Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAstraine wrote:Ola, na trzecia ciaze zareagowal bardzo pozytywnie (ale dlatego tylko ze uznal ja za ciaze zasniadowa a potem glupio mu bylo ze tyle nerwow mi zaserwowal). Twierdzil ze wytrzymam do 37 tc i wtedy tez mial zrobic ciecie. Natomiast moj obecny dr nakazal spokoj i obiecal, ze bedzie dobrz i zrobi wszystko abym byla bezpieczna i ja i dziecko.
ja poprzednie ciąże miałam prowadzone przez lekarza na nfz(bardzo fajny lekarz) ale niestety nie pracował w szpitalu miałam miec 2 cięcie więc nie sądziłam, że bedzie coś nie tak. Trafiłam do szpitala w 36+4 w celu ustalenia terminu cc, zrobili usg przepływy dobre z dzieckiem wszystko ok, jedynie miałam lekko podniesioną bilirubinę ale obawiam się, ze od kamienia na woreczku ( bo inne parametry watrobowe były ok w tym kwasy żółciowe)i nagle po badaniu lekarz na fotelu stwierdził, że mam 1,5cm rozwarcia i poród się rozpoczyna i cc na cito byłam w takim szoku, że nawet nie protestowałam, w konsekwnecji dziecko nie było wcale przygotowane do wyjścia i zachłysnęło się wodami, musieli intubować dostał tylko 3 pkt w 1 minucie. Mam uraz do tego szpitala dlatego muszę poszukać dobrego lekarza ze szpitala 30km od mojej miejscowości. -
nick nieaktualny
-
Kurcze zaczynam sie martwić. Dzisiaj mam 13dpo a gdzies okolo 3 dwa razy mocniej zaklulo mnie po prawej stronie i az do teraz nic. Zadnego bolu jak na @... Bylam w lazience bo myslalam ze zaczelam plamic czy cos a to tylko duuuuza ilosc sluzu byla...
-
Cześć dziewczyny, właśnie wyszedł mi pozytywny test więc cicho i z nadzieją dołączam do Was. Nie wytrzymałam i od razu pobiegłam do śpiącego męża (za pierwszym razem zrobiłam mu niespodziankę). Jestem mamą 13m oliwki, którą cały czas karmię piersią
kamika23, Marciiik lubią tę wiadomość
-
Luz Maria wrote:Porządziłam się lista a pierwszej stronie.
zacytowałam gabi wiec widnieje jako autorka listy
Kamika23 ma termin na 11.07kamika23 lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Anga1989 wrote:Kurcze zaczynam sie martwić. Dzisiaj mam 13dpo a gdzies okolo 3 dwa razy mocniej zaklulo mnie po prawej stronie i az do teraz nic. Zadnego bolu jak na @... Bylam w lazience bo myslalam ze zaczelam plamic czy cos a to tylko duuuuza ilosc sluzu byla...
Tak w ogole to dzien dobry
Jak brzuchatki spaly?Selja lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
rosax3 wrote:Ja tez tak mialam poprzednia noc. Ale nie zdarze zauwazyc ze kloje mnie z prawej i juz zaxczyna z lewej.
Tak w ogole to dzien dobry
Jak brzuchatki spaly?
Teraz idę na badania, trzymajcie kciuki
Miłego dnia -
No juz bole powrocily wole zeby tak bolalo niz wogole bo przynajmniej wiem ze cos sie dzieje a tak poza tym za 10 min wychodze na pobranie... Postaram sie przespac do 15-16 bo wtedy powinny byc wyniki chociaz w dzień wogole juz spac nie potrafie...
Selja lubi tę wiadomość
-
Anga1989 wrote:No juz bole powrocily wole zeby tak bolalo niz wogole bo przynajmniej wiem ze cos sie dzieje a tak poza tym za 10 min wychodze na pobranie... Postaram sie przespac do 15-16 bo wtedy powinny byc wyniki chociaz w dzień wogole juz spac nie potrafie...
07.11.2012 Julian
Mnie kolejne klucie czeka w poniedziałek i srode no a potem mam nadzieje, ze dopiero gdy lekarka da mi skierowanie na reszte badan
Wewnetrzna intuicja mowi mi, ze bedzie dobrze
Moj D. tez dodaje mi otuchy fakt faktem, ze wiadomość o ciazy doszla do Niego dopiero we wtorek (a w poniedzialek mu powiedzialam) ale co tam
-
Mimi888 wrote:Zaraz oszaleje!!!! Macie też taki nieznosny ucisk na pecherzu?
07.11.2012 Julian
Anga1989 wrote:Mnie kolejne klucie czeka w poniedziałek i srode no a potem mam nadzieje, ze dopiero gdy lekarka da mi skierowanie na reszte badan
Wewnetrzna intuicja mowi mi, ze bedzie dobrze
Moj D. tez dodaje mi otuchy fakt faktem, ze wiadomość o ciazy doszla do Niego dopiero we wtorek (a w poniedzialek mu powiedzialam) ale co tam
Ja tez nastawiam sie ze bedzie dobrze. W koncu musi. Ja juz chyba wykorzystalam pakiet niepowodzen. Teraz tylko myslenie pozytywne choc ciezko..
07.11.2012 Julian
rosax3 wrote:Haha
Ja tez nastawiam sie ze bedzie dobrze. W koncu musi. Ja juz chyba wykorzystalam pakiet niepowodzen. Teraz tylko myslenie pozytywne choc ciezko..
Musi byc dobrze ja po 3 latach staran juz bylam zrezygnowana, ze nigdy Nam sie nie uda. A tu nagle takie bum i mam takie spokojne nastawienie, ze dotrwamy do porodu
Tak wiec odrzuc wszystkie zle mysli, chociaz z tego co widze to swoje juz przezylas ale teraz bedzie dobrze :*rosax3 lubi tę wiadomość
-
hej Wam
Fatim gratuluje
Potwierdzam, rosax dobrze pisze, termin mam na 11.07 aczkolwiek moze sie bardzo zmienic jeszcze, bo kompletnie mialam dziwny cykl, chyba pozna owulka itd
Ja wczoraj usnełam gdzies koło 19, przebudzilam sie tylko na chwile i poszłam spać dalej. Odkąd wyszły 2 kreski to w nocy się budzę kilka razy, a o 5:30 - 6:00 juz jestem wyspana i wiecej nie zasnę.
Co do objawów to dzisiaj poczułam mocniejsze mdłości (wczesniej takie tylko bleh uczucie w buzi) myslałam ze zwymiotuje ale na szczescie nie. Jak zjadłam kanapkę to przeszło
Zaraz jadę na powtórkę bety i progesteronu. Boję się jak diabli, że nie przyrośnie odpowiednio ;(Fatim lubi tę wiadomość
-
Kamika oddaj moja krew od razu to sie prosic tu nie bede musiala
A ja wam powiem ze zanim zrobilam test zaczelam sie budzic kazdej nocy o 3:22 no co na tel spojrze w nocy to zawsze 3:22.. mam nadzieje ze w koncu minie..
07.11.2012 Julian
nick nieaktualnyHej dziewczyny. Dobrze ze dalyscie liste na 1 strone. Calkiem o tym zapomnialam. Kurcze ja tez budze sie o 4-5 i zasnac nie moge a dzisiaj mnie jeszcze koszmary meczyly, ze zaczelam plamic, a zanim dotarlam do szpitala to juz bylo krwawienie i po ciazy.. A potem ze moj maz zginal w wypadku. Jak sie obudzilam to bylam najszczesliwsza na swiecie, ze to tylko sen.
-
Dzień dobry:)
Lecę zaraz na bete a potem do pracy. Kciuki dziewczyny za wasze dobre wyniki!!!
Siknelam sobie rano i test nadal pozytyw Pokazuje, że to 4-5 tc więc się zgadza
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a945cfb126a4.jpgrosax3, gabi544 lubią tę wiadomość
-
Bulkasia super ze pozytyw ja to chyba po oddanou krwi kupie znow pre test bo nie wytrzymam by nie sprawdzic intensywności kreski.... Eh moze sie powstrzymam...nie wiem :p
Ja tez miewam glupie sny ale z tej nocy np nie pamietam co mi sie śniło. Czesto zapominam zaraz po przebudzeniu