Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnygabi544 wrote:W poniedziałek, 31.10 miała 1278.8 - a tydzień temu w środę, po 48 h wynosiła 2669,3
Wiecie co - zrobiła mi się mała torbiel na jajniku. Ma wymiary 2,56 cm x 1,97 cm, ale gin mówił, że na razie czekamy, aż sama się wchłonie, bo to naprawdę nieduża (jak powiedział - widywał takie po 8-10 cm). Mam się oszczędzać i przyjmować dupka. Macie doświadczenia z torbielami? Szczerze to nigdy takiego czegoś nie miałam i za bardzo nie wiem na ile jest to zagrożeniem, gdyby zaczęło się np powiększać. NIe przyszło mi do głowy zapytać, tak byłam zaaferowana tym srrduchem.
Ja miałam torbiel i lekarze mówili (niezależni od siebie), że jak zajdę w ciążę, to się wchłonie Także jeśli to ten sam typ torbieli, to nie masz się chyba czym przejmować
I gratuluję serduszka!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 18:19
gabi544 lubi tę wiadomość
-
Madzialenka, a co na to Twoja gin? jakby była pozamaciczna to pewnie byś już miała jakieś bóle ja przy pustym jaju miałam też taką słabiutką betę, chociaż chyba trochę lepiej rosla, już nie pamiętam... to co było dla mnie charakterystyczne to brak bólu na @,a pecherzyk to widać od ponad 1000 jeśli chodzi o betę (tak mi się wydaje)
na bete i progesteron nie trzeba być na czczo ;)tzn jeśli bierze się luteine no to musi minąć 12 h do pobrania krwi na oznaczenie jej poziomu , aby to miało sens;)
ale nas dużo się zrobiło witam nowe Dziewczyny!
ja mam mdłości i po prostu nie mogę nic jeść. Chciałam zrobić zakupy do domu przez internet, bo jestem chora, ale uwierzcie na samą myśl o patrzeniu na jakieś serki, itp. jest mi nie dobrzeCóreczka 06.05.2014
Synek 03.07.2017 -
jednataka wrote:Madzialenka, a co na to Twoja gin? jakby była pozamaciczna to pewnie byś już miała jakieś bóle ja przy pustym jaju miałam też taką słabiutką betę, chociaż chyba trochę lepiej rosla, już nie pamiętam... to co było dla mnie charakterystyczne to brak bólu na @,a pecherzyk to widać od ponad 1000 jeśli chodzi o betę (tak mi się wydaje)
Mam takie skurcze jak przy okresie, ale do wytrzymania.No gin mowil, ze jest jeszcze za wczesnie na usg.Obecnie mam juz krwawienie, ale jak bardzo lekki okres i czasem sa skrzepy.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
drogie nie nadążam - zwłaszcza w pracy - Was czytać! Jak Wy to robicie ?
Ja dziś umówiłam się na wizytę - USG mam 6t3d - będzie już widać serduszko? idę w sobotę zrobić betę to dowiem się czy w ogóle mam ponad, 1000 bo u mnie chociaż przyrosty OK, to beta bardzo niska była. Potem wizytę mam umówioną na 7t2d
Dziewczyny ustawiłyście datę porodu od 1 dnia miesiączki czy od owulacji? Teraz przestawiłam na 1 dzień cyklu i termin porodu mam na 09.07, zamiast 11.07 nie wiem już jak liczyćTomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.
12.2016 [*] pamiętam Aniołku. -
monkle wrote:drogie nie nadążam - zwłaszcza w pracy - Was czytać! Jak Wy to robicie ?
Ja dziś umówiłam się na wizytę - USG mam 6t3d - będzie już widać serduszko? idę w sobotę zrobić betę to dowiem się czy w ogóle mam ponad, 1000 bo u mnie chociaż przyrosty OK, to beta bardzo niska była. Potem wizytę mam umówioną na 7t2d
Dziewczyny ustawiłyście datę porodu od 1 dnia miesiączki czy od owulacji? Teraz przestawiłam na 1 dzień cyklu i termin porodu mam na 09.07, zamiast 11.07 nie wiem już jak liczyć
Ed. Ja tez wlasnie zmienilam i jedyne co mi sie zmienilo to dni ciazy. Z 3+5 mam 4+0 a termin bez zmian 19.07
Ed ed. Zmienilam suwaczek na od ovu i juz lepiej sie prezentujeWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 19:40
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOla31 wrote:gdyby to była beta z tamtej ciaży to możliwe, że po wieczornym teście kreska pojawiła się później bo był rozcieńczony mocz a w rannym szybciej bo większe stężenie?
Tak mi głupio tu pisać, bo Wy wszystkie tak pragniecie dzieci i się cieszycie a ja jestem załamana
W porannym moczu stężenie gonadotropiny jest wyższe, dlatego na testach zazwyczaj jest napisane żeby robić go rano.
I faktycznie się dziewczyny rozpisujecie tak że nie idzie nadążyć -
Gabi nie ma postu na 1 stronie wiec ciezko go przeniesc. Proponuje by gabi w stopce napisala bezposredni link. Kazda szybcuej moze tam zajrzec
Albo zapamietac ze na stronie 27 pierwszy wpis to bezposredni link do listyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 21:13
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Bulkasia, Swinka Minka,
Wiem,ze to nie wrozy nic dobrego. Plamienie bylo brazowe od soboty po poludniu, od poniedzialku juz jak krwawienie. Jesli to jednak poronienie to wole to spokojnie przetrwac, bo na razie obawiam sie ciazy pozamacicznej. Mam nadzieje, ze jutrzejsza beta wszystko wyjasni.
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
nick nieaktualnymadzialenka84 wrote:Bulkasia, Swinka Minka,
Wiem,ze to nie wrozy nic dobrego. Plamienie bylo brazowe od soboty po poludniu, od poniedzialku juz jak krwawienie. Jesli to jednak poronienie to wole to spokojnie przetrwac, bo na razie obawiam sie ciazy pozamacicznej. Mam nadzieje, ze jutrzejsza beta wszystko wyjasni.
Madzialenka trzymaj się kochana, gdybym mogła to bym się z Tobą zamieniła ale moze u Ciebie jeszcze nie wszystko stracone - u mnie natomiast żadnych plamień za to napady zimna, zawroty głowy, mdłosci -
Ola, na trzecia ciaze zareagowal bardzo pozytywnie (ale dlatego tylko ze uznal ja za ciaze zasniadowa a potem glupio mu bylo ze tyle nerwow mi zaserwowal). Twierdzil ze wytrzymam do 37 tc i wtedy tez mial zrobic ciecie. Natomiast moj obecny dr nakazal spokoj i obiecal, ze bedzie dobrz i zrobi wszystko abym byla bezpieczna i ja i dziecko.
-
asiczka11 wrote:zamierzam badania zrobić na nfz a usg prywatnie bo moja pani dr ma lepszy sprzęt. A Ty? Ciężko wybrać dobrego gina u nas...
ja sie nastawilam na szpital w sulechowie wiec wybralam korbelaka
a w zg kilka spoko lekarzy - np slyszalam o rosinskiej ze ok, -
rosax3 wrote:Gabi nie ma postu na 1 stronie wiec ciezko go przeniesc. Proponuje by gabi w stopce napisala bezposredni link. Kazda szybcuej moze tam zajrzec
Albo zapamietac ze na stronie 27 pierwszy wpis to bezposredni link do listy
"Przeca" pytałam czy mam kopiować na pierwszą stronę
Wiec jak autorka lisy da zielone światło to wkleję. Niestety narazie nie będę miała czasu na wprowadzanie zmian od Was. Oczywiście mogę zawsze przekleić "gotowca" jak któraś wprowadzi zmiany.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 23:10