X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga ja to sama nie wiem jak to z tym progesteronem. Widzisz u mnie wynik taki niski, no ale nie plamię i nic niepokojącego się chyba nie dzieje, przynajmniej narazie. Może trafiłam na taki moment dnia (rano) kiedy był najniższy poziom ? podobno progesteron wyrzucany jest pulsacyjnie wiec moze byc rano niski a po południu np. 2 razy większy.

Ja robie jeszcze raz proga bo jak widzisz w dolnej granicy normy, wiec zobaczymy czy przynajmniej troche bedzie wiekszy. Jak Twój wyjedzie ładny za 1 badaniem to moze nie bedzie potrzeby :)

ckaidqk34aroni5a.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BloodMary wrote:
    A ja z innej beczki. Czy normalnie teraz serduszkujecie z partnerami? Ja od czasu kiedy dowiedzialam sie o ciazy nawet dotknac sie nie daje. Panicznie sie boje, ze cos sie stanie ku ogromnemu niezadowoleniu narzeczonego, bo on teraz to chce ciagle. Ma zdiagnozowana oligospermie wiec teraz czuje sie jak lew w kwiecie wieku bo sie udalo ;D
    My nie wspolzyjemy. Az do wizyty dalam mu zakaz. Panicznie sie boje kolejnej straty

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja to jutro dowiem sie dopiero bety z wczoraj i juz kombinuje jak te cizie z recepty namowic na powtorke bety.. Lekarza nie ma dzis i jutro a je ciezko ublagac ;( najwyzej pojde do innego gina jutro i u innego zrobie

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax testy ładne, nie nakrecaj się ;)
    Ja jak zrobię jutro bete to wynik za 3 dni robocze, kolejne badanie w sobotę to praktycznie wyniki za tydzień, hahs

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    Anga ja to sama nie wiem jak to z tym progesteronem. Widzisz u mnie wynik taki niski, no ale nie plamię i nic niepokojącego się chyba nie dzieje, przynajmniej narazie. Może trafiłam na taki moment dnia (rano) kiedy był najniższy poziom ? podobno progesteron wyrzucany jest pulsacyjnie wiec moze byc rano niski a po południu np. 2 razy większy.

Ja robie jeszcze raz proga bo jak widzisz w dolnej granicy normy, wiec zobaczymy czy przynajmniej troche bedzie wiekszy. Jak Twój wyjedzie ładny za 1 badaniem to moze nie bedzie potrzeby :)

Ja to sie sama boje ze bede miec niski chociaż biore luteine 3x1. Ale zreszta jutro sie okaze :)

l22nhdgen92nqanl.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Rosax testy ładne, nie nakrecaj się ;)
    Ja jak zrobię jutro bete to wynik za 3 dni robocze, kolejne badanie w sobotę to praktycznie wyniki za tydzień, hahs
    To jak ty je robisz?

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) Mogę się dołączyć :)

rosax3, She86 lubią tę wiadomość

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki :) nie mogę nadążyć czytać wasze wpisy :P
    Oczywiście nie wytrzymałam dzisiaj i prosto po pracy po 6 rano pojechałam do szpitala i zbadałam bete , wynik właśnie odebrałam i wynosi uwaga :PP >1500 mUl/ml ale się dowiedziałam o.O to nasze labolatorium to pożal się boże;p no ale nic- ważne, że jest wysoko.. w zeszłą środę wynosiła 324 :) także chyba dobrze co?:)
    Zrobiłam też progesteron, aczkolwiek wyniki dopiero jutro po 14 :) także muszę się uzbroić w cierpliwość i poczekać .
    Dzisiaj po raz pierwszy w pracy poczułam się mega źle :/ ... siedziałam cały czas w toalecie,bo myślałam, że zwróce wszystko co zjadłam :P potem zgaga mnie taka wzięła, że hej... W pracy oczywiście wszyscy, że pewnie wiruss jakiś itp. a ja sobie mówie : taa :) i się uśmiechłam :P nikt nic nie wie o ciąży, więc mam nadzieję, że za tydzień we wtorek dostanę już l4 :)

Marciiik lubi tę wiadomość

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • Selja Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja już nie robię bety - wszystko się okaże za tydzień na wizycie.

Jutro idę zbadać tsh itp. bo w poniedziałek mam endokrynologa.

Progesteron chętnie bym zbadała ale jak przyjmuje Lutke to chyba nie ma sensu ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 16:46

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) ale duzo nowych Dziewczyn... super ja wizyte mam 15 tego mam nadzieje ze bedzie juz cos widac na usg.

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • miłośćPonadwszytsko Znajoma

Wysłany: 9 listopada 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Może na razie spróbuj podmywać się Tantum rosa i bierz lactovaginal dopochwowo, może nasiadówki z rumianku, a na wizycie koniecznie powiedz ginowi, na pewno zaleci leki, w zależności co to jest :)
    A kiedy masz wizytę u gina?

Dziękuję za rady .A jest to bezpieczne do stosowania ?Na wizytę jeszcze się nie umawiałam.Miałam iść dopiero za około 2 tygodnie , żeby być pewnemu , że będzie już serduszko ale jak się nic nie poprawi to w przyszłym tygodniu się wybiorę .

• Junioer Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa wrote:
    :) ale duzo nowych Dziewczyn... super ja wizyte mam 15 tego mam nadzieje ze bedzie juz cos widac na usg.

Ile to będzie dpt?

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak sobie radzicie z depilacją? Bo czytałam że wosk i depilatory nie wskazane, bo jednak to ból i źle może wpływać na dziecko. Zastanawiam się nad kremem do depilacji ale nie jestem pewna czy to bezpieczne, bo jednak depilacja linii bikini maszynką mnie przeraża ;-)

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • asiczka11 Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PiKi wrote:
    sulechow :)
    Do kogo chodzisz gin? Prywagnie? Szpital w zg?

zamierzam badania zrobić na nfz a usg prywatnie bo moja pani dr ma lepszy sprzęt. A Ty? Ciężko wybrać dobrego gina u nas...

Oleczka ur. 10.06.2017 <3

f2w33e3kg3ugig3f.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Witam dziewczynki :) nie mogę nadążyć czytać wasze wpisy :P
    Oczywiście nie wytrzymałam dzisiaj i prosto po pracy po 6 rano pojechałam do szpitala i zbadałam bete , wynik właśnie odebrałam i wynosi uwaga :PP >1500 mUl/ml ale się dowiedziałam o.O to nasze labolatorium to pożal się boże;p no ale nic- ważne, że jest wysoko.. w zeszłą środę wynosiła 324 :) także chyba dobrze co?:)
    Zrobiłam też progesteron, aczkolwiek wyniki dopiero jutro po 14 :) także muszę się uzbroić w cierpliwość i poczekać .
    Dzisiaj po raz pierwszy w pracy poczułam się mega źle :/ ... siedziałam cały czas w toalecie,bo myślałam, że zwróce wszystko co zjadłam :P potem zgaga mnie taka wzięła, że hej... W pracy oczywiście wszyscy, że pewnie wiruss jakiś itp. a ja sobie mówie : taa :) i się uśmiechłam :P nikt nic nie wie o ciąży, więc mam nadzieję, że za tydzień we wtorek dostanę już l4 :)

Wydaje mi się że beta dobra:-) u mnie na szczęście zawsze są wyniki tego samego dnia, nawet jak po 17 robie wyniki, no i odbiór przez internet to jednak duża wygoda, współczuję że musisz tyle czekać na wynik pewnie ciężko wytrzymać:-\
    Mnie też już od dwóch dni strasznie mdli, najchętniej to nic bym nie jadła :-\ a najgorsze chyba jeszcze przed nami

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miłośćPonadwszytsko wrote:
    Drogie mamusie , muszę się was poradzić .Od wczorajszego wieczoru swędzi i piecze mnie w pochwie .Borykaliście się z czymś takim ?Co można na to zastosować w pierwszym trymestrze ?

Tantum rosa; lactovaginal dopochwowo, probotyki doustnie, nasiadówki z rumianku; clotrimazolum krem (nie za długo)… moja dr. Powiedziała, że to wszystko można (cześć to tylko profilaktyka), ale jak już się coś rozwinęło to tylko zostanie zaleczone, ale nie wyleczone. Przepisałam mi wtedy globulki nystatyna.

Idź do lekarza, sama nie kombinuj bo polecanymi sposobami będziesz leczyć się „pół roku”, a na receptę przepisze ci na pewno właściwe leki… :-)

• BloodMary Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zaczelo wczoraj mdlic wieczorem i mialam takie skurcze zoladka ;D ale mnie generalnie czesto mdli wiec nie wiem przez co to ;D
    Juz w zeszlym tygodniu robilam 2 bety ale nie wiem czy jutro jeszcze nie zrobic bo tak naprawde to jedyne potwierdzenie, ze tam sie cos rozwija bo na usg jeszcze nic nie bylo widac..

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    Ile to będzie dpt?

Moja droga bedzie to 27dpt :)

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ella 86 wrote:
    Ola niestety takie uczucia pojawiają się kiedy czujemy się zagrożone. Boisz się i to jest normalne. Ja byłam tak wściekła, że ciągle powtarzałam, że chcę usunąc. Oczywiście to były tylko słowa, ale potem miałam wyrzuty sumienia... Mąź bardzo mnie wspierał, powtarzał ze będzie dobrze, że nic złego mi się nie stanie. A ja krzyczałam tylko że to nie jego życie na włosku wisi i łatwo tylko mówić.

mam tak samo:( w tym momencie tak bardzo nie chce tego dziecka, jestem egoistką bo to nie jego wina przecież

• miłośćPonadwszytsko Znajoma

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luz Maria wrote:
    Tantum rosa; lactovaginal dopochwowo, probotyki doustnie, nasiadówki z rumianku; clotrimazolum krem (nie za długo)… moja dr. Powiedziała, że to wszystko można (cześć to tylko profilaktyka), ale jak już się coś rozwinęło to tylko zostanie zaleczone, ale nie wyleczone. Przepisałam mi wtedy globulki nystatyna.

Idź do lekarza, sama nie kombinuj bo polecanymi sposobami będziesz leczyć się „pół roku”, a na receptę przepisze ci na pewno właściwe leki… :-)

Kochane jesteście niezastąpione .Dziękuje za wszystkie rady .Zadzwonię i umówię się :)

‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ