X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiłośćPonadwszystko wybacz ale w tym temacie nic nie wiem wiec nie pomogę.

Dziewczyny czy Wy badałyscie progesteron ? Mój wynik z wczorajszego badania tylko 12,91 ng/ml przy normie dla 1 trymestru 11,0 - 44,3. Martwię się bo jest niski ;(

ckaidqk34aroni5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miłośćPonadwszytsko wrote:
    Drogie mamusie , muszę się was poradzić .Od wczorajszego wieczoru swędzi i piecze mnie w pochwie .Borykaliście się z czymś takim ?Co można na to zastosować w pierwszym trymestrze ?
    Może na razie spróbuj podmywać się Tantum rosa i bierz lactovaginal dopochwowo, może nasiadówki z rumianku, a na wizycie koniecznie powiedz ginowi, na pewno zaleci leki, w zależności co to jest :)
    A kiedy masz wizytę u gina?

kamika - Ty jutro idziesz do gina? weź wyniki ze sobą, pewnie dostaniesz lutke albo duphaston i będzie ok <3

miłośćPonadwszytsko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie mamusie , muszę się was poradzić .Od wczorajszego wieczoru swędzi i piecze mnie w pochwie .Borykaliście się z czymś takim ?Co można na to zastosować w pierwszym trymestrze ?

probiotyki doustne na pewno można, nie wiem jak z tymi dopochwowymi, polecam też multi gyn actigel

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ella 86 wrote:
    Ola, ja jestem po 3 cięciach i planujemy na początku roku kolejnego dzidziusia. 2 razy rozeszła mi się macica w 35 tc ale wszystko jest ok i dr pozwolił na jeszcze jednego bobaska. Jak masz pytania to pisz śmiało.

Miałaś wcześniej poród? jak się objawiało rozejscie macicy?musiałaś lezeć całą ciażę? najbardziej obawiam się leżenia w szpitalu gdzie w domku malutkie dziecko, które potrzebuje mamy. U mnie jest tragedia bo nawet nie zdążyłąm być na kontroli po porodzie :( to niewiarygodne, pozwoliłam mężowi na chwilkę bez zabezpieczenia ale bez finału w środku:( głupota nie zna granic, siedzę i ryczę

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    kamika - Ty jutro idziesz do gina? weź wyniki ze sobą, pewnie dostaniesz lutke albo duphaston i będzie ok <3

tak ide jutro do gin na 15:00. siedze i szukam labolatorium w którym szybko mi dadzą wyniki zeby miec przyrost bety i progesteron ponownie przed wizytą. Chyba bede musiała godzinę jechać na drugą stronę miasta żeby mieć na CITO :/

Ja duphaston biore po 2 tabletki dziennie juz od paru dni. Zostało mi akurat na dziś wieczór i jutro, więc możne tylko te tabletki mnie chronią od poronienia....

ckaidqk34aroni5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika - widzę, że masz betę 49. To pewnie młoda ciąża - może progesteron dopiero zaczyna się rozpędzać do góry wraz ze wzrostem bety. No nie wiem, tak gdybam.. Jedziesz na betę dzisiaj, tak? Progesteron też dziś będziesz badać, więc zobaczysz, czy jest wyższy. Dawaj znać jak najszybciej <3

• ella 86 Nowa

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja nie rodziłam sn, tylko cesarki. Rozejście - szczypiący ból w miejscu blizny. Nie leżałam, w drugiej ciąży nie oszczędzałam się co prawda ale w trzeciej już bardzo uważałam na siebie. Mój obecny dr stwierdził, że nie doszłoby do rozejścia gdybym dostawała od początku leki p/skurczowe. Nie martw się, będzie dobrze. Ja jestem obecnie po poronieniu ale na wiosne chcemy jeszcze jedno dziecko. Mamy synka autystycznego i bardzo zależy nam na podaniu mu komórek macierzystych.

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BloodMary wrote:
    No wlasnie stawiam na dziewczynke ;)
    Za to moj narzeczony mowi, ze ma byc chlopczyk zeby mogl sie bawic z nim klockami ;) oczywiscie to takie przegadywanie sie tylko bo jasne jest, ze najwazniejsze to to, zeby sie szczesliwie urodzilo w lipcu ;)

A Wy macie jakies preferencje co do plci? ;)
    Obijetnie kto byleby zdrowe. Marzylam zawsze o corci ale teraz po stratach marze by urodzic zdrowe dziecko.

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola31 wrote:
    Miałaś wcześniej poród? jak się objawiało rozejscie macicy?musiałaś lezeć całą ciażę? najbardziej obawiam się leżenia w szpitalu gdzie w domku malutkie dziecko, które potrzebuje mamy. U mnie jest tragedia bo nawet nie zdążyłąm być na kontroli po porodzie :( to niewiarygodne, pozwoliłam mężowi na chwilkę bez zabezpieczenia ale bez finału w środku:( głupota nie zna granic, siedzę i ryczę
    Kochana ty mozesz miec jeszcze resztki bhcg z ciazy. Ja 3 msc po cc jeszcze mialam ponad sto ;D

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    tak ide jutro do gin na 15:00. siedze i szukam labolatorium w którym szybko mi dadzą wyniki zeby miec przyrost bety i progesteron ponownie przed wizytą. Chyba bede musiała godzinę jechać na drugą stronę miasta żeby mieć na CITO :/

Ja duphaston biore po 2 tabletki dziennie juz od paru dni. Zostało mi akurat na dziś wieczór i jutro, więc możne tylko te tabletki mnie chronią od poronienia....
    Nie mysl nawet tak!
    Na pewno wszystko jest dobrze. W normach sie miescisz ;* co innego gdyby bylo calkiem pod norma.

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja w pierwszej ciazy miałam czasem z tym kłopot i pani w aptece poleciła mi clotrimazolum krem. Mówiła ze można delikatnie wprowadzić odrobinę kremu do środka, ale nie za głęboko.

• Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola31 wrote:
    probiotyki doustne na pewno można, nie wiem jak z tymi dopochwowymi, polecam też multi gyn actigel
    Też można, mi właśnie lekarz kazał brać profilaktycznie iladian direct, żeby nie łapać żadnych infekcji.

Ja dziś leżę w domu, bo wczoraj znowu zwiększyło mi się plamienie. Dziś narazie na szczęście nic nie ma. Muszę chyba powiedzieć już szefowi i zabrać pracę do domu.

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    kamika - widzę, że masz betę 49. To pewnie młoda ciąża - może progesteron dopiero zaczyna się rozpędzać do góry wraz ze wzrostem bety. No nie wiem, tak gdybam.. Jedziesz na betę dzisiaj, tak? Progesteron też dziś będziesz badać, więc zobaczysz, czy jest wyższy. Dawaj znać jak najszybciej <3

Jutro ide robić i bete i proga. Te wyniki są z wczoraj więc po 48 h powtórka.
    Z tym rozpędzaniem się to nie wiem czy możliwe.... z tego co widzę to większość dziewczyn przy takiej becie ma wysokie wartości proga. Teraz wydzwaniam do labolatorium w całym Krakowie i wszedzie wyniki dopiero na koniec dnia, a ja potrzebuje jutro na CITO przed wizytą o 15.... szlak mnie trafi zaraz. Takie miasto a taki problem ;/

ckaidqk34aroni5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ella 86 wrote:
    Ola ja nie rodziłam sn, tylko cesarki. Rozejście - szczypiący ból w miejscu blizny. Nie leżałam, w drugiej ciąży nie oszczędzałam się co prawda ale w trzeciej już bardzo uważałam na siebie. Mój obecny dr stwierdził, że nie doszłoby do rozejścia gdybym dostawała od początku leki p/skurczowe. Nie martw się, będzie dobrze. Ja jestem obecnie po poronieniu ale na wiosne chcemy jeszcze jedno dziecko. Mamy synka autystycznego i bardzo zależy nam na podaniu mu komórek macierzystych.

lekarz Ci kontrolował bliznę? gdy się rozeszła to od razu zrobili cc? przykro mi z powodu poronienia:( u Ciebie pewnie dużo dłuższe przerwy miedzy cc u mnie nawet się nie wygoiło:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Kochana ty mozesz miec jeszcze resztki bhcg z ciazy. Ja 3 msc po cc jeszcze mialam ponad sto ;D

bardzo bym chciała, żeby tak było ale robiłam test dwa dni temu wprawdzie wieczorem i taki malutki cień takie wgłębienie było na drugi dzień a dzis rano już szybko kreska ledwo widoczna ale jest, dodatkowo z piątku na sobotę miałam straszne zawroty głowy do tej pory mam i mnie mdli:( obstawiam, że te zawroty to implantacja
    mogłabym iść na betę ale jeśli to resztki z poprzedniej ciąży to dopiero 2 wyniki cos mi pokażą, poza tym nie karmię miałam już @ 9 października a teraz jej nie ma i te objawy:(
    robiłam bobo test 25 może jutro rano powtórzyć z czułoscia 10?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 12:30

• Katja11 Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

pimafuctin pimafucort

f2w33e3k0yyvbxsq.png
  • Katja11 Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

pimafuctin pimafucort to ja dostawalam w czasie pierwszej ciazy. Jedno to masc drugie czopki dopichwowe. Nie wolno clotrimazolu masci bo to steryd.

f2w33e3k0yyvbxsq.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola31 wrote:
    bardzo bym chciała, żeby tak było ale robiłam test dwa dni temu wprawdzie wieczorem i taki malutki cień takie wgłębienie było na drugi dzień a dzis rano już szybko kreska ledwo widoczna ale jest, dodatkowo z piątku na sobotę miałam straszne zawroty głowy do tej pory mam i mnie mdli:( obstawiam, że te zawroty to implantacja
    mogłabym iść na betę ale jeśli to resztki z poprzedniej ciąży to dopiero 2 wyniki cos mi pokażą, poza tym nie karmię miałam już @ 9 października a teraz jej nie ma i te objawy:(
    robiłam bobo test 25 może jutro rano powtórzyć z czułoscia 10?
    Testy 25 sa bardziej wiarygodne niz te 10 ale w sumie zrob bete. Idz dzis i w piatek 2 raz. Bedziesz wiedziala czy rosnie czy spada

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    MiłośćPonadwszystko wybacz ale w tym temacie nic nie wiem wiec nie pomogę.

Dziewczyny czy Wy badałyscie progesteron ? Mój wynik z wczorajszego badania tylko 12,91 ng/ml przy normie dla 1 trymestru 11,0 - 44,3. Martwię się bo jest niski ;(
    Ja badalam progesteron w 23dc czyli 9 dni temu i wynik mam 31 przy normach 10-80. Jutro robię powtórkę.

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • ella 86 Nowa

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola u mnie jest odstęp między chłopcami rok, w ciążę zaszłam 5,5 mies po cc a między synem a córcią najmłodszą jest 3 lata i 2 mies. Teraz Julcia ma 2 latka. Dr niby kontrolował bliznę, ale wyglądało to tak że jak pojechałam z bólem do szpitala to usg zrobił w 10 sekund, powiedział że za 2 dni na cc i tyle. A potem okazało się, że macica już była otwarta w 2 miejscach, bo każde cc to dodatkowa blizna. I w tym momencie mam już 3... Z tego co wiem to trzeba się oszczędzać i brać leki p/skurczowe. Ale leżenie niewiele wniesie bo rozchodzi się pod wpływem skurczy.

‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ