X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Nic a nic, i mam synka, może teraz będzie dziewczynka i dlatego mną tak poniewiera ;-)

O jaaaa, aby u mnie sie tak samo nie sprawdziło :P Chociaż to taka loteria pewnie, usg prawde powie :)

Leoparde lubi tę wiadomość

• Zoja Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam wątek..
    Bardzo się wzruszyłam..
    Jesteście wspaniałe Dziewczynki!
    Sercem z Wami!
    Wspaniałęj niedzieli :-*

Leoparde, krolikan, megi78 lubią tę wiadomość

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Bulkasia super ze szczęśliwie dojechaliscie wszystkiego najlepszego dla synka :)
    Zoja cieszę się że wszystko ok i byle do przodu :)
    Nicka ja w pierwszej ciąży tez 0 objawów i mam syna ;)

Zoja, bulkaasia lubią tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj na wieczor doznalam szoku. Na ostatniej wizycie położna wazyla mnie a wczoraj sama wazylam sie u tesciow i w ciagu tygodnia mam +1kg. Jak ja nawet nic takiego nie jem zebym przytyla. Hah nie dosc ze przed ciążą mialam nadwage to w czasie ciazy zamienie sie chyba w wieloryba :P

l22nhdgen92nqanl.png
  • krolikan Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    A ja wczoraj na wieczor doznalam szoku. Na ostatniej wizycie położna wazyla mnie a wczoraj sama wazylam sie u tesciow i w ciagu tygodnia mam +1kg. Jak ja nawet nic takiego nie jem zebym przytyla. Hah nie dosc ze przed ciążą mialam nadwage to w czasie ciazy zamienie sie chyba w wieloryba :P

oj no co Ty... przecież każda waga jest inna.. :) poza tym o każdej porze dnia ważymy inaczej. Jak mnie ostatnio zważyła położna, to ważyłam o dwa kg więcej, niż tydzień wcześniej w innym gabinecie. Mówię do niej, że to nie możliwe, a ona tylko - ja muszę zapisać to, co widzę... :) A prawda jest taka, że waga ani drgnęła - ja mam taki system, że ważę się co tydzień, zawsze w ten sam dzień tygodnia - rano. Wtedy jest to w miarę obiektywne..

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ja sie z tego śmieje bo czy przytyje 10 czy 50kg to dla mnie nic. Wazne zeby z maluchem bylo wporzadku ;)

Ważne aby potrafic smiac sie z samej siebie niz zamartwiac i panikowac ;)

Jaguś_7810, AniaKami lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • krolikan Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem wiem :) zmyliło mnie pierwsze zdanie, że dostałaś szoku - i być może zbyt poważnie podeszłam do sprawy.. :))

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wal cole! Naprawdę :D nie litrami, ale 3 łyki coli z mocnym gazem naprawdę tłumi mdłości. Ja się sobie dziwie, że dopiero teraz na to wpadłam, a mdłości i wymioty męczą mnie od równego 6tc :)
    Dziś i wczoraj super, dlatego chyba pójdę na usg do byle jakiego lekarza, żeby sprawdzić czy wszystko gra bo zwariuje.... :)

Zoja gratki!

Reszcie miłego dnia :D

Zoja lubi tę wiadomość

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia tak też robię. Moja gin polecała cole na poprzedniej wizycie i faktycznie tak jak piszesz musi być mocno gazowana, bo otwierana wczoraj już mi nie podchodzi, musiałam otworzyć nową butelkę.

• SteveS Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem mam mega ochotę na colę i sobie nie odmawiam - nalewam do małej szklaneczki i piję, bo mega mi smakuje ;)

KgXdp1.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja wrote:
    DTEM gratuluję!
    Cześć Kochane Lipcówki! Przepraszam ze daje znać dopiero dziś ale te ostatnie dni to był jakiś koszmar.
    W skrócie wypuścili nas na rządanie w piątek se szpitala i pojechaliśmy prosto na badania.
    2h opóźnienia lekarz badał z 20 min bez słowa. . Myślałam że zejdę na zawał. Jak skończył dopiero przemówił czy macie Państwo pytania? Ja tak czy z moim dzieckiem wszystko ok? Powiedział ze wyniki bardzo ładne Dzidzior ma prawie 6cm i jest bardzo ruchliwy. Na dzień dzisiejszy to dziewczynka :-) Zmartwiła mnie tylko ze nie mógł ocenić kości nosowej stwierdził że jest nie do oceny. Pytałam czy musze robić dodatkowe badania powiedział ze nie. Generalnie straszny mruk z niego.
    o to dziad z takiego lekarza!!! ale najważniejsze, że wszystko ok:) gratuluję kochana, a co z tym szpitalem, masz się tam pokazać- czy do swojego lekarza???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 12:51

Zoja lubi tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę 2 dni nie zaglądałam na forum A Tu tyle lektury do nadrobienia:) Zoja super wieści mam nadzieję, że takie same usłyszę we wtorek, tak mega się boję. Co do gin mój jest mega miły i z fajnym poczuciem humoru i w gabinecie czuję się bardzo swobodnie. Moje dziecię jest mało wymagające kulinarne, dzisiaj wcinalam sam makaron, mój M aż zrobił zdjęcie jak to zobaczyl:)był pyyyyyszny

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja uff w koncu <3 dobrze ze wszystko dobrze.

A mnie dzis rozlozylo... W nocy mezu dzwonil do apteki. Nie dawal ze mna rady.. Normalnie bredzilam! Bylo mi zimno a lał sie ze mnie pot! Kaszel katar bol glowy bol gardla bol brzucha i tak duzo by wymieniac.. Wszystko mnie lamnie!

A wiec mily pan z apteki powiedzial, ze dla 3 msc ciazy nie moze mi nic dac. Mam leczyc sie cytryna. Tak wiec mazenie o jakimkolwiek syropku runely..
    Tak tak wiem podawalyscie nazwy lekarstw. Ale mieszkam w Niemczech ich tu nie ma.
    I myslalam ze aptekarz sciemnia wiec zadzwonilismy do drugiej nocbej i to samo kobietka powiedziala..
    Dopiero od 5 mwc moglaby mi cos dac.. :(

Myslalam o ip dzis ale wybralam lezenie w lozku i jutro do lekarza pojade . Mam nadzieje ze mnie ten inny przyjmie na konsultacje. I od razu na chorobe..

Zoja lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Amore Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax trzymaj się dzielnie jak bym mogła zrobiłbym Ci herbatkę na rozgrzane. A słuchaj czytałam że w ciąży można brać propolis. to się robi z miodu i tego wosku pszczelego . ja kupuje takie małe fiolki z zakraplaczem i kapie się tego 5 kropel na trochę ciepłej wody i pije raz dwa razy dziennie.

może w jakiejś ziołowe aptece dostaniesz albo w punkcie przczelarskim?

poczytaj proszę o tym. ja używam i mój m i jesteśmy bardzo zadowoleni z działania

xvqvdqg.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na choróbsko polecam mleczko z miodem i czosnkiem, działa prawie jak naturalny antybiotyk. Leczyłam się tym w 1 ciąży i w drugiej też już musiałam bo coś mnie brało.

Paula55 lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa ja z naprawdę mocnego przeziębienia wyłączyłam się herbata z cytryną, imbirem, miodem i prawdziwym sokiem malinowym. Do tego mleko z miodem i czosnkiem. No i kluczowe były inhalacje po 3 razy dziennie. Jeśli masz temp koniecznie zbić paracetamolem.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    propolis to kit pszczeli, a nie miód :) jestem pszczelarką i faktycznie polecam, ale zazwyczaj wyciągi propolisowe są na bazie alkoholu, a te wodne słabo działają.
    Ja na początku, w jakimś 4-5 tc miałam popuchnięte migdały i zbliżała mi się angina jak co roku na przełomie października :) tu cuda działa PYŁEK PSZCZELI :) może dasz radę gdzieś zamówić. Łyżeczkę rozpuszczasz w letniej wodzie, tak 1/2 szklanki, do tego łyżka miodu i tak dwa razy dziennie. Naprawdę pomaga, mi przeszło na drugi dzień.

Różne są opinie jeśli chodzi o produkty pszczele w ciąży, ale ja jestem pewna co do ich możliwości i bezpieczeństwa. Jeśli produkt jest od pszczelarza, to jest to naprawdę dobry produkt. Gdybyś nie miała gdzie kupić to znajdziesz na pewno sprzedawców którzy wyślą Ci paczkę za granicę.

Aha, taka ciekawostka :) gdyby człowiek jadł tylko pyłek i popijał wodą, to nie brakłoby mu żadnych witamin ani minerałów. Wyniki krwi bylyby idealne :) to pełnowartościowy produkt, ale jeszcze niedoceniany.

Paula55, DTEM lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi to ja póki co "przytyłam" 70 dkg haha.
    W pierwszej ciąży miałam +12 kg i czułam się jak słoń :(
    Mam nadzieję że tym razem również nie przekrocze tych 12kg. Raz ze ciężko to potem zrzucić a dwa że poprostu nie wiem jak bym funkcjonowała tyjac więcej...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    propolis to kit pszczeli, a nie miód :) jestem pszczelarką i faktycznie polecam, ale zazwyczaj wyciągi propolisowe są na bazie alkoholu, a te wodne słabo działają.
    Ja na początku, w jakimś 4-5 tc miałam popuchnięte migdały i zbliżała mi się angina jak co roku na przełomie października :) tu cuda działa PYŁEK PSZCZELI :) może dasz radę gdzieś zamówić. Łyżeczkę rozpuszczasz w letniej wodzie, tak 1/2 szklanki, do tego łyżka miodu i tak dwa razy dziennie. Naprawdę pomaga, mi przeszło na drugi dzień.

Różne są opinie jeśli chodzi o produkty pszczele w ciąży, ale ja jestem pewna co do ich możliwości i bezpieczeństwa. Jeśli produkt jest od pszczelarza, to jest to naprawdę dobry produkt. Gdybyś nie miała gdzie kupić to znajdziesz na pewno sprzedawców którzy wyślą Ci paczkę za granicę.

Aha, taka ciekawostka :) gdyby człowiek jadł tylko pyłek i popijał wodą, to nie brakłoby mu żadnych witamin ani minerałów. Wyniki krwi bylyby idealne :) to pełnowartościowy produkt, ale jeszcze niedoceniany.
    Spadłas mi z nieba!!! Ja odstawilam pyłek z powodu ciąży bo nigdzie nie było jasnej odp czy można go brać!! Super. DZIEKUJE ci za tą informację :*

PannaNatalia lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• SteveS Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jeśli któraś z Was nie stosowała dotychczas pyłku czy czegokolwiek innego, to warto najpierw sprawdzić na niewielkiej ilości, jak reaguje organizm. Ja np. dostałam (po pierwszym spróbowaniu, wprost od pszczelarza, od którego przez lata zaopatruję się w miód) mega uczulenia ;) A miód w rozsądnych ilościach wcinam normalnie :)

KgXdp1.png
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ