Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymiłośćPonadwszytsko wrote:Drogie mamusie , muszę się was poradzić .Od wczorajszego wieczoru swędzi i piecze mnie w pochwie .Borykaliście się z czymś takim ?Co można na to zastosować w pierwszym trymestrze ?
A kiedy masz wizytę u gina?
kamika - Ty jutro idziesz do gina? weź wyniki ze sobą, pewnie dostaniesz lutke albo duphaston i będzie okmiłośćPonadwszytsko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymiłośćPonadwszytsko wrote:Drogie mamusie , muszę się was poradzić .Od wczorajszego wieczoru swędzi i piecze mnie w pochwie .Borykaliście się z czymś takim ?Co można na to zastosować w pierwszym trymestrze ?
probiotyki doustne na pewno można, nie wiem jak z tymi dopochwowymi, polecam też multi gyn actigel -
nick nieaktualnyella 86 wrote:Ola, ja jestem po 3 cięciach i planujemy na początku roku kolejnego dzidziusia. 2 razy rozeszła mi się macica w 35 tc ale wszystko jest ok i dr pozwolił na jeszcze jednego bobaska. Jak masz pytania to pisz śmiało.
Miałaś wcześniej poród? jak się objawiało rozejscie macicy?musiałaś lezeć całą ciażę? najbardziej obawiam się leżenia w szpitalu gdzie w domku malutkie dziecko, które potrzebuje mamy. U mnie jest tragedia bo nawet nie zdążyłąm być na kontroli po porodzie to niewiarygodne, pozwoliłam mężowi na chwilkę bez zabezpieczenia ale bez finału w środku:( głupota nie zna granic, siedzę i ryczę -
gabi544 wrote:kamika - Ty jutro idziesz do gina? weź wyniki ze sobą, pewnie dostaniesz lutke albo duphaston i będzie ok
tak ide jutro do gin na 15:00. siedze i szukam labolatorium w którym szybko mi dadzą wyniki zeby miec przyrost bety i progesteron ponownie przed wizytą. Chyba bede musiała godzinę jechać na drugą stronę miasta żeby mieć na CITO
Ja duphaston biore po 2 tabletki dziennie juz od paru dni. Zostało mi akurat na dziś wieczór i jutro, więc możne tylko te tabletki mnie chronią od poronienia....
-
nick nieaktualnykamika - widzę, że masz betę 49. To pewnie młoda ciąża - może progesteron dopiero zaczyna się rozpędzać do góry wraz ze wzrostem bety. No nie wiem, tak gdybam.. Jedziesz na betę dzisiaj, tak? Progesteron też dziś będziesz badać, więc zobaczysz, czy jest wyższy. Dawaj znać jak najszybciej
-
Ola ja nie rodziłam sn, tylko cesarki. Rozejście - szczypiący ból w miejscu blizny. Nie leżałam, w drugiej ciąży nie oszczędzałam się co prawda ale w trzeciej już bardzo uważałam na siebie. Mój obecny dr stwierdził, że nie doszłoby do rozejścia gdybym dostawała od początku leki p/skurczowe. Nie martw się, będzie dobrze. Ja jestem obecnie po poronieniu ale na wiosne chcemy jeszcze jedno dziecko. Mamy synka autystycznego i bardzo zależy nam na podaniu mu komórek macierzystych.
-
BloodMary wrote:No wlasnie stawiam na dziewczynke
Za to moj narzeczony mowi, ze ma byc chlopczyk zeby mogl sie bawic z nim klockami oczywiscie to takie przegadywanie sie tylko bo jasne jest, ze najwazniejsze to to, zeby sie szczesliwie urodzilo w lipcu
A Wy macie jakies preferencje co do plci?
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Ola31 wrote:Miałaś wcześniej poród? jak się objawiało rozejscie macicy?musiałaś lezeć całą ciażę? najbardziej obawiam się leżenia w szpitalu gdzie w domku malutkie dziecko, które potrzebuje mamy. U mnie jest tragedia bo nawet nie zdążyłąm być na kontroli po porodzie to niewiarygodne, pozwoliłam mężowi na chwilkę bez zabezpieczenia ale bez finału w środku:( głupota nie zna granic, siedzę i ryczę
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
kamika23 wrote:tak ide jutro do gin na 15:00. siedze i szukam labolatorium w którym szybko mi dadzą wyniki zeby miec przyrost bety i progesteron ponownie przed wizytą. Chyba bede musiała godzinę jechać na drugą stronę miasta żeby mieć na CITO
Ja duphaston biore po 2 tabletki dziennie juz od paru dni. Zostało mi akurat na dziś wieczór i jutro, więc możne tylko te tabletki mnie chronią od poronienia....
Na pewno wszystko jest dobrze. W normach sie miescisz ;* co innego gdyby bylo calkiem pod norma.
07.11.2012 Julian
miłośćPonadwszytsko wrote:Drogie mamusie , muszę się was poradzić .Od wczorajszego wieczoru swędzi i piecze mnie w pochwie .Borykaliście się z czymś takim ?Co można na to zastosować w pierwszym trymestrze ?
Ja w pierwszej ciazy miałam czasem z tym kłopot i pani w aptece poleciła mi clotrimazolum krem. Mówiła ze można delikatnie wprowadzić odrobinę kremu do środka, ale nie za głęboko.
-
Ola31 wrote:probiotyki doustne na pewno można, nie wiem jak z tymi dopochwowymi, polecam też multi gyn actigel
Ja dziś leżę w domu, bo wczoraj znowu zwiększyło mi się plamienie. Dziś narazie na szczęście nic nie ma. Muszę chyba powiedzieć już szefowi i zabrać pracę do domu. -
gabi544 wrote:kamika - widzę, że masz betę 49. To pewnie młoda ciąża - może progesteron dopiero zaczyna się rozpędzać do góry wraz ze wzrostem bety. No nie wiem, tak gdybam.. Jedziesz na betę dzisiaj, tak? Progesteron też dziś będziesz badać, więc zobaczysz, czy jest wyższy. Dawaj znać jak najszybciej
Jutro ide robić i bete i proga. Te wyniki są z wczoraj więc po 48 h powtórka.
Z tym rozpędzaniem się to nie wiem czy możliwe.... z tego co widzę to większość dziewczyn przy takiej becie ma wysokie wartości proga. Teraz wydzwaniam do labolatorium w całym Krakowie i wszedzie wyniki dopiero na koniec dnia, a ja potrzebuje jutro na CITO przed wizytą o 15.... szlak mnie trafi zaraz. Takie miasto a taki problem ;/ -
nick nieaktualnyella 86 wrote:Ola ja nie rodziłam sn, tylko cesarki. Rozejście - szczypiący ból w miejscu blizny. Nie leżałam, w drugiej ciąży nie oszczędzałam się co prawda ale w trzeciej już bardzo uważałam na siebie. Mój obecny dr stwierdził, że nie doszłoby do rozejścia gdybym dostawała od początku leki p/skurczowe. Nie martw się, będzie dobrze. Ja jestem obecnie po poronieniu ale na wiosne chcemy jeszcze jedno dziecko. Mamy synka autystycznego i bardzo zależy nam na podaniu mu komórek macierzystych.
lekarz Ci kontrolował bliznę? gdy się rozeszła to od razu zrobili cc? przykro mi z powodu poronienia:( u Ciebie pewnie dużo dłuższe przerwy miedzy cc u mnie nawet się nie wygoiło:( -
nick nieaktualnyrosax3 wrote:Kochana ty mozesz miec jeszcze resztki bhcg z ciazy. Ja 3 msc po cc jeszcze mialam ponad sto
bardzo bym chciała, żeby tak było ale robiłam test dwa dni temu wprawdzie wieczorem i taki malutki cień takie wgłębienie było na drugi dzień a dzis rano już szybko kreska ledwo widoczna ale jest, dodatkowo z piątku na sobotę miałam straszne zawroty głowy do tej pory mam i mnie mdli:( obstawiam, że te zawroty to implantacja
mogłabym iść na betę ale jeśli to resztki z poprzedniej ciąży to dopiero 2 wyniki cos mi pokażą, poza tym nie karmię miałam już @ 9 października a teraz jej nie ma i te objawy:(
robiłam bobo test 25 może jutro rano powtórzyć z czułoscia 10?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 12:30
-
miłośćPonadwszytsko wrote:Drogie mamusie , muszę się was poradzić .Od wczorajszego wieczoru swędzi i piecze mnie w pochwie .Borykaliście się z czymś takim ?Co można na to zastosować w pierwszym trymestrze ?
pimafuctin pimafucort to ja dostawalam w czasie pierwszej ciazy. Jedno to masc drugie czopki dopichwowe. Nie wolno clotrimazolu masci bo to steryd.
-
Ola31 wrote:bardzo bym chciała, żeby tak było ale robiłam test dwa dni temu wprawdzie wieczorem i taki malutki cień takie wgłębienie było na drugi dzień a dzis rano już szybko kreska ledwo widoczna ale jest, dodatkowo z piątku na sobotę miałam straszne zawroty głowy do tej pory mam i mnie mdli:( obstawiam, że te zawroty to implantacja
mogłabym iść na betę ale jeśli to resztki z poprzedniej ciąży to dopiero 2 wyniki cos mi pokażą, poza tym nie karmię miałam już @ 9 października a teraz jej nie ma i te objawy:(
robiłam bobo test 25 może jutro rano powtórzyć z czułoscia 10?
07.11.2012 Julian
kamika23 wrote:MiłośćPonadwszystko wybacz ale w tym temacie nic nie wiem wiec nie pomogę.
Dziewczyny czy Wy badałyscie progesteron ? Mój wynik z wczorajszego badania tylko 12,91 ng/ml przy normie dla 1 trymestru 11,0 - 44,3. Martwię się bo jest niski ;( -
Ola u mnie jest odstęp między chłopcami rok, w ciążę zaszłam 5,5 mies po cc a między synem a córcią najmłodszą jest 3 lata i 2 mies. Teraz Julcia ma 2 latka. Dr niby kontrolował bliznę, ale wyglądało to tak że jak pojechałam z bólem do szpitala to usg zrobił w 10 sekund, powiedział że za 2 dni na cc i tyle. A potem okazało się, że macica już była otwarta w 2 miejscach, bo każde cc to dodatkowa blizna. I w tym momencie mam już 3... Z tego co wiem to trzeba się oszczędzać i brać leki p/skurczowe. Ale leżenie niewiele wniesie bo rozchodzi się pod wpływem skurczy.