X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile u Was maluchy mialy na samym początku 14 tyg?

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    13+0 jak bylam to wedlug usg 13+1 mierzyla malutka 6,98 cm

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie, właśnie wciągnęłam ciasto marchewkowe z kremem cytrynowym, popiłam kefirem i nie mogę się doczekać na chili con carne;) mniam
    a potem nie zmieszczę się w żadne ciuchy....chyba trzy cyfry pękną na wadze pod koniec ciąży

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • evcikm81 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi kciuki zacisniete,Paula wracaj do zdrowia.
    Ja dzis mialam okropna noc wszystko mnie budzilo,ale dobrze ze mam taka prace zaraz dziecko poloze I przespie sie razem z nia.
    U nas dzis za to piekna pogoda milego

sisi lubi tę wiadomość

w4sq3e3kcmsv45kr.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Byłam w 13t+0d na usg to wg niego dzieci miały 13t+3d z wymiarami 7,18 mm a drugi 69.8mm, <3 <3

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie siedzę i myślę. Patrzcie ile już czasu minęło. Już szykujemy się na połówkowe a nie tak dawno każda czekała na pierwszą wizyte :)
    Jeszcze nie całe pół roku i bedziemy oczekiwać narodzin naszych pociech <3
    Nie mogę w to jeszcze uwierzyć. Kiedyś przeglądałam wózki, ciuszki i marzyłam o maleństwie a teraz rozglądam się, żeby w najbliższym czasie zacząć już kupować <3
    To moja pierwsza ciąża i jest to dla mnie nowość pod każdym względem. Wiem, że teraz wszystko bedzie inne ale tak bardzo jestem szczęśliwa, że nie potrafię się doczekać lipca <3 <3 <3

Tak, wiem... Ale mnie wzięło na wyznania ;) <3

asiczka11, DTEM, Leoparde, Marciiik, Jaguś_7810, bulkaasia, krolikan lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • asiczka11 Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi wizytujemy dziś o podobnej porze :) Jestem w połowie 16 tc, może już sie płeć ujawni? :) Od przedwczoraj mam wieczorami dziwne uczucie smyrania w podbrzuszu i nie wiem, czy źródłem jest dzidzia? Oprócz tego kichanie strasznie boli.
    Odebrałam wyniki Papp-a - wszystko ok, ryzyka trisomii bardzo małe. Zabieram dziś na wizytę męża, niech poogląda :D Dziś rano mu zagroziłam, że wywalę go na kanapę jeśli dalej będzie się tak rozpychał i chrapał w łóżku :P Do tego jeszcze kot i byłam uziemiona! Zaczynają się problemy ze snem, chyba czas zamówić podusię skoro tak polecacie :)

Oleczka ur. 10.06.2017 <3

f2w33e3kg3ugig3f.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:

Ja bylam wg usg 13+1 i Dziecio mialo 7,27 cm.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • nevermind Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PiKi wrote:
    Cześć Dziewczyny :)
    Dawno mnie nie było, ale doczytałam wszystko i widzę, że grupa urosła. Piekne brzuszki. Gratuluje wszystkim. Ja dzis kończę 16 tydzień. 30.12 mialam prenatalne. Usg wyszło dobrze, ale wyniki krwi namieszaly bardzo: ryzyko trisomii 21 skorygowane 1:281 a granica normy to 1:300. Lekarz powiedział, że prawie w normie ale on by zrobił amniopunkcje. Mialam kilka dni wyjetych z życia. W końcu zdecydowaliśmy z mężem ze nie robimy. Ryzyko poronienia co prawda male ale wieksze niz choroby. Poza tym nie znam.tych lekarzy co robia zabieg i nie ufam. No i zdecydowalismy ze nawet gdyby byl negatywny wynik to nie zrobimy nic naszemu dziecku. Emocje opadly i nastawieni jestesmy pozytywnie. Gdzies tam zmartwienie krazy w myslach ale damy radę.
    Co do zakupów to: kupiliśmy kolyske do 7 mies za grosze. Odmalujemy. Nowa pościel i bedzie pieknie. A bedzie na poczatek do sypialni bo w pokoju dziecka i tak bedzie nowe łóżeczko. Poza tym kupilam kilka slicznych rzeczy w tesco z f&f w na prawde dobrej cenie. Kilka rzeczy dostalam. I tak powoli wiosna zaczne dokupowac. W maju chcemy robic pokoik. Trzeba kupic łóżeczko komode i jakas szafke.
    A co do witamin to pytalam swojego lekarza. Kazal mi wlasnie odstawic kwas foliowy a wit mam nie brać bo mam dobre wyniki krwi no chyba ze, jak to powiedział lekarz: chce urodzic duze dziecko bo wiyaminy dodatkowo mogą tuczyc.
    ruchów dziecka chyba jeszcze nie czuje. Cos tam mi sie czasem wydaje ale jeszxze chyba za wczesnie. Pierwsza ciaza no i nie jestem szczupla a szczuple dziewczyny czuja szybciej

Piki jestem w tej samej sytuacji... czekam na wynik Nifty. Usg tez ok, ale biochemia nie fajna u mnie ryzyko 1:259.
    Dziwi mnie, że doktor wysłał Cię od razu na ammio.
    U mnie wręcz odwrotnie doktor, która wykonuje osobiście ammio w szpitalu traktowała to jako ostateczny krok po złych Niftach.
    Przeczytałam chyba wszystkie fora na ten temat i naprawdę trzeba mieć okropnego pecha, żeby przy tym wyniku dziecko okazało się chore...

Mam dzisiaj usg bardzo się boje, że doktor wypatrzy jakieś nieprawidłowości i cały mój względny spokój runie.

Brałaś jakieś dodatkowe lekarstwa jak progesteron lub inne hormony one lubią zaburzać wynik. Ja miałam ciężka hiperstymulacje w sierpniu i mam nadzieję, że wyniki popsute przez nią.
    A jakie miałaś wyniki biochemii i parametry w usg?

Przemyśl sobie jeszcze raz czy nie warto zrobić Nifty lub Harmony, jest niestety drogie..
    Trzymam kciuki za zdrowego Malucha! :)

Obiecuje częściej tu pisać, ale muszę przeżyć teraz te badania, a potem połówkowe, które w poprzedniej ciąży wywróciło mi życie do góry nogami.

Pozdrawiam Was wszystkie dziewczynki! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 12:56

dev190pp___.png
    crio 2BB - 22.10.
    9 dpt-132,20 11 dpt-296,10 20 dpt-8.346 22 dpt-14.609 26 dpt- <3
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nevermind wrote:
    Piki jestem w tej samej sytuacji... czekam na wynik Nifty. Usg tez ok, ale biochemia nie fajna u mnie ryzyko 1:259.
    U mnie wręcz odwrotnie doktor, która wykonuje osobiście ammio w szpitalu traktowała to jako ostateczny krok po złych Niftach.
    Przeczytałam chyba wszystkie fora na ten temat i naprawdę trzeba mieć okropnego pecha, żeby przy tym wyniku dziecko okazało się chore...

Mam dzisiaj usg bardzo się boje, że doktor wypatrzy jakieś nieprawidłowości i cały mój względny spokój runie.

Brałaś jakieś dodatkowe lekarstwa jak progesteron lub inne hormony one lubią zaburzać wynik. Ja miałam ciężka hiperstymulacje w sierpniu i mam nadzieję, że wyniki popsute przez nią.

Przemyśl sobie jeszcze raz czy nie warto zrobić Nifty lub Harmony, jest niestety drogie..

Obiecuje częściej tu pisać, ale muszę przeżyć teraz te badania, a potem połówkowe, które w poprzedniej ciąży wywróciło mi życie do góry nogami.

Myślałam o Tobie ostatnio- trzymam kciuki kochana, aby wszystko już było dobrze !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 12:58

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na wizycie i dzidzia ma wg usg 12t6d czyli o jeden dzien do tylu, tylko ze nie wiem ile cm bo nie wydrukowal z wymiarami :/ wiem ze ponad 6 cm tyle pamietam. Szyjka ponad 4 cm. Dzidzia szalała,machala rączkami <3

Martwie sie ze ma tak malo cm :(

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ed35cd0a850e.jpg

Anga1989, sisi, Zoja lubią tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Byłam na wizycie i dzidzia ma wg usg 12t6d czyli o jeden dzien do tylu, tylko ze nie wiem ile cm bo nie wydrukowal z wymiarami :/ wiem ze ponad 6 cm tyle pamietam. Szyjka ponad 4 cm. Dzidzia szalała,machala rączkami <3

Martwie sie ze ma tak malo cm :(

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ed35cd0a850e.jpg

Nicka u mnie mala na wizycie 12+4 miala 5,2cm z tym, ze wychodzilo wg USG 11+6.
    Dzidzia rośnie swoim tempem i naszymi wymiarami sie nie sugeruj

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Nicka u mnie mala na wizycie 12+4 miala 5,2cm z tym, ze wychodzilo wg USG 11+6.
    Dzidzia rośnie swoim tempem i naszymi wymiarami sie nie sugeruj

Ide jeszcze na wizyte 25.01 do goscia u ktorego kiedys bylam,a on jest bardzo dokladny i wszystko ze spokojem wytłumaczy. Mojej gin nie ma bo ferie,dlatego byłam zmuszona iść do lekarza,ktory na wizyte przeznacza 10 min i nawet nie sprawdzil plci,ale cos czuje ze to dziewczynka :)

• PiKi Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uu spaghetti. Fajny pomysl chociaz mam w mieszkaniu ogtaniczone pole manewru..za 10 dni wchodzi stolarz i robi kuchnie a stare sprzedalismy w niedziele. Blatu brak a kuchenka w postaci butla gazowej turystycznej..jak u waz z żywieniem? Ja tak srednio. Niby zdrowo ale caly czas za malo warzyw i zastanawiam sie czy nie wprowadzic obiadow gotowanych na parze

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nevermind wrote:

nie zrobie tych badan bo u nas kazda kasa sie przyda a ja tak jak mowilam ciaze utrzymam
    Co do lekow to nie bralam zadnych. U mnie bylo cos nie tak z tym bialkiem i beta no i ppdejrzewam zze ryzyko ppdniosla moja zbyt duza waga i 32 lata. Ale beszie dobrze i u mnie i u Ciebie :)
    Dziewczyny macie juz imiona?
    u nas chyba bedzie synek i moj maz cos zaczyna wspominac o Macieju. Mi tak srednio sie podoba a bede miala wieksze pole manewru przy drugim dziecku chociaz jesteśmy raczej zgodni ze jesli kiedys bedzie córeczka to bedzie to Alutka. Alicja :)

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka dzidzia roanie swoim tempem nic sie nie martw.!

Anga1989, Nicka678 lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piki w tabelce u Nas juz nie ktore z Nas wpisaly imiona ;) u mnie bedzie Nikola ewentualnie Dominik jak sie okaże ze chlopak ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka! Ja miałam USG 13+1 i dzieciątko miało 6,5. Nosek do góry! Jest okej! A też nie wszystkie dzieci muszą być równe, jedne trochę mniejsze inne większe, jest dobrze ;)

Nicka678 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj większe zdj dzidzi bo jakies male wyszlo :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd5db36d22fd.jpg

Anga1989 lubi tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki upatrzylam sobie sweterek tylko nie wiem który kolor wybrać. Doradzicie? ;)
    b719095d942b43e8med.png
    f4b69b24cd8e0c71med.png
    668d39a79f547709med.png

l22nhdgen92nqanl.png
‹‹ 454 455 456 457 458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ