Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Laski z Nebraski!

Studentki ćwiczyły na mnie przypinanie EKG i mi zrobiły kilka dodatkowych sutków na klacie...aż się uśmiałam, ale mam krwawe wybroczyny...
    miałam też usg, dziedzic waży już 103 gramy;)

DTEM - ja mam dwumiesięczne zaległości, ale nie poddaje się...

cookie -łaaaaaaa, będzie Anna Maria! congrats!

cookiemonster, nick nieaktualny, Leoparde, Zoja lubią tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cóż dziewczyny, nacieszyłam się chwilowym spokojem, ale niestety :) w 4 miesiącu też się rzyga, masakra, umrę... :)

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawostka - jestem w 14 t+5dc, a lekarz mi w usg wpisał - badanie I trymestru
    wiem, że jestem duża, ale do cholery to chyba nie jest ciąża słonia....

f2w3skjotzzbwk43.png
  • evcikm81 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja juz po scanie wszystko ok serducho bilo i pomiary w normie teraz tylko czekam na wynik krwi,nie chcialo sie jeszce obnazac wiec nie wiemy co jest:)
    Ale ssalo kciuk i machalo do mamy co za cudny widok:)))
    Termin bez zmian na 18.07.
    CRL73,9
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4cb27b399754.jpg

cookiemonster, Anga1989, Jaguś_7810, Leoparde, sisi, DTEM, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Muszka15, 1kaktus, Zoja, mamakejti, Selja, Madlene.:), bulkaasia, Amore, Kalia, Solane lubią tę wiadomość

w4sq3e3kcmsv45kr.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evcikm- cudny widok, super że wszystko ok!!!! Gratki :)

PannaNatalia- ja zaliczyłam takie w niedzielę po pizzy- teraz poprostu dzidziol jest wybredny i to, że matka ma na coś ochotę wcale nie znaczy że ono też!!! he he tak sobie to tłumaczę :)

mamakejti- och po 2mcach to by nas komornik ścigał :( fajnie masz z tymi studentami- nie nudzi Ci się?!?!

Zoja- dokładnie, zdrowy to podstawa, wczoraj mój mąż też pierwsze pyatnie zadał czy Boluś zdrowy- nosz chyba go uduszę!!!! Oby te chińskie cuda i inne wrózby się sprawdziły i dziewucha była :)

Zoja lubi tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • asiczka11 Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Do mojej następnej wizyty jeszcze tydzień, skręca mnie już z tego czekania. Jeśli ktoś mówi że kobieta wygląda kwitnąco w ciąży to chyba jestem zaprzeczeniem - włosy lecą, syfki na plecach, wzdęty brzuch i dodatkowo - tadam! przyplątał się łupież różowy czyli mam kadłubek w różowe plamki swędzące.
    Padam na nos tylu mam dzisiaj pacjentów. Zaczyna mnie pobolewać kręgosłup.

Piękne te wasze zdjęcia i dzidziolki :)

Oleczka ur. 10.06.2017 <3

f2w33e3kg3ugig3f.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super evcik,dobre wiesci! Lubie takie ;)

Panna Natalia...taaak mozna wymiotowac w czwartym,piatym i nawet do samego konca! W pierwszej ciazy wlacznie z 7 mcym zwracalam i szlag mnie trafial jak slyszalam ze do 3mca powinno przejsc...bywa ;) malopocieszajace co?

Ja zjadlam jablko,mini marsa...szukam czegos na zabicie tego paskudnego smaku w ustach...ktos robi cos smacznego na lunch,podzielcie sie pomyslami!

0MPT.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiczka,woow jeszcze lupiez? No to zaszalalas z objawami ;)
    Moj najdaiwniejszy objaw ciazowy to uwaga- kicham inaczej niz zawsze,jakby podwojnie ale ten drugi raz jest zaraz za pierwszym i zazwyczaj oplute jest wszystko w kolo a mi brakuje oddechu,w domu sie ze mnie smieja bo to jest jakby kich z ogonkiem...haha

1kaktus lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi włosy garściami zaczęły wypadać, ale nie pokrywało się to niestety z paznokciami, które są mocne jak nigdy, więc podejrzewam, że po szpitalu albo ciulowy szampon kupiłam :D
    Muszka, dzięki za pocieszenie. Teściowa mówiła o max 5 miesiącu :D naprawdę czułam się już rewelacyjnie od tygodnia. Zjadłam kiwi, robiłam farsz do pierogów iiiii łup, poty mnie oblały i po wszystkim :) ale ale... jak zwykle podziałała cola :D po 30 minutach wróciłam do żywych i zbieram się w końcu na zakupy ciążowe, bo staniki idą teraz jak chusteczki :) huuurrraaa :D <3

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam wymiotuje sie oj wymiotuje ja na poczatku mialam wzgledny spokoj to tak od 10 tygodnia zdrowo mna zamiata. Dzisiaj porrafilam zwrocic platki sniadaniowe pyszne i zdrowe - tak mi sie zdawalo :-) takze czekamy az przejdzie :-)

A obiadek dzisiaj u mnie placki ziemniaczane po wegiersku z gulaszem mmmm pychq, jak ktoras ma ochote serdecznie zapraszam :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal mecze stare staniki i nie zapowiada sie zebym miala jakos szybko urosnac,chyba ze te bole piersi znacza wlasnie to ;)

Dobra,robie nalesniki!

0MPT.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Ja nadal mecze stare staniki i nie zapowiada sie zebym miala jakos szybko urosnac,chyba ze te bole piersi znacza wlasnie to ;)

Dobra,robie nalesniki!

Ja tez nawet jeszcze sie niezastanawiam nad stanikiem bo piersi stoja w miejscu, czuje tylko czasem sutki jak pobolewaja i nic wiecej.

qdkki09kwrowb7nz.png

• sisi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne wiadomości :) Gratuluję Evcik ;)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Cześć Laski z Nebraski!

Studentki ćwiczyły na mnie przypinanie EKG i mi zrobiły kilka dodatkowych sutków na klacie...aż się uśmiałam, ale mam krwawe wybroczyny...
    miałam też usg, dziedzic waży już 103 gramy;)

DTEM - ja mam dwumiesięczne zaległości, ale nie poddaje się...

cookie -łaaaaaaa, będzie Anna Maria! congrats!

Ja jutro mam mieć EKG i aż się tego boję ;-)

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Ja jutro mam mieć EKG i aż się tego boję ;-)

Nie bój nic, jak potrafią policzyć mięśnie międzyżebrowe, to spoko, moje nie potrafiły i we trzy radziły co i jak....

DTEM - studentów opuściłam już w listopadzie, mam jeszcze drugą robotę, którą mogę wykonywać zdalnie i mam jeszcze zaległości z czasu, kiedy nie byłam na L4, ale czułam się jakby mnie czołg przejechał....

f2w3skjotzzbwk43.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evcik gratulacje piekna Dzidzia :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

• eMZetka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w II trymestrze! :) Mam szczere postanowienie wyluzować, nie snuć pesymistycznych wersji, nie czytać głupot w internecie i nastroić się optymistycznie do przebiegu ciąży! :) Czas zacząć ćwiczyć silną wolę :D

DTEM, Zoja, nick nieaktualny, 1kaktus, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Laski pociesze że mnie mdłości nadal męczą, raz mniej raz gorzej. W pierwszej chyba do 5 m-ca to trwało.
    Choróbsko mnie i moją mała dopadło więc obydwie ledwo żyjemy, choć ja najchętniej leżała bym w łóżko a mała bryka mimo gorączki.
    mamakejti wrote:
    Na mnie studentka w trakcie pierwszego porodu ćwiczyła zakładanie wenflonu, i zrobiła to tak niezdarnie że byłam cała zakrwawiona jak bym już urodziła ;)

Odnośnie staników, to przyznam się że mi najwygodniej w sportowych i pewnie w takich przechodzę do końca ciąży, a usztywniane tylko na wyjścia bo mi nie wygodnie.
    Czy któraś ciężarówka planuje "sport" w II trymestrze? Wybieram się na aqua aerobic dla ciężarnych, i może na jogę również dla brzuchatek :P Muszę pogadać o tym z ginem.

Miłego dnia :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eMZetka wrote:
    Witam się w II trymestrze! :) Mam szczere postanowienie wyluzować, nie snuć pesymistycznych wersji, nie czytać głupot w internecie i nastroić się optymistycznie do przebiegu ciąży! :) Czas zacząć ćwiczyć silną wolę :D
    Świetne postanowienie- Witaj w II trymestrze i wyślij mi troszku optymizmu, bo mój gdzieś zwiał :)

eMZetka, SteveS lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Czy któraś ciężarówka planuje "sport" w II trymestrze? Wybieram się na aqua aerobic dla ciężarnych, i może na jogę również dla brzuchatek :P Muszę pogadać o tym z ginem.

Miłego dnia :)[/QUOTE]

Ja basenowe sporty odpuszczam, bo szybko łapię różności;) jak nie masz z tym problemu to fajny pomysł
    u mnie pewnie spacery zostaną, bo szyjka się skraca a po szwie to sobie nie poszaleję

f2w3skjotzzbwk43.png
‹‹ 414 415 416 417 418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ