X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Cześć Laseczki, ja w końcu dotarłam do domu po wizycie i po zakupkach;)
    U nas wszystko w porzadku, szew się trzyma, serce synka pracuje jak trzeba, mam sie nie martwić wagą dziecka, wszystko obmierzymy na połówkowych, które mam 21 lutego;)

Dziewczyny napiszę Wam czego dziś mądrego się dowiedziałam i jestem zszokowana bo w życiu o tym nie słyszałam i nie piszę żeby Was straszyć, tylko, żebyście wiedziały.
    Zapytałam profesorcię o życie seksualne i ona mi wyjaśniła, że delikatnie można ale żeby absolutnie sperma nie wpłynęła do środka do pochwy.
    Ja zbaraniałam i zapytałam dlaczego.
    Ona na to, że sperma wywołuje skurcze i wyjaśniła mi to tak: jest taka tabletka Cytotec, ona ma 200 mg prostaglandyn.
    Ja na to: znam, dostawałam dwa razy żeby wywołać poronienie jak mi ciąża obumarła.
    Ona na to: no właśnie, ona ma wywołać skurcze macicy, a porcja nasienia przy stosunku zawiera 1000 mg prostaglandyn czyli jak byś sobie 5 tabletek cytotecu założyła.
    Bo prostaglandyna została wyizolowana własnie z męskiego nasienia, a potem odkryto jej działania wywołujące skurcze. I opowiedziała mi , że bardzo często trafiają na IP dziewczyny ze skurczami, plamieniem, cieknącymi wodami, własnie nie po mechanicznych skutkach stosunku, tylko właśnie po działaniu spermy ....

Dziewczyny, wiedziałyście o tym? Bo ja nie....normalnie aż zszokowana byłam.
    Napisałam, żebyście po prostu wiedziały. Ja profesorci ufam, ona podręczniki pisze z położnictwa....i ma w cholerę pacjentek, więc ma megadoświadczenie.

Koleżanka która świeżo urodziła powiedziała mi że nie można i nawet zadalam tutaj to pytanie ze dwa dni temu ale stwierdziłam ze to jest taka głupota ze na pewno nie może być prawda bo gin by mi przecież o tym powiedział że szybko wpisany skasowalam. A tu proszę... Szkoda .. nie lubię gumek... Całe nasze życie seksualne opieralismy na NPRze a tu jak można zawsze to i tak są ograniczenia... Ech. Dzięki za informację!

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, jeszcze raz podkreślam, nie pisałam tego, zeby nastraszyć, tylko żebyście miały pełną wiedzę.
    Ja raczej myślałam, że sex mechanicznie może przyspieszyć poród, ale nie miałam bladego pojęcia, że takie jest działanie spermy.....

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o tym cos slyszalam ale w zwiazku z tym ze mielismy czerwone swiatlo to niemeczylam tematu. A teraz lekarz jak pozwolil to nic o tym nawet niewspomnial.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wystarczy chwile pogooglac żeby się uspokoić.
    Mamakejti, Twoja profesorcia 'letko'przesadza ;) być może dlatego ze ma dużo pacjentek w zagrożonej ciąży.

Żeby organizm nasz zareagował na spermę, musza sie juz dziać zmiany hormonalne przedporodowe. Wczesniej jestesmy na nią kompletnie obojętne. Jesli wiec ciąża przebiega prawidłowo, dajcie na luz i kochajcie sie, dosłownie i w przenośni :)

O, proszę. 'zmiany hormonalne przed porodem', dr Google :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/80eabc2e8f8a.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 19:50

gabi544, Marciiik lubią tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    Dziewczyny, wystarczy chwile pogooglac żeby się uspokoić.
    Mamakejti, Twoja profesorcia 'letko'przesadza ;) być może dlatego ze ma dużo pacjentek w zagrożonej ciąży.

Żeby organizm nasz zareagował na spermę, musza sie juz dziać zmiany hormonalne przedporodowe. Wczesniej jestesmy na nią kompletnie obojętne. Jesli wiec ciąża przebiega prawidłowo, dajcie na luz i kochajcie sie, dosłownie i w przenośni :)

Być może, ja jej ufam, chyba nawet bardziej niż dr Google.
    Jeśli szyjka reagowałaby na prostaglandyny w okolicach porodu, to nie nie miała prawa zareagować na cytotec w 10 tc, a zareagowała....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 19:59

f2w3skjotzzbwk43.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petarda!;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e718fab984d.jpg

mamakejti, Jaguś_7810, Anga1989, krolikan, asiczka11, bulkaasia, kruszynka5 lubią tę wiadomość

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami wrote:
    Petarda!;)

AniaKami - nie pamiętam kiedy to jadłam, to są takie prazynki do smażenia prawda?

f2w3skjotzzbwk43.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti, nie chciałam żeby z mojego posta wyniklo ze ufam bardziej googlowi niż lekarzowi ;) ale zwróć uwagę ze mowila do Ciebie- masz szew, skracajaca sie szyjkę, historię poronienia...jesteś w grupie ryzyka i na pewno na Twoim miejscu bym się wstrzymala. Natomiast śmiem sądzić że większości dziewczyn nic nie będzie.

Żeby nie bylo, dodam ze sama mam ogromna schize przed seksem, i w sensie mechanizmu, i mojego orgazmu i teraz dodam do tego schize spermy ;) ale tlumacze sobie ze to tylko moja schiza, spowodowana krwawieniami w 1 trym i prawdopodobnie jest nieracjonalna :)

Moim lekarzem jest osoba z mojej najblizsej rodziny której na pewno zalezy na pozytywnym donoszeniu - skoro mówi ze wszystko mogę to tez ufam...ale mój mozg ma własne blokady mimo to :)

mamakejti lubi tę wiadomość

ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja omspermie slyszalam ale podobno nie na kazda dziala z opowiesci...ja za sex dziekuje narazie,mnie wysniony orgazm bolal to juz chyba przesada ;) nie jestem normalnym przypadkiem...

Prazynki mmmmmm

Mi jakos zimno,leze pod kocem i brr,spac tez mi sie chce...dzien byl ok ale wieczor ciezki sie szykuje...i chce mi sie pudingu czekoladowego ze smietana,taki ala budyn....hmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 20:08

0MPT.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    AniaKami - nie pamiętam kiedy to jadłam, to są takie prazynki do smażenia prawda?

Dokladnie, nazywa sie przysmak świętokrzyski, ostatnio w sklepiku osiedlowym dorwalam paczuszke i nie moglam sie powstrzymac;)

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiedziałam o właściwościach spermy, że może pomóc w przyspieszeniu porodu pod koniec ciazy, ale nie sądziłam że może wywoływać skurcze na wcześniejszym etapie.

Mamakejti, mamy taki sam termin polowkowych ;-)

Byłam na zakupach i oczywiście na jedzonku w ukochanym KFC :-)
    W H&M znalazłam spodnie, czarne jeansy z przeszyciami na kolanach. Rozmiar 38 leży idealnie, opina to co trzeba i ma wąskie nogawki czyli dla mnie Oki. ;-)

• DTEM Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti- rzeczywiście bardzo dużo w tym racji- poruszałam też ten temat z moją lekarką i jest tak jak piszesz- jednak przy prawidłowo rozwijającej się ciąży, braku rozwarcia itd itp takie działane spermy jest dopiero udowodnione w ostatnim trymestrze- moim zdaniem najbezpieczniej zapytać lekarza czy mam zielone światło i czy mąż może na "całość"? Każda ciąża jest inna....

Placków i sosu mam dla pół Armii więc każda chętna się naje, zapraszam serdecznie!!! Ja swojej porcji nie ruszyłam, moja kochana Teila (labradorka) się ucieszy :)
    W ogóle chyba będę miała uraz do tego dania- he he he

Za to ciacho ze szpinakem upichciłam już na weekend a co :)

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mnie wyśmiał, powiedział, że już się nigdy nie będzie "ubierał" :D

• krolikan Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami wrote:
    Petarda!;)

:) u mnie było wczoraj.. wydaje mi się, że dziś też będzie... :) mniam!!

AniaKami lubi tę wiadomość

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurzam się w ogóle seksem wiecie...pewnie nikogo nie zdziwi ze wczesniej go lubiłam ;) a teraz mam kurde wyrzuty ze męża mam na głodzie, bawimy sie na inne sposoby ale czuję się trochę jak nastolatka...czuje ze mój mąż sie szybko na druga ciążę nie zdecyduje.

Ostatnio mówiłam mu o koleżance ktora stara sie pól roku, a on mi przerywa, taki rozmarzony wzrok... 'pol roku...zazdroszcze' :D no nie moja wina ze się staraliśmy łącznie 5 dni po odstawieniu antykoncepcji po 11 latach jej używania :D (razem 9, ja zawsze na plastrach)

ckai3e3kbl63wt3b.png
  • krolikan Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do seksu, to u mnie totalna masakra... niby nie mam zakazu żadnego, ale jakoś nie mogę... czekałam na ten legendarny przypływ libido w drugim trymestrze i jakoś nic się nie zmieniło... jest mi się ciężko zmusić do czegokolwiek... męża mi strasznie żal, ale i tak nie za bardzo umiem się przełamać... co robić? co robić?

joannapoznan lubi tę wiadomość

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka5 wrote:
    Ewela35 i jak widziałaś się może dzisiaj ze swoim gin. ? :)
    Tak rozmawiałam z nim odnośnie tego klucia powiedział ze nie mam czym się martwić. Gdyby pojawiło plamienie lub uplawy to mam dzwonić. Jeśli jest samo kłucie to mam nie panikowac:)

kruszynka5 lubi tę wiadomość

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez niby dostalam zielonr swiatlo od lekarza na sex a niemoge sie przemoc mam blokade w glowie. Jak narazie tylko robotki reczne bo niemoge sie przemoc.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, laski :D
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10154597954173110&id=101402598109&_rdr

ckai3e3kbl63wt3b.png
  • krolikan Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Ja tez niby dostalam zielonr swiatlo od lekarza na sex a niemoge sie przemoc mam blokade w glowie. Jak narazie tylko robotki reczne bo niemoge sie przemoc.

u mnie najgorsze jest to, że jak mam takie libido dużo poniżej zera, to i do robótek ręcznych jakoś tak się zmuszam na siłę... i to jest takie bez sensu wtedy...

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
‹‹ 511 512 513 514 515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ