X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tylko proszę nie zaczynajmy panikować fakt jest to bardzo przykre jak ktoś z nas traci ciąże ale zazwyczaj nie mamy na to wpływu i powiem szczerze że nie podoma mi się ze osoba nie z naszego grona pisze i wprowadza stres którego i tak mamy dużo.

PannaNatalia, lipa lubią tę wiadomość

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Ale dziewczyny niezaczynajmy teraz swirowac. Bol brzucha nie jest rowny bolowi brzucha. Dodatkowo brzuch moze bolec bo macica jest miesniem ktory powieksza sie bardzo w czasie ciazy. Przeziebienia zdarzaja sie w ciazy i beda zdarzaly. Wazne zeby ,,nieprzechodzic" praeziebienia tylko kilka dni wygrzac. A jak niemija po kilku dniach lub niejest lepiej to odrazu do lekarza po to sa. To jest najgorszy koszmar kazdej kobiety jak serduszko przestanie bic a my o tym niewiemy ale naprawde niedajmy sie przez taki wpis zwariowac. Jak Nas cos niepokoi to konsultujmy to z lekarzem jak najbardziej ale tez pamietajmy ze nerwy to najgorsze co mozemy zrobic naszym Maluszkom.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    świnkaminka- przykro mi, że Cie to spotkało, ale rzeczywiście chyba niepotrzebnie nas dołujesz skoro nie należałaś do naszego grona. Przepraszam jeżeli Cię uraziłam- ale już tu nas bardzo wiele złego spotkało i przed tym wątkiem i w trakcie i wcale nas takie wiadomości nie wspierają.

megi78, PannaNatalia lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodatkowo wchodzimy w taki etap ciazy ze perwsze objawy naprawde moga mijac
    Ja mdlosci takie mocne mialam moze 3 dni pozatym tylko sie zdarzaly. Piersi raz bola w nocy raz nie i jakos szczegolnie sie niepowiekszaja ( i tak mam duze) nawet lekarza o to pytalam mowil ze to normalne i ciaza rozwija sie prawidlowo i ze objawy niemusza byc codziennie itd. Sennosc u mnie tez kontrolowana objawiala sie orzewaznie tym ze chodze wczesniej spac. Wiec niewariujmy jak zaczynamy sie lepiej czuc. Jak Nas to niepokoi skonsultujmy to z lekarzem, go jest od odpowiedzi na nurtujace nas pytania.

qdkki09kwrowb7nz.png

• ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi78 nie chcę nikogo straszyć :(

gdy dowiedziałam się o ciąży jeszcze nie było lipcówek, dlatego zaczęłam pisać na czerwcówkach, tu też czasami się udzielałam, miałam termin na 1 lipca :(

przyczyn może być kilka - miałam podwyższone tsh (2,6 niby norma, ale nie dla kobiet w ciąży), infekcję bakteryjno-grzybiczą, infekcję ucha, która mogła rozwijać się początkowo bezobjawowo oraz cholestazę ciążową w pierwszej ciąży

i też myślę że nie miałam na to wpływu

przykro mi tylko że dowiedziałam się tak późno :( zastanawiam się czy gdybym wcześniej poszła do lekarza z moimi obawami może byłoby inaczej

teraz już i tak nic tego nie zmieni, odczekam zalecane 3 miesiące i rozpocznę starania od nowa, mam nadzieję, że mój aniołek do mnie wróci :)

pozdrawiam was wszystkie

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie unoscie sie bo faktycznie kolezanka byla wpisana na liste lipcowek. Dobrze, ze napisala bo nalezala do naszego grona. Moze i to sie komus nie spodobalo ale mysle ze nie bylo to troche na miejscu zeby dodatkowo urazac dziewczyne.
    Fakt to przykre ale taka jest natura. Kazdej z nas moze sie to przydarzyc i na pewno kazda z nas czulaby taka potrzebe aby sie wygadac wyzalic na forum.

Przynajmniej teraz wiem, ze jakby mi sie cos stalo to nie mam po co tu o tym pisac.

Spokojnego wieczoru

BloodMary, Marzenie27, Ciacho lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:

gdy dowiedziałam się o ciąży jeszcze nie było lipcówek, dlatego zaczęłam pisać na czerwcówkach, tu też czasami się udzielałam, miałam termin na 1 lipca :(

przyczyn może być kilka - miałam podwyższone tsh (2,6 niby norma, ale nie dla kobiet w ciąży), infekcję bakteryjno-grzybiczą, infekcję ucha, która mogła rozwijać się początkowo bezobjawowo oraz cholestazę ciążową w pierwszej ciąży

przykro mi tylko że dowiedziałam się tak późno :( zastanawiam się czy gdybym wcześniej poszła do lekarza z moimi obawami może byłoby inaczej

teraz już i tak nic tego nie zmieni, odczekam zalecane 3 miesiące i rozpocznę starania od nowa, mam nadzieję, że mój aniołek do mnie wróci :)

pozdrawiam was wszystkie
    kochana życzę Ci owocnych starań :* Często po poronieniu szybko udaje się zajść w ciąże. Wszystko się ułoży.
    Angie ma rację, po to jest forum żeby się wyżalić, wygadać, nic złego nie zrobiła że że to napisała, nie jedna z Was pisała o różnych obawach problemach i nie można się przez to załamywać i brać do siebie. Ja właściwie też z rana nie raczyłam zbyt dobrymi wieściami ale nie chciałam nikogo straszyć, po prostu ciężarna lepiej zrozumie drugą ciężarną przynajmniej tak mi się wydaje...

Anga1989, Selja lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Madlene :) po to jest to forum w koncu, nie tylko dla dobrych wiadomosci chociaż najlepiej zeby same takie nowiny byly ale wiadomo nie zawsze jest tak rozowo jakbysmy chcialy.

Madlene.:), PannaNatalia lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami popadamy ze skrajności w skrajność!!

ŚwinkaMinka bardzo mi przykro ze Cie to spotkało. Trzymam kciuki żebyś szybko zobaczyła upragnione dwie kreski.

Rozumiem też że boimy się znowu ataku paniki. Ja też czuje że moje objawy zanikają chcę i wierzę że to naturalna kolej w ciąży. Stresy nie pomagają ale jesteśmy po to żeby się wspierać. Trzeba sobie to wszystko umieć przetłumaczyć...takie sytuacje się zdarzają trzeba wierzyć że będzie dobrze.

Ściskam Was mocno <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 18:44

Madlene.:), PannaNatalia lubią tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Dziewczyny nie unoscie sie bo faktycznie kolezanka byla wpisana na liste lipcowek. Dobrze, ze napisala bo nalezala do naszego grona. Moze i to sie komus nie spodobalo ale mysle ze nie bylo to troche na miejscu zeby dodatkowo urazac dziewczyne.
    Fakt to przykre ale taka jest natura. Kazdej z nas moze sie to przydarzyc i na pewno kazda z nas czulaby taka potrzebe aby sie wygadac wyzalic na forum.

Przynajmniej teraz wiem, ze jakby mi sie cos stalo to nie mam po co tu o tym pisac.

Spokojnego wieczoru

Az mi sie troche przykro zrobilo jak przeczytalam niektore wypowiedzi, tym bardziej, ze pamietam Swinke jak sie u nas udzielala. Wiadomo, ze kazda chce czytac tylko dobre wiadomosci ale takie jest zycie, ze zawsze wszystko kolorowe nie bedzie i jestesmy tu zeby sie wspierac a nie wyganiac jak cos idzie nie tak

Anga1989, Madlene.:), Amore, Marciiik, Marzenie27 lubią tę wiadomość

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:

pozdrawiam was wszystkie
    I bardzo dobre podejście jeszcze na bank będziesz tulic swoje maleństwo w ramionach czego ci życzę trzymaj sie

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesadze ze ktorakolwiek z nas miala zamiar urazic Swinke i wcale niemowie ze niewlasciwie postapila piszac tutaj o swojej stracie. Poprostu pisalam zeby teraz sie nienakrecac. Pamietam kilka-kilkanascie dni temu jedna z Nas napisala ze stracila Malenstwo i ze pojawil sie najpierw zolty sluz i zaczela sie lekka panika ze ja i ja i ja mam zolty sluz itd. I swoja wypowiedz kierowalam do Was. Strata Malenstwa to jest horror i ciezko sie po tym pozbierac i nikt tego niekwestionuje. Mam nadzieje ze Swinko wrocisz bardzo szybko na fioletowa strone i naprawde moje slowa niemialy uderzyc w Ciebie. Jak tak sie stalo to bardzo przepraszam. Trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 19:03

qdkki09kwrowb7nz.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ange nie chodziło mi o to ze nikt nie może tu pisać o złych czy smutnych sprawach nie wiedzialam tez ze dziewczyna się tu udzielała a na bank nie chciałam nikogo urazić ale dziwne jest jak ktoś nie odzywa się miesiąc i nagle pisze coś takiego. Ponieważ jest to forum ogólne i każdy może pisać co chce, a ostatnio czytałam o osobach które specjalnie maca na forach takich to jakoś źle zinterpretowalam to. I tyle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Niesadze ze ktorakolwiek z nas miala zamiar urazic Swinke i wcale niemowie ze niewlasciwie postapila piszac tutaj o swojej stracie. Poprostu pisalam zeby teraz sie nienakrecac. Pamietam kilka-kilkanascie dni temu jedna z Nas napisala ze stracila Malenstwo i ze pojawil sie najpierw zolty sluz i zaczela sie lekka panika ze ja i ja i ja mam zolty sluz itd. I swoja wypowiedz kierowalam do Was. Strata Malenstwa to jest horror i ciezko sie po tym pozbierac i nikt tego niekwestionuje. Mam nadzieje ze Swinko wrocisz bardzo szybko na fioletowa strone i naprawde moje slowa niemialy uderzyc w Ciebie. Jak tak sie stalo to bardzo przepraszam. Trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki!!!
    Bardzo dziękuję lepiej bym tego nie ujęła

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka bardzo bardzo Ci współczuję straty! I tym bardziej, że już na tym etapie :( Przykro mi!

Ja w czwartek mam wizytę i już zaczynam się stresować. Modlę się, żeby było wszystko w porządku. Przed pierwszą wizytą robłam betę i jej wysoki wynik. Mam nadzieję, że w święta będziemy mogli podzielić się radosną nowiną z rodzicami i rodzeństwem. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 09:59

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swinkaminka wspolczuje <3 :(

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Selja Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w niedzielę <3

Niestety rozłożyło mnie wczoraj.
    Mam nadzieję że nic się nie stanie maluszkowi :(

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

ŚwinkaMinka bardzo Ci współczuję :-(

Boziu, dziewczyny jaki ja miałam wczoraj ciężki wieczór :-(
    Wszystko pięknie, ładnie na początku. Przyjechali goście, radość ogromna bo już długo się nie widzieliśmy, śmiechy, żarty itd. Zasiedlismy do stołu i jak to zwykle bywa na takich spotkaniach %%% na stół! Gdzieś do moich nozdrzy zaleciał zapach alkoholu i o zgrozo wszystko stanęło mi w gardle. Zaczęło mnie mdlic, duszno mi się zrobiło strasznie do tego dreszcze, potworny ból glowy... Goście za drzwi a ja prosto do kibelka i haft! Czułam się tak, jakbym nie opuściła ani jednego kieliszka a przecież poczułam tylko zapach!
    Chyba moja dzidzia jest antytrunkowa, ale żeby tak mamusie przeczołgać!?

megi78 lubi tę wiadomość

• lottinka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, Leoparde..! Współczuję!
    A znajomi wiedza o ciąży?

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wiedzą. Musiałam im się pochwalić :-)
    Dzisiaj od rana parzę miętę z imbirem, żeby się jakoś postawić na nogi.

‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ