X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amore wrote:
    Cześć dziewczyny co ja bym dała za wizytę dzisiaj.. Nie wiem jak ja wytrzymam do końca miesiąca. Też macie taką długą przerwę?

Dostałam trochę rzeczy od koleżanki
    Wanienke no niech będzie wannę kurde taka wielka.. chyba kupię wanienke na początek w Ikea bo są fajne a tą to nie wiem czy będę używać. Przewijak miękki i torbę ciuszków. Nawet dobrą połowę odłożyłam ale i drugą też wypiorę a wiadomo co się przyda?

Np dała mi śpiochy na ramiączka bez guzików na dole. i tak mi się śniło że temu biedne u dziecku trzeba było zmieniać co chwila pieluchy i że na koniec przestałam już je zapinać tylko podkładałam przykrywałam i zmiana za chwilę. odejść od dziecka nie mogłam :)

Ja mam wizyty co 4 tygodnie od początku w zasadzie, kolejne to już połówkowe dopiero pod koniec lutego.

KgXdp1.png
  • ejkej Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.tchibo.pl/m/odziez-dziecieca-i-meble-dzieciece-t400070478.html?x=H4sIAAAAAAAAAAHCAD3_ETMsDgAAAVnz-xViABRBRVMvQ0JDL1BLQ1M1UGFkZGluZwCAABAAEI65EBTZLkzLtnhVfXi6AucAAABwj3XziKnbFqfrqni3Sbj8qQ7i9M4OzbWSCOkZjjA_plMSKCCqiNEv4yRxOk3qKhA0ZUeU0_cb1OvN2nbDLZbyZkBDAwWcpR2TLKCroe1bvXZ8lSEFe-zutxO35EZQKqJpbByDQrKwhrrz5LGoZi3N1AAUq1eLgJc8bXO6-36xGFQbLw4ZNgVwBmjQwgAAAA%3D%3D&wbdcd=Nrbetgke8V

Takie cuś mi dziś zawitało na mailu :)

6c2vjy5.png
  • Amore Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przyszło mi dzisiaj do głowy taki patent.. Pamiętacie na oparzenia od słońca była taka pianka panthenol. A czy raz na jakiś czas nie możemy się tym smarować? Skoro taki lek cud to może po prostu pomoże dbać o skórę na brzuchu i piersiach? Co o tym myślicie?

xvqvdqg.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja,
    Bulkaasia,powodzenia,czekam na nowinki i piekne fotki!

Paula,tak mi tez sie stawia,glownie wieczorami nawet jak leze,macica to miesien i w drugim trymestrze moze sie kurczyc,wazne zeby sie skurcze porodowe nie rozwijaly...tutaj nic mi na to nie dali a w pierwszej ciazy nawet nie wiedzialam ze inne tego nie maja,pracowalam wtedy na nocki i potrafilam calusia noc stac z twarda macica,alez to niekomfortowe a wrecz bolace...teraz wspomagam sie dodatkowo magnezem,okazjonalnie ;) wiem ze w pl przywiazuja do tego duzo wieksza wage ,tutaj ze to normalne...hmm ja uznaje ze nic poza tym mi sie nie dzieje ze raczej zle nie jest,chociaz np szyjki mi nie chca sprawdzic to do konca nie wiem,ja sie chyba po 24 tyg wybiore do polskiej ginki,tylko ona tez taka hm..malokonkretna persona ;)

Co tam jeszcze bylo,aa mamakejti ma racje apropo tetry,lepiej kupic grubsza bo ta tansza sie moze rozejsc baaardzo szybko a to bedzie prane i umnie tetra idzie w wysokiej temp...nie pamietam juz gramatury ale mialam jeden zestawik takich na
    Rawde grubasnych,swietne byly i jak nowe po kilku mcach ciaglego prania...teraz tez bym takich troche chciala ale jeszcze nie szukalam az tak..

Toksoplazmozy to nam chyba nie badali w uk co? W sumie mam wyniki w domu i tam nie bylo

bulkaasia lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tes Dziecia jeszcze nie czuje:-( a wizyty mam co 3 tygodnie. Nastepna wizyta walentynkowa :-) ale sie juz doczekac niemoge!!! Tymbardziej ze moze sie dowiem kto tam mieszka!!!

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Solane Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie, musze zrobic posiew moczu. Lekarz tez pytal o ruchy, powiedzialam ze nic nue czuje to stwierdzil ze mam jeszcze czas, ze za 2 tygodnie powinnam juz cos czuc.

rosax3, Leoparde, gabi544 lubią tę wiadomość

w57v9n73n742fstj.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam kiedys ciuszki dla panienki a dzis je przesegregowalam . Od 48 do 62 i tak oto nasza polka dla Nelly sie zapelnia. Do tego napotkalam na drodze zabawki po synku to tez w szafke je wrzucilam :D
    Na wish poszlo zamowienie dla dzidzi :D
    Ahhh mialam zaczac od kwietnia ! Ale jak sie powstrzymac ?!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a75a6092ab73.jpg

Jaguś_7810, Muszka15, Paula55, Anga1989, Solane, Marzenie27, Mania25, gabi544, megi78, bulkaasia, Amore, DTEM, Zoja lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Muszka :**

Ja doczytałam że to braxton hicks. Jestem w szoku że tak szybko!! W pierwszej ciąży miałam po 20 tyg a tu ledwo 16 się zaczął... No ale wiem przynajmniej ze skoro nic więcej mi nie dolega to jest ok.

Ja też kupowałam tetry grubsze. Te kolorowe mam takie fajne, miesiste a te co białe to na szmaty bo cienizna.

Bulkaasia czekam na wiadomości z wizyty <3

My jedziemy do szpitala na 14.30...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa,nooo juz super wypelniona poleczka!

A to nasza szuflada dla Boba
    90cf85127ac60459med.jpg

Leoparde, rosax3, Anga1989, Paula55, sisi, Marzenie27, Mania25, gabi544, megi78, Amore, Marciiik, DTEM, Zoja lubią tę wiadomość

0MPT.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo Muszka widzę że body z nexta ? Ja sobie upatrzyłam pełno ubranek u nich i będę zamawiać (ale po połówkowych) z dostawą bo w pl chyba stacjonarnego nie ma.... Jak jakość tych materiałów ?

ckaidqk34aroni5a.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster - na dzień dobry oprócz Twojego zestawu robiłam jeszcze HIV i różyczkę, no i oczywiście glukozę;)
    na kolejną wizytę - połówkową mam zrobić morfologię, transaminazy (bo mnie skóra swędzi) i mocz - analiza i posiew, do endo ide utro i robię klasykę: TSH, ft4 i glukozę;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nitta32 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pomocy;-). Macie jakies fajne pomysly na imie dla dziewczynki? mnie podoba sie Nadia lub Ada, mezowi Kaja. Kazdy trzyma sie przy swoim.Tez macie takie klopoty z dogadaniem sie z druga polowa? Co robic?;-)

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nitta32 wrote:
    dziewczyny pomocy;-). Macie jakies fajne pomysly na imie dla dziewczynki? mnie podoba sie Nadia lub Ada, mezowi Kaja. Kazdy trzyma sie przy swoim.Tez macie takie klopoty z dogadaniem sie z druga polowa? Co robic?;-)
    No ja raczej nie pomogę, bo jeśli u nas wyjdzie dziewczynka to będzie właśnie Kaja ;-)

nitta32 lubi tę wiadomość

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamika23, dla mnie next ma jakosc super,kupuje od lat dla corki i jeszcze sie nie zawiodlam,pizamki takie dwuczesciowe maja mega( bywalo ze dla kolezanek w pl kupowalam zanim w pl zrobili mozlizowsc kupna online bo kiedys byl 1 sklep w Warszawie tylko) kurtki zimowe tez moje faworytki,spodnie ogolnie bo maja i dla szczuplych dzieci,dla przecietnej budowy i dla kraglejszych,wszystko z regulacja w pasie raczej...no lubie,to moja ulubiona firma a ze nie lubie duzo placic to zazwyczaj czekam na wyprzedaz ;) te bodziaki tez z wyprzedazy bo u nas online jest caly rok,moze wybor maly ale zawsze gdzies cos dorzucaja i mozna wyszukac...dla mnie wazne ze po praniu jak nowe,kolorki swietne..chyba moglabym zostac ich chodzaca reklama;)

Czesto mozna dorwac nexta tez w sklepach uzywanych i jak widze cos to biore bo nawet uzywane jakos maja super,czesto duzo lepsza niz nowe innych firm...ale kazdy ogolnie ma jakis taki ulubiony sklep nie?

0MPT.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nitta32 wrote:
    Na poczatku nie moglismy sie dogadac ale teraz w koncu sa. Nelly Laura wybrane wspolnie :)

Amore lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nitta32 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam chrzesniaczke Laure. ładne imie

Do mnie przemawia imie Nadia i nie wiem czy walczyc o to imie z mezem czy odpuscic i szukac innego....

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy w rodzinie mala Kaje i bardzo blyskotliwa panienka,mam dobre skojarzenia,Nadii u nas duzo a ja wole mniej oblegane imiona wiec tu bym sie wstrzymala,a Ada jako Ada czy Adrianna? Ciekawie :) ...nie pomoge hehe bo to kwestia gustu i komponowania sie z nazwiskiem chyba...
    U nas tez podobnie,dla chlopca poprostu nam sie nic nie podoba wiec Hugo zostanie,ale dla dziewczynki mnostwo propozycji a wybor niedokonany bo maz ma z kazdym imieniem zle skojarzenia,szczegolnie duzo kobiet w pracy sie nawinelo a ze jakies dziwne to odrzucil kilka imion juz...zostalismy narazie na Zara lub Rita i tu utknelismy....moze jakmzobacze dziecko to mnie olsni? No dla ciemnowlosej bym wolala Zara a dla rudej pasuje mi Rita haha..dla blondynki nie mam wersji ;)

0MPT.png
  • nitta32 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    No ja raczej nie pomogę, bo jeśli u nas wyjdzie dziewczynka to będzie właśnie Kaja ;-)

Mnie tez podoba sie to imie ale cos mowi mi Nadia Nadia a mezowi Kaja;-).

Leoparde lubi tę wiadomość

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nitta32 wrote:
    Mnie tez podoba sie to imie ale cos mowi mi Nadia Nadia a mezowi Kaja;-).
    My na tą Kaje "zachorowalismy" pięć lat temu ;-) kiedy jeszcze nie znaliśmy płci pierwszego dziecka. Gdzieś tam po drodze przewinęła się też Nadia i Jagoda ale szybko wróciliśmy do pierwszego imienia ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 14:54

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam podam moje typy dla Dziewczynki: Nina, Kalina, Zoja, Ada (jako Ada)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ