Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczynki. Nie mogłam w nocy spać, a jak już zasnęłam to śniły mi się jakieś koszmary.
Dzisiaj po 17 pierwszy raz w życiu mam wizytę u kardiologa i juz się stresuję, dodatkowo dostałam jakiś list polecony od szefowej, tyle że wysłała go na adres rodziców i czeka na odbiór na poczcie, aż się boję co to może być... Odesłała moje L4...wypowiedziała mi umowę...
Może bratu uda się dzisiaj go odebrać, jak nie to będę musiała do niej dzwonić a tego wolałabym uniknąć, niepotrzebny mi dodatkowy stres.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLeoparde wrote:Hej dziewczynki. Nie mogłam w nocy spać, a jak już zasnęłam to śniły mi się jakieś koszmary.
Dzisiaj po 17 pierwszy raz w życiu mam wizytę u kardiologa i juz się stresuję, dodatkowo dostałam jakiś list polecony od szefowej, tyle że wysłała go na adres rodziców i czeka na odbiór na poczcie, aż się boję co to może być... Odesłała moje L4...wypowiedziała mi umowę...
Może bratu uda się dzisiaj go odebrać, jak nie to będę musiała do niej dzwonić a tego wolałabym uniknąć, niepotrzebny mi dodatkowy stres.Leoparde lubi tę wiadomość
-
Czesc brzuchatki. U mnie noc przespana i wyspana. Musze stwierdzic, ze z mojej córy to jest uparciuch. Nie wiem po kim ona ma charakter hehe. Od przedwczoraj nie daje znac a to bylo takie fajne uczucie
Leoparde - wszystko się dobrze ułoży.
A za dzisiejsze wizyty trzymam kciukiLeoparde lubi tę wiadomość
-
Leoparde, no stress!
i my wszystkie - no stress!!! Nie dam się dziś kurde w pracy zestresować choćbym miała gasić pożary.
policzyłam sobie właśnie roczny macierzyński - pfff śmiech na sali, różnica czy poszłabym na L4 teraz czy za te 3 miesiące to 200 PLN miesięcznie. Nie spinam się więc, jak tylko cokolwiek byłoby niehalo to uciekam, chodzę na spacery, dbam o siebie a nie siedzę cały dzień za biurkiem a wieczorami wypruta leżę plackiem na kanapie. o.Leoparde, Madlene.:), megi78, sisi lubią tę wiadomość
Everything you need will come to you at the perfect time
-
Cześć dziewczyny! Jestem mega zadowolona, bo udało mi się kupić na Allegro wygodne spodnie - jedne dżinsy (z panelem) i jedne dresy (biodrówki), w obu nogawki idealne i krój tak samo!
Anga1989, Marciiik, Muszka15, 1kaktus, Zoja lubią tę wiadomość
-
Lottinka i to jest zdrowe podejście do tematu. Nie ma co na siłę uszczęśliwiać wszystkich. Ciąża,zwłaszcza ta pierwsza to jedyny czas przed macierzyństwem, który możemy poświęcić tylko sobie. Odpoczywajcie, śpijcie do południa, korzystacie z wolnego czasu. Po porodzie nie będzie go zbyt wiele, no chyba ze znajdzie się pod ręką ktoś zaufany z kim można zostawić dziecko na chwilę i wyjść z domu. Ja takiej osoby przy sobie nie miałam i kiedy po pół roku udało mi się wygrzebać 15 minut żeby móc wyjść pobiegać to byłam mega szczęśliwa! Chociaż chciało mi się biec, krzyczeć i jednocześnie płakać - czułam się wolna z wyrzutami sumienia że robię coś dla siebie a nie dla dziecka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 09:52
lottinka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry mamuśki
Rosa gdzieś była jak Cie nie było??jak się czujesz?
Mi też dzięki Bogu paracetamol pomaga! Czasem muszę wziąć 2 naraz ale daje rade.
Amore gratuluję drugiego trymestru!!
Powiem wam że ten doppler bo był super zakupsłuchamy teraz maluszka codzień
Muszka15, sisi lubią tę wiadomość
-
Witam sie z rana,wyyyspaaaana...nic nie boli!!!! Czujecie? Ja jestem w szoku,naprawde...straszyli ze juz nie minie...pewnie wroci ale dzisiaj to swiat nalezy do mnie
... wprawdzie nieco pecherz mi sie w nocy przyblokowal,ale to pikus moje drogie...
Nawet mi glupio bo poszlam na to zwolnienie a tu wszystko minelo...no ale poodpoczywam sobie skoro juz wszystko zalatwione,tez bym wolala pracowac bo zwolnienie mam bezplatne niestety a kaska by sie przydala...troche mam zobowiazan finansowych i tak nie bardzo zostac bez dochodu...
Leoparde,trzymam kciuki cokolwiek sie stanie z szefowa&&&&
Wazylam sie rano i 55,5 kg czyli pol kg w dol...a juz zaczelam od przedwczoraj sporo wiecej jesc jak bol sie zmniejszal..
Jak ktoras sie nudzi to polecam ogladnac sobie komedie,taka nie dla dzieci bo sceny i jezyk rozne bywaja ale ogladnelam wczoraj,fajnie sie oderwalam bo naprawde smieszna..." why him?" ..dlaczego on....polecam1kaktus, sisi, Marciiik lubią tę wiadomość
-
O bolu bylo,tak tak,paracetamol mozna 2 tabsy co 4 h,tylko zeby nie lrzekroczyc 8 na dobe i jest to calkowicie bezpieczne...ja sie bronilam ale jak bol jest uporczywy to powoduje skoki cisnienia a to juz nie jest dobre,wiec bezpieczniej jest go zbijac w zarodku
paula,zawsze Ci lapie malenstwo ten doppler,ktory masz? Ja czekam na ten co zamowilam ,ostatni scan mialam w piatek w szpitalu i serce niby mocno bilo,ale potem jeszcze tyle bolu bylo ze czuje sie znow nieprwnie,tymbardziej jak mi sie jakims cudem wszystko cofnelo dzisiaj...czekam na dopplera zeby sprawdzic to male zycie -
lottinka wrote:megi, dziękuję za to wytłumaczenie! Czyli teraz 3 miesiące...eh no postaram się ale przecież nie będę robić nic na siłę. Wolałabym większą podstawę bo podwyżkę dostałam bardzo dużą
kochana pierwsze tygodnie u mne też ciężkie, ale teraz od dwoch tygodni czuję się dobrze, a do nieprzzespanych nocy się przyzwyczaiłam, przynajmniej książek poczytam. Jeszcze chwila i będziesz się czzuła dużo lepiej- zobaczysz
Leoparde- to tylko lekarz, no stres, przynajmniej Cię ne wymaca- he heCo do szefowej to ufff- ciekawe co wymyśliła????
Trzymam kciukasy za wizytujące dzisiaj!!!
A ja mam na L4 tylko 10zł dziennie, bez względu na wyskość opłacanych składek, ktore liczą za każdy hektar, he he i pomimo zwolnienia i tak muszę je opłacać
Leoparde, lottinka lubią tę wiadomość
-
Witam sie w 2 trym po wizycie u ginekologa
MaultkA mierzy 6,98 cm. Wszystko ma na miejscu, siusiaka brak! Na 95 % corka lekarz mowi i nawet pokazal w meega powiekszeniu brak ptaszka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b48ffd3b2b64.jpg
megi78, Paula55, Jaguś_7810, Leoparde, Pikcia, Anga1989, DTEM, lottinka, Nicka678, Zoja, evcikm81, Muszka15, bulkaasia, sisi, asiczka11, Marciiik, cookiemonster, Solane, Kalia lubią tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Czytalam was co dzien ale nic nie pusalam bo pisalyscie o bakteriach i tych badaniach roznych. Moj mocz dzis zmartwil lekarza.. Jest brazowy.. Ale pojechal do laboratorium. Bo na paskowych tych do moczu jest wszystko ok. Wiec glebsza kontrola
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry drogie Panie
dzisiaj jest lepszy dzien niz wczoraj
sniadanko ze mna zostalo
Widze ze na tapecie L4 ja tez mialam takie podejscie jak jedna z Was ze ciaza to nie choroba itd. Ale po tym jak stracilam pierwsze Dziecko troche inaczej do tego podchodze. W sumie mialam zamiar pracowac do w 1 i 2 trymestrze i tak od konca kwietnia/maja przekazac obowiazki i zniknac. Niestety plamienie w grudniu mnie uziemilo i lekarz powiedzial ze do konca 1 trymestru niepozwoli mi do pracy wrocic i wroce w sumie w 15/16 tygodniu. W sumie bede miala 6 tyg zwolnienia. Ale jak lekarz mowi ze tak jest lepiej to mam zamiar go sluchac. Zdrowie i bezpieczenstwo Dziecia jest najwazniejsze i niebede miala skrupulow isc wczesnien niz planowalam na chorobowe jak beda ku temu zalecnia lekarza. Przez ostatnie 6 prawie 7 lat na chorobowym bylam 3 dni (jakies 6 lat temu) wiec pracodawca niemoze mi zarzucic ze tego naduzywam czy cos a pracuje w duzej firmie moj szef podszedl do tego logicznie w lutym/marcu wyznaczy kogos komu bede miala przekazywac obowiazki. Ale naprawde zdrowie Dziecia najwazniejsze.