X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Laski z Nebraski!

Studentki ćwiczyły na mnie przypinanie EKG i mi zrobiły kilka dodatkowych sutków na klacie...aż się uśmiałam, ale mam krwawe wybroczyny...
    miałam też usg, dziedzic waży już 103 gramy;)

DTEM - ja mam dwumiesięczne zaległości, ale nie poddaje się...

cookie -łaaaaaaa, będzie Anna Maria! congrats!

cookiemonster, Nicka678, Leoparde, Zoja lubią tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cóż dziewczyny, nacieszyłam się chwilowym spokojem, ale niestety :) w 4 miesiącu też się rzyga, masakra, umrę... :)

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawostka - jestem w 14 t+5dc, a lekarz mi w usg wpisał - badanie I trymestru
    wiem, że jestem duża, ale do cholery to chyba nie jest ciąża słonia....

f2w3skjotzzbwk43.png
  • evcikm81 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja juz po scanie wszystko ok serducho bilo i pomiary w normie teraz tylko czekam na wynik krwi,nie chcialo sie jeszce obnazac wiec nie wiemy co jest:)
    Ale ssalo kciuk i machalo do mamy co za cudny widok:)))
    Termin bez zmian na 18.07.
    CRL73,9
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4cb27b399754.jpg

cookiemonster, Anga1989, Jaguś_7810, Leoparde, sisi, DTEM, megi78, Marciiik, Muszka15, 1kaktus, Zoja, mamakejti, Selja, Madlene.:), bulkaasia, Amore, Kalia, Solane lubią tę wiadomość

w4sq3e3kcmsv45kr.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evcikm- cudny widok, super że wszystko ok!!!! Gratki :)

PannaNatalia- ja zaliczyłam takie w niedzielę po pizzy- teraz poprostu dzidziol jest wybredny i to, że matka ma na coś ochotę wcale nie znaczy że ono też!!! he he tak sobie to tłumaczę :)

mamakejti- och po 2mcach to by nas komornik ścigał :( fajnie masz z tymi studentami- nie nudzi Ci się?!?!

Zoja- dokładnie, zdrowy to podstawa, wczoraj mój mąż też pierwsze pyatnie zadał czy Boluś zdrowy- nosz chyba go uduszę!!!! Oby te chińskie cuda i inne wrózby się sprawdziły i dziewucha była :)

Zoja lubi tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • asiczka11 Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Do mojej następnej wizyty jeszcze tydzień, skręca mnie już z tego czekania. Jeśli ktoś mówi że kobieta wygląda kwitnąco w ciąży to chyba jestem zaprzeczeniem - włosy lecą, syfki na plecach, wzdęty brzuch i dodatkowo - tadam! przyplątał się łupież różowy czyli mam kadłubek w różowe plamki swędzące.
    Padam na nos tylu mam dzisiaj pacjentów. Zaczyna mnie pobolewać kręgosłup.

Piękne te wasze zdjęcia i dzidziolki :)

Oleczka ur. 10.06.2017 <3

f2w33e3kg3ugig3f.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super evcik,dobre wiesci! Lubie takie ;)

Panna Natalia...taaak mozna wymiotowac w czwartym,piatym i nawet do samego konca! W pierwszej ciazy wlacznie z 7 mcym zwracalam i szlag mnie trafial jak slyszalam ze do 3mca powinno przejsc...bywa ;) malopocieszajace co?

Ja zjadlam jablko,mini marsa...szukam czegos na zabicie tego paskudnego smaku w ustach...ktos robi cos smacznego na lunch,podzielcie sie pomyslami!

0MPT.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiczka,woow jeszcze lupiez? No to zaszalalas z objawami ;)
    Moj najdaiwniejszy objaw ciazowy to uwaga- kicham inaczej niz zawsze,jakby podwojnie ale ten drugi raz jest zaraz za pierwszym i zazwyczaj oplute jest wszystko w kolo a mi brakuje oddechu,w domu sie ze mnie smieja bo to jest jakby kich z ogonkiem...haha

1kaktus lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi włosy garściami zaczęły wypadać, ale nie pokrywało się to niestety z paznokciami, które są mocne jak nigdy, więc podejrzewam, że po szpitalu albo ciulowy szampon kupiłam :D
    Muszka, dzięki za pocieszenie. Teściowa mówiła o max 5 miesiącu :D naprawdę czułam się już rewelacyjnie od tygodnia. Zjadłam kiwi, robiłam farsz do pierogów iiiii łup, poty mnie oblały i po wszystkim :) ale ale... jak zwykle podziałała cola :D po 30 minutach wróciłam do żywych i zbieram się w końcu na zakupy ciążowe, bo staniki idą teraz jak chusteczki :) huuurrraaa :D <3

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam wymiotuje sie oj wymiotuje ja na poczatku mialam wzgledny spokoj to tak od 10 tygodnia zdrowo mna zamiata. Dzisiaj porrafilam zwrocic platki sniadaniowe pyszne i zdrowe - tak mi sie zdawalo :-) takze czekamy az przejdzie :-)

A obiadek dzisiaj u mnie placki ziemniaczane po wegiersku z gulaszem mmmm pychq, jak ktoras ma ochote serdecznie zapraszam :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal mecze stare staniki i nie zapowiada sie zebym miala jakos szybko urosnac,chyba ze te bole piersi znacza wlasnie to ;)

Dobra,robie nalesniki!

0MPT.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Ja nadal mecze stare staniki i nie zapowiada sie zebym miala jakos szybko urosnac,chyba ze te bole piersi znacza wlasnie to ;)

Dobra,robie nalesniki!

Ja tez nawet jeszcze sie niezastanawiam nad stanikiem bo piersi stoja w miejscu, czuje tylko czasem sutki jak pobolewaja i nic wiecej.

qdkki09kwrowb7nz.png

• sisi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne wiadomości :) Gratuluję Evcik ;)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Cześć Laski z Nebraski!

Studentki ćwiczyły na mnie przypinanie EKG i mi zrobiły kilka dodatkowych sutków na klacie...aż się uśmiałam, ale mam krwawe wybroczyny...
    miałam też usg, dziedzic waży już 103 gramy;)

DTEM - ja mam dwumiesięczne zaległości, ale nie poddaje się...

cookie -łaaaaaaa, będzie Anna Maria! congrats!

Ja jutro mam mieć EKG i aż się tego boję ;-)

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Ja jutro mam mieć EKG i aż się tego boję ;-)

Nie bój nic, jak potrafią policzyć mięśnie międzyżebrowe, to spoko, moje nie potrafiły i we trzy radziły co i jak....

DTEM - studentów opuściłam już w listopadzie, mam jeszcze drugą robotę, którą mogę wykonywać zdalnie i mam jeszcze zaległości z czasu, kiedy nie byłam na L4, ale czułam się jakby mnie czołg przejechał....

f2w3skjotzzbwk43.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evcik gratulacje piekna Dzidzia :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

• eMZetka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w II trymestrze! :) Mam szczere postanowienie wyluzować, nie snuć pesymistycznych wersji, nie czytać głupot w internecie i nastroić się optymistycznie do przebiegu ciąży! :) Czas zacząć ćwiczyć silną wolę :D

DTEM, Zoja, megi78, 1kaktus, Marciiik lubią tę wiadomość

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Laski pociesze że mnie mdłości nadal męczą, raz mniej raz gorzej. W pierwszej chyba do 5 m-ca to trwało.
    Choróbsko mnie i moją mała dopadło więc obydwie ledwo żyjemy, choć ja najchętniej leżała bym w łóżko a mała bryka mimo gorączki.
    mamakejti wrote:
    Na mnie studentka w trakcie pierwszego porodu ćwiczyła zakładanie wenflonu, i zrobiła to tak niezdarnie że byłam cała zakrwawiona jak bym już urodziła ;)

Odnośnie staników, to przyznam się że mi najwygodniej w sportowych i pewnie w takich przechodzę do końca ciąży, a usztywniane tylko na wyjścia bo mi nie wygodnie.
    Czy któraś ciężarówka planuje "sport" w II trymestrze? Wybieram się na aqua aerobic dla ciężarnych, i może na jogę również dla brzuchatek :P Muszę pogadać o tym z ginem.

Miłego dnia :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eMZetka wrote:
    Witam się w II trymestrze! :) Mam szczere postanowienie wyluzować, nie snuć pesymistycznych wersji, nie czytać głupot w internecie i nastroić się optymistycznie do przebiegu ciąży! :) Czas zacząć ćwiczyć silną wolę :D
    Świetne postanowienie- Witaj w II trymestrze i wyślij mi troszku optymizmu, bo mój gdzieś zwiał :)

eMZetka, SteveS lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Czy któraś ciężarówka planuje "sport" w II trymestrze? Wybieram się na aqua aerobic dla ciężarnych, i może na jogę również dla brzuchatek :P Muszę pogadać o tym z ginem.

Miłego dnia :)[/QUOTE]

Ja basenowe sporty odpuszczam, bo szybko łapię różności;) jak nie masz z tym problemu to fajny pomysł
    u mnie pewnie spacery zostaną, bo szyjka się skraca a po szwie to sobie nie poszaleję

f2w3skjotzzbwk43.png
‹‹ 414 415 416 417 418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ