Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Bulkaasia spokojnej podróży :* cudowny czas czas przed wami.
Madene gratuluję dobrych wieści ale współczuję przeżyć potemnawet nie wiem jak musiałaś się bać
grunt że wszystko już jest w porządku
Leoparde trzymam kciuki za wizytę!!!
Mnie okropny ból ale ledzwi trzymał dwa dni. Ledwo chodziłam. Teraz samo przeszłoLeoparde, bulkaasia lubią tę wiadomość
-
PannaNatalia zgadzam się...mam strasznego moralniaka jak sobie coli lykne ale kurde! Od razu mi lepiej...
Staram się pic wode gazowana, działa trochę podobnie - tzn gaz pobudza żołądek i juz tak na nim wszystko nie 'siedzi'. Ale aż takiego efektu nie ma niestety jak przy coliEverything you need will come to you at the perfect time
-
nick nieaktualny
-
Leoparde, Selija trzymam kcuki mocno zaciśnięte
Madlene- to się strachu najadłaś, współczuję, ale najważniejsze, że wszystko dobrze- odpoczywaj przez weekend i wszystko wróci do normy!
Miłego mrożnego dnia!!!
Czekamy w Polsce na Ciebie bułkaasia!!!!Leoparde, Selja, bulkaasia lubią tę wiadomość
-
Jestem juz po wizycie. Mocz przez tą glukozę oczywiście do poprawki. Mówiłam o tym bólu w dole pleców i gin stwierdziła że nie ma co się forsowac i wracać do pracy, więc czeka mnie L4 od 3 stycznia. Dzidziusia dzisiaj nie podgladałam bo za tydzień mam prenatalne i muszę wytrzymać.
Niestety coś jest nie tak z moim sercem. Te kołatania, uczucie serca w gardle nie jest normalne ( przynajmniej w moim przypadku). Gin mierzyła mi ciśnienie i za każdym razem wychodziło co innego, a tętno to już w ogóle zwariowało. Umówiła mnie od razu na wizytę do kardiologa, ale termin dopiero 2 stycznia. Muszę cierpliwie czekać, odpoczywać i się nie stresować.DTEM, AniaKami, Selja, sisi lubią tę wiadomość
-
Leoparde- musisz słuchać w takim razie lekarza- odpoczywać i cierpliwie czekać, mamusia musi być zdrowa i silna, żeby bąbelek rósł. Więc kochana do stycznia szybko zleci- zaraz święta, sylwester i już. Tylko uważaj na siebie i się nie forsuj- niech rodzinka podkasa rękawy i się bierze do roboty!!!
Leoparde lubi tę wiadomość
-
Ale wy wczesnie wstajecie
tez bym tak chciala. Ja obudzilam sie pol godziny temu a jestem padnieta jakbym nie spala w ogole
Co do jedzenia i picia. Narazie jem wszystko na co mam ochote. Nie wdrozylam zdrowego zywienia, bo przez mdlosci jestem w stanie zjesc tylko jeden posilek i jem wtedy to co uwazam, ze nie zwroce. Czasem to jakas zupka a czasem hamburgerco do picia, u mnie kroluje herbata z miodem i cytryna. W sumie pije tylko to ale wczoraj przeszlo pol litra pepsi wypilam bo nie mialam dostepu do herbatki
36 dc bhcg : 41
38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
44 dc bhcg : 3330 -
Bulkaasia,jedzcie ostroznie!
leoparde,a tarczyce masz ok? Ja mialam takie jazdy wlasnie przy nadczynnosci,kolatania,puls szalejacy,bali sie nie o moje samopocUcie ale zebym zawalu nie dostala...dlatego teraz jak mi kolacze serce i sie trzese to wlaczam panike ze to ta tarczyca...wyniki sprzed 4 tyg dobre i mam wiecej badan nie robic niby,coz ze mi sie poprzednio bardzo szybko rozwinelo bo w 3 tyg doszlam do baaardzo zlych wynikow,nie bylam w stanie nawet wyjsc po schodach....takie mialam palpitacje i tracilam oddech...podobno bardzie niespotykane bo normalnie rozwija sie w kilka mcy...no ale ta nasza opieka ehh...
Dzis to nawet piersi przestaly byc wrazliwe,i jak mam sie nie martwic?
Czy jest tu dziewczyna ktora zle sypiala i miala bujne sny a minelo jej to calkowicie? Bo to kolejny objaw ktory calkiem zniknal,nie snie albo bardzo sporadycznie,wysypiam sie swietnie,mam sporo energiibulkaasia lubi tę wiadomość
-
megi78 wrote:To dziwne bo małej dawki nie bralas a z tego co wiem powinno schodzić się stopniowo. Koniecznie skonsultuj to. Wiem ze nie powinno się brać niczego na wlasna reke jednak ja bym nie przestała tak nagle i to jeszcze w 1 trymestrze. Wiem ze po 16 tc działa to raczej jak placebo ale wcześniej.... hmmm
megi78 lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
DTEM wrote:Hej!!!
My już po badaniach, bąbelek ma 6,2cm. Badania były super, lekarz świetny- były łzy, śmiech, w ogóle suuuper!!!
Wszystko ma tak jak powinno być- serduszko 162/min, paluszków po 5wątroba, i inne narządy na miejsu z odpowiednimi przepływami!!!
Poprosiliśmy o sprawdzenie płci i.... powiedział, że oczywiście nie na 100% ale obstawia na Dziewczykę!!!kurcze ale zazdraszczam!!!!
DTEM lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
SteveS wrote:Ja nie wyobrażam sobie spania z dzieckiem, choćby dlatego, że nie ma w łóżku za bardzo na to miejsca i jestem pewna, że i ja, i mąż będziemy czuli się niepewnie. Ale łóżeczko będzie w pokoju i zamierzam zainwestować w wygodny fotel do karmienia. Co do wstawania w nocy - znajoma nie mogła wstawać z uwagi na kiepski stan zdrowia, ona karmiła piersią przez cały dzień, a na noc odciągała pokarm i mąż karmił butlą ze smoczkiem fizjologicznym. Dobrze im to wychodziło i sprawdza się, o ile dziecko chętnie ssie.
Teraz nie kupuje juzw dzien tez siadalam gdzie popadnie na karmienie.
07.11.2012 Julian
Madlene ale strachu bylo nie malo
Sama az nogi zacislam czytajac. Super ze u Was wszystko dobrze.
Mam problem. Bol gardla, zimno, trzesiawki, bol glowy, bol plecow.. No jak nic przeziebienie! I nic nie pomaga!!!! Pozniej pojade dalej do apteki calodobowej bo u nas zamknieta to cos z niej wymyce ale wolalabym obejsc sie bez lekartstw..
Dzis anilo mi sie ze jechalam pociagem a raczej na dacbu pociagu bo nie mialam pieniedzy na bilet a tak robili inni ludzie i moj syn tez tam siedzial a ja caly czas sie balam ze spadnie i kazalam mu sie mocno trzymac
Nie boli mnie na razie nic. Plamien nie mam. W poniedzialek mam zamiar udac sie do innego lekarza na konsultacje i moze u niego zostane. 11.1 pojde do tego i mu powiem ze wiecej nie przyjde. Obojetnie co powie. To ja wynieram lekarza i ja musze mu ufac.
Dtem nie lubie Cie! Ja tez chce juz wiedziec co mam hahaprzez ciebie zaczelam bardziej o tym myslec. Juz nie mysle czy zdrowe tylko co jest
bo zdrowe to wiem ze jest
haha
Jak to z ta obraczka? U nas bylo ze jak sie kreci to corka a jak chodzi po prostej lini to syn a w onternecie wyczytalam odwrotnie
07.11.2012 Julian
rosax3 wrote:Madlene ale strachu bylo nie malo
Sama az nogi zacislam czytajac. Super ze u Was wszystko dobrze.
Mam problem. Bol gardla, zimno, trzesiawki, bol glowy, bol plecow.. No jak nic przeziebienie! I nic nie pomaga!!!! Pozniej pojade dalej do apteki calodobowej bo u nas zamknieta to cos z niej wymyce ale wolalabym obejsc sie bez lekartstw..
Dzis anilo mi sie ze jechalam pociagem a raczej na dacbu pociagu bo nie mialam pieniedzy na bilet a tak robili inni ludzie i moj syn tez tam siedzial a ja caly czas sie balam ze spadnie i kazalam mu sie mocno trzymac
Nie boli mnie na razie nic. Plamien nie mam. W poniedzialek mam zamiar udac sie do innego lekarza na konsultacje i moze u niego zostane. 11.1 pojde do tego i mu powiem ze wiecej nie przyjde. Obojetnie co powie. To ja wynieram lekarza i ja musze mu ufac.
Dtem nie lubie Cie! Ja tez chce juz wiedziec co mam hahaprzez ciebie zaczelam bardziej o tym myslec. Juz nie mysle czy zdrowe tylko co jest
bo zdrowe to wiem ze jest
haha
Jak to z ta obraczka? U nas bylo ze jak sie kreci to corka a jak chodzi po prostej lini to syn a w onternecie wyczytalam odwrotnie
no dokładne tak- jak sie kręci to córka a jak prosto to syn- mi wróżyła koleżanka, jakieś dwa-trzy tygodnie temu i wyszło jej po kolei jak jest- córka, syn (właśnie w takiej kolejności się urodziły- ale tym ona nie wiedziała).... i córka, więcej chyba dzieci nie będzie bo już się nie chiała ruszać obrączka- mężowi wyszło to samo. -
Myslicie, ze jak bylam 1,5 tyg temu u ginekologa a teraz ide w poniedzialek po L4 to uda mi sie wyzebrac USG?
nie zeby mi bylo potrzebne. Po prostu mam takie uczucie tesknoty. Chcialabym zobaczyc to malenstwo znowu
no i chcialabym miec na wigilie swieza fotke
Ja mam juz prawie 2 kg na minusie... ale przy wymiotach to nie dziwne
36 dc bhcg : 41
38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
44 dc bhcg : 3330 -
nick nieaktualny
-
DTEM wrote:no dokładne tak- jak sie kręci to córka a jak prosto to syn- mi wróżyła koleżanka, jakieś dwa-trzy tygodnie temu i wyszło jej po kolei jak jest- córka, syn (właśnie w takiej kolejności się urodziły- ale tym ona nie wiedziała).... i córka, więcej chyba dzieci nie będzie bo już się nie chiała ruszać obrączka- mężowi wyszło to samo.
Wlasnie co z zoja???
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp