X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie. Jest ładny pęcherzyk i ciałko żółtkowe, nie ma śladu krwawienia, wszystko ok. Następne usg w przyszłym tygodniu, żeby zobaczyć tętno.

Jestem już trochę spokojniejsza :)

Leoparde, asiczka11, Marzenie27, bulkaasia, MaagdaM, She86, MamaAna, Evaa, gabi544 lubią tę wiadomość

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;) dzisiaj pisałam i pokazywałam Wam mój test. Własnie odebrałam wynik bety: 49,35 mlU/ml, także ciąża potwierdzona ;) W czwartek sprawdzę przyrost ;)

Leoparde, Marzenie27, Marciiik, gabi544, MaagdaM lubią tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi moje drogie, mialyscie a moze macie bol jak na @, uczucie mocniejszego klucia?

l22nhdgen92nqanl.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga mnie tak własnie boli brzuch jakbym @ miała dostać i kłuje mnie w okolicy jajników. Podobno to normalne i na tyle jest do wytrzymania ze nie biore nic na to. Aczkolwiek lekko mnie to martwi :P

Junioer gratuluje :) Super ze na USG wszystko w porządku.

Junioer lubi tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    Anga mnie tak własnie boli brzuch jakbym @ miała dostać i kłuje mnie w okolicy jajników. Podobno to normalne i na tyle jest do wytrzymania ze nie biore nic na to. Aczkolwiek lekko mnie to martwi :P

Junioer gratuluje :) Super ze na USG wszystko w porządku.

Pytałam lekarza o ból jak przed @ - mamy się tym nie martwić :)

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też boli jak na @, podbrzusze mi wydeło. Martwię się tym ale jak mówicie, że tak może być to ok ;)

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam takie bole @ i w sumie zamiast mnie martwic to mnie ciesza

Ostatnio ich nie mialam i byly 2x pozamaciczne wiec teraz mnie serio ciesza choc nie wiadomo nic nigdy ;)

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pomysły. Wygrał whisbear z funkcją rozpoznawania płaczu - juz zakupiony w czwartek przekażemy. Mój zespół stwierdził że mama dzięki temu pośpi wiec prezent jak najbardziej z kategorii "dla mamy".

Na pewno super sprawa bo pamiętam jak mojemu synkowi suszarkę odpalaliśmy (chociaż i tak to BYŁ Anioł nie dziecko i nie wiem co to nieprzespane noce)

She86 lubi tę wiadomość

• Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem jutro jeden koleżance, że się nie obrazę jak w lipcu dostane od nich takiego samego :-) Zastrzege, żeby z prezentami poczekali na szczęśliwy koniec ciąży. Nie wiem co to u mnie za tradycja się zrobiła żeby jak na L4 laska idzie to prezent jej dawać.
    A u Was są takie "zwyczaje"?

• monkle Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luz Maria wrote:
    Powiem jutro jeden koleżance, że się nie obrazę jak w lipcu dostane od nich takiego samego :-) Zastrzege, żeby z prezentami poczekali na szczęśliwy koniec ciąży. Nie wiem co to u mnie za tradycja się zrobiła żeby jak na L4 laska idzie to prezent jej dawać.
    A u Was są takie "zwyczaje"?

u nas dopiero po porodzie dostaje się prezent - ostatnio właśnie był Miś-szumiś ;)

jak tam u Was? jak objawy? też macie tak, że całe dni nic, a wszystko zwala się na wieczór? :)

Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
    Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.

12.2016 [*] pamiętam Aniołku.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnie trzy dni miałam mdłości właśnie wieczorem.... A tak to żadnych innych objawów nie mam:)

Na razie żadnych witamin nie biorę, tylko kwas foliowy ale myślę że kupię sobie coś przeznaczonego dla mam w pierwszym trymestrze ciąży.

A co do diety - nigdy nie jadałam surowego mięsa i jajek więc to nie problem, kawy nie piję. Niestety za bardzo lubię sery pleśniowe i piwko więc tutaj się muszę pilnować ;P. No i ograniczam banany, straszne zaparcia po nich miałam....

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U mnie szaro, buro i ponuro. Deszcz pada a tu trzeba do pracy iść. Tak bym wolała zostać w domku...
    Czy macie dreszcze? Od trzech dni mnie męczą.

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    U mnie szaro, buro i ponuro. Deszcz pada a tu trzeba do pracy iść. Tak bym wolała zostać w domku...
    Czy macie dreszcze? Od trzech dni mnie męczą.

Dreszcze może nie, ale bywa mi zimno! Ni stąd ni z owąd, nagle robi mi się zimno! Zwłaszcza wieczorem!

• PiKi Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Czy któraś z was miała może biegunkę na początku ciąży?
    Ja mialam. J teraz chodze po kilka razy dziennie gdzie wczesniej bhlo raz. Dziś pierwsze mdłości jak wstalam. Straszne. Oblaly mnie zimne poty. Dobrze ze przeszły bo do prach musiałam jechac

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do bólu brzucha to mnie od ow bolal wraz z kluciem jajnikow. Od 6tc spokoj

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry ;)

Ja dzisiaj źle spałam, jakoś mi było gorąco, aż się spociłam bleee :/ ale dzisiaj kompletnie nie czuje brzucha póki co, ból przeszedł chyba.... mam nadzieje ze to dobrze ;) Dreszczy żadnych nie odczułam . No i z ciekawości wczoraj i dzisiaj zmierzyłam temperaturę i było: wczoraj 36,96 a dzisiaj 37,08, ale więcej nie mierzę bo będę się tylko martwić :P

Jak zjem śniadanie to lecę odebrać wynik progesteronu bo wczoraj razem z betą go nie było :/

Czy jest tu jakaś lipcówka z Krakowa ?

ckaidqk34aroni5a.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:

A u mnie biało :-D w nocy spadł śnieg. Czekam aż wstanie synuś, zjemy śniadanko i pędzimy na podwórko :-)

• Selja Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny!!
    Ja jeszcze mam urlop więc teoretycznie odpoczywam :) praktycznie muszę dziś ogarnąć mieszkanie z którego się wyprowadziłam :(

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • asiczka11 Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wita się przymrożone lubuskie :) Nie ma śniegu jak u Leoparde, ale auto trzeba było skrobać i lecieć do pracy ;)

Czytam wasze objawy i niepokoje, dołączę się bo mam też bóle jak na okres i napięte twarde podbrzusze. Ponoć dopóki nie ma krwawień to normalne. Też mi się nasilają objawy wieczorem lub w nocy, zdarzały mi się uderzenia gorąca nawet. Miłego dzionka, ja czekam na swoich 10 pacjentów ;)

Oleczka ur. 10.06.2017 <3

f2w33e3kg3ugig3f.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)
    A ja lezaczkuje w lozeczku.
    Mezu pojechal z synkiem do przedszkola, mamusia moze dluzej polezec.

Co do objawow to dreszcze mam i zimno mi ciagle. Ale dzis obudzilam sie bez zadnego objawu! Nic mnie nie boli, no tylko nos mam zapchany jak zwykle z rana.

U nas dzis tez snieg ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 08:44

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ