X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa... Ja jutro zaczynam 11tc (10+0) :D

megi78 lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Bulkaasia spokojnej podróży :* cudowny czas czas przed wami.

Madene gratuluję dobrych wieści ale współczuję przeżyć potem :( nawet nie wiem jak musiałaś się bać :( grunt że wszystko już jest w porządku <3

Leoparde trzymam kciuki za wizytę!!!

Mnie okropny ból ale ledzwi trzymał dwa dni. Ledwo chodziłam. Teraz samo przeszło :P

Leoparde, bulkaasia lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• lottinka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia zgadzam się...mam strasznego moralniaka jak sobie coli lykne ale kurde! Od razu mi lepiej...

Staram się pic wode gazowana, działa trochę podobnie - tzn gaz pobudza żołądek i juz tak na nim wszystko nie 'siedzi'. Ale aż takiego efektu nie ma niestety jak przy coli :)

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyrodne matki. Dobrze, że idą święta, będą promocje :D :D

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kobietki :)
    Mąż pucuje a my z malutką odpoczywamy hihi...

Cola faktycznie pomaga tyko te wyrzuty sumienia...ja w zastępstwie rozcieńczam sok pomarańczowy z wodą gazowaną i taka zdrowsza wersja fanty mi wychodzi.

28whyx8d41olhvnv.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde, Selija trzymam kcuki mocno zaciśnięte :)

Madlene- to się strachu najadłaś, współczuję, ale najważniejsze, że wszystko dobrze- odpoczywaj przez weekend i wszystko wróci do normy!

Miłego mrożnego dnia!!!

Czekamy w Polsce na Ciebie bułkaasia!!!!

Leoparde, Selja, bulkaasia lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Amore Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM gratulacje :)

Madlene zawał serca przy czytaniu! jak dobrze że wszystko ok

Dziewczyny miłego dnia :)

wracam do porządków...

DTEM lubi tę wiadomość

xvqvdqg.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po wizycie. Mocz przez tą glukozę oczywiście do poprawki. Mówiłam o tym bólu w dole pleców i gin stwierdziła że nie ma co się forsowac i wracać do pracy, więc czeka mnie L4 od 3 stycznia. Dzidziusia dzisiaj nie podgladałam bo za tydzień mam prenatalne i muszę wytrzymać.
    Niestety coś jest nie tak z moim sercem. Te kołatania, uczucie serca w gardle nie jest normalne ( przynajmniej w moim przypadku). Gin mierzyła mi ciśnienie i za każdym razem wychodziło co innego, a tętno to już w ogóle zwariowało. Umówiła mnie od razu na wizytę do kardiologa, ale termin dopiero 2 stycznia. Muszę cierpliwie czekać, odpoczywać i się nie stresować.

DTEM, AniaKami, Selja, sisi lubią tę wiadomość

• DTEM Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde- musisz słuchać w takim razie lekarza- odpoczywać i cierpliwie czekać, mamusia musi być zdrowa i silna, żeby bąbelek rósł. Więc kochana do stycznia szybko zleci- zaraz święta, sylwester i już. Tylko uważaj na siebie i się nie forsuj- niech rodzinka podkasa rękawy i się bierze do roboty!!!

Leoparde lubi tę wiadomość

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wy wczesnie wstajecie :) tez bym tak chciala. Ja obudzilam sie pol godziny temu a jestem padnieta jakbym nie spala w ogole :/

Co do jedzenia i picia. Narazie jem wszystko na co mam ochote. Nie wdrozylam zdrowego zywienia, bo przez mdlosci jestem w stanie zjesc tylko jeden posilek i jem wtedy to co uwazam, ze nie zwroce. Czasem to jakas zupka a czasem hamburger :D co do picia, u mnie kroluje herbata z miodem i cytryna. W sumie pije tylko to ale wczoraj przeszlo pol litra pepsi wypilam bo nie mialam dostepu do herbatki :D

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia,jedzcie ostroznie!
    leoparde,a tarczyce masz ok? Ja mialam takie jazdy wlasnie przy nadczynnosci,kolatania,puls szalejacy,bali sie nie o moje samopocUcie ale zebym zawalu nie dostala...dlatego teraz jak mi kolacze serce i sie trzese to wlaczam panike ze to ta tarczyca...wyniki sprzed 4 tyg dobre i mam wiecej badan nie robic niby,coz ze mi sie poprzednio bardzo szybko rozwinelo bo w 3 tyg doszlam do baaardzo zlych wynikow,nie bylam w stanie nawet wyjsc po schodach....takie mialam palpitacje i tracilam oddech...podobno bardzie niespotykane bo normalnie rozwija sie w kilka mcy...no ale ta nasza opieka ehh...

Dzis to nawet piersi przestaly byc wrazliwe,i jak mam sie nie martwic?
    Czy jest tu dziewczyna ktora zle sypiala i miala bujne sny a minelo jej to calkowicie? Bo to kolejny objaw ktory calkiem zniknal,nie snie albo bardzo sporadycznie,wysypiam sie swietnie,mam sporo energii

bulkaasia lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi78 wrote:
    To dziwne bo małej dawki nie bralas a z tego co wiem powinno schodzić się stopniowo. Koniecznie skonsultuj to. Wiem ze nie powinno się brać niczego na wlasna reke jednak ja bym nie przestała tak nagle i to jeszcze w 1 trymestrze. Wiem ze po 16 tc działa to raczej jak placebo ale wcześniej.... hmmm
    W poniedzialek jade do innego lekarza. Skonsultuje i sie dowiem co i jak. I mysle by u niego juz zostac.

megi78 lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Hej!!!
    My już po badaniach, bąbelek ma 6,2cm. Badania były super, lekarz świetny- były łzy, śmiech, w ogóle suuuper!!!
    Wszystko ma tak jak powinno być- serduszko 162/min, paluszków po 5 :) wątroba, i inne narządy na miejsu z odpowiednimi przepływami!!!
    Poprosiliśmy o sprawdzenie płci i.... powiedział, że oczywiście nie na 100% ale obstawia na Dziewczykę!!!
    O jeeeej ja bede w 13+0 i mam nadzieje tez sie dowiedziec :D kurcze ale zazdraszczam!!!! <3

DTEM lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SteveS wrote:
    Ja nie wyobrażam sobie spania z dzieckiem, choćby dlatego, że nie ma w łóżku za bardzo na to miejsca i jestem pewna, że i ja, i mąż będziemy czuli się niepewnie. Ale łóżeczko będzie w pokoju i zamierzam zainwestować w wygodny fotel do karmienia. Co do wstawania w nocy - znajoma nie mogła wstawać z uwagi na kiepski stan zdrowia, ona karmiła piersią przez cały dzień, a na noc odciągała pokarm i mąż karmił butlą ze smoczkiem fizjologicznym. Dobrze im to wychodziło i sprawdza się, o ile dziecko chętnie ssie.
    W pierwszej ciazy mialam fotel. Okazal sie zbedny haha. Wstawalam bralam malego do lozka opieralam sie o oparcie przykrywalam kolderka i karmilam :D
    Teraz nie kupuje juz ;D w dzien tez siadalam gdzie popadnie na karmienie.

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene ale strachu bylo nie malo
    Sama az nogi zacislam czytajac. Super ze u Was wszystko dobrze.

Mam problem. Bol gardla, zimno, trzesiawki, bol glowy, bol plecow.. No jak nic przeziebienie! I nic nie pomaga!!!! Pozniej pojade dalej do apteki calodobowej bo u nas zamknieta to cos z niej wymyce ale wolalabym obejsc sie bez lekartstw..

Dzis anilo mi sie ze jechalam pociagem a raczej na dacbu pociagu bo nie mialam pieniedzy na bilet a tak robili inni ludzie i moj syn tez tam siedzial a ja caly czas sie balam ze spadnie i kazalam mu sie mocno trzymac ;D

Nie boli mnie na razie nic. Plamien nie mam. W poniedzialek mam zamiar udac sie do innego lekarza na konsultacje i moze u niego zostane. 11.1 pojde do tego i mu powiem ze wiecej nie przyjde. Obojetnie co powie. To ja wynieram lekarza i ja musze mu ufac.

Dtem nie lubie Cie! Ja tez chce juz wiedziec co mam haha ;D przez ciebie zaczelam bardziej o tym myslec. Juz nie mysle czy zdrowe tylko co jest ;D bo zdrowe to wiem ze jest <3 haha

Jak to z ta obraczka? U nas bylo ze jak sie kreci to corka a jak chodzi po prostej lini to syn a w onternecie wyczytalam odwrotnie ;D

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Madlene ale strachu bylo nie malo
    Sama az nogi zacislam czytajac. Super ze u Was wszystko dobrze.

Mam problem. Bol gardla, zimno, trzesiawki, bol glowy, bol plecow.. No jak nic przeziebienie! I nic nie pomaga!!!! Pozniej pojade dalej do apteki calodobowej bo u nas zamknieta to cos z niej wymyce ale wolalabym obejsc sie bez lekartstw..

Dzis anilo mi sie ze jechalam pociagem a raczej na dacbu pociagu bo nie mialam pieniedzy na bilet a tak robili inni ludzie i moj syn tez tam siedzial a ja caly czas sie balam ze spadnie i kazalam mu sie mocno trzymac ;D

Nie boli mnie na razie nic. Plamien nie mam. W poniedzialek mam zamiar udac sie do innego lekarza na konsultacje i moze u niego zostane. 11.1 pojde do tego i mu powiem ze wiecej nie przyjde. Obojetnie co powie. To ja wynieram lekarza i ja musze mu ufac.

Dtem nie lubie Cie! Ja tez chce juz wiedziec co mam haha ;D przez ciebie zaczelam bardziej o tym myslec. Juz nie mysle czy zdrowe tylko co jest ;D bo zdrowe to wiem ze jest <3 haha

Jak to z ta obraczka? U nas bylo ze jak sie kreci to corka a jak chodzi po prostej lini to syn a w onternecie wyczytalam odwrotnie ;D

no dokładne tak- jak sie kręci to córka a jak prosto to syn- mi wróżyła koleżanka, jakieś dwa-trzy tygodnie temu i wyszło jej po kolei jak jest- córka, syn (właśnie w takiej kolejności się urodziły- ale tym ona nie wiedziała).... i córka, więcej chyba dzieci nie będzie bo już się nie chiała ruszać obrączka- mężowi wyszło to samo.

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwię się o Zoję!!!!
    Co wchodzę tutaj to mam nadzieję, że napisze.

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslicie, ze jak bylam 1,5 tyg temu u ginekologa a teraz ide w poniedzialek po L4 to uda mi sie wyzebrac USG? :D nie zeby mi bylo potrzebne. Po prostu mam takie uczucie tesknoty. Chcialabym zobaczyc to malenstwo znowu :) no i chcialabym miec na wigilie swieza fotke :D

Ja mam juz prawie 2 kg na minusie... ale przy wymiotach to nie dziwne :D

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ tu dziś spokój!
    No i właśnie, co z Zoja...

Chyba zrobie test obraczkowy;)

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    no dokładne tak- jak sie kręci to córka a jak prosto to syn- mi wróżyła koleżanka, jakieś dwa-trzy tygodnie temu i wyszło jej po kolei jak jest- córka, syn (właśnie w takiej kolejności się urodziły- ale tym ona nie wiedziała).... i córka, więcej chyba dzieci nie będzie bo już się nie chiała ruszać obrączka- mężowi wyszło to samo.
    Jak bylam w ciazy z synem to mama mi robila. Wyszedl syn corka i corka i obraczka ustala. A sama juz nie wiem jak to patrzec u mnie bo tyle strat...

Wlasnie co z zoja???

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ