X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, właśnie!!! 2.02 w czwartek w lidlu mają być dwupaki ciuszków dla dzieciaczków :) nie mogę teraz znaleźć gazetki ale będą i to dość ładne i z tego co pamiętam to 17,99 za 2x body :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde ja też Nie mam ciśnienia na zakupy ;) także spokojnie ;)
    Zresztą ja mam 80% rzeczy :P
    Zamówiłam tylko w Pl kocyk bo zawsze o nim marzyłam <3

Ja jak poznam płeć to zacznę myśleć, przekładać, sprawdzać co się nada :P
    NIGDY nie byłam i nie jestem przesadna :)
    Tak jak Anga uważam że wszystko jest już zapisane i co ms być to bedzie ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski czy wasze latorośle też tak kopia w detektor jak je podsluchujecie!?
    Mój mały łobuz tak wali że aż dziś nagrałam dla babć :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ze slonecznych Karkonoszy! Maz na nartach, a ja przy kominku podziwiam widoki. Zaraz moze na jakis spacer sie wybiore:)
    Wczoraj mielismy wizyte. 220 g, wszystko na miejscu i rozwiniete jak trzeba. Tez najadlam sie słodkiego, żeby dzieciątko nie spało jak poprzednio. No i na przekór przewidywaniom męża nie ma siusiaka i nie będzie, jest Mania :)
    Co do spania, to zasypiam raczej na boku, raz lewym, raz prawym, jak mi wygodnie. Budze sie w różnych pozycjach, jakos rogal nie przeszkadza mi sie przekręcić na plecy czy drugi bok:)
    Z oodejmowaniem jakichkolwiek decyzji mam MEGA problem! :)
    A ciuszki i inne bajery na razie z upodobaniem ogladam:) ale jeszcze nie kupuje. Dostalam paczke od znajomych, mam dostac jeszcze, wiec na razie to poprzegladam, posegreguje i potem dokupie czego mi będzie brakowało, no i dla samej przyjemności kupowania:)
    Udanego dnia wszystkim życzę!

Amore, asiczka11, sisi, bulkaasia, gabi544 lubią tę wiadomość

• Amore Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh nie mam nastroju na nic :( płacze sobie tylko bo m nie chce się ze mną kochać :D jak to pisze to się śmieje ale gdzieś tam mi przykro. bo dociera do niego że tam ktoś mieszka i że nie jest to już takie intymne i prywatne miejsce.. o matko!

xvqvdqg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Laski czy wasze latorośle też tak kopia w detektor jak je podsluchujecie!?
    Mój mały łobuz tak wali że aż dziś nagrałam dla babć :P

Ja dopiero będę zamawiać ale u mnie brak smyrania itd więc jeśli będę malucha podsluchiwac to napewno nie będzie walił w detektor :(

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie juz odwidzial ten detektor i zamiast niego to wole cos dla malucha juz kupic ;) ot taka oszczednosc

l22nhdgen92nqanl.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smyranie chyba nie czuje, moze pare razy ale nie czesto, detektora oczywiscie uzywam zeby sie uspokoic i czasami tez wali w sonde jak podsluchuje;)

Masakra, 3 kubki kislu truskawkowego wpitalam dziennie, naszlo mnie tak nagle i nie moge sie nim najesc:)

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja
    Dzis bylam w pracy pierwszy raz w tym roku,niby latwy dzien ale spodnie tak mnie ugniotly ze teraz leze...musze podwinac nieco te ciazowe co zamowilam do pracy bo sa za dlugie i moze bedzie mi wygodniej...

Ogolnie cala noc mi sie snilo ze mnie maz zdradzal na moich oczach i juz od 5 spac przez to nie moglam...
    A niedawno sie splakalam tak ze az nosem mi szlo...wiecie jak to jest,zawsze ktos chce na wakacje do pracy do nas sie zwalic,w zeszlym roku najmlodszy brat mojego meza z dziewczyna byli na 9 tygodni,umeczylam sie z nimi niezle...wszystko podaj pod nosek,pokaz palcem bo wiadomo mlodziez...i dzis moj brat z zapytaniem czy moze na lato z dziewczyna przyjechac.....wkurzylam sie i w ryk,ja wiem jak to bedzie po cc,bede lezec z cycami na wierzchu,chodzic ledwo co a mi tu goscie beda lazic,juz nie wspomne ze nam ten dodatkowy pokoj zwyczajnie bedzie potrzebny...wiecie,ja nie potrzebuje pomocy do dziecka tylko swietego spokoju...wiem ze niektorzy sobie kogos do pomocy z pl zalatwiaja ale nie my,najwiekszy spokoj mam jak jestesmy sami,olewam sprzatanie i gotowanie i skupiam sie na dziecku,z corka tak bylo i mimo ze mlodzi bylismy to we dwojke w ciszy i spokoju pieknie sobie wszystko poukladalismy,nie bylo stresu,taka spokojna euforia po narodzinach i tego sobie zycze i z tym dzieckiem...jak juz sie uspokoilam to bratu zadzwońilam ze moze jak mu sie oplaca przyleciec na sierpien,mam nadaieje ze sie ogarne do tego czasu i ze dziecku nie bedzie przeszkadzal tlum w domu....ehhh

Co do spania to wiem ze lewa strone sie zaleca na koncowce i zabrania na wznak...narazie mnie to nie dotyczy,probuje spac jakkolwiek,niestety na brzuchu juz nie moge a to byla moja ulubiona pozycja

0MPT.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze,ze człowiek zapomnial co to jest sałatka :P
    Postanowilam wiec zrobic inwencje twórcza :D
    - kasza jaglana ( miała byc kuskus,ale jakims cudem znikła :P )
    - ogórek kiszony
    - papryka czerwona
    - koperek
    - szczypiorek
    - groszek w puszcze polecam z Lidla
    - serek wiejski zamiast majonezu
    Mozna tez dodac rzodkiewke i pieczarki ( niestety je szlak trafił :( )
    Jakie to dobre :D

kruszynka5, gabi544 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka musisz cholera patrzeć na siebie i swoją wygodę. A jak ktoś przyjedzie ma dwie ręce i sam może sobie przygotować i podać ;)

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka, doskonale Cię rozumiem. Jak się urodził nasz syn, zwaliła nam się na głowę siostra męża, w dodatku przyjechała juz w dniu wypisu ze szpitala. Wiem ze chciała pomóc, ale ja ogólnie wolałabym ten czas spędzić tylko z dzieckiem i mężem. I też się umęczyłam, bo dopiero co po porodzie, cały świat obracał się wokół dziecka, a tu trzeba było obiadki szykować, śniadania wymyślać, czas umilać itd. Ech, zdecydowanie spokojniej byłoby nam wtedy w trójkę.

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak położyć się na chwilkę po obiedzie (po 13:00) a obudzić się o 15:30! Hehe

Drzemke popołudniowa zaliczylam ;)

Amore lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie ze ktos mnie rozumie...dzieki....bo to tak wlasnie jest ze kazdemu czego innego potrzeba,ja chce sie skupic na laktacji,bede karmic wiekszosc dnia pewnie z poczatku to to dla mnie wazne zeby ladnie wszystko rozhulac...najmniej czego mi potrzeba to nerwy,zamieszanie i ludzie w kolo...
    Tak sie rozryczalam jak odczytalam te wiadomosc ze az do teraz jestem opuchnieta ..pewnie jak Dtem pray sosie po wegiersku ;) ...wiecie,caly plan mi sie zaburzyl,cala wizja runela...

Tez by mi sie drzemka przydala skoro od 5 nie spie ale musze bagietek pilnowac,corka robi ale ciagle zapomina o czasie...

0MPT.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Dziewczyny, miałam robić odczyn coombsa. Oznaczyli mi alloprzeciwciała do krwinek czerwonych, a nie to całe PTA. Czy któraś z Was robiła ten odczyn i może mi podesłać jak powinien wyglądać wynik? Bo ja nie mam w minusie, a lekarz mi powiedział, że ma wyjść minus. A oni mi grupe krwi po prostu sprawdzili, mimo że dałam im skierowanie na coombsa.... Wynik "nie stwierdzono alloprzeciwciał do krwinek czerwonych". To samo co mam na świeżej grupie krwi, a chyba nie o to chodziło?

Panno Natalio - o to chodziło;) w wyniku będziesz miała albo, że stwierdzono, albo nie

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Witam sie i ja
    Dzis bylam w pracy pierwszy raz w tym roku,niby latwy dzien ale spodnie tak mnie ugniotly ze teraz leze...musze podwinac nieco te ciazowe co zamowilam do pracy bo sa za dlugie i moze bedzie mi wygodniej...

Ogolnie cala noc mi sie snilo ze mnie maz zdradzal na moich oczach i juz od 5 spac przez to nie moglam...
    A niedawno sie splakalam tak ze az nosem mi szlo...wiecie jak to jest,zawsze ktos chce na wakacje do pracy do nas sie zwalic,w zeszlym roku najmlodszy brat mojego meza z dziewczyna byli na 9 tygodni,umeczylam sie z nimi niezle...wszystko podaj pod nosek,pokaz palcem bo wiadomo mlodziez...i dzis moj brat z zapytaniem czy moze na lato z dziewczyna przyjechac.....wkurzylam sie i w ryk,ja wiem jak to bedzie po cc,bede lezec z cycami na wierzchu,chodzic ledwo co a mi tu goscie beda lazic,juz nie wspomne ze nam ten dodatkowy pokoj zwyczajnie bedzie potrzebny...wiecie,ja nie potrzebuje pomocy do dziecka tylko swietego spokoju...wiem ze niektorzy sobie kogos do pomocy z pl zalatwiaja ale nie my,najwiekszy spokoj mam jak jestesmy sami,olewam sprzatanie i gotowanie i skupiam sie na dziecku,z corka tak bylo i mimo ze mlodzi bylismy to we dwojke w ciszy i spokoju pieknie sobie wszystko poukladalismy,nie bylo stresu,taka spokojna euforia po narodzinach i tego sobie zycze i z tym dzieckiem...jak juz sie uspokoilam to bratu zadzwońilam ze moze jak mu sie oplaca przyleciec na sierpien,mam nadaieje ze sie ogarne do tego czasu i ze dziecku nie bedzie przeszkadzal tlum w domu....ehhh

Co do spania to wiem ze lewa strone sie zaleca na koncowce i zabrania na wznak...narazie mnie to nie dotyczy,probuje spac jakkolwiek,niestety na brzuchu juz nie moge a to byla moja ulubiona pozycja

Nie dziwne, że zwalają się Wam na głowę, skoro na to pozwalacie ;) Nie ma co płakać - powiedzieć: nie, będziemy wykończeni, zajęci, nie ma takiej opcji, sorry. I już.

gabi544 lubi tę wiadomość

KgXdp1.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki ja właśnie rekreacyjnie wlazłam na 5.10.15
    http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/bielizna-chlopiec.html

fajne ceny w sumie....

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i baardzo fajna cena na pampersy premium
    http://www.smyk.com/promocje/dziecko-mama/pampers-zapas-miesieczny.html

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i fajny komplet w dobrej cenie, ale zastanawiam się, czy nie będzie zbyt ciepło na to...
    http://www.smyk.com/cool-club-komplet-prezentowy-niemowlecy.html

f2w3skjotzzbwk43.png
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Witam sie i ja

dziewczyny, tak sobie mysle: to taki dla nas zarowno cudowny ale i trudny czas. myslec ze trzeba patrzec na siebie, ja bym nie przyjela gosci, bo sorry winetou, ale nie. juz swojego chlopa uprzedzam ze mam nadzieje ze nikt z jego rodziny nie wpadnie na pomysl zeby urzadzac przez pierwsze dni w domu z dzieckiem pielgrzymki, rozumiem najblizsza rodzina czyli rodzice i rodzenstwo - w szpitalu, ale w domu ja chce miec spokoj, musimy z dzieckiem dojsc do siebie. mam nadzieje ze najblizsi (i dalsi tez) beda potrafili sie zachowac. ja nie potrafilabym sie komus pakowac do szpitala czy do domu w pierwszych tygodniach chyba ze bylaby to np siostra.

Mania25, gabi544 lubią tę wiadomość

f2w3dqk37wy2z51g.png
‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ