X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • krolikan Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    Haha, laski :D
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10154597954173110&id=101402598109&_rdr

o mamo!!.... :)

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z sexem też kiepsko. W 1 trymestrze był ważniejszy dla mnie sen niż sex i oczywiście towarzyszyl mi strach o maleństwo. Mój M od momentu, gdy zobaczył maleństwo na Usg widzę, że też ma pietra. Po dwóch latach starań malenstwo jest dla nas najważniejsze. Dzisiaj jadąc autem rozmawialiśmy o naszym sexsie mój M odpowiedział podając dokładną datę i dzien naszych igraszek, ze jak już tyle wytrzymał to da radę jeszcze do lipca:)

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Rosax a Wy tak w celach rozrywkowych te km stukacie? ;)

Kliknelam,oficjalnie oznajmiam ze zakupilam 2 bodziaki na dlugi rekaw ,jutro do odbioru hohoho...zaczelo sie...
    Tak . Nie ma co w domu robic to zwiedzamy :D

Marciiik lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Cześć Laseczki, ja w końcu dotarłam do domu po wizycie i po zakupkach;)
    U nas wszystko w porzadku, szew się trzyma, serce synka pracuje jak trzeba, mam sie nie martwić wagą dziecka, wszystko obmierzymy na połówkowych, które mam 21 lutego;)

Dziewczyny napiszę Wam czego dziś mądrego się dowiedziałam i jestem zszokowana bo w życiu o tym nie słyszałam i nie piszę żeby Was straszyć, tylko, żebyście wiedziały.
    Zapytałam profesorcię o życie seksualne i ona mi wyjaśniła, że delikatnie można ale żeby absolutnie sperma nie wpłynęła do środka do pochwy.
    Ja zbaraniałam i zapytałam dlaczego.
    Ona na to, że sperma wywołuje skurcze i wyjaśniła mi to tak: jest taka tabletka Cytotec, ona ma 200 mg prostaglandyn.
    Ja na to: znam, dostawałam dwa razy żeby wywołać poronienie jak mi ciąża obumarła.
    Ona na to: no właśnie, ona ma wywołać skurcze macicy, a porcja nasienia przy stosunku zawiera 1000 mg prostaglandyn czyli jak byś sobie 5 tabletek cytotecu założyła.
    Bo prostaglandyna została wyizolowana własnie z męskiego nasienia, a potem odkryto jej działania wywołujące skurcze. I opowiedziała mi , że bardzo często trafiają na IP dziewczyny ze skurczami, plamieniem, cieknącymi wodami, własnie nie po mechanicznych skutkach stosunku, tylko właśnie po działaniu spermy ....

Dziewczyny, wiedziałyście o tym? Bo ja nie....normalnie aż zszokowana byłam.
    Napisałam, żebyście po prostu wiedziały. Ja profesorci ufam, ona podręczniki pisze z położnictwa....i ma w cholerę pacjentek, więc ma megadoświadczenie.
    Tak wieyzialam ale puki jest czop jestesmy bezpieczne. Najgorzej w 3 trym jak czop zaczyna odchodzic czesciowo. Ja z mezem w ciazy z synem normalnie wspolzylismy i normalne ze mezu nie wyciagal a ciaza przebiegala prawidlowo. A teraz mamy malo sexu zadko kiedy konczy do srodka i w kolko cis sie dzieje.

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Nareszcie piątek, ostatni dzień do pracy i weekend!!!

Śniło mi się, że mi Dom okradli. Masakra :(

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolikan wrote:
    co do seksu, to u mnie totalna masakra... niby nie mam zakazu żadnego, ale jakoś nie mogę... czekałam na ten legendarny przypływ libido w drugim trymestrze i jakoś nic się nie zmieniło... jest mi się ciężko zmusić do czegokolwiek... męża mi strasznie żal, ale i tak nie za bardzo umiem się przełamać... co robić? co robić?

u mnie to samo, za żadne skarby nie mogę się przełamać :(

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w 19 tygodniu- łał, zaraz połowa :)

Lecę zaraz na pazurki i do fryzjera- muszę jakoś wyglądać na tej osiemnastce mimo że mam dwa razy tyle lat :)

śniło mi się, że suknienka jest za mała- podobno w życiu jest na odwrót- zobaczymy wieczorkiem ha ha ha

Miłego weekendu mamuśki!!!

Anga1989, Nicka678, Marciiik lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamusie,
    Dzisiaj mam troszke latania i zalatwiania wiec pewnie nie bede miec czasu...
    Zycze Wam spokojnego piatku.

l22nhdgen92nqanl.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się trochę lepiej że nie tylko ja mam seksową blokadę... :)

Miłego piątku! Masakra, kolejny tydzień się kończy!

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :-)
    Dzisiaj mam echo serca i jakoś nie specjalnie się tym stresuję ;-)

Śniły mi się żmije jadowite. Wszystkie pokonałam - to chyba dobrze wróży...

Miłego piątku :-)

krolikan lubi tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie sie zorientowałam, że w niedziele rozpoczne 17tc (16+0)

Toż to szok!

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga, leci ten czas jak zwariowany, nawet się nie obejrzymy a trzeba będzie gnać do szpitala.
    Wczoraj mówię do męża, że jeszcze chwilkę i połówka nam strzeli, a on oczy na mnie i coooo? Tak szybko? ;-)

Anga1989 lubi tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra... Niby wydawać by się mogło, że 9 miesięcy to dużo a tak naprawdę to nic. To tylko chwilka. Zaczynaliśmy od 4tc a tu już szykujemy się na połówkowe...

Nie nadażam :) hehe

l22nhdgen92nqanl.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga dokładnie!! Niby tak duzo przed nami a jednocześnie tak niewiele... :) zresztą w ostatnim miesiącu poród może nastąpić w każdej chwili i jeszcze mocniej ten czas do spotkania z dzieciaczkami nam się skróci :)

Anga1989 lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) teraz to ja się schizuję, że ze mną jest coś nie tak. Wygląda na to, że książkowy przypływ libido mam tylko ja :P z tego co pamiętam to Leoparde też coś świrowała :P

Leoparde lubi tę wiadomość

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zaskoczona jak szybko uroslam w ciągu kilku dni :) zdjęcie z niedzieli rano i zdjęcie z dziś rano przed śniadaniem :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8be1b48be737.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4092a00d5c9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 08:42

Leoparde, krolikan, megi78, AniaKami, Muszka15, Fatim, sisi lubią tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia, my z mężem jesteśmy w tych sprawach-że tak powiem- na bieżąco ;-)

PannaNatalia lubi tę wiadomość

• lottinka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę :D to nie rak ze mi się nie chce, ja się po prostu boje. Wydaje mi się ze dzisiaj znowu wysnilam orgazm...pamietam to jak przez mgłę. Mój mąż wczoraj stwierdził ze zachowuję się jak 'baba ze wsi' i widzę ze czuje się zwyczajnie oszukany...no ale nic nie poradzę no...mimo ze baba ze wsi nie jestem, a dopiero będę jak się tam w końcu wybudujemy :p

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • krolikan Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w piątym miesiącu :)
    Już pisałyście, jak ten czas zapitala....
    Niedługo każda z nas dojdzie do momentu, że przed nią będzie mniej niż za nią.. :)

wczoraj na poprawę humoru zamówiłam 2 ciążowe sukienki, koszulę i spódnicę.. :) Niby jeszcze nie bardzo potrzeba, ale muszę mieć w czym do pracy chodzić jak mi z dnia na dzień brzuch wyskoczy jak Mani :)

Miłego piąteczku laseczki!!

Marciiik, Anga1989 lubią tę wiadomość

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Dzień dobry :) teraz to ja się schizuję, że ze mną jest coś nie tak. Wygląda na to, że książkowy przypływ libido mam tylko ja :P z tego co pamiętam to Leoparde też coś świrowała :P

I ja :)

PannaNatalia, Anga1989 lubią tę wiadomość

‹‹ 512 513 514 515 516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ