X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie. Jest ładny pęcherzyk i ciałko żółtkowe, nie ma śladu krwawienia, wszystko ok. Następne usg w przyszłym tygodniu, żeby zobaczyć tętno.

Jestem już trochę spokojniejsza :)

Leoparde, asiczka11, Marzenie27, bulkaasia, MaagdaM, She86, MamaAna, Evaa, gabi544 lubią tę wiadomość

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;) dzisiaj pisałam i pokazywałam Wam mój test. Własnie odebrałam wynik bety: 49,35 mlU/ml, także ciąża potwierdzona ;) W czwartek sprawdzę przyrost ;)

Leoparde, Marzenie27, Marciiik, gabi544, MaagdaM lubią tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi moje drogie, mialyscie a moze macie bol jak na @, uczucie mocniejszego klucia?

l22nhdgen92nqanl.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga mnie tak własnie boli brzuch jakbym @ miała dostać i kłuje mnie w okolicy jajników. Podobno to normalne i na tyle jest do wytrzymania ze nie biore nic na to. Aczkolwiek lekko mnie to martwi :P

Junioer gratuluje :) Super ze na USG wszystko w porządku.

Junioer lubi tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    Anga mnie tak własnie boli brzuch jakbym @ miała dostać i kłuje mnie w okolicy jajników. Podobno to normalne i na tyle jest do wytrzymania ze nie biore nic na to. Aczkolwiek lekko mnie to martwi :P

Junioer gratuluje :) Super ze na USG wszystko w porządku.

Pytałam lekarza o ból jak przed @ - mamy się tym nie martwić :)

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też boli jak na @, podbrzusze mi wydeło. Martwię się tym ale jak mówicie, że tak może być to ok ;)

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam takie bole @ i w sumie zamiast mnie martwic to mnie ciesza

Ostatnio ich nie mialam i byly 2x pozamaciczne wiec teraz mnie serio ciesza choc nie wiadomo nic nigdy ;)

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pomysły. Wygrał whisbear z funkcją rozpoznawania płaczu - juz zakupiony w czwartek przekażemy. Mój zespół stwierdził że mama dzięki temu pośpi wiec prezent jak najbardziej z kategorii "dla mamy".

Na pewno super sprawa bo pamiętam jak mojemu synkowi suszarkę odpalaliśmy (chociaż i tak to BYŁ Anioł nie dziecko i nie wiem co to nieprzespane noce)

She86 lubi tę wiadomość

• Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem jutro jeden koleżance, że się nie obrazę jak w lipcu dostane od nich takiego samego :-) Zastrzege, żeby z prezentami poczekali na szczęśliwy koniec ciąży. Nie wiem co to u mnie za tradycja się zrobiła żeby jak na L4 laska idzie to prezent jej dawać.
    A u Was są takie "zwyczaje"?

• monkle Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luz Maria wrote:
    Powiem jutro jeden koleżance, że się nie obrazę jak w lipcu dostane od nich takiego samego :-) Zastrzege, żeby z prezentami poczekali na szczęśliwy koniec ciąży. Nie wiem co to u mnie za tradycja się zrobiła żeby jak na L4 laska idzie to prezent jej dawać.
    A u Was są takie "zwyczaje"?

u nas dopiero po porodzie dostaje się prezent - ostatnio właśnie był Miś-szumiś ;)

jak tam u Was? jak objawy? też macie tak, że całe dni nic, a wszystko zwala się na wieczór? :)

Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
    Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.

12.2016 [*] pamiętam Aniołku.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnie trzy dni miałam mdłości właśnie wieczorem.... A tak to żadnych innych objawów nie mam:)

Na razie żadnych witamin nie biorę, tylko kwas foliowy ale myślę że kupię sobie coś przeznaczonego dla mam w pierwszym trymestrze ciąży.

A co do diety - nigdy nie jadałam surowego mięsa i jajek więc to nie problem, kawy nie piję. Niestety za bardzo lubię sery pleśniowe i piwko więc tutaj się muszę pilnować ;P. No i ograniczam banany, straszne zaparcia po nich miałam....

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U mnie szaro, buro i ponuro. Deszcz pada a tu trzeba do pracy iść. Tak bym wolała zostać w domku...
    Czy macie dreszcze? Od trzech dni mnie męczą.

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    U mnie szaro, buro i ponuro. Deszcz pada a tu trzeba do pracy iść. Tak bym wolała zostać w domku...
    Czy macie dreszcze? Od trzech dni mnie męczą.

Dreszcze może nie, ale bywa mi zimno! Ni stąd ni z owąd, nagle robi mi się zimno! Zwłaszcza wieczorem!

• PiKi Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Czy któraś z was miała może biegunkę na początku ciąży?
    Ja mialam. J teraz chodze po kilka razy dziennie gdzie wczesniej bhlo raz. Dziś pierwsze mdłości jak wstalam. Straszne. Oblaly mnie zimne poty. Dobrze ze przeszły bo do prach musiałam jechac

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do bólu brzucha to mnie od ow bolal wraz z kluciem jajnikow. Od 6tc spokoj

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry ;)

Ja dzisiaj źle spałam, jakoś mi było gorąco, aż się spociłam bleee :/ ale dzisiaj kompletnie nie czuje brzucha póki co, ból przeszedł chyba.... mam nadzieje ze to dobrze ;) Dreszczy żadnych nie odczułam . No i z ciekawości wczoraj i dzisiaj zmierzyłam temperaturę i było: wczoraj 36,96 a dzisiaj 37,08, ale więcej nie mierzę bo będę się tylko martwić :P

Jak zjem śniadanie to lecę odebrać wynik progesteronu bo wczoraj razem z betą go nie było :/

Czy jest tu jakaś lipcówka z Krakowa ?

ckaidqk34aroni5a.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:

A u mnie biało :-D w nocy spadł śnieg. Czekam aż wstanie synuś, zjemy śniadanko i pędzimy na podwórko :-)

• Selja Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny!!
    Ja jeszcze mam urlop więc teoretycznie odpoczywam :) praktycznie muszę dziś ogarnąć mieszkanie z którego się wyprowadziłam :(

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • asiczka11 Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wita się przymrożone lubuskie :) Nie ma śniegu jak u Leoparde, ale auto trzeba było skrobać i lecieć do pracy ;)

Czytam wasze objawy i niepokoje, dołączę się bo mam też bóle jak na okres i napięte twarde podbrzusze. Ponoć dopóki nie ma krwawień to normalne. Też mi się nasilają objawy wieczorem lub w nocy, zdarzały mi się uderzenia gorąca nawet. Miłego dzionka, ja czekam na swoich 10 pacjentów ;)

Oleczka ur. 10.06.2017 <3

f2w33e3kg3ugig3f.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)
    A ja lezaczkuje w lozeczku.
    Mezu pojechal z synkiem do przedszkola, mamusia moze dluzej polezec.

Co do objawow to dreszcze mam i zimno mi ciagle. Ale dzis obudzilam sie bez zadnego objawu! Nic mnie nie boli, no tylko nos mam zapchany jak zwykle z rana.

U nas dzis tez snieg ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 08:44

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ