X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry!
    Ja mam mały niezawodny budzik- włazi na mnie równo o 7:00 i ani minuty pozniej, chociaż i tak nie mam co narzekać, kiedyś była to 5:00 :)
    Anga, super album, na pewno bedzie super pamiątka dla dzidzi i dla mamy! Ja mam zapiski mojej mamy z czasów kiedy byłam takim niemowlakiem i fajnie sie do tego wraca. Dla synka tez mam podobny album- do roczku prowadziłam skrupulatnie, razem ze zdjęciami i różnymi innymi pierdolkami- klips i obrączka ze szpitala, pierwsze buciki, pukiel włosków itd. Teraz troche odpuściłam, wiec musze wyciągnąć i uzupełnić ostatnich pare miesięcy.

Mamy jutro wizytę kontrolna- w niedziele wyłożyłam sie na oblodzonym chodniku, na szczęście na plecy, nie na brzuch. Byłam na IP, bo naprawde mocno glebnelam, z dzidzia wszystko ok, za to szyjka lipa- według pomiarów na IP 25mm i kształt Y- z tego co czytałam kształt powinien byc T, a Y oznacza, ze jest lejek. Tak wiec jutro na kontrole do prowadzącego i zobaczymy co dalej...

Anga1989 lubi tę wiadomość

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Bulkaasia- jezeli już kiedyś miałaś to nie musisz się martwić, możesz uzywać płyn do płukania jamy ustnej, czosnek, maść Acyklowir (Antywir)
    niebezpeczna jest opryszczka gdy występuje po raz pierwszy akurat w ciąży- wtedy skonsultuj się z lekarzem dostaniesz leki na receptę.
    Tak, mam ją od kilku lat, wyskakuje raz na rok, szczególnie latem. Dzięki za rady ;)

DTEM lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Tak, mam ją od kilku lat, wyskakuje raz na rok, szczególnie latem. Dzięki za rady ;)

bulkaasia, w ciąży możesz stosować Erazaban - tylko nie wiem, czy kupisz go u siebie;) jest bez recepty i bezpieczny w ciąży, też miałam oprychę w ciąży z córkę

bulkaasia lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laseczki :)

Bulkasia tak ogladalam wozek jaki chcesz dla bobaskow i tak sie zastanawiam czy to dobra opcja jeden pod drugim? Nie bedzie cie chaczyl po nogach? Jak bedzie chlapa na dworze to dziecko polozone nizej nie bedzie ochlapywane? Tak sie tylko zastanawiam bo fajny jest a praktyczny tez? Nie mialam nigdy stycznosci z takim wozkiem nawet nigdzie takiegi nie spotkalam wiec dla mnie nowosc haha. Dlatego pytam, nie po zlosci ;)

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uwierzycie na co mnie wzięło.
    Na mizerie :D

1kaktus lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Dawno mnie nie było, ale doczytałam wszystko i widzę, że grupa urosła. Piekne brzuszki. Gratuluje wszystkim. Ja dzis kończę 16 tydzień. 30.12 mialam prenatalne. Usg wyszło dobrze, ale wyniki krwi namieszaly bardzo: ryzyko trisomii 21 skorygowane 1:281 a granica normy to 1:300. Lekarz powiedział, że prawie w normie ale on by zrobił amniopunkcje. Mialam kilka dni wyjetych z życia. W końcu zdecydowaliśmy z mężem ze nie robimy. Ryzyko poronienia co prawda male ale wieksze niz choroby. Poza tym nie znam.tych lekarzy co robia zabieg i nie ufam. No i zdecydowalismy ze nawet gdyby byl negatywny wynik to nie zrobimy nic naszemu dziecku. Emocje opadly i nastawieni jestesmy pozytywnie. Gdzies tam zmartwienie krazy w myslach ale damy radę.
    Co do zakupów to: kupiliśmy kolyske do 7 mies za grosze. Odmalujemy. Nowa pościel i bedzie pieknie. A bedzie na poczatek do sypialni bo w pokoju dziecka i tak bedzie nowe łóżeczko. Poza tym kupilam kilka slicznych rzeczy w tesco z f&f w na prawde dobrej cenie. Kilka rzeczy dostalam. I tak powoli wiosna zaczne dokupowac. W maju chcemy robic pokoik. Trzeba kupic łóżeczko komode i jakas szafke.
    A co do witamin to pytalam swojego lekarza. Kazal mi wlasnie odstawic kwas foliowy a wit mam nie brać bo mam dobre wyniki krwi no chyba ze, jak to powiedział lekarz: chce urodzic duze dziecko bo wiyaminy dodatkowo mogą tuczyc.
    ruchów dziecka chyba jeszcze nie czuje. Cos tam mi sie czasem wydaje ale jeszxze chyba za wczesnie. Pierwsza ciaza no i nie jestem szczupla a szczuple dziewczyny czuja szybciej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 11:03

DTEM, Marciiik, Muszka15 lubią tę wiadomość

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga ja mizerie moge jesc codziennie na przemian z salata z jogurtem albo smietana ;-)

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Anga ja mizerie moge jesc codziennie na przemian z salata z jogurtem albo smietana ;-)
    A mnie w sumie nagle wzięło i musialam zrobic na szybkiego ;) hehe smaki mi wracaja wiec jest dobrze

l22nhdgen92nqanl.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o trzymanie kciuków za mnie dzisiaj o 16 30 (17 30 polskiego czasu) :) Już mnie łapie stresik i chyba włączę sobie jakąś komedie żeby zająć czymś myśli.

Anga1989, Jaguś_7810, bulkaasia, asiczka11, Marciiik, Muszka15, megi78 lubią tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja cały czas ćwiczę chrzan w różnych odsłonach;) najlepiej z samym pasztetem domowym;) chociaż w niedzielę naszło mnie na bezę i M jechał na sygnale!

1kaktus lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja tylko wpadam powiedzieć że może mnie nie być kilka dni. Tak mnie choroba rozwaliła że nie wiem jak się nazywam :(
    W takich chwilach mam ochotę spakować się i wrócić do Pl bo tu sama jak palec jak mąż do pracy idzie.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty :*

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wracaj do zdrówka! :-*
    Sisi kciuki zaciskam :-)

sisi lubi tę wiadomość

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki zacisniete!

Paula wracaj szybko do zdrowka!!!

PiKi dobre podejscie najwazniejsze to pozytywne myslenie, moj gin mowi ze najwqzniejsze (85%) to usg ja na badaniach krwi nawet niebylam bo powiedzial ze niemapotrzeby a myslalas o NiIFTy? Dziewczyny na forum o tym pisaly mniej inwazyjne niz amniopunkcja ale niestety prywatnie tylko.

PiKi, sisi lubią tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa wózek wygląda fajnie ale fizycznie nie widziałam i nie wiem czy zda egzamin praktyczny. Mam kilka miesięcy i licze na to, że w końcu trafię na niego w którymś sklepie ;)

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    Dziewczyny proszę o trzymanie kciuków za mnie dzisiaj o 16 30 (17 30 polskiego czasu) :) Już mnie łapie stresik i chyba włączę sobie jakąś komedie żeby zająć czymś myśli.
    Trzymam kciuki & & & & mocno!!!

sisi lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mizerii to nie moja bajka. Uwielbialam ja, moglabym co dzien jest jak i salate ze smietana. Ale w czwartek do obiadu nawet patrzec nie moglam :( przerazaja mnie ogorki ktore mi nie smakuja o.O jakies dziwne sa w smaku.. Kazdy mowi ze normalne a mi jakos nie smakowaly ;D
    Ja to mam w kopko ochote na owoce jablko, truskawka lub nektarynka :D w nocy budze meza i mowie twoja corka nie daje mi spac! Jak to? Boli cie cos czy kopie czy co sie dzieje??? Nic nie boli truskawke chce. A gdzie ja o tej godzinie truskawki znajde? Z rana poszedl do sklepu przed praca ale nie bylo :( rozpacz!!!! Kupil mi brzoskwinie w puszcze :D

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Rosa wózek wygląda fajnie ale fizycznie nie widziałam i nie wiem czy zda egzamin praktyczny. Mam kilka miesięcy i licze na to, że w końcu trafię na niego w którymś sklepie ;)
    Aaaaa myslalam ze juz go opatrywalas na zywo ;D to czekam az napiszesz o nim opinie bo ciekawa jestem ;D

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus myslalam ale stwierdzilam ze zaplace 2.5 tys i ti tez prawdopowodpienstwo a ciaze i tak utrzymam :)

moja siostra jest polozna. Jest w 2 ciazy i nawet nie dobierala wynikow krwi bo nie chce sobie mieszac po dobrym usg. Z kolei kolezanka chodzi do innego gina i on jej powiedzial ze moze zrobic testy z krwi ale z jego doswiadczenia wynika ze dziewczyny ppzniej sie zamartwiaja niepotrzebnie a dzieciaczki i tak maja zdrowe i on odradza JEŚLI w razie negatywnycj wyników i tak nie zakoncza ciąży

megi78 lubi tę wiadomość

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piki- współczuję stresu i nerwów, ale w sumie to wynik jest jeszcze w normie, na pograniczu ale w normie, nie umiem się postawić w Twojej sytuacji ale myślę, że podjęłaś słuszną decyzje, ingerencja byłaby ogromnym ryzykiem.

Paula= zdrówka kochana, ja też coś cierpię od piątku na straszny ból głowy (nigdy nie wiedziałam cóż to migrena- współczuję cierpiącym) !!!

Sisi- kciukasy gotowe !!!

PiKi, sisi lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie taki przypływ energii od kilku dni, że nie wiem w co włożyć ręce :D czas się napawać ciążą, potem znowu będzie tylko gorzej. No i w końcu 1 kg na plus :)
    U mnie dziś spaghetti, w sumie mogłabym zjeść goły makaron, mniam :)

‹‹ 453 454 455 456 457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ