Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
tweety89 wrote:Hej
Mnie mdłości wzięły jak próbowałam zasnąć o północy...ale w miarę delikatnie.
Ale siku chyba z 5 razy byłam.
Chciałabym dopisać się do listy i jednak napsociłam....sorki pomożecie ??
Nie widze Cie
Podaj swoje dane to Cie dopisze
tweety89 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Ja już po pobraniu krwi na NIFTY. Wyniki powinny być przed świętami.
Prenatalne mam 21.12., fajnie byłoby mieć wyniki do tej pory, żebym się nie denerwowała niepotrzebnie.
Miłego dnia Wam życzęAniaKami, sisi lubią tę wiadomość
-
DTEM wrote:na pierwszym już płeć wdać??? Jeny ja mam w piątek, ale byłoby cudnie
Szczerze wątpię, z Naszym szczęściem (moim i męża) żebyśmy już płeć poznali
Ale wszystkim co o tym marzą życzę tego z całego serducha
18.11.2015 Aniołek - W -
Kurcze wszystkie już znacie date prenatalnych a ja nie ...
następną dopiero wizytę mam 29.12 i to będzie 12+5 a o tych badaniach nie mówiła nic pani doktor, tzn. wspominała ostatnio - ale mówi, że wcześnie jeszcze ...
Nie wiem co mam teraz zrobić ...
13 c.s. szczęśliwy!!
Synuś czekamy na Ciebie
-
Jaguś_7810 wrote:Kurcze wszystkie już znacie date prenatalnych a ja nie ...
następną dopiero wizytę mam 29.12 i to będzie 12+5 a o tych badaniach nie mówiła nic pani doktor, tzn. wspominała ostatnio - ale mówi, że wcześnie jeszcze ...
Nie wiem co mam teraz zrobić ...
Jaguś_7810 lubi tę wiadomość
-
Zoja wrote:Niektóre moje koleżanki dowiadywały się płci już na 1 prenatalnym.
Szczerze wątpię, z Naszym szczęściem (moim i męża) żebyśmy już płeć poznali
Ale wszystkim co o tym marzą życzę tego z całego serducha
Nicka- obstawiam na córcię, ale w suie to parcia nie mam- chcę ay było zdrowe!!!
Jaguś- badania powinno się zrobić do 13t6d ciąży więc pewnie lekarz skieruje Cię na nie na najbliższej wizycie??? jak masz wybrane gdzie zrobisz, to możesz się poprostu zapisać na termin i czekać na wizytęJaguś_7810 lubi tę wiadomość
-
DTEM wrote:Ach to u nas ze szczęściem też różnie- więc się zobczy:)) Ty też kochana w piątek???
Nicka- obstawiam na córcię, ale w suie to parcia nie mam- chcę ay było zdrowe!!!
Jaguś- badania powinno się zrobić do 13t6d ciąży więc pewnie lekarz skieruje Cię na nie na najbliższej wizycie??? jak masz wybrane gdzie zrobisz, to możesz się poprostu zapisać na termin i czekać na wizytę
No u nas w tym małym mieście raczej nie robi sięa na wizycie będe w 12+5 i zostanie mi tydzień tylko ... chyba, że tak jak koleżanka wyżej pisała dziecko musi mieć określony wymiar i w sumie jak byłam teraz to było małe i możliwe, że stwierdziła, że jeszcze jest czas ...
13 c.s. szczęśliwy!!
Synuś czekamy na Ciebie
-
Anga1989 wrote:A właśnie nie wiecie czy gdzies na necie jest cennik z diagnostyki?
A dwa na te badania co gin zlecil ile sie czeka? Tyle samo co na bete?
A co chcesz z cennika? Ja sobie zrobilam zdj cennika i mam -
Nicka789 wrote:A co chcesz z cennika? Ja sobie zrobilam zdj cennika i mam
Juz mamzadzwonilam i babeczka mi podala cene
a mam zrobic:
* mocz - bad. ogólne
* morf. krwi (podst.)
* glukoza
* TSH
* HBs antygen
* anty HCV
* HIV Ag/Ab (Combo)
* VDRL
* toxoplazma lgG
* toxoplazma lgM
* grupa krwi
-
Anga1989 wrote:Juz mam
zadzwonilam i babeczka mi podala cene
a mam zrobic:
* mocz - bad. ogólne
* morf. krwi (podst.)
* glukoza
* TSH
* HBs antygen
* anty HCV
* HIV Ag/Ab (Combo)
* VDRL
* toxoplazma lgG
* toxoplazma lgM
* grupa krwi
Mam to samo oprocz glukozy, morfologii i grupy krwi bo juz robilam a ta reszte robie jutro -
DTEM , tak badania w piątek popołudniu. Szczerze to chciałabym już poznać płeć, żeby mieć więcej czasu na oswojenie. Ja mam przeczucie, że będzie dziewczynka. Ale płeć jest mi kompletnie obojętna, byle by było zdrowe.
Anga1989, DTEM lubią tę wiadomość
18.11.2015 Aniołek - W -
Ja wogole bylam w szoku bo mam ta stara książeczkę zdrowia i tam mam wpisana grupe krwi zaraz jak sie urodzilam i myslalam ze nie bede musiala robic a tu mi lekarka mowi ze gdybym miala grupe w wieku 5 lat podana to bym nie musiala robic bo do 5 lat grupa moze sie zmienic
-
Juz po
Nasze dziecie mierzy 19,9 mm, odpowiada na 8+3 czyli 2 dni mlodsza a w sumie to idealna.. Bo om mialam 14.10 a wyszlo ze mialam 12.10 przez ovulacje ktora byla szybciej.
Dziecie spalo i chyba zesmy go wystraszyli bo nagle tak szybko podskoczyl i zaczal machacNASZA DZIDZIA SIE JUZ RUSZA
Serduszko 188 na minute bilo
Lekarz zmierzyl od razu wszystko, glowka miala chyba 7,2mm o ile dobrze pamietam
Wszystko jest dobrze. Mamy odstawic progesteron. Do konca tygodnia po jednej z rana i koniec.nastepna wizyta w nowym roku 11.01
W ogole zawsze zdjecia byly za darmo a dzis juz kosztuje 1 euro jedno zdjeciehaha, dostalam tez dowod plastikowy do portfela z grupa krwi. Mam zawsze ze soba nosic.
wyglada jak zwykly dowod
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6de10845cc0b.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 12:18
Zoja, Nicka789, tweety89, Anga1989, Alimak, Solane, megi78, birdy-n, sisi, krolikan, Leoparde, lottinka, DTEM, Paula55, Jaguś_7810, Ciacho, bulkaasia, Amore, Marzenie27, Uszko lubią tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp