Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Laski z Nebraski!
Studentki ćwiczyły na mnie przypinanie EKG i mi zrobiły kilka dodatkowych sutków na klacie...aż się uśmiałam, ale mam krwawe wybroczyny...
miałam też usg, dziedzic waży już 103 gramy;)
DTEM - ja mam dwumiesięczne zaległości, ale nie poddaje się...
cookie -łaaaaaaa, będzie Anna Maria! congrats!cookiemonster, Nicka678, Leoparde, Zoja lubią tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
nick nieaktualny
-
Hej ja juz po scanie wszystko ok serducho bilo i pomiary w normie teraz tylko czekam na wynik krwi,nie chcialo sie jeszce obnazac wiec nie wiemy co jest:)
Ale ssalo kciuk i machalo do mamy co za cudny widok:)))
Termin bez zmian na 18.07.
CRL73,9
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4cb27b399754.jpgcookiemonster, Anga1989, Jaguś_7810, Leoparde, sisi, DTEM, megi78, Marciiik, Muszka15, 1kaktus, Zoja, mamakejti, Selja, Madlene.:), bulkaasia, Amore, Kalia, Solane lubią tę wiadomość
-
evcikm- cudny widok, super że wszystko ok!!!! Gratki
PannaNatalia- ja zaliczyłam takie w niedzielę po pizzy- teraz poprostu dzidziol jest wybredny i to, że matka ma na coś ochotę wcale nie znaczy że ono też!!! he he tak sobie to tłumaczę
mamakejti- och po 2mcach to by nas komornik ścigałfajnie masz z tymi studentami- nie nudzi Ci się?!?!
Zoja- dokładnie, zdrowy to podstawa, wczoraj mój mąż też pierwsze pyatnie zadał czy Boluś zdrowy- nosz chyba go uduszę!!!! Oby te chińskie cuda i inne wrózby się sprawdziły i dziewucha byłaZoja lubi tę wiadomość
-
Hej! Do mojej następnej wizyty jeszcze tydzień, skręca mnie już z tego czekania. Jeśli ktoś mówi że kobieta wygląda kwitnąco w ciąży to chyba jestem zaprzeczeniem - włosy lecą, syfki na plecach, wzdęty brzuch i dodatkowo - tadam! przyplątał się łupież różowy czyli mam kadłubek w różowe plamki swędzące.
Padam na nos tylu mam dzisiaj pacjentów. Zaczyna mnie pobolewać kręgosłup.
Piękne te wasze zdjęcia i dzidziolkiOleczka ur. 10.06.2017
-
Super evcik,dobre wiesci! Lubie takie
Panna Natalia...taaak mozna wymiotowac w czwartym,piatym i nawet do samego konca! W pierwszej ciazy wlacznie z 7 mcym zwracalam i szlag mnie trafial jak slyszalam ze do 3mca powinno przejsc...bywamalopocieszajace co?
Ja zjadlam jablko,mini marsa...szukam czegos na zabicie tego paskudnego smaku w ustach...ktos robi cos smacznego na lunch,podzielcie sie pomyslami! -
Asiczka,woow jeszcze lupiez? No to zaszalalas z objawami
Moj najdaiwniejszy objaw ciazowy to uwaga- kicham inaczej niz zawsze,jakby podwojnie ale ten drugi raz jest zaraz za pierwszym i zazwyczaj oplute jest wszystko w kolo a mi brakuje oddechu,w domu sie ze mnie smieja bo to jest jakby kich z ogonkiem...haha1kaktus lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi włosy garściami zaczęły wypadać, ale nie pokrywało się to niestety z paznokciami, które są mocne jak nigdy, więc podejrzewam, że po szpitalu albo ciulowy szampon kupiłam
Muszka, dzięki za pocieszenie. Teściowa mówiła o max 5 miesiącunaprawdę czułam się już rewelacyjnie od tygodnia. Zjadłam kiwi, robiłam farsz do pierogów iiiii łup, poty mnie oblały i po wszystkim
ale ale... jak zwykle podziałała cola
po 30 minutach wróciłam do żywych i zbieram się w końcu na zakupy ciążowe, bo staniki idą teraz jak chusteczki
huuurrraaa
-
Oj tam wymiotuje sie oj wymiotuje ja na poczatku mialam wzgledny spokoj to tak od 10 tygodnia zdrowo mna zamiata. Dzisiaj porrafilam zwrocic platki sniadaniowe pyszne i zdrowe - tak mi sie zdawalo
takze czekamy az przejdzie
A obiadek dzisiaj u mnie placki ziemniaczane po wegiersku z gulaszem mmmm pychq, jak ktoras ma ochote serdecznie zapraszam -
Muszka15 wrote:Ja nadal mecze stare staniki i nie zapowiada sie zebym miala jakos szybko urosnac,chyba ze te bole piersi znacza wlasnie to
Dobra,robie nalesniki!
Ja tez nawet jeszcze sie niezastanawiam nad stanikiem bo piersi stoja w miejscu, czuje tylko czasem sutki jak pobolewaja i nic wiecej. -
mamakejti wrote:Cześć Laski z Nebraski!
Studentki ćwiczyły na mnie przypinanie EKG i mi zrobiły kilka dodatkowych sutków na klacie...aż się uśmiałam, ale mam krwawe wybroczyny...
miałam też usg, dziedzic waży już 103 gramy;)
DTEM - ja mam dwumiesięczne zaległości, ale nie poddaje się...
cookie -łaaaaaaa, będzie Anna Maria! congrats!
Ja jutro mam mieć EKG i aż się tego boję
-
Leoparde wrote:Ja jutro mam mieć EKG i aż się tego boję
Nie bój nic, jak potrafią policzyć mięśnie międzyżebrowe, to spoko, moje nie potrafiły i we trzy radziły co i jak....
DTEM - studentów opuściłam już w listopadzie, mam jeszcze drugą robotę, którą mogę wykonywać zdalnie i mam jeszcze zaległości z czasu, kiedy nie byłam na L4, ale czułam się jakby mnie czołg przejechał...."nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Witam się w II trymestrze!
Mam szczere postanowienie wyluzować, nie snuć pesymistycznych wersji, nie czytać głupot w internecie i nastroić się optymistycznie do przebiegu ciąży!
Czas zacząć ćwiczyć silną wolę
DTEM, Zoja, megi78, 1kaktus, Marciiik lubią tę wiadomość
Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g
Aniołek 8tc 24.08.2016 r. -
Cześć
Laski pociesze że mnie mdłości nadal męczą, raz mniej raz gorzej. W pierwszej chyba do 5 m-ca to trwało.
Choróbsko mnie i moją mała dopadło więc obydwie ledwo żyjemy, choć ja najchętniej leżała bym w łóżko a mała bryka mimo gorączki.
mamakejti wrote:Studentki ćwiczyły na mnie przypinanie EKG i mi zrobiły kilka dodatkowych sutków na klacie...aż się uśmiałam, ale mam krwawe wybroczyny...
Odnośnie staników, to przyznam się że mi najwygodniej w sportowych i pewnie w takich przechodzę do końca ciąży, a usztywniane tylko na wyjścia bo mi nie wygodnie.
Czy któraś ciężarówka planuje "sport" w II trymestrze? Wybieram się na aqua aerobic dla ciężarnych, i może na jogę również dla brzuchatekMuszę pogadać o tym z ginem.
Miłego dnia -
eMZetka wrote:Witam się w II trymestrze!
Mam szczere postanowienie wyluzować, nie snuć pesymistycznych wersji, nie czytać głupot w internecie i nastroić się optymistycznie do przebiegu ciąży!
Czas zacząć ćwiczyć silną wolę
eMZetka, SteveS lubią tę wiadomość
-
Czy któraś ciężarówka planuje "sport" w II trymestrze? Wybieram się na aqua aerobic dla ciężarnych, i może na jogę również dla brzuchatekMuszę pogadać o tym z ginem.
Miłego dnia[/QUOTE]
Ja basenowe sporty odpuszczam, bo szybko łapię różności;) jak nie masz z tym problemu to fajny pomysł
u mnie pewnie spacery zostaną, bo szyjka się skraca a po szwie to sobie nie poszaleję
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."