Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja mam wizyte w rowne 13+0 czyli w pierwszy dzien drugiego trymestru.
Z pierwszego trym. mam 5 zdjec
Jak jeszcze nic nie bylo, jak byla kropcia malenka, jak byla wieksza kropa, jak bylo z malutkim 4,4 mm skrzacikiem i z dzis z dwucentymetrowa niuniaMarzenie27, Anga1989, Nicka789, Uszko, sisi lubią tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Cos mi sie wydaje, ze jak bede w polsce na swieta to odwiedze gina prywatnie
miedzy swietami a sylwkiem
chodzi mi bardziej o badanie 3d
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Ja bede miala usg 28 grudnia wiec jeszcze w starym roku ale kolejne to pewnie przy 20 tygodniu polowkowe dopiero...i znajac zycie to bedzie na tyle usg chyba ze cos pojdzie zle..
Z tym rozpoznaniem plci to czytalam gdzies ze zazwyczaj rozpoznaje sie tak wczesnie chlopakow,czasem z dziewczynki moze zrobic sie chlopak ,znacznie zadziej z chlopaka dziewczynka..
Piekne dzidziolki macie na fociach,wyobrazam sobie ze moje tez takie sporawe juz -
Ja następną wizytę będę miała w Polsce 30 grudnia, to będze 10t1d. Jutro idę do rodzinnego, żeby dał mi skierowanie do położnej, a ona na usg prenatalne. Chyba tak to tutaj w UK wygląda.
Moja waga póki co +/- 0.5 kg.
Złapały mnie dzisiaj okropne zawroty głowy, nigdy jeszcze tak nie miałam, czułam się jakbym się nieźle podpiła i całe szczęście, że siedziałam na kanapie bo inaczej wywinęłabym fikołka. Złapało mnie dwa razy w przeciągu 15 minut. Przypomniało mi się, że moja mama mówiła, że jak była ze mną w ciąży to często robiło jej się słabo i mdlała jak miała pusty żołądek. Zjadłam szybko jogurt, a za chwilę obiad i póki co jest ok.
Zdarza wam się takie coś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 21:41
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Ja jutro dzwonie zapisac sie na prenatalne. Chce miedzy swietami sa sylwestrem - ciekawe czy beda wolne terminy
Rosa a 2 trymestr nie zaczyna sie od 14tc? Tez ostatnio myslalam, ze 12 tc ale potem czytalam, ze nie... w ogole jest jakos dziwnie, bo niektore miesiace trwaja 4 tygodnie a inne 5 tygodni... ale musza to jakos rozpisac
36 dc bhcg : 41
38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
44 dc bhcg : 3330 -
Blodmary tak zaczyna sie od 14 tygodnia.
13+0 to ukonczony 13 tydzien i zaczyna sie 14 tydzien czyli drugi trymestr. Sprawdz nawet w belly.
13+0 to 14tc
07.11.2012 Julian
Muszka15 wrote:Ja bede miala usg 28 grudnia wiec jeszcze w starym roku ale kolejne to pewnie przy 20 tygodniu polowkowe dopiero...i znajac zycie to bedzie na tyle usg chyba ze cos pojdzie zle..
Z tym rozpoznaniem plci to czytalam gdzies ze zazwyczaj rozpoznaje sie tak wczesnie chlopakow,czasem z dziewczynki moze zrobic sie chlopak ,znacznie zadziej z chlopaka dziewczynka..
Piekne dzidziolki macie na fociach,wyobrazam sobie ze moje tez takie sporawe juz
07.11.2012 Julian
Sisi,mi sie zdarza..dlatego musze to cisnienie sprawdzic...bo mi niekoniecznie na pusty zoladek,mi tak poprostu...
Mi w przychodni kazali zadzwonic na numer tel do glownej poloznej w naszym okregu i z nia sie umawialam,chciala mnie widziec w miare szybko zeby pobrac krew i zdazyc umowic prenatalne na czas,wiesz jak z terminami,trzeba czekac...wiec wepchneli mnie tak na szybko na krew,i umowienie usg jak bylam w 8 tyg i 5 dni...myslalam ze beda mialy wiekszy luz ale tak im zalezalo zeby tych terminow sie trzymac i udalo sie zaklepac scan na 28 grudnia..nie wiem czy tak to dziala we wszystkich regionach uk...tzn ze nie gp zleca tylko sama dzwonisz do poloznej,ja gp nie widzialam na oczy tym razem -
Muszka15 wrote:Sisi,mi sie zdarza..dlatego musze to cisnienie sprawdzic...bo mi niekoniecznie na pusty zoladek,mi tak poprostu...
Mi w przychodni kazali zadzwonic na numer tel do glownej poloznej w naszym okregu i z nia sie umawialam,chciala mnie widziec w miare szybko zeby pobrac krew i zdazyc umowic prenatalne na czas,wiesz jak z terminami,trzeba czekac...wiec wepchneli mnie tak na szybko na krew,i umowienie usg jak bylam w 8 tyg i 5 dni...myslalam ze beda mialy wiekszy luz ale tak im zalezalo zeby tych terminow sie trzymac i udalo sie zaklepac scan na 28 grudnia..nie wiem czy tak to dziala we wszystkich regionach uk...tzn ze nie gp zleca tylko sama dzwonisz do poloznej,ja gp nie widzialam na oczy tym razem20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
bulkaasia wrote:Sisi ja dziś byłam w GP, zrobił wywiad i mam czekać na list ze szpitala z datą scanu i wizyty u położnej.
Potem przyszedł list ze szpitala z potwierdzeniem wizyty u położnej i data pierwszego scanu.
Tak więc w środę położna a 17.01 scan.sisi lubi tę wiadomość
-
Tak BTW... Witam się już z własnego łóżka w uk
Rosa i Jagna super wieści!!
Jej jaki czad że maluszek już tak się ruszałcudo.
Mój Mąż zrobił mi niespodziankę jak byłam w Polsce i przemalowal sypialnie!! Choć robiona była niespełna 1,5 roku temuale żonie w ciąży trzeba ustąpić haha
Dobrych nocek.sisi lubi tę wiadomość
-
PannaNatalia wrote:I ja wróciłam, byłam tylko po l4 i skierowanie na badania w poradni. Masakra, pwoedziałam lekarzowi, że się wcisnęłam w kolejke bo dzicz w poczekalni, nikt mi nie powiedział kto jest ostatni, a on do mnie, że jak mi nie pasuje do żebym zmieniła lekarza
Spoko, że każda wizyta u niego jest prywatna, jestem mega zniesmaczona.
No i przyszedł detektor, jeszcze nie umiem się nim bawićalbo za wcześnie na takie zabawy
Antoś IVF,Julisia natural
-
Dobry
Pomozcie. Skonczyl mi sie pakiet premium i nie pokazuja mi sie teraz procenty u goryCo zrobic,żeby to przywrócić? Musze wykupić abonament? Tylko,ze ja nie chce
Solane lubi tę wiadomość
-
Dobry,
Niestety tylko przy premium pokazuje %.
U mnie przespana cala noc, z jedna minutowa pobudka ale zaraz zasnelamglowa mnie cos tylko pobolewa, tak jakbym popila wczoraj
mam nadzieje ze kawka mi pomoze
Dzisiaj kolejny leniwy dzien sie szykuje...
Tak po za tym od dzisiaj przyjmuję już zmiejszoną dawkę duphastonu - 2x1...
9 dni zażywania i niby mam odstawić. No chyba, że pojawi się plamienie albo ból brzucha to mam wziąść jeszcze jeden listek...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 06:48