Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie bez premium pisze mi na tych serduszkach że "ważne info dla twojej ciąży dostępne tylko w abonamencie premium" dlatego pytam i dziękuję dziewczynom za odp :*
Rosa piękna wzruszająca wizyta!!!maluszek śliczny i duzy!
To oczywiste że zawsze Może coś się stać. Najpierw poronienie a potem przedwczesny poród, ale po 12 tyg drastycznie wzrastają szansę na donoszenie ciąży i o to mi chodziło.
Co do prenatalnych ja mam 17.01 i to będzie 13w1dza krew i usg nic nie place
a w Pl nie wiem jak ceny się kształtują.
-
Anga1989 wrote:No i zadzwoniłam do przychodni dopytać sie ile te badania beda kosztowac. 218,50 pojdzie plus 200zl na prenatalne.
Ale fakt faktem wole isc prywatnie i wiem, ze jestem w dobrych rekach niz tracic cierpliwosc i nerwy na lekarzy na NFZ u nas
Rosax gratulujęWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 13:24
-
Paula55 wrote:No właśnie bez premium pisze mi na tych serduszkach że "ważne info dla twojej ciąży dostępne tylko w abonamencie premium" dlatego pytam i dziękuję dziewczynom za odp :*
Rosa piękna wzruszająca wizyta!!!maluszek śliczny i duzy!
To oczywiste że zawsze Może coś się stać. Najpierw poronienie a potem przedwczesny poród, ale po 12 tyg drastycznie wzrastają szansę na donoszenie ciąży i o to mi chodziło.
Co do prenatalnych ja mam 17.01 i to będzie 13w1dza krew i usg nic nie place
a w Pl nie wiem jak ceny się kształtują.
A sprobuj kochana kliknac u siebie na belly w zakladke kalendarz, wtedy powinno ci pokazywac oznaczenia serduszek bez premium;) jakby co daj znac to podesle zdjecie gdzie ta zakladka;)Paula55 lubi tę wiadomość
Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
-
AniaKami wrote:A sprobuj kochana kliknac u siebie na belly w zakladke kalendarz, wtedy powinno ci pokazywac oznaczenia serduszek bez premium;) jakby co daj znac to podesle zdjecie gdzie ta zakladka;)
-
Alimak wrote:Dziewczyny te co nie mają już tego abonamentu premium faktycznie nie macie już tych informacji na tych serduszkach w kalendarzu?
Mi się kończy ten promocyjny abonament za 2 dni, najwyżej sobie skopiuje te serduszka do notatek
Mi sie juz premium skonczylo i mam dalej serduszkaNapisałam do Ciebie wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c8f0c2bd17f.png
Nad serduszkiem jest zakladka dziennik, na prawo jest zakladka kalendarz i na nia klikamy, wtedy pojawi nam sie takie cos
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d30a5d3996ff.png
Wtedy przy serduszkach jest napisane co one oznaczaja mniej wiecej, ja tak zawsze sprawdzam i mi to wystarcza;) mialam raz premium i jakos nie uwazam zeby bylo mi mega potrzebne;)
Moze wam moj sposob sie nie spodobac i moze myslalyscie ze jakos obeszlam konto premium ale niestety nie;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 13:59
DTEM lubi tę wiadomość
Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
-
Selja wrote:Niektóre prywatne ośrodki mają umowę z nfz w tym zakresie. Ja np. Mam 2 stycznia w klinice invicta w wawie - na nfz.
Rosax gratuluję
Z tego co mnie lekarz poinformował badanie prenatalne w ramach NFZ mogą zrobić jedynie kobiety, które ukończyły 35 lat lub u których w bliskiej rodzinie były choroby genetyczne. Chodziłam do Invicty, ale wszystko prywatnie. -
Solane wrote:Z tego co mnie lekarz poinformował badanie prenatalne w ramach NFZ mogą zrobić jedynie kobiety, które ukończyły 35 lat lub u których w bliskiej rodzinie były choroby genetyczne. Chodziłam do Invicty, ale wszystko prywatnie.
ale podobno lekarze coś tam wypisują i udaje się dostać skierowanie
Solane lubi tę wiadomość
-
Ja robię test Pappa w Białymstoku, krew + usg 400 zł. W ogóle to chciałam zrobić samo usg, ale lekarz zaskoczył mnie i uświadomił, że samo usg bez badania krwi jest mało miarodajne, bo tylko wszystkie te czynniki wzięte razem dają prawidłowy wynik.
P.S. wiele rzeczy mnie ostatnio zaskakuje -
Solane wrote:Z tego co mnie lekarz poinformował badanie prenatalne w ramach NFZ mogą zrobić jedynie kobiety, które ukończyły 35 lat lub u których w bliskiej rodzinie były choroby genetyczne. Chodziłam do Invicty, ale wszystko prywatnie.
-
Ile juz przytylyscie?
Moja waga 1 dc bylo 56,2 (zawsze wazylam sie w pierwszy dzien okresu w razie ciazy) a dzis 58,9.. Prawie 3 kg wiecej.. Nawet waga na bbf pokazuje ze wiecej niz norma
chyba zre za duzo...
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp