X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka ja dzisiaj mam to samo, w dodatku mecza mnie okropne mdlosci. Na jedzenie patrzec nie moge

l22nhdgen92nqanl.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko ok. Plamien znow nie ma..
    Bol jajnika bo macica sie rozchodzi i wypycha wszystko.
    Bobas tanczyl i mial piekne raczki i nozki ktore szybko zlaczyl ;D jak mamusia nogi na krzyz jak tata chce patrzec :D

Zdjecia nie mam bo byly noe wyrazne i pani po czasie powiedziala ze moglam powiedziec to by druknela.
    Mam jeszcze w tym tyg skonsultowac sie z moim lekarzem. Jeszcze przed swietami. By zobaczyl czy na pewno wszystko ok .
    Na jajniku dodatkowo cysta. Niegrozna. Taka typowo ciazowa.

madziakowa, Zoja, DTEM, Amore, Leoparde, megi78, Solane, bulkaasia, AniaKami lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Zoja Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Wszystko ok. Plamien znow nie ma..
    Bol jajnika bo macica sie rozchodzi i wypycha wszystko.
    Bobas tanczyl i mial piekne raczki i nozki ktore szybko zlaczyl ;D jak mamusia nogi na krzyz jak tata chce patrzec :D

Zdjecia nie mam bo byly noe wyrazne i pani po czasie powiedziala ze moglam powiedziec to by druknela.
    Mam jeszcze w tym tyg skonsultowac sie z moim lekarzem. Jeszcze przed swietami. By zobaczyl czy na pewno wszystko ok .
    Na jajniku dodatkowo cysta. Niegrozna. Taka typowo ciazowa.
    Wspaniale ze wszystko dobrze!
    Wracaj do sił!

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ufff :) to teraz tylko sie kuruj bo glut na Święta niepotrzebny :*

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax super wieści, wskakuj do łóżeczka i odpoczywaj życzę dużo zdrowia. Ja mam mega lenia jutro mam wigilię w pracy i przydałaby się chociaż paznokcie pomalowc a mi się nie chcę.

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax dobrze że wszystko ok, mam nadzieję że szybko dojdziesz do siebie

zoja gratluję dobrych wieści na wizycie, mój lekarz też czasem jest trochę mrukowaty ;)

Mnie niestety też od 3 dni strasznie boli głowa i nic nie pomaga :( jestem nie do życia, na mdłości też pije cole ;D miałam na początku wyrzuty sumienia ale jak przeczytałam, że też pijecie to jakoś przeszło :)
    Dzisiaj zaczynamy z Dzidziusiem 13 tydzień :) a za tydzień już drugi trymestr! Ale ten czas leci. Powiem Wam jeszcze, że dziś w kościele była modlitwa za wszystkie matki oczekujące swoich dzieci, ja już się prawie poryczałam jak to usłyszałam. Nie wiem co mi odbija z tym płakaniem już mąż się ze śmieje że ciągle tylko płacze :p

megi78, PannaNatalia, Zoja lubią tę wiadomość

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax super wieści i teraz sie ladnie kuruj :*

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak kazecie tak i robie.
    Wypilam mleko z miodkiem i czosnkiem i leze do gory brzuchem.
    Na ip pani tez powiedziala ze mam zwolnic tempo. Wiecej odpoczywac niz robic a do meza powiedziala ze balagan w domu jak bedzie to nie ma sie pytac czemu a po prostu ma sam posprzatac a zonie dac lezec :D haha
    Nie moge zapomiec jak fajnie ona sie ruszyla.. Tak tanczy tanczy a za chwile jakby spojrzala w monitor, nogi zlaczyla i sie odwrocila :D haha

Zoja lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa jak dobrze, że to nic poważnego. Zdrówka życzę :D

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa uff super wieści!!
    Uważaj na siebie ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Jak kazecie tak i robie.
    Wypilam mleko z miodkiem i czosnkiem i leze do gory brzuchem.
    Na ip pani tez powiedziala ze mam zwolnic tempo. Wiecej odpoczywac niz robic a do meza powiedziala ze balagan w domu jak bedzie to nie ma sie pytac czemu a po prostu ma sam posprzatac a zonie dac lezec :D haha
    Nie moge zapomiec jak fajnie ona sie ruszyla.. Tak tanczy tanczy a za chwile jakby spojrzala w monitor, nogi zlaczyla i sie odwrocila :D haha
    I super u mnie mąż też teraz wszystko robi. Czasem się wkurza ale trudno. Ja miałam cały czas wyrzuty ze muszę leżeć ale tak sobie pomyślałam jak nie teraz to kiedy i nawet to leżenie zrobiło się minimalnie znośne ;). Odpoczywaj i się kuruj.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was! :)
    Czy używacie zeli intymnych podczas kapieli? Jak tak to jakich? Bo mam z ziaji taki bialo niebieski,ale go nie uzywam bo lepiej kupic jakiś dla kobiet w ciąży co?
    A pytam bo przy siusianiu albo pozniej troszkę mnie tam szczypie. Wizyta w srode i nie wiem czy poczekac do wizyty czy kupic zel?

• Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Czy używacie zeli intymnych podczas kapieli? Jak tak to jakich? Bo mam z ziaji taki bialo niebieski,ale go nie uzywam bo lepiej kupic jakiś dla kobiet w ciąży co?
    A pytam bo przy siusianiu albo pozniej troszkę mnie tam szczypie. Wizyta w srode i nie wiem czy poczekac do wizyty czy kupic zel?
    Ja uzywam Lactacyd.Szczerze to nie slyszalam o zelach to higieny intymnej specjalnie dla kobiet w ciazy.

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się serdecznie :) i życzę miłego dnia. U mnie noc pod hasłem siku hehehe.

• DTEM Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Ja też używam Lactacyd, ostatnio pani w aptece dała mi nowość z ich serii biało- czerwony, który pomaga łagodzić dolegliwości przy infekcjach grzybicznych. A ponieważ często i mnie to dopada to mogę używac- przeciwskazań do stosowania w ciąży też nie ma.

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spojrzałam na listę i na jutro sporo wizyt nam się szykuje :)

A dziś- trzymać kciukasy za kogoś???

Moja noc- beznadziejna, jak zwykle, a dzień szykuje się zabiegany :( a pozytywnie, to może jak się zmęczę cały dzień to i usnę szybko i na długo :)

Kochamy poniedziałki- i cudownego dnia mamuśki :)

Zoja lubi tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Amore Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM tak za mojego kota :( sika krwią bida. a ja w ciąży boję się nawet zbliżyć.

M z moim tatą jadą do weta.. :(

xvqvdqg.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Co do zeli to uzywam jakis z rossmana a jak sie konczy to normalne mydlo jak zapomne kupic :)

Amore zdrowka dla kotka <3

Mi wczoraj zdechl piesek.. :( czekal na nas w polsce by syn dostal go od mikolaja.. Ttak wiem zywych prezentow sie nie daje ale ona byla przemyslana i wyczekiwana a ze akurat pasowalo ze swietami i prezentem a synek chcial malego pieska bo duzego juz mamy.. We wtorek kuzyn byl ja odrobaczyc.. Wazyla 300 gram a wczoraj kolezanka do mnie zadzwonila od ktorej go bralam ze piesek zdechl :( dzis jada do weterynarza pytac o przyczyne.. Ktorych moze byc miliony...:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 08:37

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za kociaczka kciuki! Bedzie dobrze!:*

No i prosze trzymac za mnie dzisiaj, na 16 mam wizyte.

Mam takiego stresa ze szok, wczoraj wyciaglam detektor i szukalam malucha zeby sie uspokoic, zajelo mi to pol godziny ale w koncu sie udalo gdy mialam sie juz poddac. Ostatnio dwa razy nie moglam znalezc, ale zdaje sobie sprawe ze jest jeszcze wczesnie i nie panikowalam.

Milego dnia!!!

Szczęśliwa Mamusia, sisi lubią tę wiadomość

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • She86 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela35 wrote:
    Ja uzywam Lactacyd.Szczerze to nie slyszalam o zelach to higieny intymnej specjalnie dla kobiet w ciazy.

Ja używałam w poprzedniej ciązy ziaja mama, teraz mam ziajkę zwyklą

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ