia

• krolikan Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się umówiłam na 21.12 z prenatalnymi (tak jak Leoparde - w tym samym miejscu, tylko inny lekarz).
    Doradźcie mi proszę dziewczyny, bo już sama nie wiem, a nie chcę "przekombinować". Jak jeszcze nie wiedziałam u którego lekarza chcę zostać do końca ciąży (w sumie nadal nie wiem :) ) to się zapisałam na NFZ, a że kolejka była to mam termin wizyty na 15.12. W międzyczasie oczywiście byłam prywatnie, lekarka mi bardzo przypadła do gustu i u niej mam kolejną wizytę na 21.12 - po tym usg prenatalnym właśnie. Odpuścić sobie już tą na NFZ (żeby też co chwila usg nie robić), czy jednak pójść i w razie czego odpuścić tą fajną, ale za duże pieniądze.. W sumie na NFZ ryzykuję, że na kolejną wizytę znów strasznie długo będę czekać.. a chyba jednak lepiej już się trzymać jednego lekarza...

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Wogóle lekarka mnie dzisiak zszokowala bo kazala dokonczyc listek duphastonu z dawka 3x1, kolejny plaster z dawka 2x1 i odstawić o_O
    No chyba ze by mnie brzuch bolal albo pojawily sie jakieś plamienia to dorzucic 3 plaster...

Jakos mi sie to nie widzi...

Ja sobie juz sama odstawilam duphaston bo... zaczelam o nim zapominac ;/ ale wczoraj mi lekarz powiedzial, ze mam juz nie brac bo wszystko jest ok ;)

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolikan jak pójdziesz pierwszy raz na NFZ to już lekarz będzie zapisywał cie tak często jak to będzie potrzebne. Wiec może idź i zobacz bo jednak prywatnie to strasznie drogo. Ja chodzę na NFZ w tym momencie raz w tyg bo mam trudna ciąże i powiem Ci sobie nie wyobrażam

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ciekawe czy moj progesteron rośnie bo jeżeli bedzie niski to az sie boje go odstawic

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzić prywatnie i płacić za każdą wizytę 150 plus jeszcze badania. Ale to też zależy jaki to będzie lekarz na NFZ bo jak do dupy i będziesz się denerwowala bo nie będziesz mu ufala

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisze megi78 wszystko zależy od lekarza, bo co z tego ze nie zapłacisz za wizytę, jak będziesz miała jakieś zastrzeżenia. Idź na NFZ, porównasz sobie wizyty i wtedy podejmiesz decyzję :-)
    Podam tutaj przykład mojej siostry...ona też chodziła na NFZ ale ciężko było z tym lekarzem się dogadać, ogólnie mało mówił, często przekładał wizyty, na usg prenatalnym nastraszył ją, że dziecko może mieć jakieś choroby genetyczne bo widzi nieprawidłowości w pomiarach. Zaprosił ja do swojego prywatnego gabinetu i okazało się ze na lepszym sprzęcie wszystko jest ok. Siostra w tej panice pobiegła do jeszcze innego, tyle że prywatnie i tez się okazało ze wszystko jest Oki z dzidziusiem, w dodatku gin o wszystkim mówił, tłumaczył co robi i po co. Stwierdziła że lepiej zapłacić za wizytę i mieć pewność że wszystko jest dobrze, niż się ciągle stresować.

• Selja Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Ja prenatalne mam w tym samym centrum medycznym do którego chodzę, tyle że usg wykona inny lekarz. Termin mam na 27 grudnia
    U mnie podobnie tyle że ja idę 2 stycznia

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • krolikan Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Tak jak pisze megi78 wszystko zależy od lekarza, bo co z tego ze nie zapłacisz za wizytę, jak będziesz miała jakieś zastrzeżenia. Idź na NFZ, porównasz sobie wizyty i wtedy podejmiesz decyzję :-)
    Podam tutaj przykład mojej siostry...ona też chodziła na NFZ ale ciężko było z tym lekarzem się dogadać, ogólnie mało mówił, często przekładał wizyty, na usg prenatalnym nastraszył ją, że dziecko może mieć jakieś choroby genetyczne bo widzi nieprawidłowości w pomiarach. Zaprosił ja do swojego prywatnego gabinetu i okazało się ze na lepszym sprzęcie wszystko jest ok. Siostra w tej panice pobiegła do jeszcze innego, tyle że prywatnie i tez się okazało ze wszystko jest Oki z dzidziusiem, w dodatku gin o wszystkim mówił, tłumaczył co robi i po co. Stwierdziła że lepiej zapłacić za wizytę i mieć pewność że wszystko jest dobrze, niż się ciągle stresować.

no właśnie pewnie ostateczną decyzję podejmę dopiero po 15.12... a Ty Leoparde jesteś z Lublina? chodzisz na NFZ czy prywatnie? Te prenatalne będziesz prywatnie robić, czy dostałaś skierowanie na NFZ?

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ