X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, z tą muzyką naprawdę się sprawdza :D moja walnięta szwagierka całą ciążę słuchała disco polo, oglądała polo tv, i wszelkie rozgłośnie radiowe z taką muzyką :D :D dziecko jeszcze chodzić nie umiało, a jak słyszało Zenka to się bujało w wózku. Teraz ma półtora roku i leci tylko polo tv... stoi i się buja, do tego tupie nogą i patrzy na gołe tyłki :D

Leoparde, nic tylko się cieszyć :D właśnie na samym początku ciąży jak jeszcze nie wiedziałam co się klaruje, to oglądałam małych chłopców jak napieprzali na bębnach właśnie ac/dc :D Dej Boże takiego syna :D ja już mu te bębny sprawie!!! :) :)

krolikan, Leoparde, Anga1989, moniqe, ajami19, Marciiik lubią tę wiadomość

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia, wyobraź sobie dumę tatusia, kiedy puszcza roczniakowi ACDC a ten mimo że ledwo stoi na nogach to głową kiwa w rytm muzyki i nawet mu to wychodzi :-D (my mamy taki filmik nagrany z synkiem)

PannaNatalia, krolikan, SteveS, joannapoznan lubią tę wiadomość

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam i wlasnie wciagam gigantyczna drozdzowke z makiem....
    U nas glownie radio kroluje, nie mamy sprecyzowanych gustow muzycznych a corka jak byla mala to Bebe Lilly meczyla w kolko doslownie na youtube...teraz juz wiadomo wielka panna,gra na flecie,gitarze i skrzypcach to ostatnio bylo cos Bacha ;)

0MPT.png
  • ajami19 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do muzyki, to ja również w pierwszej ciąży słuchałam dużo muzyki, głównie rocka, ale również zdarzały się bardziej spokojne klimaty. Obecnie synek uwielbia muzykę, potrafi bujać się do każdej, ale i tak jego ulubione hity to Boogie woogie, czy Koła autobusu kręcą się :-).
    Ogólnie po urodzeniu dziecka odkryłam nieznane mi dotąd nieznane pokłady internetu w postaci piosenek dla dzieci. I z tego co zauważyłam to to jest niezły biznes.

Co do drugich badań prenatalnych/połówkowych to lekarka na pierwszym prenatalnym powiedziała, że najlepiej je robić w 20 tygodniu. We wcześniejszym terminie ( od 18 tygodnia chyba można przeprowadzać te badania) to przeważnie robią te osoby, u których w przy pierwszym badaniu stwierdzono jakieś nieprawidłowości.

• Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o badania polowkowe to ja będę sie umawiac do profesora Piotra Kaczmarka i on nie robi usg przed 20 tc.

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • evcikm81 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja mam polowkowe 28.02 w 21 tyg. Ja tez slucham tylko zlotych przebojow.
    Ja dostalam poduche taka zawijana na koncu w ksztalcie C nie do konca mi podchodzila,ale rano odkrylam,ze trzymam ja w zla strone:)Ale wydaje mi sie ze smao C bez zawijania bylo by lepsze:)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9313a4c97a84.jpg

A tak wogole ja fanka Flamingo i to mnie rozwalilo na maxa:)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e5c296eb7a0f.jpg

A i zaraz mam wizyte u poloznej:)poslucham serducha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 13:54

Anga1989, Marciiik, bulkaasia lubią tę wiadomość

w4sq3e3kcmsv45kr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie wolę, żeby dziecię bujało się w rytmie kawałków Metallici czy Iron Maiden niż Zenków, Enej czy innych Gangam Stylów:D

Ale co kto lubi, gustach się nie dyskutuje :D Choć śmiałam się przez moment, że muszę szybko iść na l4, coby dziecko fanem dico-polo nie było, bo moja dyrektorka wielka entuzjastka :D

Leoparde, SteveS, krolikan lubią tę wiadomość

• ajami19 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evcikm81 mozesz napisac gdzie kupilas ta poduszke?

evcikm81 lubi tę wiadomość

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziwne uczucie... Cały czas miałam w głowie to, że któraś z Was była na wizycie u ginekologa, ścisnął jej piersi/sutki i zaczęła wyciekawać wydzielina. Przypomniało mi się to i dziś sama spróbowałam to sobie zrobić z czystej ciekawości. Ale się zdziwiłam, gdy i z jednej i z drugiej pojawiła się kropelka czegoś przezroczystego :O Podobno to siara... Potrzebuję czasu, żeby się przyzwyczaić do tego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 14:52

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• evcikm81 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajami19 wrote:
    Evcikm81 mozesz napisac gdzie kupilas ta poduszke?
    To prezent ale udalo mi sie po metce dojsc
    Kit for Kids Cuddle Me Pregnancy Pillow widzialam na ebay
    Jeszce jest w Argos w uk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 14:59

w4sq3e3kcmsv45kr.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/987467a67131.jpg

Nie mogłam sie oprzeć :D

Leoparde, Mania25, AniaKami, Zoja, Anga1989, Amore, Muszka15, asiczka11, PannaNatalia, Marciiik, elvira lubią tę wiadomość

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś no nie dziwię się!!! Piękne! <3

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszla dzisiaj moja piekna i cichutka podunia!;) dzisiaj sprobujemy ponynac z nia;)
    W gratisie mialam dostac lapki niedrapki i pieluszke bambusowa, a dostalam druga poszewke na podunie i niedrapki z czego jestem bardziej zadowolona;))))

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b437139ed1f.jpg

Jaguś_7810, Amore, Muszka15, Marciiik lubią tę wiadomość

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami wrote:
    Przyszla dzisiaj moja piekna i cichutka podunia!;) dzisiaj sprobujemy ponynac z nia;)
    W gratisie mialam dostac lapki niedrapki i pieluszke bambusowa, a dostalam druga poszewke na podunie i niedrapki z czego jestem bardziej zadowolona;))))

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b437139ed1f.jpg

Na allegro może ja zamawialas?

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • Amore Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 mi tak delikatnie badał piersi czy tam te więzadła i inne gruczoły są ok a na koniec lekko ścisnął sutki ale ja odwróciłam wzrok i tylko widziałam że wybiera je ręką i że poleciało.. ale też musiałam się przyzwyczaić do tego. Narazie się nie ściskam i nic nie wycieka.

xvqvdqg.png
  • Amore Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikam po kropelce ostatnio. Nie wiem czy to infekcja ale nic nie piecze czy mi na kraniku od pecherza bobas siedzi?

xvqvdqg.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka5 wrote:
    Na allegro może ja zamawialas?

Tak na allegro. Wyslali na drugi dzien po zakupie, osobiscie polecam sprzedawce.
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5726273553&snapshot=MjAxNy0wMS0yNVQxODoyODoxNFo7YnV5ZXI7NDEzYmQ4YjY2M2MzY2VmMzI1MDBjYTNiMWRlMjgxMTQ5NTQ5ZDY3N2ExMzI1MjljZDkzMTc1MWVjOGJlYWI2Mg==

gabi544 lubi tę wiadomość

16ud3e3kui6kcuib.png
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami, mam poduchę z tej samej firmy i jestem z niej bardzo zadowolona :) Śpi się z nią rewelacyjnie a i w ciągu dnia się przydaje, np. żeby laptopa na brzuszku nie trzymać. A jak Twoje samopoczucie po antybiotyku? Wszystko ok?

AniaKami lubi tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• AniaKami Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje ze pytasz;) wydaje mi sie ze jest ok, biore dwa razy dziennie probiotyk i raz dziennie paleczki kwasu mlekowego bo strasznie boje sie grzybicy a jak wiadomo to tez opozni zalozenie szwu:(
    Zaczyna mnie cos brac, mam chrypke i dziwne uczucie w gardle, dodatkowo wspomagam sie prenalenem w szaszetkach i tabletkach, ale mam nadzieje ze ten antybiotyk rowniez na to zadziala.
    Mam nadzieje ze tez bedzie mi sie wygodnie spalo w podusi;) chciaz mezus smutny bo powiedzial ze nie bede sie przez nia przytulkac do niego.

She jak sie czujesz? Juz jestes w domku? Wszystko ok?

16ud3e3kui6kcuib.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami,z tym sikaniem to pewnie dziecko uciska,mi jak miesniaki uciskaly to tez nie moglam zrobic,tylko mi tak potrafilo zablokowac ze brzuch pekal...ogolnie tez chodze czesto na siusiu,chyba czesciej niz na poczatku i w nocy ok 1-3 razy musze isc..

Jagus,slodziuchne ciuszki,moj maz wlasnie pojechal odebrac nasze pierwsze bodziaki,ciekawe jakie beda...

Poduchy obie macie fajne,takie modne wzorki :) ja nadal nie moge sie zdecydowac :/ no to chyba dodatkowy objaw ciazowy u mnie,poprostu jak nigdy ciezko mi podejmowac decyzje..jakiekolwiek...

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

0MPT.png
‹‹ 514 515 516 517 518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ