X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o ilosc to tak przy podcieraniu sporo na papierze,wyglad nieciekawy ale sama krew ze sluzem,skrzepow brak...na wkladkach juz zostawala postac brazowa ...raczej trafialam na swieza na papierze lub w toalecie krople...wybacz szczegolowy opis ale mniej wiecej o to chodzilo tak?

0MPT.png
  • Zoja Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    Dziewczyny nie chce Wam smęcić w Wigilię dlatego chciałam tylko spytać te które krwawiły żywą krwią, jak to i Was wyglądało. Było dosyć obfite i jak długo się utrzymywała?
    Alimak ja miałam takie duże krwawienie czerwona zywa krwia i pojechałam na IP. Okazalo sie ze mam ektopie coś podobnego do nadzerki ale robi się głównie w ciazy. Dostałam luteine leżałam w szpitalu 4 dni. Z dzieckiem w tym czasie wszystko ok.
    Jeśli chodzi o brązowe olamie n i miałam w terminach kiedy przypadała by miesiaczka i innych co jaka czas tez. Np przedwczoraj brazowy sluz. Wiec czerwona lampka trzeba poleżeć zero dźwigania i dziś jest lepiej. Nie jest to niestety przyjemne i wyprowadza mnie mega z rownowagi ale cóż trzeba walczyć o lepsze jutro.
    Mam nadzieje ze wszystkie nasze plamienia nie będą niebezpieczne dla Dzieciaczków.

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    Dziewczyny nie chce Wam smęcić w Wigilię dlatego chciałam tylko spytać te które krwawiły żywą krwią, jak to i Was wyglądało. Było dosyć obfite i jak długo się utrzymywała?
    Moje wyglądało tak że najpierw pojawił się różowy śluz, a za jakąś godzinę normalnie ze mnie chlusło z pół szklanki samej krwi i oczywiście ip. Jeszcze na drugi dzień się utrzymywał różowy śluz, i spokój jak na razie i oby tak zostało.

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    Ja raz miałam żywą krew zaczęło się późnym popołudniem skończyło po dobie zamieniając się w brąz i tak 10 dni trwało. Łącznie plamien z krawieniem miałam non stop miesiąc.
    Wierzę że wszystko będzie dobrze :). Odpoczywaj.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych świąt

DTEM lubi tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 12tc ;)

Mania25, megi78, sisi, Zoja, bulkaasia, Leoparde lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny w 11. Tygodniu ciąży :) wczoraj poinformowalismy najbliższych :) podczas rozdawania prezentów dla mojego Taty była filiżanka z napisem Kochany Dziadek a u rodziców Męża Kochana Babcia. kochany Dziadek :) wszyscy bardzo szczęśliwi :) było tak jak sobie wymarzylan :)

Życzę Wam pięknego biesiadowania z Rodzinami :)mój Tata trochę się spodziewał bo Mąż ostatnio bardzo mnie oszczędza :) a rodzice Męża w mega szoku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2016, 08:55

Anga1989, Zoja, AniaKami, Marzenie27, Leoparde lubią tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja,skonczony 12 tydzien i ruszamy w 13....oby do srody...czekanie na to usg mnie wykonczy...

Dziewczyny ktore sa na podobnym etapie,jak ze spaniem na brzuchu czy dyskomfortem w podbrzuszu,czujecie cos wogole czy jakby nigdy nic narazie?

Zoja, megi78 lubią tę wiadomość

0MPT.png
  • Zoja Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Witam sie i ja,skonczony 12 tydzien i ruszamy w 13....oby do srody...czekanie na to usg mnie wykonczy...

Dziewczyny ktore sa na podobnym etapie,jak ze spaniem na brzuchu czy dyskomfortem w podbrzuszu,czujecie cos wogole czy jakby nigdy nic narazie?
    Hej Muszka, ja często czuje ugniatanie, dyskomfort, rozciąganie w brzuchu. Staram się spać na lewym boku żeby wyrabiać zdrowe nawyki; -)

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:

Mnie w spaniu na brzuchu przeszkadzają bolące piersi. Ale i tak właśnie na brzuchu spi mi się najwygodniej. Dyskomfortu w podbrzuszu na razie brak.

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety na brzuchu noe moge spac. Za bardzo mnie rozepchalo ;D
    Wczoraj objadlam sie za x czasy a dzis od rana tule kibel. Cudowne swieta <3 haha
    Czuje sie jakbym z 4 litry wypila wczoraj..

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie najlepiej śpi na połowie brzucha

l22nhdgen92nqanl.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)
    Wczoraj poinformowalismy rodzinę męża i wszyscy byli w szoku, że bliźniaki. Na początku myśleli, że to żart ale fotka pokazała, że nie ;)

Co do spania to na brzuchu nie ma szans. Tylko na plecach i na boku.

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my też jesteśmy po ogłoszeniu nowiny na koniec prezentów powiedzieliśmy, ze mamy jeszcze dla kazdego zdrapki:)(kazdy dostal zdjecie usg)Po otwarciu części rodziny trochę zeszło o co chodzi z tą zdrapką; ) Ale jak już się zorientowali to były łzy oczywiście ja też ryczalam jak bóbr.

Marzenie27 lubi tę wiadomość

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedzi,pytalam bo ja moge spokojnie spac ,ba zreszta uginac sie jak chce,nawet brzucha twardszego nie mam tzn podbrzusza i to mnie zastanawia i nieco martwi jak sumuje te moje dziwnosci...w pierwszej ciazy czulam dyskomfort i twardosc od samego poczatku,fakt ze jestem wieksza o 3 kg ale zeby az tak bez odcUcia ta ciaza przebiegala? Na samym poczatku mialam problem z ulozeniem sie w lozku,ale bardzo krotko i sie skonczylo,tak samo jak sny nocne..

Swieta spokojne? U nas bardzo,dokladnie tak jak lubimy...wczoraj z pasterki wrocilismy pozno wiec dopiero o 2 szlam spac ale ja wogole nie jestem senna ani zmeczona wiec to nie stanowilo problemu..dzisiaj lenistwo totalne,dojadanie resztek wiec nawet stanie w kuchni mnie ominelo...jutro wprawdzie skocze na jakas wyprzedaz ale nadal plany na spokojnych kilka dni mamy...

0MPT.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spie na brzuchu bez problemu, mieciutki jak poduszeczka, az sie dziwie, ze tam juz taki duzy lobuz mieszka :D doszedl mi nowy objaw - zgaga. Czuje sie jakby mi kwas mial dziure na wylot wyrzrec :/ okropnosc... powiedzialam dzis narzeczonemu, ze jak bede sie tak czula do lipca to drugie dziecko sam sobie rodzi :D

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BloodMary to samo mojemu powiedziałam ostatnio :) bo jemu juz sie drugie marzy hehe

A mnie juz trzeci dzien brzuch pobolewa. Nie wiem tylko czy to z przejedzenia, ze smiechu czy z czego innego... Buuu a gdzie tam wizyta 5 stycznia ;(

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2016, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 11 tc (10t0d) :)

Anga1989, lottinka, Selja, DTEM, Leoparde lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga - to wizytujemy jednego dnia :-)
    Tak wogole dzien dobry. U mnie noc ciężka, od polnocy tak strasznie bolała mnie prawa strona jajnika promeniowała aż do nerki, na plecy. Nie moglam nawet odwrócic sie w lozku.. Na szczescie teraz jest juz troche lepiej ale dalej czuje lekkie klucie w jajniku i na plecach. Nie wiem skąd to, musze zapytac gina na wizycie.
    U nas wczoraj rano spadlo meeeega duzo sniegu i zima pełną parą :-D
    Jakie plany macie na dzis? My w koncu siedzimy w domu, nie ruszam sie juz do zadnej rodziny. Najezdzilismy sie juz przez te dwa dni :-D

Anga1989 lubi tę wiadomość

• lottinka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja witam się w 10 tygodniu! <3

I chciałabym wam przedstawić mojego gumisia :) machal rączkami i nóżkami, serducho pięknie bilo <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/523e5de9b600.jpg

Anga1989, Nicka678, gabi544, Amore, DTEM, bulkaasia, Ewela35, sisi, Solane, Marzenie27, Leoparde lubią tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ