X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Hmmm coś czuję, kilka razy dziennie jakieś takie smyranie, łaskotanie poniżej pępka i bardziej w lewo. Mózg mówi, daj spokój to jeszcze za wcześnie, ale serducho łudzi się że to już TO :-)

Leoparde - możliwe :) ja tak miałam wczoraj. Trwało to kilka sekund. Takie smyranie pod pepkiem ciut po prawej (tam mi akurat USG ginka robila). To takie było uczucie jakby rączka przejechala po brzuchu od srodka ;)

Leoparde lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    8d8b90a106de756fmed.png

Czy moglaby ktoras mi wytlumaczyc o co chodzi z tym ciezarem?
    Ciężar to pikuś, Ty lepiej zrób posiew moczu!

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png

Wysłany: 10 stycznia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Ooo Ty jesteś ze Śląska :D A skad dokladnie? Kurcze fajnie miec kogos kto pracuje w labo :)
    Śląsk Cieszyński

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Ciężar to pikuś, Ty lepiej zrób posiew moczu!
    Mi ginka nic nie mowila a sama od siebie nie bede robic badan bo wg mnie to bez sensu. Widac, ze mam troche powyzej normy bakterii. Jutro ide do poloznej to sie dowiem co i jak ;)
    Nie będę panikowac od razu bez konsultacji z lekarzem ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga u mnie to tak się powtarza kilka razy dziennie, zwłaszcza jak usiądę i odpoczywam, i nie jest to pojedynczy epizod tylko tak sobie coś smyra raz za razem, zrobi przerwę, znowu smyrnie ;-) aż się buzia cieszy ;-)

Anga1989 lubi tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde to super! Ciesze sie bardzo :) ja to na razie czekam na wiecej "smyrania" przez malutka bo sama wczoraj usmiechalam od ucha do ucha ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Generalnie to u mnie w szpitalu robią w znieczuleniu ogólnym, czyli dragi w żyłę i nie czaisz, jesteś na czczo, zabieg trwa ok 15 min, polega na tym, że jałową nicia bawełnianą "uzczelniają" szyjkę, to jest szew okręzny metodą MAcDonalda;)
    potem jak nc się nie dzieje to po dobie do domku, mogą być delikatne plamienia,
    ja miałam szew już w ciąży z córką i chwała Bogu, bo dzięki temu jet szansa na donoszenie ciąży niemal do końca, bo w 37-38 tc zdejmują szew, aby spokojnie urodzić sobie n
    ja czułam ię bezpieczniej ze szwem, chociaż jezcze możliwe założenie tzw. pesara, czyli krążka na szyjkę, to już idzie na fotelu bez znieczulenia, ale tego ustrojstwa nie miałam
    ja miałam ten krażek z maluchami:)
    zakupy z h&m ogarnęłam przez neta- zaszalałam i nawet wszystko dobre :)

Leoparde- ja też czuję dość często jak leżę lub siedzę spokojnie- meeeega uczucie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 16:41

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png

Wysłany: 10 stycznia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Mi ginka nic nie mowila a sama od siebie nie bede robic badan bo wg mnie to bez sensu. Widac, ze mam troche powyzej normy bakterii. Jutro ide do poloznej to sie dowiem co i jak ;)
    Nie będę panikowac od razu bez konsultacji z lekarzem ;)
    Anga, zrobisz jak uważasz. Moim zdaniem z bakteriami w moczu w ciąży trzeba uważać i ja na własną rękę zrobiłabym posiew i dla własnego spokoju.

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie ogarniam tych bakterii. Robiłam 23 grudnia mocz, to wyszło, że nie ma bakterii. Zrobiłam 28 grudnia to "obfita flora bakteryjna". Bądź tu mądry...

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale widzisz, norma jest do 130 a ja mam 130,40. Wiem, że na pewno da mi recepte na nie ale jeden czy dwa dni mnie nie zbawia. Co mi da zrobic badanie jak i tak pewnie nic z tego nie bede rozumiec a i tak jestem spokojna :)

Jestem w ciąży a nie chora. Nie dajmy sie dziewczyny zwariowac bo zamiast cieszyc sie ciąża to same na wlasne zyczenie zamieniamy ja w horror ;)
    I nie chce tu nikogo obrażać zeby nie bylo, wyraziłam tylko swoje zdanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 16:53

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dla uspokojenia z bakteriami w moczu - moja ogólna mówiła, żeby się za bardzo nie przejmować, bo te kubeczki z moczem leżą parę godzin w cieple, czasem przy parapecie przez co bakterie się namnażają i zazwyczaj w wyniku końcowym "są obecne" :)

Anga1989 lubi tę wiadomość

• Amore Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na posiew moczu to z tydzień się czeka na wyniki.

Jak możesz to jedz żurawiny suszone albo sok z nich i tyle :) ja mam żurawinowe tabletki akurat.

xvqvdqg.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amore,jak napisalas zurawina suszona to mi sie zaraz moze wymiotowanie nimi przypomnialo,wiecie ze chyba mamuraz do zurawiny teraz? Nie dosc ze zmuszalam sie do jej jedzenia przy tej domniemanej infekcji pecherza,to zwracalam nia bolesnie...mam jeszcze nieotwarty sok zurawinowy w lodowce...fuuu nawet na niego nie patrze ;). ..jak nic kac zurawinowy ;)

Co sie stalo z rosax? Cos jej nie ma ostatnio nie?

0MPT.png
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Generalnie to u mnie w szpitalu robią w znieczuleniu ogólnym, czyli dragi w żyłę i nie czaisz, jesteś na czczo, zabieg trwa ok 15 min, polega na tym, że jałową nicia bawełnianą "uzczelniają" szyjkę, to jest szew okręzny metodą MAcDonalda;)
    potem jak nc się nie dzieje to po dobie do domku, mogą być delikatne plamienia,
    ja miałam szew już w ciąży z córką i chwała Bogu, bo dzięki temu jet szansa na donoszenie ciąży niemal do końca, bo w 37-38 tc zdejmują szew, aby spokojnie urodzić sobie n
    ja czułam ię bezpieczniej ze szwem, chociaż jezcze możliwe założenie tzw. pesara, czyli krążka na szyjkę, to już idzie na fotelu bez znieczulenia, ale tego ustrojstwa nie miałam

Dziękuję za odpowiedź mamokejti. Ja miałam w pierwszej ciąży z córką ten pessar zakładany, ale to dopiero w 29 tc, bo szyjka się skracała i rozwarcie już było. A teraz jest dopiero 14 tc i mojemu ginowi się szyjka nie podoba :( Najbardziej mnie przeraża to znieczulenie ogólne, bo nigdy nie miałam robionego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 17:32

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• lipa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Nicka u mnie f9 czyli jakieś 45 zł.
    czyli u nas pewnie po 60 zł ;) kilkakrotnie porównywalam ceny w UK i u nas, u nas zawsze wszystko było droższe!

age.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia wrote:
    Dziękuję za odpowiedź mamokejti. Ja miałam w pierwszej ciąży z córką ten pessar zakładany, ale to dopiero w 29 tc, bo szyjka się skracała i rozwarcie już było. A teraz jest dopiero 14 tc i mojemu ginowi się szyjka nie podoba :( Najbardziej mnie przeraża to znieczulenie ogólne, bo nigdy nie miałam robionego...

Nie przerażaj się, jest bezpiecznie i bezboleśnie, w wysokiej ciąży już się szwu nie zakłada, tylko pesar, zew najlepiej po skończonym I trymestrze, jak jest problem z szyjką, to szyć, póki jest co szyć;)
    także nie martw się, ciesz się, że problem został zdiagnozowany, nic Cię nie zaskoczy teraz;) a potem jaki poród lajtowy...hohohoh, 11 godzin po zdjęciu szwu już urodziłam expresowo...

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo cudow zabezpieczajacych szyjke,mi juz jej nikt nie sprawdzi ale tak sie zastanawialam czy jak np taki miesniak na nia naciska od srodka to ona ma wieksza szanse sie rozszczelnic,skrocic..dobrze mysle? Z drugiej strony ten sam miesniak pewnie zablokuje te droge,dlatego ma byc cc...kurcze no,mogliby sprawdzic....mysle tak kolo 25 tygodnia pojechac do tej palskiej kliniki kuknac jak to sie tam ma...

Musze sie pochwalisc,dostalam dzisiaj pierwszy prezent dla Boba :) piekna dzwoniaca zawieszke do wozka/nosidelka...moje najlepsiejsze kolezanki czuwaja..too mi poprawilo humor bardzo!

0MPT.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia, ogólne jest zarąbiste :D zasypiając czujesz się jak na największej fazie życia, ja się zachodziłam ze śmiechu przed operacją :) :)

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corka jak miala w pazdzierniku znieczuleniemogolne to mowila ze zasypianie bylo jakby mialamspadek cukru,trzesly jej sie nogi,wszystko bujalo...dala rade

0MPT.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Pikcia, ogólne jest zarąbiste :D zasypiając czujesz się jak na największej fazie życia, ja się zachodziłam ze śmiechu przed operacją :) :)

Ha, ja negocjuje zawsze, żeby mnie odessali jak już znieczulają, ale do tej pory mi się nie udało.....

PannaNatalia, Pikcia lubią tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ