Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadrobilam wczoraj 17 stron tego watku bo chcialam Was lepiej pozbac i widzialam ze pisalyscie skad jesteście ile sie staraliscie itp.
A wiec ja pochodzę z podkarpacia ale mieszkam w Krakowie. A staralismy sie 14 cykli z czego ostatnie 4 odpusciliamy i nawet sie chciałam zabezpieczac ale maz nie chcial bo madne szanse na ciaze byly :p mozna wiec powiedziec ze zaliczylismy swego rodzaju wpadke:p -
Hmm... To i ja sie przedstawie
Angelika z Tychów, staralismy sie 3 lata a 17 cykli z OF. Po drodze bylam u wielu lekarzy, ktorzy rozne bajeczki probowali mi wcisnac nawet problem z przysadka mozgowa no ale aktualna ginka stwierdzila brak owulacji i niski progesteron. W tym szczesliwym 17tym cyklu udalo Nam sie bez zadnych wspomagaczy typu Clo. Wystarczyl tylko "tygodniowy maraton" z , testy owulacyjne i luteina
Dlatego stwierdzam, ze cuda sie zdarzajaMarzenie27 lubi tę wiadomość
-
Tez wczoraj czytalam poczatki stron
Wiec i ja sie przedsawie
Kamila, aktualnie 44 cykl staran zakonczony dwiema kreskami po drodze kilka nieudanych ciaz. Mieszkam w Niemczech, nie robili zadnych badan od przyczyn. Ta ciaza to odpowiedz czy beda rozszezone badania czy donosimy zdrowa do konca
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Dzień dobry dziewczynki. Witam nowe mamuśki :-*
Ja dopiero wyłażę z łóżka. Dzisiaj jedziemy do rodziców wiec mam trochę pakowania.
Wczoraj strasznie bolały mnie piersi i sutki, myślałam że oszaleję, a dzisiaj już cisza. Też siknęłam na test wczoraj wieczorem to już nie róż, to było bordo
kamika23- skąd dokładnie pochodzisz z podkarpacia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 08:36
-
Dzień dobry witajcie kolejne lipcówki widzę, że wielu z nas doskwierają problemy ze snem, mnie też... zwłaszcza, że jeszcze w nocy mój kocur ma ochotę na mizianie, mruczy i łazi mi po głowie
też czuję taki ucisk na pęcherz, często wydaje mi się że muszę siku a tam nie ma co wysikać już. Nie wiem jak Wy, ale ja jestem już zmęczona tym tygodniem i cieszę się, że jutro wolne! Trzeba tylko przetrwać ten dzień w pracy.. Miłego dnia Wam :*Marciiik lubi tę wiadomość
Oleczka ur. 10.06.2017
-
kamika23 wrote:Asiczka czy ty masz kota Russian Blue ? Nasz robi w nocy dokladnie to samo:)
Tak mam, nazywa się Zenek Generalnie to w nocy śpi, ale wiadomo jak to kot - budzi się nieco wcześniej niż człowieki i żąda uwagi. Też masz kota rosyjskiego Kamika?Oleczka ur. 10.06.2017
-
nick nieaktualnyDziewczyny dopisałam Was na listę
kamika trzymam kciuki za wyniki na pewno będzie wszystko ok.
Mam do Was pytanie - nigdy nie brałam ani duphastonu ani luteiny, bo cykle miałam regularne jak w zegarku. Powiedzcie mi, czym te dwa specyfiki się różnią? Z tego co czytam to obydwa to jest progesteron, więc skąd taka rozbieżność w cenach? I czemu najczęściej przepisują dupka? Lutka jest słabsza, czy jak? -
Gabi nie wiem czy lutka jest slabsza ale wiem ze duphaston to sztuczny progesteron i jak robisz badanie proga to ono sie nie ukazuje w wyniki tylko twoj naturalny poziom. Lutka jest naturalna i podnosi wynik badania. Tyle wiem na ten temat
gabi544 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny=- mogę i Ja do Was się "przykleić" chociaż termin mam na 30 czerwca?
Jakoś mi bliżej do Was po przeczytaniu wątku:)
Jestem po pierwszej wizycie potwierdzającej ciąże, pochodzę z okolic Szczecina. Poprzednie starania to przed pierwszą ciążą 4 lata, efektem których są bliźniaki- 10 lat. Ta ciąża po 6 latach od podjęcia decyzji o kolejnym potomstwie (w między czasie aniołek 19 lipca). jestem IUI- 10.10.2016 -
DTEM wrote:Hej dziewczyny=- mogę i Ja do Was się "przykleić" chociaż termin mam na 30 czerwca?
Jakoś mi bliżej do Was po przeczytaniu wątku:)
Jestem po pierwszej wizycie potwierdzającej ciąże, pochodzę z okolic Szczecina. Poprzednie starania to przed pierwszą ciążą 4 lata, efektem których są bliźniaki- 10 lat. Ta ciąża po 6 latach od podjęcia decyzji o kolejnym potomstwie (w między czasie aniołek 19 lipca). jestem IUI- 10.10.2016
30 czerwiec, to prawie 1 lipiec;-)
-
nick nieaktualnyLeoparde wrote:30 czerwiec, to prawie 1 lipiec;-)
asiczka11 wrote:Gabi, ja tam zawsze wolałam połknąć dupka niż ssać luteinę podjęzykową, a fuuu Ponoć duphaston nie fałszuje też pomiarów temperatury. -
Ola moje mlodsze dzieci mialy wrodzone zapalenie pluc, kilka dni pod respiratorem. Plusem bylo tylko to, ze byly duze - syn 35 tc 3020 g a corka 2920 w tym samym tyg. Ja w miare szybko doszlam do siebie, chyba najszybciej wlasnie po 3 ciazy. Wstalam z lozka szybciej niz dziewczyny po pierwszym cieciu. Chyba macica nie chciala sie obkurczac bo obudzilam sie w trakcie masazu brzucha i kilka zastrzykow dostalam. Ale poza tym ok.
-
gabi544 wrote:lutka taka niedobra? hehe tak w sumie z ciekawości się zastanawiam, czym one się różnią. Czyli lutka to jest taki naturalny progesteron jak wytwarza się w organiźmie?
Tak luteinie bliżej do naturalnego progesteronu. Nie wiem jak inne babeczki, ale ja np nie znosiłam tego smaku i uczucia w ustach. Może nie jest gorzki, ale cukierki to to nie sągabi544 lubi tę wiadomość
Oleczka ur. 10.06.2017
-
Cześć dziewczyny, napisałam dwa dni temu chyba czy jeden a Wy tyle napisałyście. Dzisiaj drugi raz robię betę, pierwsza w 27 dc chyba 13 dpo wyszła 26,47. Miałam przeczytać wasz wątek żeby lepiej was poznać ale wczoraj padłam, nie miałam już siły na siedzenie przy necie
-
Beta z wtorku 13 dpo 71.
Nie chca mi powtorzyc dzis. wartosci odpowiadaja bardzo dobrze. Mam czekac do wizyty i przestac sie martwic.kamika23, Ola31, bulkaasia lubią tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp