Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Amore wrote:Cześć dziewczyny co ja bym dała za wizytę dzisiaj.. Nie wiem jak ja wytrzymam do końca miesiąca. Też macie taką długą przerwę?
Dostałam trochę rzeczy od koleżanki
Wanienke no niech będzie wannę kurde taka wielka.. chyba kupię wanienke na początek w Ikea bo są fajne a tą to nie wiem czy będę używać. Przewijak miękki i torbę ciuszków. Nawet dobrą połowę odłożyłam ale i drugą też wypiorę a wiadomo co się przyda?
Np dała mi śpiochy na ramiączka bez guzików na dole. i tak mi się śniło że temu biedne u dziecku trzeba było zmieniać co chwila pieluchy i że na koniec przestałam już je zapinać tylko podkładałam przykrywałam i zmiana za chwilę. odejść od dziecka nie mogłam
Ja mam wizyty co 4 tygodnie od początku w zasadzie, kolejne to już połówkowe dopiero pod koniec lutego. -
http://www.tchibo.pl/m/odziez-dziecieca-i-meble-dzieciece-t400070478.html?x=H4sIAAAAAAAAAAHCAD3_ETMsDgAAAVnz-xViABRBRVMvQ0JDL1BLQ1M1UGFkZGluZwCAABAAEI65EBTZLkzLtnhVfXi6AucAAABwj3XziKnbFqfrqni3Sbj8qQ7i9M4OzbWSCOkZjjA_plMSKCCqiNEv4yRxOk3qKhA0ZUeU0_cb1OvN2nbDLZbyZkBDAwWcpR2TLKCroe1bvXZ8lSEFe-zutxO35EZQKqJpbByDQrKwhrrz5LGoZi3N1AAUq1eLgJc8bXO6-36xGFQbLw4ZNgVwBmjQwgAAAA%3D%3D&wbdcd=Nrbetgke8V
Takie cuś mi dziś zawitało na mailu -
A przyszło mi dzisiaj do głowy taki patent.. Pamiętacie na oparzenia od słońca była taka pianka panthenol. A czy raz na jakiś czas nie możemy się tym smarować? Skoro taki lek cud to może po prostu pomoże dbać o skórę na brzuchu i piersiach? Co o tym myślicie?
-
Heja,
Bulkaasia,powodzenia,czekam na nowinki i piekne fotki!
Paula,tak mi tez sie stawia,glownie wieczorami nawet jak leze,macica to miesien i w drugim trymestrze moze sie kurczyc,wazne zeby sie skurcze porodowe nie rozwijaly...tutaj nic mi na to nie dali a w pierwszej ciazy nawet nie wiedzialam ze inne tego nie maja,pracowalam wtedy na nocki i potrafilam calusia noc stac z twarda macica,alez to niekomfortowe a wrecz bolace...teraz wspomagam sie dodatkowo magnezem,okazjonalniewiem ze w pl przywiazuja do tego duzo wieksza wage ,tutaj ze to normalne...hmm ja uznaje ze nic poza tym mi sie nie dzieje ze raczej zle nie jest,chociaz np szyjki mi nie chca sprawdzic to do konca nie wiem,ja sie chyba po 24 tyg wybiore do polskiej ginki,tylko ona tez taka hm..malokonkretna persona
Co tam jeszcze bylo,aa mamakejti ma racje apropo tetry,lepiej kupic grubsza bo ta tansza sie moze rozejsc baaardzo szybko a to bedzie prane i umnie tetra idzie w wysokiej temp...nie pamietam juz gramatury ale mialam jeden zestawik takich na
Rawde grubasnych,swietne byly i jak nowe po kilku mcach ciaglego prania...teraz tez bym takich troche chciala ale jeszcze nie szukalam az tak..
Toksoplazmozy to nam chyba nie badali w uk co? W sumie mam wyniki w domu i tam nie bylobulkaasia lubi tę wiadomość
-
Dostalam kiedys ciuszki dla panienki a dzis je przesegregowalam . Od 48 do 62 i tak oto nasza polka dla Nelly sie zapelnia. Do tego napotkalam na drodze zabawki po synku to tez w szafke je wrzucilam
Na wish poszlo zamowienie dla dzidzi
Ahhh mialam zaczac od kwietnia ! Ale jak sie powstrzymac ?!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a75a6092ab73.jpgJaguś_7810, Muszka15, Paula55, Anga1989, Solane, Marzenie27, Mania25, gabi544, megi78, bulkaasia, Amore, DTEM, Zoja lubią tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Dzięki Muszka :**
Ja doczytałam że to braxton hicks. Jestem w szoku że tak szybko!! W pierwszej ciąży miałam po 20 tyg a tu ledwo 16 się zaczął... No ale wiem przynajmniej ze skoro nic więcej mi nie dolega to jest ok.
Ja też kupowałam tetry grubsze. Te kolorowe mam takie fajne, miesiste a te co białe to na szmaty bo cienizna.
Bulkaasia czekam na wiadomości z wizyty
My jedziemy do szpitala na 14.30...
-
cookiemonster - na dzień dobry oprócz Twojego zestawu robiłam jeszcze HIV i różyczkę, no i oczywiście glukozę
na kolejną wizytę - połówkową mam zrobić morfologię, transaminazy (bo mnie skóra swędzi) i mocz - analiza i posiew, do endo ide utro i robię klasykę: TSH, ft4 i glukozę"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
nitta32 wrote:dziewczyny pomocy;-). Macie jakies fajne pomysly na imie dla dziewczynki? mnie podoba sie Nadia lub Ada, mezowi Kaja. Kazdy trzyma sie przy swoim.Tez macie takie klopoty z dogadaniem sie z druga polowa? Co robic?
nitta32 lubi tę wiadomość
-
Kamika23, dla mnie next ma jakosc super,kupuje od lat dla corki i jeszcze sie nie zawiodlam,pizamki takie dwuczesciowe maja mega( bywalo ze dla kolezanek w pl kupowalam zanim w pl zrobili mozlizowsc kupna online bo kiedys byl 1 sklep w Warszawie tylko) kurtki zimowe tez moje faworytki,spodnie ogolnie bo maja i dla szczuplych dzieci,dla przecietnej budowy i dla kraglejszych,wszystko z regulacja w pasie raczej...no lubie,to moja ulubiona firma a ze nie lubie duzo placic to zazwyczaj czekam na wyprzedaz
te bodziaki tez z wyprzedazy bo u nas online jest caly rok,moze wybor maly ale zawsze gdzies cos dorzucaja i mozna wyszukac...dla mnie wazne ze po praniu jak nowe,kolorki swietne..chyba moglabym zostac ich chodzaca reklama;)
Czesto mozna dorwac nexta tez w sklepach uzywanych i jak widze cos to biore bo nawet uzywane jakos maja super,czesto duzo lepsza niz nowe innych firm...ale kazdy ogolnie ma jakis taki ulubiony sklep nie? -
nitta32 wrote:dziewczyny pomocy;-). Macie jakies fajne pomysly na imie dla dziewczynki? mnie podoba sie Nadia lub Ada, mezowi Kaja. Kazdy trzyma sie przy swoim.Tez macie takie klopoty z dogadaniem sie z druga polowa? Co robic?
Amore lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Mamy w rodzinie mala Kaje i bardzo blyskotliwa panienka,mam dobre skojarzenia,Nadii u nas duzo a ja wole mniej oblegane imiona wiec tu bym sie wstrzymala,a Ada jako Ada czy Adrianna? Ciekawie
...nie pomoge hehe bo to kwestia gustu i komponowania sie z nazwiskiem chyba...
U nas tez podobnie,dla chlopca poprostu nam sie nic nie podoba wiec Hugo zostanie,ale dla dziewczynki mnostwo propozycji a wybor niedokonany bo maz ma z kazdym imieniem zle skojarzenia,szczegolnie duzo kobiet w pracy sie nawinelo a ze jakies dziwne to odrzucil kilka imion juz...zostalismy narazie na Zara lub Rita i tu utknelismy....moze jakmzobacze dziecko to mnie olsni? No dla ciemnowlosej bym wolala Zara a dla rudej pasuje mi Rita haha..dla blondynki nie mam wersjinitta32 lubi tę wiadomość
-
nitta32 wrote:Mnie tez podoba sie to imie ale cos mowi mi Nadia Nadia a mezowi Kaja;-).
kiedy jeszcze nie znaliśmy płci pierwszego dziecka. Gdzieś tam po drodze przewinęła się też Nadia i Jagoda ale szybko wróciliśmy do pierwszego imienia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 14:54