X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Amore Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ubranek to trochę nie mam wyobraźni jak się dziecko ubiera?
    Taki mały bąbel to może być co godzinę mokry włącznie z ubrankiem nie? Czyli non stop zdejmowanie spodenek i wymiana bodziaka. Ewentualnie nowy pajac? Bo co tam idzie na tego bobasa?
    1. pielucha + pajac
    2.pielucha + body + spodenki
    3. Pielucha + rampers
    4. pielucha+ body + te spodenki na ramiączka
    ?

Jakie są jeszcze opcje? No i potem wiadomo jak zimno to sweterek etc. Ale tak na ciało to są jeszcze jakieś opcje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 19:32

xvqvdqg.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amore,kombinacje wszystkie dobre,jak zimno to mozna body a na to pajac,no ale to lipiec bedzie to wiadomo ze pewnie cieplej niz zimniej...ja np ubieralam corce body na ramiaczkach pod sukienki bo mi sie drapiace wydawaly,tzn nie wiem szewki byly czy cos...ogolnie zawsze wolalam jak pampers byl przytrzymywany czyms czyt. Bodziakiem bo lubilo sie wylewac bokiem ;) a tak to pajace,rampersy,najwygodniej...

Amore lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Poduchy obie macie fajne,takie modne wzorki :) ja nadal nie moge sie zdecydowac :/ no to chyba dodatkowy objaw ciazowy u mnie,poprostu jak nigdy ciezko mi podejmowac decyzje..jakiekolwiek...[/QUOTE]

no ja tez sie nie moge zdecydowac a chce dzisiaj zamowic.. nie wiem czy wziac ta co polecacie w litere C czy ktos wczesniej podawal w litere J.. ale chyba bardziej mnie sklania ta litera C.. tylko widzialam tez 2 wielkosci ta 115 i 140..

http://allegro.pl/show_item.php?item=5726273553&snapshot=MjAxNy0wMS0yNVQxODoyODoxNFo7YnV5ZXI7NDEzYmQ4YjY2M2Mz

http://allegro.pl/show_item.php?item=6089036304&snapshot=MjAxNy0wMS0yNVQxMDoyNDoxMlo7YnV5ZXI7MWMyNzkyNjg5MmQ0Y

bardziej chyba jestem za ta 1 :)

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa no ja sie mentalnie przygotuje ze tych bodziakow jednak pojdzie duzo,z corka kupilam za malo bo wszyscy straszyli ze dziecko tak szybko rosnie i nie wynosi,no i wyszlo raz tak ze wszystko bylo zarzygane i smierdzace moim mlekiem a my juz do lekarza wychodzilismy i zazygala ostatniego pajaca,duzo ulewala ogolnie...w panice maz szybko do najblizszego sklepu skoczyl i ubralismy co kupil,niewyprane ani nic...wolalalbym pralke puszczac co drugi daien niz zeby mi znow braklo ;)

0MPT.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja oszalałam :)
    Domowilam jeszcze 3 pary skarpeteczek, komplet na zimniejsze dni (wiekszy) i kocyk z kapturkiem ktory moze sluzyc jako recznik :D

Muszka15, Amore, gabi544 lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga,szalejesz,super :)

Ja musze pamietac o skarpetkach bo moja to w lato malo co je nosila,my taka lzejsza wersje angielska uprawiamy,ogolnie nieprzegrzewam,nie stosujemy przywiazywanych czapek,ogolnie czapki to nie sadze ze w lecie zalozymy...ale ale mam chec jakis ladny kocyk kupic,nie bylam w zbyt wielu sklepach dzieciowych a chcialabym jakis bawelniany dorwac...

0MPT.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W wakacje to jeßli pogoda nie spłata psikusa najważniejsze będą krótkie rękawki i nogawki. Mi najwygodniej było ubierać dziecko w pajace rozpinane od góry do dołu oraz body, polspipchy i kaftaniki

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9a8ce01136d6ad21med.jpg
    Pierwsze neutralne bodziaki :)

Anga1989, kruszynka5, AniaKami, lottinka, megi78, Pikcia, Marciiik, gabi544, rosax3 lubią tę wiadomość

0MPT.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tez sie nie moge zdecydowac na poduchę a chce dzisiaj zamowic.. nie wiem czy wziac ta co polecacie w litere C czy ktos wczesniej podawal w litere J.. ale chyba bardziej mnie sklania ta litera C.. tylko widzialam tez 2 wielkosci ta 115 i 140..

http://allegro.pl/show_item.php?item=5726273553&snapshot=MjAxNy0wMS0yNVQxODoyODoxNFo7YnV5ZXI7NDEzYmQ4YjY2M2Mz

http://allegro.pl/show_item.php?item=6089036304&snapshot=MjAxNy0wMS0yNVQxMDoyNDoxMlo7YnV5ZXI7MWMyNzkyNjg5MmQ0Y

bardziej chyba jestem za ta 1 :)

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka,ja juz sama nie wiem..a czy one maja ochraniacz nieprzemakalny pod poszewka?

0MPT.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie masz czas przez weekend zamowic poduche;) ja polecam ta pierwsza, gniezdzilam sie w niej dzisiaj na sofie i byla super.
    Moze poczytaj na necie gdzies na forach o poduchach jakie dziewczyny polecaja. Wybralam c bo uwielbiam zwijac koldre pod glowe i miec ja miedzy nogami i stopami, wiec ten ksztalt wydal mi sie idealny.

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • Amore Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka w takiego bodziaka to łatwo się wkłada wyjmuje bejbika? bo przez głowę się wkłada a wyobrażam sobie że na początku to bejbik przelewa się przez ręce czy nie?

xvqvdqg.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amore,no dziec bedzie malenki i niektorzy sie boja,..moj maz jako upierwszy ubieral nasza corke po porodzie,pierwszy raz zakladal body i nie mial zadnego problemu ;) wiec to nie moze byc trudne,kwestia tego strachu...ja body rulowalam i za jednym naciagnieciem przekladalam przez glowke,ubierasz przez glowe i tak samo zdejmujesz...wiem ze niektorzy wola na sam poczatek zanim sie nie obeznaja w dotykaniu takiego malycha body kopertowe zapinane z przodu...ja mialam chyba jedne takie i tez fajne ale mi tak naprawde to roznicy nie robi....nie lubie za to kaftanikow bo jakos tak wole jak nic sie dzieciowi nampleckach nie podwija,dlatego wole body lub pajace...ale to kazdy moze miec swoje widzi misie

0MPT.png
  • Amore Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hah faktycznie naoglądałam się teraz filmików na YouTube i nikt się specjalnie nie obchodzi delikatnie z tymi noworodkami. Generalnie lepiej położne obchodzą się z lalkami na filmach instruktażowych a w życiu dziecko nie szklanka :) i całe szczęście. Pierwsze ubierania po porodzie jakieś takie normalne :)

xvqvdqg.png
  • Amore Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba jedyny plus body kopertowe i pajac że można rozpiąć ułożyć jedno na drugie i za jednym męczenniem włożyć dziecko w oba na raz :)

xvqvdqg.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe masz racje, mozna dwa za jednym zamachem ogarnac...
    Tez sie zastanawialm jak wanienke,ogolnie kapiel sobie teraz ogarne, wtedy mielismy wanienke,do niej wkladalismy taki lezaczek jakby z materialu co sie do prania zdejmowal a jeszcze pieluche kladlismy na brzuszek i to nieco pomagalo ogrzac cialko,bo corka darla sie w kapieli jak dzika...to troszke stresowalo bo czlowiek chcial i umyc i wiadomo ze nie guzdrac sie bo zimno sie robilo i tak to srednio wspominam....nie wiem nawet jakie wanienki teraz sa w modzie,moze jakies bajery wymyslili

0MPT.png
  • Amore Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz są te wiaderka tummy :)

kolega testował na córce i miło wspomina

właśnie obejrzałam jak się zakłada body przez nogi zamiast przez głowę :)

xvqvdqg.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jeszcze takie pytanie jedno z "dziwnych" ;) czy wy śpicie i na lewym i na prawym boku i na plecach ? bo sie naczytalam, ze powinno spac sie na lewym boku bo na prawym przebiega jakas zyla i moze dojsc nie daj boze do niedotlenienia tak samo ze spaniem na plecach.. to moze byc prawda ?

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/zdrowie-i-badania-w-ciazy/1314-prawidlowa-pozycja-do-snu-w-ciazy.html

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie skończyłam bigos :) mniam !!! Dwa dni się pogotuje i będzie pycha :)

Kruszynka ja zasypiam na prawym boku ale gdy się budzę to jestem na plecach lub na lewym boku. Śpię tak, jak mi wygodnie ;)

kruszynka5, gabi544 lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ