Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien Dobry!
Ja mam mały niezawodny budzik- włazi na mnie równo o 7:00 i ani minuty pozniej, chociaż i tak nie mam co narzekać, kiedyś była to 5:00
Anga, super album, na pewno bedzie super pamiątka dla dzidzi i dla mamy! Ja mam zapiski mojej mamy z czasów kiedy byłam takim niemowlakiem i fajnie sie do tego wraca. Dla synka tez mam podobny album- do roczku prowadziłam skrupulatnie, razem ze zdjęciami i różnymi innymi pierdolkami- klips i obrączka ze szpitala, pierwsze buciki, pukiel włosków itd. Teraz troche odpuściłam, wiec musze wyciągnąć i uzupełnić ostatnich pare miesięcy.
Mamy jutro wizytę kontrolna- w niedziele wyłożyłam sie na oblodzonym chodniku, na szczęście na plecy, nie na brzuch. Byłam na IP, bo naprawde mocno glebnelam, z dzidzia wszystko ok, za to szyjka lipa- według pomiarów na IP 25mm i kształt Y- z tego co czytałam kształt powinien byc T, a Y oznacza, ze jest lejek. Tak wiec jutro na kontrole do prowadzącego i zobaczymy co dalej...Anga1989 lubi tę wiadomość
-
DTEM wrote:Bulkaasia- jezeli już kiedyś miałaś to nie musisz się martwić, możesz uzywać płyn do płukania jamy ustnej, czosnek, maść Acyklowir (Antywir)
niebezpeczna jest opryszczka gdy występuje po raz pierwszy akurat w ciąży- wtedy skonsultuj się z lekarzem dostaniesz leki na receptę.DTEM lubi tę wiadomość
-
bulkaasia wrote:Tak, mam ją od kilku lat, wyskakuje raz na rok, szczególnie latem. Dzięki za rady
bulkaasia, w ciąży możesz stosować Erazaban - tylko nie wiem, czy kupisz go u siebie;) jest bez recepty i bezpieczny w ciąży, też miałam oprychę w ciąży z córkębulkaasia lubi tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Czesc laseczki
Bulkasia tak ogladalam wozek jaki chcesz dla bobaskow i tak sie zastanawiam czy to dobra opcja jeden pod drugim? Nie bedzie cie chaczyl po nogach? Jak bedzie chlapa na dworze to dziecko polozone nizej nie bedzie ochlapywane? Tak sie tylko zastanawiam bo fajny jest a praktyczny tez? Nie mialam nigdy stycznosci z takim wozkiem nawet nigdzie takiegi nie spotkalam wiec dla mnie nowosc haha. Dlatego pytam, nie po zlosci
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Cześć Dziewczyny
Dawno mnie nie było, ale doczytałam wszystko i widzę, że grupa urosła. Piekne brzuszki. Gratuluje wszystkim. Ja dzis kończę 16 tydzień. 30.12 mialam prenatalne. Usg wyszło dobrze, ale wyniki krwi namieszaly bardzo: ryzyko trisomii 21 skorygowane 1:281 a granica normy to 1:300. Lekarz powiedział, że prawie w normie ale on by zrobił amniopunkcje. Mialam kilka dni wyjetych z życia. W końcu zdecydowaliśmy z mężem ze nie robimy. Ryzyko poronienia co prawda male ale wieksze niz choroby. Poza tym nie znam.tych lekarzy co robia zabieg i nie ufam. No i zdecydowalismy ze nawet gdyby byl negatywny wynik to nie zrobimy nic naszemu dziecku. Emocje opadly i nastawieni jestesmy pozytywnie. Gdzies tam zmartwienie krazy w myslach ale damy radę.
Co do zakupów to: kupiliśmy kolyske do 7 mies za grosze. Odmalujemy. Nowa pościel i bedzie pieknie. A bedzie na poczatek do sypialni bo w pokoju dziecka i tak bedzie nowe łóżeczko. Poza tym kupilam kilka slicznych rzeczy w tesco z f&f w na prawde dobrej cenie. Kilka rzeczy dostalam. I tak powoli wiosna zaczne dokupowac. W maju chcemy robic pokoik. Trzeba kupic łóżeczko komode i jakas szafke.
A co do witamin to pytalam swojego lekarza. Kazal mi wlasnie odstawic kwas foliowy a wit mam nie brać bo mam dobre wyniki krwi no chyba ze, jak to powiedział lekarz: chce urodzic duze dziecko bo wiyaminy dodatkowo mogą tuczyc.
ruchów dziecka chyba jeszcze nie czuje. Cos tam mi sie czasem wydaje ale jeszxze chyba za wczesnie. Pierwsza ciaza no i nie jestem szczupla a szczuple dziewczyny czuja szybciejWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 11:03
DTEM, Marciiik, Muszka15 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny proszę o trzymanie kciuków za mnie dzisiaj o 16 30 (17 30 polskiego czasu)
Już mnie łapie stresik i chyba włączę sobie jakąś komedie żeby zająć czymś myśli.
Anga1989, Jaguś_7810, bulkaasia, asiczka11, Marciiik, Muszka15, megi78 lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Hej.
Ja tylko wpadam powiedzieć że może mnie nie być kilka dni. Tak mnie choroba rozwaliła że nie wiem jak się nazywam
W takich chwilach mam ochotę spakować się i wrócić do Pl bo tu sama jak palec jak mąż do pracy idzie.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty :*
-
Kciuki zacisniete!
Paula wracaj szybko do zdrowka!!!
PiKi dobre podejscie najwazniejsze to pozytywne myslenie, moj gin mowi ze najwqzniejsze (85%) to usg ja na badaniach krwi nawet niebylam bo powiedzial ze niemapotrzeby a myslalas o NiIFTy? Dziewczyny na forum o tym pisaly mniej inwazyjne niz amniopunkcja ale niestety prywatnie tylko.PiKi, sisi lubią tę wiadomość
-
Co do mizerii to nie moja bajka. Uwielbialam ja, moglabym co dzien jest jak i salate ze smietana. Ale w czwartek do obiadu nawet patrzec nie moglam
przerazaja mnie ogorki ktore mi nie smakuja
jakies dziwne sa w smaku.. Kazdy mowi ze normalne a mi jakos nie smakowaly
Ja to mam w kopko ochote na owoce jablko, truskawka lub nektarynkaw nocy budze meza i mowie twoja corka nie daje mi spac! Jak to? Boli cie cos czy kopie czy co sie dzieje??? Nic nie boli truskawke chce. A gdzie ja o tej godzinie truskawki znajde? Z rana poszedl do sklepu przed praca ale nie bylo
rozpacz!!!! Kupil mi brzoskwinie w puszcze
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
bulkaasia wrote:Rosa wózek wygląda fajnie ale fizycznie nie widziałam i nie wiem czy zda egzamin praktyczny. Mam kilka miesięcy i licze na to, że w końcu trafię na niego w którymś sklepie
to czekam az napiszesz o nim opinie bo ciekawa jestem
07.11.2012 Julian
1kaktus myslalam ale stwierdzilam ze zaplace 2.5 tys i ti tez prawdopowodpienstwo a ciaze i tak utrzymam
moja siostra jest polozna. Jest w 2 ciazy i nawet nie dobierala wynikow krwi bo nie chce sobie mieszac po dobrym usg. Z kolei kolezanka chodzi do innego gina i on jej powiedzial ze moze zrobic testy z krwi ale z jego doswiadczenia wynika ze dziewczyny ppzniej sie zamartwiaja niepotrzebnie a dzieciaczki i tak maja zdrowe i on odradza JEŚLI w razie negatywnycj wyników i tak nie zakoncza ciążymegi78 lubi tę wiadomość
-
Piki- współczuję stresu i nerwów, ale w sumie to wynik jest jeszcze w normie, na pograniczu ale w normie, nie umiem się postawić w Twojej sytuacji ale myślę, że podjęłaś słuszną decyzje, ingerencja byłaby ogromnym ryzykiem.
Paula= zdrówka kochana, ja też coś cierpię od piątku na straszny ból głowy (nigdy nie wiedziałam cóż to migrena- współczuję cierpiącym) !!!
Sisi- kciukasy gotowe !!!PiKi, sisi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny