X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiczka11 wrote:
    Dzień dobry wita się przymrożone lubuskie :) Nie ma śniegu jak u Leoparde, ale auto trzeba było skrobać i lecieć do pracy ;)

Czytam wasze objawy i niepokoje, dołączę się bo mam też bóle jak na okres i napięte twarde podbrzusze. Ponoć dopóki nie ma krwawień to normalne. Też mi się nasilają objawy wieczorem lub w nocy, zdarzały mi się uderzenia gorąca nawet. Miłego dzionka, ja czekam na swoich 10 pacjentów ;)
    Ja tez lubuskie.

Z jakiego miasta jesteś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 08:58

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) u nas dziś deszczowo i ponuro :/ ale wczoraj był śnieg, choć teraz nie ma już po nim śladu :)
    madzialenka- beta to jeszcze nie wyrok. Ale widzisz - jednak przyrosła. Może taka Twoja "uroda" i ruszy w górę trochę później. Dawaj znać na bieżąco :)

Ja właśnie wstałam, zjadłam śniadanie, muszę ogarnąć trochę mieszkanie. No i na 14:30 pędzę do gina. Cieszę się, że to już, ale z drugiej strony mam w środku tak wielki strach, że usłyszę to samo co w pierwszej ciąży.. Ehh.. Czy to już będzie tak do końca?

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi trzymam kciuki za wizytę ;) Ja mam jutro i w sumie nie licze na to że coś już zobaczę, ale wolę sprawdzić :)

Ja się martwie, czy moja beta nie jest za niska jak na dzień cyklu ;( Czy ktoś w 36 dc też miał taką małą ? 49,35

ckaidqk34aroni5a.png
  • MaagdaM Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAna

Ja jak mam ochotę na piwo (a teraz mam często) to siegam po bawarie, ona ma 0,0% alkoholu więc można pic. Pytałam lekarza powiedział ze to napój o smaku piwa i pić, ale ze lepiej unikać lechow czy innych free, bo one mają te 0,5.

Osobiście uważam że nic sie nie powinno stać w końcu tyle ma kefir i nikt o tym nie mówi, ale jak mam alternatywę 0.0 to wybieram 0.0 ;).

LuzMaria

Cieszę się że pomogłam z tym prezentem.

Ja dzisiaj musiałam zostać w domu, bo one 3 dni czuję się okropnie, więc wzięłam jeden dzień urlopu.

f2w3vfxmb0qc55qi.png
  • MaagdaM Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ja miałam w 34 betę 33, tylko wiem że u mnie późno doszło do owulacji bo w 19 dc. Więc 5 dni później niż zazwyczaj.

f2w3vfxmb0qc55qi.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi kciuki za wizytę!!!

gabi544 lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • asiczka11 Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PiKi wrote:
    Ja tez lubuskie.

Z jakiego miasta jesteś?

Zielona Góra, a Ty? :)

Oleczka ur. 10.06.2017 <3

f2w33e3kg3ugig3f.png
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiczka11 wrote:
    Zielona Góra, a Ty? :)
    sulechow :)
    Do kogo chodzisz gin? Prywagnie? Szpital w zg?

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi nie martw sie, na pewno bedzie dobrze, trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte <3

Kamika za twoja jutrzejsza tez zaciskam kciuki <3 beta sie nie przejmuj, rozna ona jest u kazdego inaczej. Moze dziedzic wbil sie kilka dni pozniej dlatego jest tyle a nie ponad sto. Moim zdaniem jest ok.

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    Ja się martwie, czy moja beta nie jest za niska jak na dzień cyklu ;( Czy ktoś w 36 dc też miał taką małą ? 49,35

Ja w 36 dc mialam 41 a w 38 dc juz 141 ;) ale wiem, ze przesunela mi sie owulacja o jakis tydzien...
    To w ogole jakis cud bo serduszka byly wtedy kiedy owulaacja miala byc wg mnie a potem przestalismy jakies 3 dni przed owulacja faktyczna i jednak jakis plemnik przetrwal ten czas ;)

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • MaagdaM Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BloodMary wrote:
    Ja w 36 dc mialam 41 a w 38 dc juz 141 ;) ale wiem, ze przesunela mi sie owulacja o jakis tydzien...
    To w ogole jakis cud bo serduszka byly wtedy kiedy owulaacja miala byc wg mnie a potem przestalismy jakies 3 dni przed owulacja faktyczna i jednak jakis plemnik przetrwal ten czas ;)

To co dziewczynka? U mnie za to inaczej. Dzień przed owulacją nie miałam jak zrobić testu. Bo zapomnniałam zabrać ze sobą a nie byliśmy w domu. Test owulacyjny zrobiłam w niedziele wieczorem i zaraz było serduszkowanie, a po jakoś pół godziny poczułam ostry ból i chyba była owulacja :).

f2w3vfxmb0qc55qi.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie stawiam na dziewczynke ;)
    Za to moj narzeczony mowi, ze ma byc chlopczyk zeby mogl sie bawic z nim klockami ;) oczywiscie to takie przegadywanie sie tylko bo jasne jest, ze najwazniejsze to to, zeby sie szczesliwie urodzilo w lipcu ;)

A Wy macie jakies preferencje co do plci? ;)

16udk0s3u51hfmay.png
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciala dziewczynke. Widze ze maz tez. Ale z synka tez bardzo bedziemy sie cieszyc. Na prawde najważniejsze jest to zeby bylo zdrowe

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem 2 miesiace po 2 cc i zrobiłam test i jest blada kreska:( jestem załamana, nie wiem jak macica to wytrzyma

• MaagdaM Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BloodMary wrote:
    No wlasnie stawiam na dziewczynke ;)
    Za to moj narzeczony mowi, ze ma byc chlopczyk zeby mogl sie bawic z nim klockami ;) oczywiscie to takie przegadywanie sie tylko bo jasne jest, ze najwazniejsze to to, zeby sie szczesliwie urodzilo w lipcu ;)

A Wy macie jakies preferencje co do plci? ;)

Ja ogólnie chciałabym mieć i chłopca i dziewczynkę. Jak już miałabym wybierać to chciałabym chłopca a potem dziewczynkę, ale jak mówisz ważne, żeby zdrowe, a płeć jaka będzie taką będziemy kochać. Mąż to tylko mówi, oby same dziewczyny nie były to będzie ok :), więc pewnie będziemy się starać aż będzie chłopiec (chodź ja powyżej 3 rodzić nie chcę).

f2w3vfxmb0qc55qi.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam parke więc sama nie wiem. Raczej synka, imiona są wybrane a dla dziewczyny nie. Ale coś czuję, że to dziołcha:)
    Najważniejsze to aby ciąża się utrzymała i dziecko zdrowe było!!!

Anga1989 lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym chciala dziewczynke ale 7/8dpo przeszla mnie jakas mysl - sama od siebie- ze to bedzie chlopczyl o_O
    nie wiem nawet skad taka mysl u mnie no ale okaze sie pozniej ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie smieje, ze jest taki zabobon, ze dziewczynka odbiera urode a ja ostatnio tak przypuchlam na twarzy, ze juz mi sie zle na siebie patrzy w lustrze wiec to juz moj drugi argumenent ZA dziewczynka :)

16udk0s3u51hfmay.png
  • ella 86 Nowa

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, ja jestem po 3 cięciach i planujemy na początku roku kolejnego dzidziusia. 2 razy rozeszła mi się macica w 35 tc ale wszystko jest ok i dr pozwolił na jeszcze jednego bobaska. Jak masz pytania to pisz śmiało.

• miłośćPonadwszytsko Znajoma

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie mamusie , muszę się was poradzić .Od wczorajszego wieczoru swędzi i piecze mnie w pochwie .Borykaliście się z czymś takim ?Co można na to zastosować w pierwszym trymestrze ?

‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ