Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry wszystkim
ranek leniwy, z kubkiem pachnącej kawy
nie przeszkadzają mi nawet walizki porzucone w przedpokoju i stos naczyń w kuchni
relaks...
Ja jak sobie przypomnę, to psmaruje brzuch jakimś balsamem, ale nie kupiłam jeszcze niczego specjalnego do smarowania. Tak jak któraś z Was pisała wcześniej, z tymi rozstępami zależy od predyspozycji genetycznych. W pierwszej ciąży nie miałam ani jednego rozstępa, może i tym razem będzie podobnie
-
DTEM wrote:Junioer, dziękuję-a podeślesz zdjęcie, bo na ich stronie tych kosmetyków jest bardzo dużo a nie chcę kupić czegoś netrafionego
Wklejam link:
http://pl.loccitane.com/czysty-organiczny-certyfikowany-wyciąg-z-masła-shea-,36,2,3498,174140.htm -
Cześć! My ciągle na wyjeździe, zaczął się już 12 tydzień, 2 stycznia wizyta z USG genetycznym
Mam cholerną rwę kulszową od dwóch dni w lewym pośladku, o ile jakoś siedzę, tak z trudem chodzę czy wstaję. Cycki mi jakoś o rozmiar cały nie urosły, ale dostałam stanik sportowy z dodatkowymi miseczkami gąbkowymi i dzięki temu jakoś mi wygodniej - w normalny stanik średnio się mieszczę. Tylko żyłek jest pełno.
Co do smarowania to mam krem "Dzidziuś" dla mam, przeciwko rozstępom, można smarowac od początku ciąży - szczerze, jak sobie przypomnę, to smaruję. Rozstępy to niestety też w dużej mierze kwestia genetyki.
Z objawów ciązowych to mam zawroty głowy przy wstawaniu i ogólnie jest mi słabo, jak za długo stoję. A tak to niewiele więcejSylwestra natomiast spędzamy ze znajomymi w wynajętym domku - będą pewnie pierwszymi znajomymi od strony męża, który dowiedzą się o ciąży
-
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=381334
Ale jaja
Myslalam ze to bujda haha
Najbardziej to imieta obraczka w cale sie dobrze nie bujala
a jak miala x zrobic to jak szalona
Wszystko z tego prawdaciekawe tylko jak z ta coreczka
1. Troje dzieci, syn, corka, corka
2. Wyjde za maz w wieku 18 lat
3. 2 partnerow
4. Imie alex
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=381334
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Amore wrote:Dzień dobry wszystkim jakoś tak cicho siedzę bo nie mam weny co napisać.
BloodMarry u mnie też podobnie z tym brzuszkiem. Nic nie widać.
Cycki tylko rosną jak głupie.
Smarujecie się już czymś?Selja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySmaruję jak mi się przypomni
nigdy nie bylam w tym dobra:) balsam z rossmana babydream.
Sylwester na kanapie u rodzinki męża:)
Mam dziś wizytę i strasznie się stresuje czy wszystko będzie dobrze, ale musi być, prawda?
Z dziwnych objawów to bywa mi jakby duszno, musze niekiedy tak głęboko oddychać jak przy wysiłku, a leżę np. Ale to sporadycznie -
Ja po wizycie dziewczynki,dzidziol spal,mial nózki wyciągniete.Za dwa dni prenatalne
Marciiik, Anga1989, DTEM, rosax3, Leoparde, cookiemonster, Solane, Marzenie27, Madlene.:), megi78, Selja, Paula55, gabi544, lottinka, Zoja, asiczka11, bulkaasia, sisi lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
A ja pochwalę się Wam moim pomysłem jak przekazać rodzinie i mojemu narzeczonemu jaka płeć będzie
Jak juz będzie wiadomo kto tam w brzuszku siedzi to kupię koszulke albo tunike ciążowa z nadrukiem: "It`s a boy" albo "It`s a girl"
Niby banalne ale zawsze cośjeszcze sie zastanawiam czy imion wtedy nie dodać ale to jeszcze mam czas
-
nick nieaktualny
-
Anga1989 wrote:A ja pochwalę się Wam moim pomysłem jak przekazać rodzinie i mojemu narzeczonemu jaka płeć będzie
Jak juz będzie wiadomo kto tam w brzuszku siedzi to kupię koszulke albo tunike ciążowa z nadrukiem: "It`s a boy" albo "It`s a girl"
Niby banalne ale zawsze cośjeszcze sie zastanawiam czy imion wtedy nie dodać ale to jeszcze mam czas
Ja mojemu M na swieta kupilam koszulke z napisem TATUS loadingAnga1989 lubi tę wiadomość
-
Ja dziś po prenatalnych. Maluch ma 69mm, serduszko pieknie bije, ryzyko trisomii znikome, kosc nosowa jest, przeziernosc karkowa idealna. Ale wielka ulgaaa. Przegroda w macicy ma zostac przepchnieta przez Kruszynke. Na chwilę obecną dziewczynka, ale lekkarz powiedział, żeby jeszcze ścian na różowo nie malowac
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ec7a975cd32.jpg
Nicka ja łykam łyżke syropu jak tylko poczuje ze coś mnie łaskocze i przechodzi.megi78, Anga1989, Nicka678, Jaguś_7810, Marciiik, Ewela35, Leoparde, Selja, Madlene.:), lottinka, gabi544, cookiemonster, AniaKami, Zoja, DTEM, asiczka11, bulkaasia, sisi, Amore, Marzenie27 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Jagna i Solane piękne wiadomości!!super!!
Ja smaruje się masłem z Palmersa a potem od 2 trym włączę bo Oil. W poprzedniej ciąży smarowalam się.po 4 razy dziennie i rozstępy wyszły mi na boczkach bo w ostatnich tyg okropnie spuchlam i skóra nie wytrzymała ;(
Ale teraz nie odpuszczam!
My Sylwka w domu spędzimy. Może grupka przyjaciół przyjedzie to będzie wesoło
-
Witam sie i ja, jestem w takim stresie ze boje sie ze z nerwow im tam zwymiotuje...scan na 6.15..
Bardzo sie ciesze z Waszych dorodnych dzieciakow na usg dziewczyny,jednak to napawa optymizmem...moj maz tez caly roztrzesiony chodzi...a my dzisiaj rocznice slubu mamy...
Mowilam ze malo mam boli w tej ciazy? No to po wczorajszym plamieniu ciagle mnie cos boli,obudzil mnie tez bol,ciezko okreslic dokladnie gdzie boli ale bardzo nisko gdIes tam az do odbytu ciagnie..
Wybaczcie,ja wiem jaka jestem teraz zrzeda,az sama siebie czytac juz nie umie ale taaak bardzo sie boje..
Nie wzielam tez dzis rano luteiny,po plamieniu wczoraj wzielam normalnie ale tak dumam czy to ona mi gdzies tam nadrzerki nie podraznila,upchnelam wczorajsza w nieco inne miejsce...no nie wiem,szukam powodow zeby bylo dobrze...
Z tego wszystkiego zgubilismy list ze szpitala i juz nikt nie byl pewny co do godziny,musielismy dzwonic sie upewnic..tacy zakreceni ze szok...
Smarowanie mi zabardzo w pierwszej ciazy nie pomoglo ani potem mustela na istniejace rozstepy tez cudu nie zdzialala...od kilku dni wcieram jakis mangowy balsam ktory mam pod reka,kolejne bedzie truskawkowe maslo do ciala a dalej co mi wpadnie w rece... -
nick nieaktualnyDziewczyny super wiadomości! Gratuluję wspaniałych wieści, zdjęć Maluszków
Marciiik - trzymam kciuki za wizytę.
U mnie nerwowow od wczoraj, siostra na mnie naskoczyła z jakiegoś głupiego powodu, który nawet nie wiem dokładnie czy jest prawdziwy. Ogólnie moja siostra Aśka ma najstarszą córkę, Wiktorię, która skończyła we wrześniu 18 lat i jest w ciąży (20 tydzień). Wiki ze swoją matką jest skłócona, bo siostra ma konkubenta, z nim dwójkę najmłodszych dzieci, kryminalista który wiecznie kombinuje lewe interesy, ma za sobą 4 odsiadki, obecnie jest na warunkowym ale już ma problemy z policją znowu, Wiktorii nie podobało się że on swoje dzieci traktuje lepiej od pozostałego rodzeństwa ( Aśka ma trójkę pierwszych dzieci z byłym mężem) więc jak skończyła 18 to poiwiedziała co o tym myśli. Wyprowadziła się do chłopaka, do miasta, gdzie ja mieszkam - matka się odwróciła od córki dlatego, że ta powiedziała prawdę, którą widzi całą moja rodzina. Siostra mieszka natomiast 70 km od naszego miasta. No i jak to w rodzinie - ja z Wiki się nie kłóciłam, mieszkamy w jednym mieście, pomagamy sobie. To nie podobało się konkubentowi mojej siostry ( napieprzali na Wiki do całej rodziny, że, za przeproszeniem "cipka ją swędziała i zrobili sobie bachora" - chcieli chyba, żeby wszyscy się od Wiki odsunęli) i wczoraj do mnie skoczyła na fb że mam kontakt z Wiktorią i podobno to ja ją buntuje, żeby naskakiwała na tego jej pożal się Boże partnera. Dodam, że to ja namawiałam Wiki żeby wyciagnęła rękę do zgody na święta - nawet się spotkały, ale ten debil nie dał jej dojść do słowa. Nigdy na niego nic nie mówiłam, bo nie chciałam wszczynać awantury a ona wyskoczyła do mnie, więc napisałam co naprawdę o nim myślę. Więc co ona odpisała? Że jeżeli on taki zły to mam jej oddać łóżeczko (sama mi wciskała bo miała pełno rzeczy po dzieciach a chciała uprzątnąć piwnicę). Więc z samego rana zawiozłam do moich rodziców, niech sobie odbierze od nich bo póki nie zmądrzeje to nie chce jej widzieć na oczy. Najgorsze, że jak on siedział to mimo odległości, jak trzeba było jechać z dziećmi do lekarza, zapierniczało się tyle km bo Aska biedna, nie ma samochodu, a mieszka na obrzeżach miasta.
Tak się wczoraj popłakałam z tego co mi zaczęła cisnąć. Mówię Wam, jak mąż wrócił z pracy to byłam roztrzęsiona bo leciały niewybredne epitety już od nich oboje ( nie wiem, mam tak, że jak ktoś nawet w sklepie na mnie krzywo się popatrzy to się przejmuję a co dopiero najbliższa rodzina i to takie słowa).
Nie mogę uwierzyć, że matka wybrała konkubenta a nie córkę i ż kobieta może być pod takim wpływem faceta - tym bardziej, że ona ma 38 lat, a on 26 a uważa, że wszystkie rozumy pozjadał..
Przepraszam, ale się rozpisałam, ale musiałam się Wam wygadać, bo traktuję Was jak rodzinę prawie
Paula - śliczny masz brzusio. U mnie tylko tłuszczyk
My sylwestra spędzamy z polsatem na kanapienajlepiej!!
Co do smarowania - u mnie rozstępy już się pojawiły, jak przytyłam i już mi zostały takie paski po odchudzaniu. Smaruję jakimś balsamem z rossmana w kwadratowym pudełku, jak sobie przypomnę, bo szczerze to u mnie z regularnością ciężko, ojj bardzo ciężkoWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 14:43
-
Ja dostalam krem na rozstepy i liftingujacy krem do piersi Bielendy. Krem na rozstepy pieknie pachnie! Cudo! A ten drugi bezzapachowy.
Dostalam tez ta poduszke dla kobiet w ciazy w ksztalcie litery C. Polecam ogromnie. Nie rozstaje sie z nia od sobotybede jej uzywac nawet nie bedac w ciazy
W sylwestra przyjezdzaja do nas znajomi. Troche mi sie nie chce szykowac i sprzatac ale przezyje
36 dc bhcg : 41
38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
44 dc bhcg : 3330