X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa... Ja jutro zaczynam 11tc (10+0) :D

megi78 lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Bulkaasia spokojnej podróży :* cudowny czas czas przed wami.

Madene gratuluję dobrych wieści ale współczuję przeżyć potem :( nawet nie wiem jak musiałaś się bać :( grunt że wszystko już jest w porządku <3

Leoparde trzymam kciuki za wizytę!!!

Mnie okropny ból ale ledzwi trzymał dwa dni. Ledwo chodziłam. Teraz samo przeszło :P

Leoparde, bulkaasia lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• lottinka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia zgadzam się...mam strasznego moralniaka jak sobie coli lykne ale kurde! Od razu mi lepiej...

Staram się pic wode gazowana, działa trochę podobnie - tzn gaz pobudza żołądek i juz tak na nim wszystko nie 'siedzi'. Ale aż takiego efektu nie ma niestety jak przy coli :)

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyrodne matki. Dobrze, że idą święta, będą promocje :D :D

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kobietki :)
    Mąż pucuje a my z malutką odpoczywamy hihi...

Cola faktycznie pomaga tyko te wyrzuty sumienia...ja w zastępstwie rozcieńczam sok pomarańczowy z wodą gazowaną i taka zdrowsza wersja fanty mi wychodzi.

28whyx8d41olhvnv.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde, Selija trzymam kcuki mocno zaciśnięte :)

Madlene- to się strachu najadłaś, współczuję, ale najważniejsze, że wszystko dobrze- odpoczywaj przez weekend i wszystko wróci do normy!

Miłego mrożnego dnia!!!

Czekamy w Polsce na Ciebie bułkaasia!!!!

Leoparde, Selja, bulkaasia lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Amore Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM gratulacje :)

Madlene zawał serca przy czytaniu! jak dobrze że wszystko ok

Dziewczyny miłego dnia :)

wracam do porządków...

DTEM lubi tę wiadomość

xvqvdqg.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po wizycie. Mocz przez tą glukozę oczywiście do poprawki. Mówiłam o tym bólu w dole pleców i gin stwierdziła że nie ma co się forsowac i wracać do pracy, więc czeka mnie L4 od 3 stycznia. Dzidziusia dzisiaj nie podgladałam bo za tydzień mam prenatalne i muszę wytrzymać.
    Niestety coś jest nie tak z moim sercem. Te kołatania, uczucie serca w gardle nie jest normalne ( przynajmniej w moim przypadku). Gin mierzyła mi ciśnienie i za każdym razem wychodziło co innego, a tętno to już w ogóle zwariowało. Umówiła mnie od razu na wizytę do kardiologa, ale termin dopiero 2 stycznia. Muszę cierpliwie czekać, odpoczywać i się nie stresować.

DTEM, AniaKami, Selja, sisi lubią tę wiadomość

• DTEM Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde- musisz słuchać w takim razie lekarza- odpoczywać i cierpliwie czekać, mamusia musi być zdrowa i silna, żeby bąbelek rósł. Więc kochana do stycznia szybko zleci- zaraz święta, sylwester i już. Tylko uważaj na siebie i się nie forsuj- niech rodzinka podkasa rękawy i się bierze do roboty!!!

Leoparde lubi tę wiadomość

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wy wczesnie wstajecie :) tez bym tak chciala. Ja obudzilam sie pol godziny temu a jestem padnieta jakbym nie spala w ogole :/

Co do jedzenia i picia. Narazie jem wszystko na co mam ochote. Nie wdrozylam zdrowego zywienia, bo przez mdlosci jestem w stanie zjesc tylko jeden posilek i jem wtedy to co uwazam, ze nie zwroce. Czasem to jakas zupka a czasem hamburger :D co do picia, u mnie kroluje herbata z miodem i cytryna. W sumie pije tylko to ale wczoraj przeszlo pol litra pepsi wypilam bo nie mialam dostepu do herbatki :D

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia,jedzcie ostroznie!
    leoparde,a tarczyce masz ok? Ja mialam takie jazdy wlasnie przy nadczynnosci,kolatania,puls szalejacy,bali sie nie o moje samopocUcie ale zebym zawalu nie dostala...dlatego teraz jak mi kolacze serce i sie trzese to wlaczam panike ze to ta tarczyca...wyniki sprzed 4 tyg dobre i mam wiecej badan nie robic niby,coz ze mi sie poprzednio bardzo szybko rozwinelo bo w 3 tyg doszlam do baaardzo zlych wynikow,nie bylam w stanie nawet wyjsc po schodach....takie mialam palpitacje i tracilam oddech...podobno bardzie niespotykane bo normalnie rozwija sie w kilka mcy...no ale ta nasza opieka ehh...

Dzis to nawet piersi przestaly byc wrazliwe,i jak mam sie nie martwic?
    Czy jest tu dziewczyna ktora zle sypiala i miala bujne sny a minelo jej to calkowicie? Bo to kolejny objaw ktory calkiem zniknal,nie snie albo bardzo sporadycznie,wysypiam sie swietnie,mam sporo energii

bulkaasia lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi78 wrote:
    To dziwne bo małej dawki nie bralas a z tego co wiem powinno schodzić się stopniowo. Koniecznie skonsultuj to. Wiem ze nie powinno się brać niczego na wlasna reke jednak ja bym nie przestała tak nagle i to jeszcze w 1 trymestrze. Wiem ze po 16 tc działa to raczej jak placebo ale wcześniej.... hmmm
    W poniedzialek jade do innego lekarza. Skonsultuje i sie dowiem co i jak. I mysle by u niego juz zostac.

megi78 lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Hej!!!
    My już po badaniach, bąbelek ma 6,2cm. Badania były super, lekarz świetny- były łzy, śmiech, w ogóle suuuper!!!
    Wszystko ma tak jak powinno być- serduszko 162/min, paluszków po 5 :) wątroba, i inne narządy na miejsu z odpowiednimi przepływami!!!
    Poprosiliśmy o sprawdzenie płci i.... powiedział, że oczywiście nie na 100% ale obstawia na Dziewczykę!!!
    O jeeeej ja bede w 13+0 i mam nadzieje tez sie dowiedziec :D kurcze ale zazdraszczam!!!! <3

DTEM lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SteveS wrote:
    Ja nie wyobrażam sobie spania z dzieckiem, choćby dlatego, że nie ma w łóżku za bardzo na to miejsca i jestem pewna, że i ja, i mąż będziemy czuli się niepewnie. Ale łóżeczko będzie w pokoju i zamierzam zainwestować w wygodny fotel do karmienia. Co do wstawania w nocy - znajoma nie mogła wstawać z uwagi na kiepski stan zdrowia, ona karmiła piersią przez cały dzień, a na noc odciągała pokarm i mąż karmił butlą ze smoczkiem fizjologicznym. Dobrze im to wychodziło i sprawdza się, o ile dziecko chętnie ssie.
    W pierwszej ciazy mialam fotel. Okazal sie zbedny haha. Wstawalam bralam malego do lozka opieralam sie o oparcie przykrywalam kolderka i karmilam :D
    Teraz nie kupuje juz ;D w dzien tez siadalam gdzie popadnie na karmienie.

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene ale strachu bylo nie malo
    Sama az nogi zacislam czytajac. Super ze u Was wszystko dobrze.

Mam problem. Bol gardla, zimno, trzesiawki, bol glowy, bol plecow.. No jak nic przeziebienie! I nic nie pomaga!!!! Pozniej pojade dalej do apteki calodobowej bo u nas zamknieta to cos z niej wymyce ale wolalabym obejsc sie bez lekartstw..

Dzis anilo mi sie ze jechalam pociagem a raczej na dacbu pociagu bo nie mialam pieniedzy na bilet a tak robili inni ludzie i moj syn tez tam siedzial a ja caly czas sie balam ze spadnie i kazalam mu sie mocno trzymac ;D

Nie boli mnie na razie nic. Plamien nie mam. W poniedzialek mam zamiar udac sie do innego lekarza na konsultacje i moze u niego zostane. 11.1 pojde do tego i mu powiem ze wiecej nie przyjde. Obojetnie co powie. To ja wynieram lekarza i ja musze mu ufac.

Dtem nie lubie Cie! Ja tez chce juz wiedziec co mam haha ;D przez ciebie zaczelam bardziej o tym myslec. Juz nie mysle czy zdrowe tylko co jest ;D bo zdrowe to wiem ze jest <3 haha

Jak to z ta obraczka? U nas bylo ze jak sie kreci to corka a jak chodzi po prostej lini to syn a w onternecie wyczytalam odwrotnie ;D

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Madlene ale strachu bylo nie malo
    Sama az nogi zacislam czytajac. Super ze u Was wszystko dobrze.

Mam problem. Bol gardla, zimno, trzesiawki, bol glowy, bol plecow.. No jak nic przeziebienie! I nic nie pomaga!!!! Pozniej pojade dalej do apteki calodobowej bo u nas zamknieta to cos z niej wymyce ale wolalabym obejsc sie bez lekartstw..

Dzis anilo mi sie ze jechalam pociagem a raczej na dacbu pociagu bo nie mialam pieniedzy na bilet a tak robili inni ludzie i moj syn tez tam siedzial a ja caly czas sie balam ze spadnie i kazalam mu sie mocno trzymac ;D

Nie boli mnie na razie nic. Plamien nie mam. W poniedzialek mam zamiar udac sie do innego lekarza na konsultacje i moze u niego zostane. 11.1 pojde do tego i mu powiem ze wiecej nie przyjde. Obojetnie co powie. To ja wynieram lekarza i ja musze mu ufac.

Dtem nie lubie Cie! Ja tez chce juz wiedziec co mam haha ;D przez ciebie zaczelam bardziej o tym myslec. Juz nie mysle czy zdrowe tylko co jest ;D bo zdrowe to wiem ze jest <3 haha

Jak to z ta obraczka? U nas bylo ze jak sie kreci to corka a jak chodzi po prostej lini to syn a w onternecie wyczytalam odwrotnie ;D

no dokładne tak- jak sie kręci to córka a jak prosto to syn- mi wróżyła koleżanka, jakieś dwa-trzy tygodnie temu i wyszło jej po kolei jak jest- córka, syn (właśnie w takiej kolejności się urodziły- ale tym ona nie wiedziała).... i córka, więcej chyba dzieci nie będzie bo już się nie chiała ruszać obrączka- mężowi wyszło to samo.

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwię się o Zoję!!!!
    Co wchodzę tutaj to mam nadzieję, że napisze.

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslicie, ze jak bylam 1,5 tyg temu u ginekologa a teraz ide w poniedzialek po L4 to uda mi sie wyzebrac USG? :D nie zeby mi bylo potrzebne. Po prostu mam takie uczucie tesknoty. Chcialabym zobaczyc to malenstwo znowu :) no i chcialabym miec na wigilie swieza fotke :D

Ja mam juz prawie 2 kg na minusie... ale przy wymiotach to nie dziwne :D

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ tu dziś spokój!
    No i właśnie, co z Zoja...

Chyba zrobie test obraczkowy;)

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    no dokładne tak- jak sie kręci to córka a jak prosto to syn- mi wróżyła koleżanka, jakieś dwa-trzy tygodnie temu i wyszło jej po kolei jak jest- córka, syn (właśnie w takiej kolejności się urodziły- ale tym ona nie wiedziała).... i córka, więcej chyba dzieci nie będzie bo już się nie chiała ruszać obrączka- mężowi wyszło to samo.
    Jak bylam w ciazy z synem to mama mi robila. Wyszedl syn corka i corka i obraczka ustala. A sama juz nie wiem jak to patrzec u mnie bo tyle strat...

Wlasnie co z zoja???

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ