X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Nie mogłam w nocy spać, a jak już zasnęłam to śniły mi się jakieś koszmary.
    Dzisiaj po 17 pierwszy raz w życiu mam wizytę u kardiologa i juz się stresuję, dodatkowo dostałam jakiś list polecony od szefowej, tyle że wysłała go na adres rodziców i czeka na odbiór na poczcie, aż się boję co to może być... Odesłała moje L4...wypowiedziała mi umowę...
    Może bratu uda się dzisiaj go odebrać, jak nie to będę musiała do niej dzwonić a tego wolałabym uniknąć, niepotrzebny mi dodatkowy stres.

• lottinka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi, dziękuję za to wytłumaczenie! Czyli teraz 3 miesiące...eh no postaram się ale przecież nie będę robić nic na siłę. Wolałabym większą podstawę bo podwyżkę dostałam bardzo dużą :)

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak 3 ale nie liczymy od ostatniego dnia zwolnienia tylko od stycznia czyli styczeń luty marzec. Bardzo proszę :). Ja będę do końca kwietnia zasowac hehehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Hej dziewczynki. Nie mogłam w nocy spać, a jak już zasnęłam to śniły mi się jakieś koszmary.
    Dzisiaj po 17 pierwszy raz w życiu mam wizytę u kardiologa i juz się stresuję, dodatkowo dostałam jakiś list polecony od szefowej, tyle że wysłała go na adres rodziców i czeka na odbiór na poczcie, aż się boję co to może być... Odesłała moje L4...wypowiedziała mi umowę...
    Może bratu uda się dzisiaj go odebrać, jak nie to będę musiała do niej dzwonić a tego wolałabym uniknąć, niepotrzebny mi dodatkowy stres.
    Ojejcia Leoparde myślałam że już masz zalatwiona sprawę z ta wariatka trzymam kciuki

Leoparde lubi tę wiadomość

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde nie stresuj sie bedzie dobrze wszystko!

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Amore Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej witam się w 2 trymestrze

Miłego dnia dziewczyny

kciuki za wizyty i dużo zdrówka

Leoparde, megi78, Anga1989, Paula55, Marciiik, Selja, sisi lubią tę wiadomość

xvqvdqg.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc brzuchatki. U mnie noc przespana i wyspana. Musze stwierdzic, ze z mojej córy to jest uparciuch. Nie wiem po kim ona ma charakter hehe. Od przedwczoraj nie daje znac a to bylo takie fajne uczucie <3

Leoparde - wszystko się dobrze ułoży.

A za dzisiejsze wizyty trzymam kciuki

l22nhdgen92nqanl.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde, no stress!

i my wszystkie - no stress!!! Nie dam się dziś kurde w pracy zestresować choćbym miała gasić pożary.

policzyłam sobie właśnie roczny macierzyński - pfff śmiech na sali, różnica czy poszłabym na L4 teraz czy za te 3 miesiące to 200 PLN miesięcznie. Nie spinam się więc, jak tylko cokolwiek byłoby niehalo to uciekam, chodzę na spacery, dbam o siebie a nie siedzę cały dzień za biurkiem a wieczorami wypruta leżę plackiem na kanapie. o.

Leoparde, Madlene.:), megi78, sisi lubią tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jestem mega zadowolona, bo udało mi się kupić na Allegro wygodne spodnie - jedne dżinsy (z panelem) i jedne dresy (biodrówki), w obu nogawki idealne i krój tak samo!

Anga1989, Marciiik, Muszka15, 1kaktus, Zoja lubią tę wiadomość

KgXdp1.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lottinka i to jest zdrowe podejście do tematu. Nie ma co na siłę uszczęśliwiać wszystkich. Ciąża,zwłaszcza ta pierwsza to jedyny czas przed macierzyństwem, który możemy poświęcić tylko sobie. Odpoczywajcie, śpijcie do południa, korzystacie z wolnego czasu. Po porodzie nie będzie go zbyt wiele, no chyba ze znajdzie się pod ręką ktoś zaufany z kim można zostawić dziecko na chwilę i wyjść z domu. Ja takiej osoby przy sobie nie miałam i kiedy po pół roku udało mi się wygrzebać 15 minut żeby móc wyjść pobiegać to byłam mega szczęśliwa! Chociaż chciało mi się biec, krzyczeć i jednocześnie płakać - czułam się wolna z wyrzutami sumienia że robię coś dla siebie a nie dla dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 09:52

lottinka lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamuśki ;)

Rosa gdzieś była jak Cie nie było?? ;) jak się czujesz?

Mi też dzięki Bogu paracetamol pomaga! Czasem muszę wziąć 2 naraz ale daje rade.

Amore gratuluję drugiego trymestru!! :)

Powiem wam że ten doppler bo był super zakup :) słuchamy teraz maluszka codzień <3

Muszka15, sisi lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana,wyyyspaaaana...nic nie boli!!!! Czujecie? Ja jestem w szoku,naprawde...straszyli ze juz nie minie...pewnie wroci ale dzisiaj to swiat nalezy do mnie ;)... wprawdzie nieco pecherz mi sie w nocy przyblokowal,ale to pikus moje drogie...

Nawet mi glupio bo poszlam na to zwolnienie a tu wszystko minelo...no ale poodpoczywam sobie skoro juz wszystko zalatwione,tez bym wolala pracowac bo zwolnienie mam bezplatne niestety a kaska by sie przydala...troche mam zobowiazan finansowych i tak nie bardzo zostac bez dochodu...

Leoparde,trzymam kciuki cokolwiek sie stanie z szefowa&&&&

Wazylam sie rano i 55,5 kg czyli pol kg w dol...a juz zaczelam od przedwczoraj sporo wiecej jesc jak bol sie zmniejszal..
    Jak ktoras sie nudzi to polecam ogladnac sobie komedie,taka nie dla dzieci bo sceny i jezyk rozne bywaja ale ogladnelam wczoraj,fajnie sie oderwalam bo naprawde smieszna..." why him?" ..dlaczego on....polecam ;)

1kaktus, sisi, Marciiik lubią tę wiadomość

0MPT.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O bolu bylo,tak tak,paracetamol mozna 2 tabsy co 4 h,tylko zeby nie lrzekroczyc 8 na dobe i jest to calkowicie bezpieczne...ja sie bronilam ale jak bol jest uporczywy to powoduje skoki cisnienia a to juz nie jest dobre,wiec bezpieczniej jest go zbijac w zarodku

paula,zawsze Ci lapie malenstwo ten doppler,ktory masz? Ja czekam na ten co zamowilam ,ostatni scan mialam w piatek w szpitalu i serce niby mocno bilo,ale potem jeszcze tyle bolu bylo ze czuje sie znow nieprwnie,tymbardziej jak mi sie jakims cudem wszystko cofnelo dzisiaj...czekam na dopplera zeby sprawdzic to male zycie

0MPT.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj latam po sklepach i szukam jakiegos wiekszego sweterka, najlepiej dlugi z golfem ale ciezko o taki... Zaraz znowu lece na poszukiwania ;) od razu kupie jakas bielizne bo powoli zapasy w szafie mi sie skoncza i nie bede miec wyboru hehe

l22nhdgen92nqanl.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    megi, dziękuję za to wytłumaczenie! Czyli teraz 3 miesiące...eh no postaram się ale przecież nie będę robić nic na siłę. Wolałabym większą podstawę bo podwyżkę dostałam bardzo dużą :)

kochana pierwsze tygodnie u mne też ciężkie, ale teraz od dwoch tygodni czuję się dobrze, a do nieprzzespanych nocy się przyzwyczaiłam, przynajmniej książek poczytam. Jeszcze chwila i będziesz się czzuła dużo lepiej- zobaczysz :)

Leoparde- to tylko lekarz, no stres, przynajmniej Cię ne wymaca- he he :) Co do szefowej to ufff- ciekawe co wymyśliła????

Trzymam kciukasy za wizytujące dzisiaj!!!

A ja mam na L4 tylko 10zł dziennie, bez względu na wyskość opłacanych składek, ktore liczą za każdy hektar, he he i pomimo zwolnienia i tak muszę je opłacać :)

Leoparde, lottinka lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 2 trym po wizycie u ginekologa <3
    MaultkA mierzy 6,98 cm. Wszystko ma na miejscu, siusiaka brak! Na 95 % corka lekarz mowi i nawet pokazal w meega powiekszeniu brak ptaszka <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b48ffd3b2b64.jpg

megi78, Paula55, Jaguś_7810, Leoparde, Pikcia, Anga1989, DTEM, lottinka, Nicka678, Zoja, evcikm81, Muszka15, bulkaasia, sisi, asiczka11, Marciiik, cookiemonster, Solane, Kalia lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam was co dzien ale nic nie pusalam bo pisalyscie o bakteriach i tych badaniach roznych. Moj mocz dzis zmartwil lekarza.. Jest brazowy.. Ale pojechal do laboratorium. Bo na paskowych tych do moczu jest wszystko ok. Wiec glebsza kontrola

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze państwo jest zaje fajne w koszeniu kasy. Jak się dowiedziałam tez o sposób wypłacania macierzyńskiego to tez ręce opadają. Niby z jednej strony robią ci lepiej a zdrowiej strony zabierają

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, mi się zmieniła umowa w grudniu na pełen etat i księgowa mówi, że własnie ta grudniowa kwota będzie brana do wypłaty l4. Nie wiem już nic z tego :)

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry drogie Panie :-) dzisiaj jest lepszy dzien niz wczoraj :-) sniadanko ze mna zostalo :-)
    Widze ze na tapecie L4 ja tez mialam takie podejscie jak jedna z Was ze ciaza to nie choroba itd. Ale po tym jak stracilam pierwsze Dziecko troche inaczej do tego podchodze. W sumie mialam zamiar pracowac do w 1 i 2 trymestrze i tak od konca kwietnia/maja przekazac obowiazki i zniknac. Niestety plamienie w grudniu mnie uziemilo i lekarz powiedzial ze do konca 1 trymestru niepozwoli mi do pracy wrocic i wroce w sumie w 15/16 tygodniu. W sumie bede miala 6 tyg zwolnienia. Ale jak lekarz mowi ze tak jest lepiej to mam zamiar go sluchac. Zdrowie i bezpieczenstwo Dziecia jest najwazniejsze i niebede miala skrupulow isc wczesnien niz planowalam na chorobowe jak beda ku temu zalecnia lekarza. Przez ostatnie 6 prawie 7 lat na chorobowym bylam 3 dni (jakies 6 lat temu) wiec pracodawca niemoze mi zarzucic ze tego naduzywam czy cos a pracuje w duzej firmie moj szef podszedl do tego logicznie w lutym/marcu wyznaczy kogos komu bede miala przekazywac obowiazki. Ale naprawde zdrowie Dziecia najwazniejsze.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
‹‹ 418 419 420 421 422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ