X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Testy 25 sa bardziej wiarygodne niz te 10 ale w sumie zrob bete. Idz dzis i w piatek 2 raz. Bedziesz wiedziala czy rosnie czy spada

gdyby to była beta z tamtej ciaży to możliwe, że po wieczornym teście kreska pojawiła się później bo był rozcieńczony mocz a w rannym szybciej bo większe stężenie?
    Tak mi głupio tu pisać, bo Wy wszystkie tak pragniecie dzieci i się cieszycie a ja jestem załamana

She86 lubi tę wiadomość

• She86 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    MiłośćPonadwszystko wybacz ale w tym temacie nic nie wiem wiec nie pomogę.

Dziewczyny czy Wy badałyscie progesteron ? Mój wynik z wczorajszego badania tylko 12,91 ng/ml przy normie dla 1 trymestru 11,0 - 44,3. Martwię się bo jest niski ;(

Ja w pierwszej ciąży w 31 dc miałam progesteron 13,6 ng/ml plamiłam, dostałam luteinę 3x100 i wszystko było ok :) U Ciebie też tak będzie :*

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• She86 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola31 wrote:
    gdyby to była beta z tamtej ciaży to możliwe, że po wieczornym teście kreska pojawiła się później bo był rozcieńczony mocz a w rannym szybciej bo większe stężenie?
    Tak mi głupio tu pisać, bo Wy wszystkie tak pragniecie dzieci i się cieszycie a ja jestem załamana

Oj chciałam dać cytuj.. Wiesz co a może tak miało być, było Ci pisane jeszcze jedno dziecko :) Co do blizny nie wypowiem się. Ale czytałam że są przypadki że dziewczyny zachodzą w ciążę nawet 2 miesiące po cc i wszystko kończy się szczęśliwie. Życzę Ci aby u Ciebie też tak było :*

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola31 wrote:
    Musimy sie wspierac. Mysle ze mogloby tak byc. Hcg czasem bardzo wolno schodzi.

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Ja badalam progesteron w 23dc czyli 9 dni temu i wynik mam 31 przy normach 10-80. Jutro robię powtórkę.

Kochana to zazdroszcze Ci wyniku :) i gratuluje <3

She86 dziękuję za tego posta ;) dajesz nadzieję <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 13:03

ckaidqk34aroni5a.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z innej beczki. Czy normalnie teraz serduszkujecie z partnerami? Ja od czasu kiedy dowiedzialam sie o ciazy nawet dotknac sie nie daje. Panicznie sie boje, ze cos sie stanie ku ogromnemu niezadowoleniu narzeczonego, bo on teraz to chce ciagle. Ma zdiagnozowana oligospermie wiec teraz czuje sie jak lew w kwiecie wieku bo sie udalo ;D

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • ella 86 Nowa

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, ja znam Twoje obawy i strach. Zaszłam w ciążę pół roku po 3 cc. Była rozpacz, panika, potworny strach i złość na siebie i męża. Byłam kłębkiem nerwów. W 7 tyg pomyślałam - niech będzie co ma być, przecież to moje dziecko. Poroniłam następnego dnia. Czułam żal, ale i wielką ulgę. Mój lekarz w tamtym miesiącu wykonywał 2 cięcia - pierwsza kobieta 7 raz, a druga 6. Jest wszystko dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa testy pozytywne, dzisiaj na badaniu wyszlo 520.80 u/l, wprawdzie troche niskie bo norma jest 500-10000 ale sie mieszcze wiec mam nadzieje ze tu z Wami juz zostane jako lipcuweczka;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Oj chciałam dać cytuj.. Wiesz co a może tak miało być, było Ci pisane jeszcze jedno dziecko :) Co do blizny nie wypowiem się. Ale czytałam że są przypadki że dziewczyny zachodzą w ciążę nawet 2 miesiące po cc i wszystko kończy się szczęśliwie. Życzę Ci aby u Ciebie też tak było :*

chciałabym 3 dziecko ale nie tak szybko z uwagi właśnie na strach co z blizną bo właśnie jestem 2 miesiące po cc dokładnie 6 września urodziłam synka, czyli w ciąże zaszłabym po miesiącu od cc
    Dziękuję za dobre słowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 13:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi88 gratulacje:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ella 86 wrote:
    Ola, ja znam Twoje obawy i strach. Zaszłam w ciążę pół roku po 3 cc. Była rozpacz, panika, potworny strach i złość na siebie i męża. Byłam kłębkiem nerwów. W 7 tyg pomyślałam - niech będzie co ma być, przecież to moje dziecko. Poroniłam następnego dnia. Czułam żal, ale i wielką ulgę. Mój lekarz w tamtym miesiącu wykonywał 2 cięcia - pierwsza kobieta 7 raz, a druga 6. Jest wszystko dobrze.
    Dokładnie tak się teraz czuję, jestem zła na siebie i na męża jeszcze bardziej bo mówiłam mu, że się boję kolejnej ciąży, że jest łatwo zajść ale nie ma co zganiać na niego jakbym nie chciała to by nic nie było. Mi przez myśl już przeszło, ze chciałabym, żeby to była ciąża biochemiczna - wiem, że to okropne co pisze.

poszłabym już na betę ale jestem sama z Jasiem i musiałabym go wziąć ze sobą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 13:17

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja schizuje juz...
    Zrobilam kolejny test, mysle ze wolno ciemnieje.. :(
    Tam gdzie 12 to test z poniedzialku
    13 z wczoraj i ostatni z dzis.. Wiem ze miedzy 12 dpo a dzis 14 dpo jest roznica ale nie powinna byc mocniejsza? Umre z tej niepewnosci..
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e981ea0bc304.jpg

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miłośćPonadwszytsko wrote:
    Drogie mamusie , muszę się was poradzić .Od wczorajszego wieczoru swędzi i piecze mnie w pochwie .Borykaliście się z czymś takim ?Co można na to zastosować w pierwszym trymestrze ?

Pisałam wcześniej o clotrimazolum krem, ale sprawdziłam ulotkę i w pierwszym trymestrze nie wolno go stosować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 13:24

• ella 86 Nowa

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola niestety takie uczucia pojawiają się kiedy czujemy się zagrożone. Boisz się i to jest normalne. Ja byłam tak wściekła, że ciągle powtarzałam, że chcę usunąc. Oczywiście to były tylko słowa, ale potem miałam wyrzuty sumienia... Mąź bardzo mnie wspierał, powtarzał ze będzie dobrze, że nic złego mi się nie stanie. A ja krzyczałam tylko że to nie jego życie na włosku wisi i łatwo tylko mówić.

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Ja schizuje juz...
    13 z wczoraj i ostatni z dzis.. Wiem ze miedzy 12 dpo a dzis 14 dpo jest roznica ale nie powinna byc mocniejsza? Umre z tej niepewnosci..

Rosax nie wariuj :P Jak dla mnie to dużo sciemniały te testy ;)

ckaidqk34aroni5a.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BloodMary wrote:
    A ja z innej beczki. Czy normalnie teraz serduszkujecie z partnerami? Ja od czasu kiedy dowiedzialam sie o ciazy nawet dotknac sie nie daje. Panicznie sie boje, ze cos sie stanie ku ogromnemu niezadowoleniu narzeczonego, bo on teraz to chce ciagle. Ma zdiagnozowana oligospermie wiec teraz czuje sie jak lew w kwiecie wieku bo sie udalo ;D

Ja mam własnie odwrotnie. Chcialam dzisiaj rano męża namówić na <3 ale się bał i swierdził że woli poczekać do wizyty, jak lekarz powie ze mozemy to wtedy ;P Jaka byłam zła :P

Podobno jak się nie plami i nie ma jakiś zagrożeń ciąży to można ;)

a słuchaj ! mój mąż ma oligoteratozoospermie :P więc też jest dumny że się udało ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 13:33

ckaidqk34aroni5a.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Ja schizuje juz...

Znam Twoje obawy bo mam to samo. Dzisiaj zrobiłam pink 25 i wyszla ciut mocniejsza ale nadal blada kreska niz 10dpo... A ja dzisiaj mam 12dpo...

l22nhdgen92nqanl.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja po wczoraj już nie robiłam testu, żeby się nie zastanawiać czy wystarczająco mocniejsza ta kreska. Choć nie powiem korci żeby iść do apteki ;P Powtórka bety jutro rozwieje wątpliwości

ckaidqk34aroni5a.png
  • Alis* Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje ze jak kobieta sie dobrze czuje I wszystko jest ok To można sie kochać:) gorzej jak coś boli....

c55f3e3ka5j4kmdt.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostal jeszcze jeden test - pink 25 ale jego zostawie na sobote/niedziele. A jutro skocze na bete i progesteron jak oczywiście mi dzisiaj wyplata wplynie... A kolejna beta w poniedziałek i srode. Tylko nie wiem czy robic wtedy progesteron jeszcze...

l22nhdgen92nqanl.png
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ