X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiczka11 wrote:
    Dzień dobry wita się przymrożone lubuskie :) Nie ma śniegu jak u Leoparde, ale auto trzeba było skrobać i lecieć do pracy ;)

Czytam wasze objawy i niepokoje, dołączę się bo mam też bóle jak na okres i napięte twarde podbrzusze. Ponoć dopóki nie ma krwawień to normalne. Też mi się nasilają objawy wieczorem lub w nocy, zdarzały mi się uderzenia gorąca nawet. Miłego dzionka, ja czekam na swoich 10 pacjentów ;)
    Ja tez lubuskie.

Z jakiego miasta jesteś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 08:58

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) u nas dziś deszczowo i ponuro :/ ale wczoraj był śnieg, choć teraz nie ma już po nim śladu :)
    madzialenka- beta to jeszcze nie wyrok. Ale widzisz - jednak przyrosła. Może taka Twoja "uroda" i ruszy w górę trochę później. Dawaj znać na bieżąco :)

Ja właśnie wstałam, zjadłam śniadanie, muszę ogarnąć trochę mieszkanie. No i na 14:30 pędzę do gina. Cieszę się, że to już, ale z drugiej strony mam w środku tak wielki strach, że usłyszę to samo co w pierwszej ciąży.. Ehh.. Czy to już będzie tak do końca?

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi trzymam kciuki za wizytę ;) Ja mam jutro i w sumie nie licze na to że coś już zobaczę, ale wolę sprawdzić :)

Ja się martwie, czy moja beta nie jest za niska jak na dzień cyklu ;( Czy ktoś w 36 dc też miał taką małą ? 49,35

ckaidqk34aroni5a.png
  • MaagdaM Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAna

Ja jak mam ochotę na piwo (a teraz mam często) to siegam po bawarie, ona ma 0,0% alkoholu więc można pic. Pytałam lekarza powiedział ze to napój o smaku piwa i pić, ale ze lepiej unikać lechow czy innych free, bo one mają te 0,5.

Osobiście uważam że nic sie nie powinno stać w końcu tyle ma kefir i nikt o tym nie mówi, ale jak mam alternatywę 0.0 to wybieram 0.0 ;).

LuzMaria

Cieszę się że pomogłam z tym prezentem.

Ja dzisiaj musiałam zostać w domu, bo one 3 dni czuję się okropnie, więc wzięłam jeden dzień urlopu.

f2w3vfxmb0qc55qi.png
  • MaagdaM Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ja miałam w 34 betę 33, tylko wiem że u mnie późno doszło do owulacji bo w 19 dc. Więc 5 dni później niż zazwyczaj.

f2w3vfxmb0qc55qi.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi kciuki za wizytę!!!

gabi544 lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • asiczka11 Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PiKi wrote:
    Ja tez lubuskie.

Z jakiego miasta jesteś?

Zielona Góra, a Ty? :)

Oleczka ur. 10.06.2017 <3

f2w33e3kg3ugig3f.png
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiczka11 wrote:
    Zielona Góra, a Ty? :)
    sulechow :)
    Do kogo chodzisz gin? Prywagnie? Szpital w zg?

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi nie martw sie, na pewno bedzie dobrze, trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte <3

Kamika za twoja jutrzejsza tez zaciskam kciuki <3 beta sie nie przejmuj, rozna ona jest u kazdego inaczej. Moze dziedzic wbil sie kilka dni pozniej dlatego jest tyle a nie ponad sto. Moim zdaniem jest ok.

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    Ja się martwie, czy moja beta nie jest za niska jak na dzień cyklu ;( Czy ktoś w 36 dc też miał taką małą ? 49,35

Ja w 36 dc mialam 41 a w 38 dc juz 141 ;) ale wiem, ze przesunela mi sie owulacja o jakis tydzien...
    To w ogole jakis cud bo serduszka byly wtedy kiedy owulaacja miala byc wg mnie a potem przestalismy jakies 3 dni przed owulacja faktyczna i jednak jakis plemnik przetrwal ten czas ;)

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • MaagdaM Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BloodMary wrote:
    Ja w 36 dc mialam 41 a w 38 dc juz 141 ;) ale wiem, ze przesunela mi sie owulacja o jakis tydzien...
    To w ogole jakis cud bo serduszka byly wtedy kiedy owulaacja miala byc wg mnie a potem przestalismy jakies 3 dni przed owulacja faktyczna i jednak jakis plemnik przetrwal ten czas ;)

To co dziewczynka? U mnie za to inaczej. Dzień przed owulacją nie miałam jak zrobić testu. Bo zapomnniałam zabrać ze sobą a nie byliśmy w domu. Test owulacyjny zrobiłam w niedziele wieczorem i zaraz było serduszkowanie, a po jakoś pół godziny poczułam ostry ból i chyba była owulacja :).

f2w3vfxmb0qc55qi.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie stawiam na dziewczynke ;)
    Za to moj narzeczony mowi, ze ma byc chlopczyk zeby mogl sie bawic z nim klockami ;) oczywiscie to takie przegadywanie sie tylko bo jasne jest, ze najwazniejsze to to, zeby sie szczesliwie urodzilo w lipcu ;)

A Wy macie jakies preferencje co do plci? ;)

16udk0s3u51hfmay.png
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciala dziewczynke. Widze ze maz tez. Ale z synka tez bardzo bedziemy sie cieszyc. Na prawde najważniejsze jest to zeby bylo zdrowe

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem 2 miesiace po 2 cc i zrobiłam test i jest blada kreska:( jestem załamana, nie wiem jak macica to wytrzyma

• MaagdaM Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BloodMary wrote:
    No wlasnie stawiam na dziewczynke ;)
    Za to moj narzeczony mowi, ze ma byc chlopczyk zeby mogl sie bawic z nim klockami ;) oczywiscie to takie przegadywanie sie tylko bo jasne jest, ze najwazniejsze to to, zeby sie szczesliwie urodzilo w lipcu ;)

A Wy macie jakies preferencje co do plci? ;)

Ja ogólnie chciałabym mieć i chłopca i dziewczynkę. Jak już miałabym wybierać to chciałabym chłopca a potem dziewczynkę, ale jak mówisz ważne, żeby zdrowe, a płeć jaka będzie taką będziemy kochać. Mąż to tylko mówi, oby same dziewczyny nie były to będzie ok :), więc pewnie będziemy się starać aż będzie chłopiec (chodź ja powyżej 3 rodzić nie chcę).

f2w3vfxmb0qc55qi.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam parke więc sama nie wiem. Raczej synka, imiona są wybrane a dla dziewczyny nie. Ale coś czuję, że to dziołcha:)
    Najważniejsze to aby ciąża się utrzymała i dziecko zdrowe było!!!

Anga1989 lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym chciala dziewczynke ale 7/8dpo przeszla mnie jakas mysl - sama od siebie- ze to bedzie chlopczyl o_O
    nie wiem nawet skad taka mysl u mnie no ale okaze sie pozniej ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie smieje, ze jest taki zabobon, ze dziewczynka odbiera urode a ja ostatnio tak przypuchlam na twarzy, ze juz mi sie zle na siebie patrzy w lustrze wiec to juz moj drugi argumenent ZA dziewczynka :)

16udk0s3u51hfmay.png
  • ella 86 Nowa

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, ja jestem po 3 cięciach i planujemy na początku roku kolejnego dzidziusia. 2 razy rozeszła mi się macica w 35 tc ale wszystko jest ok i dr pozwolił na jeszcze jednego bobaska. Jak masz pytania to pisz śmiało.

• miłośćPonadwszytsko Znajoma

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie mamusie , muszę się was poradzić .Od wczorajszego wieczoru swędzi i piecze mnie w pochwie .Borykaliście się z czymś takim ?Co można na to zastosować w pierwszym trymestrze ?

‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ