Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
ŚwinkaMinka wrote:hej dziewczyny
ja na mdłości żułam gumę orbit miętową - mi pomagała, na zgagę można migdały i rennie
Mayes trzymam kciuki by się jednak nie rozkręciło, wiele dziewczyn ma plamienia w okolicy okresu, może u ciebie to właśnie to
Mi też nie podeszła książka "ciężarówką przez 9 miesięcy", zdecydowanie w tej ciąży kupie sobie "w oczekiwaniu na dziecko"
dziewczyny jeśli macie umowę na czas określony, pracodawca ma obowiązek przedłużyć wam umowę do dnia porodu (na L4 możecie iść bez obaw), a po porodzie macierzyński płaci ZUS, tylko później raczej nowej pracy szukać będziecie musiały
pogodnej soboty życzę
Stracilam prace i dziecko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 09:23
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Mayes wrote:Chyba lezenie nic nie da
bo czuje ze @ sie zbliza. Spróbuję się uspokoic bo od wczoraj chodze jak nakrecona. To bylo za piekne by moglo byc prawdziwe. Pozniej dam znac co i jak. Niedlugo musze do pracy.
Mayes koniecznie daj znać potem co i jak. Ja teraz też miałam najpierw plamienie co mi się raczej wcześniej nie zdarzało. Chodziłam wtedy cały dzień rozżalona, że znowu się nie udało, że kolejny cykl w plecy. A jednak się udało ☺
Nie trać jeszcze nadziei.Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Dooti wrote:Mayes koniecznie daj znać potem co i jak. Ja teraz też miałam najpierw plamienie co mi się raczej wcześniej nie zdarzało. Chodziłam wtedy cały dzień rozżalona, że znowu się nie udało, że kolejny cykl w plecy. A jednak się udało ☺
Nie trać jeszcze nadziei.
Dooti ale test negatywny
A jak to plamienie wygladalo u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 09:37
Aniołeczek [*] 29.06.2016
-
Dzień dobry
Ja niestety budzę się w nocy i godzinę zasnąć nie mogę
Jeszcze z synkiem w łóżku lezymy ale tak mnie głód ssie że szok.
Mayes trzymam kciuki by jednak było ok!! Daj znać kochana jak się czujesz!
Ja w oczekiwaniu na dziecko mam i przeczytałam. Typowy poradnik. Dostałam też taki od swojej położnej.
Miłego dnia wszystkim
-
Tylka ja w ciazy czytalam ksiazki akcji lub romanse? Hihi. Nie czytalam poradnikow nigdy a ni nic co w tytule mialo by ciaze
mialam taka ksiazeczke od ginekologa jak rozwija sie bobas tygodniowo i czasem dany tydz sprawdzilam
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
ja już po pobraniu krwi. teraz aby do 19-20 na wyniki. trzymajcie proszę kciuki, bo ja zwariuję przez tyle godzin.
ja już chyba przeczytałam wiele artykułów czy na tym etapie jest wszystko OK, czuję, że dalej lepiej nie będzie.
podczas starań eksperymentowałam na sobie tak samo z różnych forów lekarstwa, suplementy etc. - mąż się śmiał że powinnam od razu na medycynę się wybrać w specjalizacji ginekologii oczywiściewięc chyba trochę taka wariatka jestem pod tym względem.
rosax3 lubi tę wiadomość
Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.
12.2016 [*] pamiętam Aniołku. -
Meyes w niedzielę miałam dostać @, a w piątek zauważyłam to plamienie, takie brunatno czerwone, przez pół dnia miałam, potem czysto przez całą sobotę a w niedzielę znowu plamienie. W poniedzialek było czysto a we wtorek 1 listopada test wyszedł pozytywnie. Ale cały czas pobolewał mnie brzuch jak na @, w sumie to cały czas mnie pobolewa.
Najlepiej zrób betę, wtedy będzie wszystko jasne.
Trzymam kciuki ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 10:32
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Miłego dnia dziewczyny ! Ja dziś w nocy miałam straszne dreszcze aż mąż odkrył mnie kocem i kołdrą- wtedy było ok.
Mayes,
trzymam kciuki żeby wszystko było ok.
Ja na początku ciągle czułam się jak na @. A co do testów to różnie z nimi bywa. Mi kiedyś pokazał pozytyw a nie było ciąży a teraz pokazał słabą kreseczke - nie wierzyliśmy ze to ciąża. Następnego dnia zrobiłam dwa kolejne i wtedy uwierzyłam. Nie załamuj się tylko kup na jutro test żeby sprawdzić a najlepiej jeśli możesz zrób betę. Ja tam trzymam kciuki -
kamika23 wrote:Rosax to Ty teraz jestrs bez pracy czy cos znalazlas? U mnie jest taka sytuacja zawodowa ze nie wiadomo czy sie smiac czy plakac ;p
07.11.2012 Julian
a u mnie sytuacja jest o tyle śmieszna, że 30.11 bronię pracę magisterską. Od miesiąca słałam CV w poszukiwaniu pracy w zawodzie.... wczesniej przez całe studia pracowałam w różnych miejscach, głównie gastronomia, żeby się utrzymać. A po ślubie w sierpniu zeszełego roku pracować przestałam.
Przez ostatnie pare miesiecy odpusciliśmy, bo zły czas na dziecko, miałam prace znalezc itd, no ale mąż sie nie chciał zabezpieczać i teraz ma ;P ciężarną bez pracy z prawie skonczonymi studiami -
Dooti bete mialam robiona wczoraj ale nie wiem kiedy wynik. Moze w poniedzialek. Testu nie kupuje bo nie chce sie denerwowac jutro. Cala noc bym nie spala chyba.Zadzwonie do gina w poniedziałek i tak bo jesli dostane okres to muszę zglosic.
Dziękuję dziewczynki za wsparcieAniołeczek [*] 29.06.2016
-
kamika23 wrote:a u mnie sytuacja jest o tyle śmieszna, że 30.11 bronię pracę magisterską. Od miesiąca słałam CV w poszukiwaniu pracy w zawodzie.... wczesniej przez całe studia pracowałam w różnych miejscach, głównie gastronomia, żeby się utrzymać. A po ślubie w sierpniu zeszełego roku pracować przestałam.
Przez ostatnie pare miesiecy odpusciliśmy, bo zły czas na dziecko, miałam prace znalezc itd, no ale mąż sie nie chciał zabezpieczać i teraz ma ;P ciężarną bez pracy z prawie skonczonymi studiami
07.11.2012 Julian
No wiesz jakoś dać radę musimy
teraz mnie pewnie raczej nikt nie przyjmie, aczkolwiek zamierzam próbować. Mąż na szczeście nie zarabia źle, wiec damy radę. Tylko mieszkanie mamy wynajęte i jest dwupokojowe, ma 45 m2... moze jakoś się zmieścimy
No i może jak znów czegoś nie pozmieniają to się załapie na to całe świadczenie kosiniakowe