X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to przynajmniej tyle ze na pewno zrozumieli :)))

Mam nadzieję że dziś już będzie ok.

U mnie kurde znowu zaczyna sie bol głowy który wyciął mnie wczoraj na cały dzień z normalnego funkcjonowania :(

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,
    Dzisiaj dzien przeznaczam na odpoczynek. Mialam zły sen, koszmar na szczescie tylko tyle.

Na fb wyskoczyl mi artykuł, ktory warto przeczytać dla poprawy humoru i smiechu ;)

http://mamy-mamom.pl/jak-rozpoznac-plec-dziecka-bez-usg/

Leoparde lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci Lottinka ze mnie też często łapie ból głowy, trzyma z reguły 2 dni i niczym nie mogę się go pozbyć. Nie działa kawa, sen ani paracetamol.

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Anga, "kret" wywróży nam z moczu płeć dziecka ;-) wystarczy, ze juz jeden przepowiada pogodę ;-)

Anga1989 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga gratuluję pelnej liczby :D
    A ja sie czyje wgl bezciazowo, az mi sie nie chce wierzyc ze tak kobiety maja :P

Anga1989 lubi tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde tez mnie to rozsmieszylo ale jak wrócę do domu to sobie "powroze" :) nie mam nic do stracenia a posmiac sie mozna ;)

Nicka ten czal leci jak glupi. Juz 11tc (10+0) :)

Leoparde lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka ciesz się kochana tym brakiem objawów :-) ja miałam taką pierwszą ciążę a teraz marzę żeby było jak wtedy :-)

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Witam się z Koszalina. Dojechaliśmy cali i zdrowi wczoraj wieczorem. Krzyż i podbrzusze tak mnie napierdzielało, że myślałam że nie dam rady jechać.
    Po torcie (Mój synek wczoraj miał 4-te urodziny ) powiedzieliśmy moim rodzicom o ciąży. Ich miny - bezcenne :D Nie mogli uwierzyć, że bliźniaki. Poplakaliśmy się wszyscy ze wzruszenia ;) <3

Zaczynamy dziś z bliźniakami 11tc <3

Anga1989, krolikan, megi78, Zoja, Leoparde, przyszła mama, AniaKami, Nicka678, Amore, Paula55, DTEM, Dooti, sisi, Selja, Marzenie27, Solane lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Zoja Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Hej!!!
    My już po badaniach, bąbelek ma 6,2cm. Badania były super, lekarz świetny- były łzy, śmiech, w ogóle suuuper!!!
    Wszystko ma tak jak powinno być- serduszko 162/min, paluszków po 5 :) wątroba, i inne narządy na miejsu z odpowiednimi przepływami!!!
    Poprosiliśmy o sprawdzenie płci i.... powiedział, że oczywiście nie na 100% ale obstawia na Dziewczykę!!!
    DTEM gratuluję!
    Cześć Kochane Lipcówki! Przepraszam ze daje znać dopiero dziś ale te ostatnie dni to był jakiś koszmar.
    W skrócie wypuścili nas na rządanie w piątek se szpitala i pojechaliśmy prosto na badania.
    2h opóźnienia lekarz badał z 20 min bez słowa. . Myślałam że zejdę na zawał. Jak skończył dopiero przemówił czy macie Państwo pytania? Ja tak czy z moim dzieckiem wszystko ok? Powiedział ze wyniki bardzo ładne Dzidzior ma prawie 6cm i jest bardzo ruchliwy. Na dzień dzisiejszy to dziewczynka :-) Zmartwiła mnie tylko ze nie mógł ocenić kości nosowej stwierdził że jest nie do oceny. Pytałam czy musze robić dodatkowe badania powiedział ze nie. Generalnie straszny mruk z niego.

AniaKami, Nicka678, Amore, bulkaasia, asiczka11, megi78, DTEM, Dooti, sisi, Selja, madziakowa, Marzenie27 lubią tę wiadomość

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • krolikan Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja, dobrze że z dzidzia wszystko OK.. Martwiłyśmy się tu o Ciebie.. Jak to dobrze, że się okazało, że zupełnie niepotrzebnie... Takiego lekarza nie zazdroszczę- po co powodować stres, gdy jest to zupełnie nie wskazane...

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja, ależ nas wytrzymałaś w napięciu!!!!
    Cieszę się że się odezwałaś, że z dzidziusiem wszystko dobrze!

Zoja, Dooti lubią tę wiadomość

• lottinka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde, nie brałam paracetamolu bo nie chce w 1 trym póki jakos daje radę, ale tez czuje ze to bol z serii 'nic nie pomaga'

Bulkaasia, tez się wzruszyłam! Musiało być cudownie :) to teraz czekają was piękne święta :) będziesz szła do polskiego lekarza?

Zoja, uff że jesteś! Odpoczywaj i troszcz się o siebie i malucha :)

bulkaasia, Zoja lubią tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja wrote:
    DTEM gratuluję!
    Cześć Kochane Lipcówki! Przepraszam ze daje znać dopiero dziś ale te ostatnie dni to był jakiś koszmar.
    W skrócie wypuścili nas na rządanie w piątek se szpitala i pojechaliśmy prosto na badania.
    2h opóźnienia lekarz badał z 20 min bez słowa. . Myślałam że zejdę na zawał. Jak skończył dopiero przemówił czy macie Państwo pytania? Ja tak czy z moim dzieckiem wszystko ok? Powiedział ze wyniki bardzo ładne Dzidzior ma prawie 6cm i jest bardzo ruchliwy. Na dzień dzisiejszy to dziewczynka :-) Zmartwiła mnie tylko ze nie mógł ocenić kości nosowej stwierdził że jest nie do oceny. Pytałam czy musze robić dodatkowe badania powiedział ze nie. Generalnie straszny mruk z niego.

No co za mruk :P Wazne,ze z dzidzia wszystko jest dobrze :)

Zoja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Nicka ciesz się kochana tym brakiem objawów :-) ja miałam taką pierwszą ciążę a teraz marzę żeby było jak wtedy :-)

Nie miałaś nic a nic? I wyszedl chłopczyk? :)

• Zoja Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Dziewczyny, naprawdę to nie było celowe.
    PO tych strasznych badaniach ( niekontaktowy lekarz) i emocjach szpitalnych wymiotowałam pół nocy i nie spałam wgóle. W sobotę od rana sprzątanie i cały dzień goście. Jak wyszli wieczorem to padłam i właśnie wstałam i piszę.

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • Amore Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    znalazłam przepis na super piernik polecam dla tych co tak jak ja nigdy nie robili :) a dla tych co robili może łatwiejsza wersja

wczoraj wypróbowałam i nie ma już dzisiaj nic :) na święta można i z rana zakręcić. generalnie mixuje się składniki 3 min i można już wylewać na blachę i do piekarnika :)

nie polałam czekoladą bo nie było w domu

http://m.smaker.pl/przepis-piernik-najszybszy-na-swiecie,122033,ewaaa.html?page_referer=https%3A%2F%2Fm.facebook.com%2F

proporcje dałam identyczne jak w przepisie bo ja się nie znam na gotowaniu tak dobrze żeby coś tam sobie samej przekrecac :/

tylko zamiast cukru wyspałam ksylitol.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 10:13

xvqvdqg.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)
    Bulkaasia super ze jesteście na miejscu. Ohh ale wzruszająca chwila za wami <3 teraz wam będzie łatwiej jak rodzice wiedzą :)

Zoja super ze wszystko ok. Ale lekarz rzeczywiście mruk :/

Zoja, bulkaasia lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Amore Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja jak super że już po tych przebojach i z bąblem wszystko ok!! odpoczywaj kochana

Zoja lubi tę wiadomość

xvqvdqg.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lottinka tak, idę do ginka swojego 29/12. Ten lekarz jest ze mną od 20 lat ;)

Zoja gratuluję :D

Zoja, lottinka lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Nie miałaś nic a nic? I wyszedl chłopczyk? :)
    Nic a nic, i mam synka, może teraz będzie dziewczynka i dlatego mną tak poniewiera ;-)

‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ