X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to przynajmniej tyle ze na pewno zrozumieli :)))

Mam nadzieję że dziś już będzie ok.

U mnie kurde znowu zaczyna sie bol głowy który wyciął mnie wczoraj na cały dzień z normalnego funkcjonowania :(

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,
    Dzisiaj dzien przeznaczam na odpoczynek. Mialam zły sen, koszmar na szczescie tylko tyle.

Na fb wyskoczyl mi artykuł, ktory warto przeczytać dla poprawy humoru i smiechu ;)

http://mamy-mamom.pl/jak-rozpoznac-plec-dziecka-bez-usg/

Leoparde lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci Lottinka ze mnie też często łapie ból głowy, trzyma z reguły 2 dni i niczym nie mogę się go pozbyć. Nie działa kawa, sen ani paracetamol.

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Anga, "kret" wywróży nam z moczu płeć dziecka ;-) wystarczy, ze juz jeden przepowiada pogodę ;-)

Anga1989 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga gratuluję pelnej liczby :D
    A ja sie czyje wgl bezciazowo, az mi sie nie chce wierzyc ze tak kobiety maja :P

Anga1989 lubi tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde tez mnie to rozsmieszylo ale jak wrócę do domu to sobie "powroze" :) nie mam nic do stracenia a posmiac sie mozna ;)

Nicka ten czal leci jak glupi. Juz 11tc (10+0) :)

Leoparde lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka ciesz się kochana tym brakiem objawów :-) ja miałam taką pierwszą ciążę a teraz marzę żeby było jak wtedy :-)

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Witam się z Koszalina. Dojechaliśmy cali i zdrowi wczoraj wieczorem. Krzyż i podbrzusze tak mnie napierdzielało, że myślałam że nie dam rady jechać.
    Po torcie (Mój synek wczoraj miał 4-te urodziny ) powiedzieliśmy moim rodzicom o ciąży. Ich miny - bezcenne :D Nie mogli uwierzyć, że bliźniaki. Poplakaliśmy się wszyscy ze wzruszenia ;) <3

Zaczynamy dziś z bliźniakami 11tc <3

Anga1989, krolikan, nick nieaktualny, Zoja, Leoparde, przyszła mama, AniaKami, nick nieaktualny, Amore, Paula55, DTEM, Dooti, sisi, Selja, Marzenie27, Solane lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Zoja Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Hej!!!
    My już po badaniach, bąbelek ma 6,2cm. Badania były super, lekarz świetny- były łzy, śmiech, w ogóle suuuper!!!
    Wszystko ma tak jak powinno być- serduszko 162/min, paluszków po 5 :) wątroba, i inne narządy na miejsu z odpowiednimi przepływami!!!
    Poprosiliśmy o sprawdzenie płci i.... powiedział, że oczywiście nie na 100% ale obstawia na Dziewczykę!!!
    DTEM gratuluję!
    Cześć Kochane Lipcówki! Przepraszam ze daje znać dopiero dziś ale te ostatnie dni to był jakiś koszmar.
    W skrócie wypuścili nas na rządanie w piątek se szpitala i pojechaliśmy prosto na badania.
    2h opóźnienia lekarz badał z 20 min bez słowa. . Myślałam że zejdę na zawał. Jak skończył dopiero przemówił czy macie Państwo pytania? Ja tak czy z moim dzieckiem wszystko ok? Powiedział ze wyniki bardzo ładne Dzidzior ma prawie 6cm i jest bardzo ruchliwy. Na dzień dzisiejszy to dziewczynka :-) Zmartwiła mnie tylko ze nie mógł ocenić kości nosowej stwierdził że jest nie do oceny. Pytałam czy musze robić dodatkowe badania powiedział ze nie. Generalnie straszny mruk z niego.

AniaKami, nick nieaktualny, Amore, bulkaasia, asiczka11, nick nieaktualny, DTEM, Dooti, sisi, Selja, madziakowa, Marzenie27 lubią tę wiadomość

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • krolikan Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja, dobrze że z dzidzia wszystko OK.. Martwiłyśmy się tu o Ciebie.. Jak to dobrze, że się okazało, że zupełnie niepotrzebnie... Takiego lekarza nie zazdroszczę- po co powodować stres, gdy jest to zupełnie nie wskazane...

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja, ależ nas wytrzymałaś w napięciu!!!!
    Cieszę się że się odezwałaś, że z dzidziusiem wszystko dobrze!

Zoja, Dooti lubią tę wiadomość

• lottinka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde, nie brałam paracetamolu bo nie chce w 1 trym póki jakos daje radę, ale tez czuje ze to bol z serii 'nic nie pomaga'

Bulkaasia, tez się wzruszyłam! Musiało być cudownie :) to teraz czekają was piękne święta :) będziesz szła do polskiego lekarza?

Zoja, uff że jesteś! Odpoczywaj i troszcz się o siebie i malucha :)

bulkaasia, Zoja lubią tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja wrote:
    DTEM gratuluję!
    Cześć Kochane Lipcówki! Przepraszam ze daje znać dopiero dziś ale te ostatnie dni to był jakiś koszmar.
    W skrócie wypuścili nas na rządanie w piątek se szpitala i pojechaliśmy prosto na badania.
    2h opóźnienia lekarz badał z 20 min bez słowa. . Myślałam że zejdę na zawał. Jak skończył dopiero przemówił czy macie Państwo pytania? Ja tak czy z moim dzieckiem wszystko ok? Powiedział ze wyniki bardzo ładne Dzidzior ma prawie 6cm i jest bardzo ruchliwy. Na dzień dzisiejszy to dziewczynka :-) Zmartwiła mnie tylko ze nie mógł ocenić kości nosowej stwierdził że jest nie do oceny. Pytałam czy musze robić dodatkowe badania powiedział ze nie. Generalnie straszny mruk z niego.

No co za mruk :P Wazne,ze z dzidzia wszystko jest dobrze :)

Zoja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Nicka ciesz się kochana tym brakiem objawów :-) ja miałam taką pierwszą ciążę a teraz marzę żeby było jak wtedy :-)

Nie miałaś nic a nic? I wyszedl chłopczyk? :)

• Zoja Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Dziewczyny, naprawdę to nie było celowe.
    PO tych strasznych badaniach ( niekontaktowy lekarz) i emocjach szpitalnych wymiotowałam pół nocy i nie spałam wgóle. W sobotę od rana sprzątanie i cały dzień goście. Jak wyszli wieczorem to padłam i właśnie wstałam i piszę.

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • Amore Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    znalazłam przepis na super piernik polecam dla tych co tak jak ja nigdy nie robili :) a dla tych co robili może łatwiejsza wersja

wczoraj wypróbowałam i nie ma już dzisiaj nic :) na święta można i z rana zakręcić. generalnie mixuje się składniki 3 min i można już wylewać na blachę i do piekarnika :)

nie polałam czekoladą bo nie było w domu

http://m.smaker.pl/przepis-piernik-najszybszy-na-swiecie,122033,ewaaa.html?page_referer=https%3A%2F%2Fm.facebook.com%2F

proporcje dałam identyczne jak w przepisie bo ja się nie znam na gotowaniu tak dobrze żeby coś tam sobie samej przekrecac :/

tylko zamiast cukru wyspałam ksylitol.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 10:13

xvqvdqg.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)
    Bulkaasia super ze jesteście na miejscu. Ohh ale wzruszająca chwila za wami <3 teraz wam będzie łatwiej jak rodzice wiedzą :)

Zoja super ze wszystko ok. Ale lekarz rzeczywiście mruk :/

Zoja, bulkaasia lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Amore Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja jak super że już po tych przebojach i z bąblem wszystko ok!! odpoczywaj kochana

Zoja lubi tę wiadomość

xvqvdqg.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lottinka tak, idę do ginka swojego 29/12. Ten lekarz jest ze mną od 20 lat ;)

Zoja gratuluję :D

Zoja, lottinka lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Nie miałaś nic a nic? I wyszedl chłopczyk? :)
    Nic a nic, i mam synka, może teraz będzie dziewczynka i dlatego mną tak poniewiera ;-)

‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ