X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama dostaje zawalu jak mam sie spotkac z kims chorym. A teraz jestem u rodziny narzeczonego a tam wszyscy chorzy. Oooolaboga, mama reaguje jakbym w jakas epidemie dzumy weszla :D przeciez nie jestem w stanie unikac przeziebionych ludzi w zime :D i tak sie dobrze trzymam i jeszcze mi nic nie bylo w tym roku

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi to straszne że własna rodzina tak się zachowuje :( Tymbardziej jak chciałaś pomoc odrzuconej dziewczynie w ciąży... Masz dobre serduszko i ludzie to wykorzystali :/ Nie możesz się stresować! Pomysl że ty jesteś w porządku i nie masz sobie nic do zarzucenia :)

Leoparde ty też masz już słodki brzuszek!!

Mania u Ciebie też już zaczyna być widać :)

Mi też nikt nic nie mówi :P dlatego że rodzina daleko :( pytają tylko jak się czuje :)

Ciekawe jak tam Muszka? Powinna już coś pisać...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wstawie zdjecie naszego Boba ktory dziewczyny zyje i ma sie dobrze!!! Pomiary z genetycznego w normach,krew oddana do badania...spal leniuch i pani tak mnie przeorala na pelnym pecherzu ze myslalam ze tak padne z bolu...nie obudzil sie,raz reke podniosl dzidziol...maz mowi ze wyglada na chlopaka z tego usg,nie wiem po twarzy to wiem tylko ze ma dlugi nos ;)... miesniaki stwierdzone zostaly tym razem 2 okolo 5 cm kazdy...i to tyle w sumie,dlugo sie zeszlo w szpitalu...

megi78, Selja, sisi lubią tę wiadomość

0MPT.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Jutro wstawie zdjecie naszego Boba ktory dziewczyny zyje i ma sie dobrze!!! Pomiary z genetycznego w normach,krew oddana do badania...spal leniuch i pani tak mnie przeorala na pelnym pecherzu ze myslalam ze tak padne z bolu...nie obudzil sie,raz reke podniosl dzidziol...maz mowi ze wyglada na chlopaka z tego usg,nie wiem po twarzy to wiem tylko ze ma dlugi nos ;)... miesniaki stwierdzone zostaly tym razem 2 okolo 5 cm kazdy...i to tyle w sumie,dlugo sie zeszlo w szpitalu...
    I super :).
    A to na te prenatalne trzeba iść z pełnym pecherzem mnie nic nie mowili?

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam przez brzuch to na prlnym pecherzu,dopochwowo kazali na pustym

0MPT.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesć Dziewczyny! Dziś ide na konsultacje w sprawie prenatalnego i nastawiam się na to że lekarz zrobi mi USG . Na tym etapie zrobi to jeszcze dopochwowo czy już przez brzuch? Jak przez brzuch to dla uzyskania pełnego pęcherza wypić 4 szklanki wody?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 05:28

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania ja jak bylam w 10tc (9t1d) to lekarz mi zrobil przez brzuch, 5 stycznia mam prenatalne,wiec sobie wypije troche wody zeby isc z pełnym pecherzem, zapytam sie go czy mam tak zostać czy isc i zrobic siusiu ;)

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,

Ja sie właśnie ogarniam i lece na badania. Wszystkie wyniki beda dzisiaj popoludniu oprocz grupy krwi.

Nie wiem czemu ale sie denerwuje wynikami...

l22nhdgen92nqanl.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    Czesć Dziewczyny! Dziś ide na konsultacje w sprawie prenatalnego i nastawiam się na to że lekarz zrobi mi USG . Na tym etapie zrobi to jeszcze dopochwowo czy już przez brzuch? Jak przez brzuch to dla uzyskania pełnego pęcherza wypić 4 szklanki wody?
    Ja bylam 9+5 w klinice to juz przez brzuch a dwa dni potem bylam w szpitalu na nfz to badala dopochwowo i w sumie dobrze bo luknela tez na szyjke i akurat wyczaila ze grzybka mam od luteiny a nie czulam nic

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za informacje! W takim razie też się przygotuje na badanie przez brzuch a jak wyjdZie to się okaże :) no to ja miałam badanie u mojego ginekologa w 9+4 i jeszcze przez pochwe. :) co lekarz to chyba inne upodobania :)

Anga będzie wszystko dobrze :*

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. My od poniedziałku w szpitalu z 39 stopniową gorączką i anginą. Masakra generalnie, grunt, że dzidzia żyje, bo ja ledwo :) Nie bagatelizujcie stanów podgorączkowych ani żadnych bóli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! U nas wszystko dobrze. Dzidzia mlodsza o 2 dni. Wszystkie wymiary na ten etap odpowiednie. Mma 6,5 cm. Smacznie spała ze szczelnie zacisnietymi udami;) więc kto tam mieszka dowiem sie za miesiąc, mam nadzieje:) ale śniła mi się dzis dziewczynka :D
    Życzę wszystkim udanego dnia!

Nicka678, Mania25, Anga1989, lottinka, gabi544, megi78, Leoparde, Selja, sisi, DTEM, Zoja, bulkaasia lubią tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz w domu. Moge sie kawy napic.

l22nhdgen92nqanl.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam usg prenatalne, wszystko w porządku. Lekarka dokładnie pomierzyla małą, wszystkie wymiary ok. O płci nic nie mówiła, a ja się nie przyznałam, ze juz wiem ;)

Anga1989, Leoparde, Selja, sisi, DTEM, Zoja, Marciiik, bulkaasia lubią tę wiadomość

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania - ja w 12 tygodniu (11 t 5 dni ) miałam przez pochwę, ale to chyba dletego, że gin chciał obejrzeć jeszcze szyjkę.
    PannaNatalia - to nieciekawie. Najważniejsze, że z dzidzią wszystko w porządku. Odpoczywaj Kochana i kuruj się <3 szybkiego powrotu do zdrowia Kochana <3
    Anga - wszystko będzie ok, choć rozumiem Twój strach, bo ja ostatnio się martwiłam i denerwowałam jak miałam odebrać wyniki moczu i morfologii, zupełnie nie wiem czym :D
    Marciiik - wspaniałe wieści! Bardzo się cieszę.
    Nasz wątek już tak pozytywny ma pozostać do lipca :) <3

Dziewczyny a ja się trochę boję, bo właśnie wzięłam ostatnią tabletkę duphastonu.. Teraz będę co chwilę sprawdzać czy nic nie plamię.. muszę się ogarnąć bo stres mnie wykończy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 08:21

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ja sie tylko jednym badaniem za bardzo chyba stresuje... No ale może dzisiaj beda wyniki to dowiem sie na czym stoje

l22nhdgen92nqanl.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia dużo zdrówka!!! Ja prenatalne mam 4 stycznia.Dzisiaj robilam badania krwi z samego rana, Pani która pobiera mi krew od 2 lat stara sie o dzidziusia dokladnie tyle co my sie staraliśmy. Zawarlysmy uklad ze ona trzyma kciuki za zdrowie mojego maleństwa a ja za szybkie pojawienie się dwóch kresek na teście.

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli chodzi o prenatalne... to w tym samym dniu lepiej robic badanie z krwi razem z usg i czekac tydzien na wyniki czy lepiej wczesniej z krwi?
    Jak u Was z waga? U mnie stoi w miejscu i troche sie martwie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 09:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Wiecie ja sie tylko jednym badaniem za bardzo chyba stresuje... No ale może dzisiaj beda wyniki to dowiem sie na czym stoje

Jakim?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIcka - u mnie też waga stoi, dzidziuś nie waży jeszcze tyle, żeby miało mi przybyć nie wiadomo ile. Lekarz mówił otatnio że w I trymestrze można nawet schudnąć ( tymbardziej jak się wymiotuje, tak jak u mnie) ale dzidziusiowi nic nie grozi, bo on ciągnie od nas składniki odżywcze, które są mu potrzebne :)

‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ