X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama dostaje zawalu jak mam sie spotkac z kims chorym. A teraz jestem u rodziny narzeczonego a tam wszyscy chorzy. Oooolaboga, mama reaguje jakbym w jakas epidemie dzumy weszla :D przeciez nie jestem w stanie unikac przeziebionych ludzi w zime :D i tak sie dobrze trzymam i jeszcze mi nic nie bylo w tym roku

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi to straszne że własna rodzina tak się zachowuje :( Tymbardziej jak chciałaś pomoc odrzuconej dziewczynie w ciąży... Masz dobre serduszko i ludzie to wykorzystali :/ Nie możesz się stresować! Pomysl że ty jesteś w porządku i nie masz sobie nic do zarzucenia :)

Leoparde ty też masz już słodki brzuszek!!

Mania u Ciebie też już zaczyna być widać :)

Mi też nikt nic nie mówi :P dlatego że rodzina daleko :( pytają tylko jak się czuje :)

Ciekawe jak tam Muszka? Powinna już coś pisać...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wstawie zdjecie naszego Boba ktory dziewczyny zyje i ma sie dobrze!!! Pomiary z genetycznego w normach,krew oddana do badania...spal leniuch i pani tak mnie przeorala na pelnym pecherzu ze myslalam ze tak padne z bolu...nie obudzil sie,raz reke podniosl dzidziol...maz mowi ze wyglada na chlopaka z tego usg,nie wiem po twarzy to wiem tylko ze ma dlugi nos ;)... miesniaki stwierdzone zostaly tym razem 2 okolo 5 cm kazdy...i to tyle w sumie,dlugo sie zeszlo w szpitalu...

megi78, Selja, sisi lubią tę wiadomość

0MPT.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Jutro wstawie zdjecie naszego Boba ktory dziewczyny zyje i ma sie dobrze!!! Pomiary z genetycznego w normach,krew oddana do badania...spal leniuch i pani tak mnie przeorala na pelnym pecherzu ze myslalam ze tak padne z bolu...nie obudzil sie,raz reke podniosl dzidziol...maz mowi ze wyglada na chlopaka z tego usg,nie wiem po twarzy to wiem tylko ze ma dlugi nos ;)... miesniaki stwierdzone zostaly tym razem 2 okolo 5 cm kazdy...i to tyle w sumie,dlugo sie zeszlo w szpitalu...
    I super :).
    A to na te prenatalne trzeba iść z pełnym pecherzem mnie nic nie mowili?

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam przez brzuch to na prlnym pecherzu,dopochwowo kazali na pustym

0MPT.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesć Dziewczyny! Dziś ide na konsultacje w sprawie prenatalnego i nastawiam się na to że lekarz zrobi mi USG . Na tym etapie zrobi to jeszcze dopochwowo czy już przez brzuch? Jak przez brzuch to dla uzyskania pełnego pęcherza wypić 4 szklanki wody?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 05:28

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania ja jak bylam w 10tc (9t1d) to lekarz mi zrobil przez brzuch, 5 stycznia mam prenatalne,wiec sobie wypije troche wody zeby isc z pełnym pecherzem, zapytam sie go czy mam tak zostać czy isc i zrobic siusiu ;)

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,

Ja sie właśnie ogarniam i lece na badania. Wszystkie wyniki beda dzisiaj popoludniu oprocz grupy krwi.

Nie wiem czemu ale sie denerwuje wynikami...

l22nhdgen92nqanl.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    Czesć Dziewczyny! Dziś ide na konsultacje w sprawie prenatalnego i nastawiam się na to że lekarz zrobi mi USG . Na tym etapie zrobi to jeszcze dopochwowo czy już przez brzuch? Jak przez brzuch to dla uzyskania pełnego pęcherza wypić 4 szklanki wody?
    Ja bylam 9+5 w klinice to juz przez brzuch a dwa dni potem bylam w szpitalu na nfz to badala dopochwowo i w sumie dobrze bo luknela tez na szyjke i akurat wyczaila ze grzybka mam od luteiny a nie czulam nic

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za informacje! W takim razie też się przygotuje na badanie przez brzuch a jak wyjdZie to się okaże :) no to ja miałam badanie u mojego ginekologa w 9+4 i jeszcze przez pochwe. :) co lekarz to chyba inne upodobania :)

Anga będzie wszystko dobrze :*

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. My od poniedziałku w szpitalu z 39 stopniową gorączką i anginą. Masakra generalnie, grunt, że dzidzia żyje, bo ja ledwo :) Nie bagatelizujcie stanów podgorączkowych ani żadnych bóli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! U nas wszystko dobrze. Dzidzia mlodsza o 2 dni. Wszystkie wymiary na ten etap odpowiednie. Mma 6,5 cm. Smacznie spała ze szczelnie zacisnietymi udami;) więc kto tam mieszka dowiem sie za miesiąc, mam nadzieje:) ale śniła mi się dzis dziewczynka :D
    Życzę wszystkim udanego dnia!

Nicka678, Mania25, Anga1989, lottinka, gabi544, megi78, Leoparde, Selja, sisi, DTEM, Zoja, bulkaasia lubią tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz w domu. Moge sie kawy napic.

l22nhdgen92nqanl.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam usg prenatalne, wszystko w porządku. Lekarka dokładnie pomierzyla małą, wszystkie wymiary ok. O płci nic nie mówiła, a ja się nie przyznałam, ze juz wiem ;)

Anga1989, Leoparde, Selja, sisi, DTEM, Zoja, Marciiik, bulkaasia lubią tę wiadomość

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania - ja w 12 tygodniu (11 t 5 dni ) miałam przez pochwę, ale to chyba dletego, że gin chciał obejrzeć jeszcze szyjkę.
    PannaNatalia - to nieciekawie. Najważniejsze, że z dzidzią wszystko w porządku. Odpoczywaj Kochana i kuruj się <3 szybkiego powrotu do zdrowia Kochana <3
    Anga - wszystko będzie ok, choć rozumiem Twój strach, bo ja ostatnio się martwiłam i denerwowałam jak miałam odebrać wyniki moczu i morfologii, zupełnie nie wiem czym :D
    Marciiik - wspaniałe wieści! Bardzo się cieszę.
    Nasz wątek już tak pozytywny ma pozostać do lipca :) <3

Dziewczyny a ja się trochę boję, bo właśnie wzięłam ostatnią tabletkę duphastonu.. Teraz będę co chwilę sprawdzać czy nic nie plamię.. muszę się ogarnąć bo stres mnie wykończy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 08:21

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ja sie tylko jednym badaniem za bardzo chyba stresuje... No ale może dzisiaj beda wyniki to dowiem sie na czym stoje

l22nhdgen92nqanl.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia dużo zdrówka!!! Ja prenatalne mam 4 stycznia.Dzisiaj robilam badania krwi z samego rana, Pani która pobiera mi krew od 2 lat stara sie o dzidziusia dokladnie tyle co my sie staraliśmy. Zawarlysmy uklad ze ona trzyma kciuki za zdrowie mojego maleństwa a ja za szybkie pojawienie się dwóch kresek na teście.

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli chodzi o prenatalne... to w tym samym dniu lepiej robic badanie z krwi razem z usg i czekac tydzien na wyniki czy lepiej wczesniej z krwi?
    Jak u Was z waga? U mnie stoi w miejscu i troche sie martwie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 09:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Wiecie ja sie tylko jednym badaniem za bardzo chyba stresuje... No ale może dzisiaj beda wyniki to dowiem sie na czym stoje

Jakim?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIcka - u mnie też waga stoi, dzidziuś nie waży jeszcze tyle, żeby miało mi przybyć nie wiadomo ile. Lekarz mówił otatnio że w I trymestrze można nawet schudnąć ( tymbardziej jak się wymiotuje, tak jak u mnie) ale dzidziusiowi nic nie grozi, bo on ciągnie od nas składniki odżywcze, które są mu potrzebne :)

‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ