X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Amore Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie libido jest normalne co 2 dni mnie skręca :) a M właśnie ma słabszy okres. Boi się. Coś tam zrobimy raz dwa na tydzień ale szału nie ma. Za to śpi z ręką na moim brzuchu już 3 tydzień i czeka na kopniaka. Dzisiaj w nocy się przebudzilam bo polozyl rękę na brzuszku i zaczął lekko trzesc mi brzuszkiem i mówi cześć to ja ;)

Wczoraj wieczorem chyba poczułam dzidzie. Takie dwa musniecia w rękę w samym środku nisko pod pepkiem. Możliwe?

xvqvdqg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to faktycznie wielka brygada :D 3 na 209452 kobiet :D

lottinka wrote:
    PannaNatalia nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę :D to nie rak ze mi się nie chce, ja się po prostu boje. Wydaje mi się ze dzisiaj znowu wysnilam orgazm...pamietam to jak przez mgłę. Mój mąż wczoraj stwierdził ze zachowuję się jak 'baba ze wsi' i widzę ze czuje się zwyczajnie oszukany...no ale nic nie poradzę no...mimo ze baba ze wsi nie jestem, a dopiero będę jak się tam w końcu wybudujemy :p

Ja też się bałam na początku, mąż jeszcze bardziej. Potem trochę poczytałam, że dzidzia lubi delikatne skurcze, mężowi powiedziałam, że w sumie go lula, a hormony szczęścia przecież się przydadzą :P jeszcze u mamy ginekolog przeczytałam ten post -> http://mamaginekolog.pl/stosunki-plciowe-w-ciazy/

Amore, Marciiik, joannapoznan lubią tę wiadomość

• Amore Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wogóle :) idę robić kawę.. :)

jajecznica że szczypiorkiem czy naleśniki z dżemem truskawkowym? Ostatnio kupiłam dżem w Lidlu i naprawdę jest spoko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 09:25

xvqvdqg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amore, możliwe. Ja tak czułam jakby mi ktoś lekko prądem kopnął w mięśnie brzucha od wewnątrz. A teraz takie bulgotania dziwne, no i wiem, że to nie jelita, przecież nie są tak nisko :D fajnie, mówie tylko o tym mężowi. Teściowa i mama do głowy mi pukają, że przecież to tak wczeeeeśnie... jeszcze tyle przede mną.... :D zazdrośnice :D

Leoparde, Amore lubią tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi moje ADHD wróciło :D wzięłam się za sprzątanie pokoju..

Szok! :D

Oby zostało już do końca! ;)

Aaaa no i zauważyłam, że malutka ma coś po mnie:
    Mianowicie uwielbia muzykę bo za każdym razem gdy włączę muzykę to czuję ja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 09:26

PannaNatalia, Amore lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    A mi moje ADHD wróciło :D wzięłam się za sprzątanie pokoju..

Szok! :D

Oby zostało już do końca! ;)

Aaaa no i zauważyłam, że malutka ma coś po mnie:
    Mianowicie uwielbia muzykę bo za każdym razem gdy włączę muzykę to czuję ja ;)

Czytałam o tym przy śniadaniu, że na tym etapie można puszczać głośniej muzykę żeby potem łatwiej dobrać muzykę do uspakajania :) :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 09:30

Amore lubi tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Czytałam o tym przy śniadaniu, że na tym etapie można puszczać głośniej muzykę żeby potem łatwiej dobrać muzykę do uspakajania :) :) <3

Ooo :) to tego nie wiedziałam ;)

Przyda się ta informacja hehe :)

Amore lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja,
    Mania,faktycznie Cie wybrauszylo! Super:)

U nas piatek to taki daien zawalony przez te kluby corki,wieczorem zbieram sie z podlogi bom slaaaba...
    Chcialam poodpoczywac dzis z rana ale siemokazalo ze lodowka swieci,pustkami,na sniadanie chleb z resztka avocado...resztka chleba wlasciwie....no wiec musze do pl sklepu jechac ehhhhh...

Pytanie natury technicznej mam,czym odroznic bol w pochwie gdzies tam od bolu szyjki? Ja tez szyjki to rozpoznac nigdy nie umialam,dajcie jakies namiary :)

Mania25 lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kilka razy czułam takie smyranie, ale zwykle pod pękiem, blisko środka, w tym samym miejscu - i zwykle wtedy, jak siadłam po intensywnej pracy, żeby odpocząć.

Co do seksu, to my sobie pozwalamy na wszystko jak przed ciążą, ale niestety - ja teraz mam ochotę, a mąż ma... anginę ;)

Amore, PannaNatalia lubią tę wiadomość

KgXdp1.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam dziewczyny, że z tą muzyką trzeba naprawdę się zastanowić co się puszcza ;-)
    My w pierwszej ciąży czytaliśmy o jej wpływie, ale jakoś tak podchodzilismy do tego z niedowierzaniem. Słuchaliśmy co kto lubi. Mąż akurat gustuje w twardszym brzmieniu, porządny rock i trochę metalu więc wracał z pracy i się relaksował przy muzyce...
    Udzieliło się to naszemu synkowi ;-) niech ktoś spróbuje puścić mu Puszka Okruszka :-P
    W bajkach wyłapuje kawałki ACDC po pierwszych nutach ;-) i odkąd pamiętam młody idzie w tym kierunku muzycznym :-D

krolikan, Amore, PannaNatalia, sisi lubią tę wiadomość

• SteveS Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Powiem wam dziewczyny, że z tą muzyką trzeba naprawdę się zastanowić co się puszcza ;-)
    My w pierwszej ciąży czytaliśmy o jej wpływie, ale jakoś tak podchodzilismy do tego z niedowierzaniem. Słuchaliśmy co kto lubi. Mąż akurat gustuje w twardszym brzmieniu, porządny rock i trochę metalu więc wracał z pracy i się relaksował przy muzyce...
    Udzieliło się to naszemu synkowi ;-) niech ktoś spróbuje puścić mu Puszka Okruszka :-P
    W bajkach wyłapuje kawałki ACDC po pierwszych nutach ;-) i odkąd pamiętam młody idzie w tym kierunku muzycznym :-D

To u nas będzie wesoło, bo mąż pracuje w domu, a jest redaktorem muzycznym i ciągle leci rock :D

Leoparde, Amore, krolikan lubią tę wiadomość

KgXdp1.png
  • krolikan Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to u mnie przez kilka godzin w pracy i w samochodzie leci rockowe radio, a przez kilka w drugiej pracy - złote przeboje.. :) dziecko będzie miało zagwozdkę... czy Anna Jantar, czy Metallica... :)

Amore, Leoparde lubią tę wiadomość

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • asiczka11 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojemu dzidziowi puszczam muzykę z serii Raimond Lap np klasyka bobasa, usypianki bobasa itp. Poznałam to w pracy i spodobało mi się, bardzo przyjemne. Słuchamy tego rano i czasem po południu, wtedy czuję wiercioszki :D
    Polecam, jest na youtube pełno tego.

Oleczka ur. 10.06.2017 <3

f2w33e3kg3ugig3f.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie, to mój Mąż będzie miał zakaz puszczania na głos swojej muzyki haha :D Bo po urodzeniu nie poradzę sobie z dzieckiem w domu przez rok :D
    Zacznę mój brzuch oswajać z muzyką Michaela Buble'a :D

Muszka no konkretnie :D Siedzenie w domu mu służy :D

W ogóle to odkąd jestem w domu niemal w ogóle nie boli mnie podbrzusze, a wcześniej niemalże każdego dnia, ale uważałam, że wszystko się rozciąga i to normalne. A teraz widzę, że wcale tak być nie musiało... No i zaczynam się cieszyć, że się zdecydowałam odejść.

Amore, Leoparde lubią tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Fatim Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się po dłuższej nieobecności

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Amore Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko polubiłam wszystkie wpisy z tej strony :) takie pozytywne :)

Anga1989, PannaNatalia lubią tę wiadomość

xvqvdqg.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się po dłuższej nieobecności :) Wizytę mam za 8dni a 3 dni po jadęz córką na zabieg więc muszę zrobić wszystko żeby się w sezonie grypy nie przeziębiła. Ostatnio na wszystko brakuje mi czasu dlatego rzadko tu zaglądałam. Tak się zastanawiam kiedy zapisać się na połówkowe, mam na celowniku dwie dary, kiedy wy idziecie (w którym tc) ? I jak tam wasza waga ? Moja rośnie 2x szybciej niż w pierwszej ciąży...

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczescie u mnie nikt nie slucha ani rocka ani metalu :) swojemu musze ograniczyc tylko puszczanie disco polo :D

l22nhdgen92nqanl.png
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Na szczescie u mnie nikt nie slucha ani rocka ani metalu :) swojemu musze ograniczyc tylko puszczanie disco polo :D

Ja w tym względzie muszę ograniczać muzykę płynącą od sąsiadów, bo jak czasem zapuszczą disco relax, to tylko włączam Queen głośniej :p

Swoją drogą, rozmawiałam z ginekologiem ostatnio, bo u nas dużo wcześniej trzeba rezerwować salę do porodów rodzinnych... I kazał mi się absolutnie nie sugerować datą z OM w przypadku różnicy większej aniżeli tydzień w rozwoju dziecka (tzn. większej i rosnącej z USG na USG). Kazał mi wymazać datę z OM z pamięci :D W poniedziałek mi jeszcze potwierdzi, kiedy jest ostateczna data wg USG... Choć mówi, że wielu lekarzy nadal sugeruje się OM, co jest wielką pomyłką - ufam mu, bo jeździ się ciągle doszkalać zagranicę, więc słucham go, jak to mówi moja mama, "jak świnia grzmotu" :D Doradził mi też od razu położne, które się szkolą, żeby mi nie wciskały, że przy KP mogę jeść tylko chleb i pić wodę ;)

Marciiik, Leoparde lubią tę wiadomość

KgXdp1.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Mąż słucha rocka, przeróżnych utwórów z gier (zboczenie zawodowe), jakiś norweskich/finlandzkich i tego typu zespołów dla mnie to czasem jakieś jęki są albo darcie mordy... Gra na tradycyjnych, daaawnych instrumentach.. Kilka kawałków tylko jestem w stanie znieść ;) Ale każdy ma swoje upodobania :) Dobrze że dziecko jest w moim brzuchu :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 11:27

Leoparde lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

‹‹ 513 514 515 516 517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ