X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Ja ostatnio z Wiśniewskim, z TYM Wiśniewskim.....wygrałam prawda;) śmiałam się jak głupia jak wstałam....

OK - 1:0 :D

mamakejti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Teraz i ja przeszukuje ali :D
    Panna natalia ale zes sobie towarzysza do swietowania znalazla :D hihi

E tam, było spoko :D

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

Gratuluję udanych wizyt oczywiście :)

Witam się z nowoprzybylymi mamusiami :)

Dziewczyny pliss odp mi. Czy wam też twardnieja brzuchy??
    Ostatnio nawet w nocy to czuję i budzę się. To jest tak, że czuję spinanie i jak dotknę podbrzusza to jest twarde jak skala i dokładnie wiem jak zarysowana jest macica... Trwa to kilka min i dopiero puszcza...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    Ja tak ubolewam nad tym ze jeszcze nasze mieszkanie jest gołe i wesołe bez paneli bez pomalowanych ścian bez płytek a ja bym już chciała je meblowac i głowie kupić jakąś szafkę na dziecka i układać w niej rzeczy :) a tak to w jakimś pudelku będę musiała chyba na razie :P
    No to witam w klubie ja tez nic nie kupuje bo remont na calego mam nadzieje,ze wczesniej nie urodze nim remont się skonczy. Obiecali ze w kwietniu bedzie koniec.

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Dzień dobry ;)

Gratuluję udanych wizyt oczywiście :)

Witam się z nowoprzybylymi mamusiami :)

Dziewczyny pliss odp mi. Czy wam też twardnieja brzuchy??
    Ostatnio nawet w nocy to czuję i budzę się. To jest tak, że czuję spinanie i jak dotknę podbrzusza to jest twarde jak skala i dokładnie wiem jak zarysowana jest macica... Trwa to kilka min i dopiero puszcza...

Twardnieją Paula....magnez, nospa i do łóżeczka poleżeć sobie;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • ejkej Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SteveS z tą toksoplazmozą podpisuję się w 100%, ja też mam negatywne oba wyniki, od dziecka
    miałam kota, od bezdomnych zwierząt nie uciekałam :) mamy 7-letnie dwie kotki niewychodzące i nie widzę szans, by miały wirusa. Od kuwety nie uciekam :) mi lekarz też mówił, że najczęściej od niemytych warzyw i owoców można się zarazić aczkolwiek odradzał w ramach ciekawostki szorowanie np. sałaty pod gorącą wodą jak to się zdarza mu słuchać od przyszłych mam :)

6c2vjy5.png
  • joannapoznan Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania 89 wrote:
    Zamówiłam wczoraj kilka ciuszków na 5.10.15 dla maleństwa. Ceny takie, że trudno było się oprzeć ☺ macie jakieś doświadczenia z sukienkami ciążowymi od firmy Asos? Jaka jakość? Na allegro jest ich sporo a ceny zachęcające ☺

ja zamówiłam i na all i bezpośredno z ich strony i niestety te na all (przynajmniej od tego mojego sprzedawcy) to jakieś marne chińskie podróbki:( materiał sztuczny, kiepskie wykończenie. Te z ich strony super. Kupiłam sobie 2 bluzki i sukienkę. I jestem bardzo zadowolona.

mania 89 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Twardnieją Paula....magnez, nospa i do łóżeczka poleżeć sobie;)

Kurde mi tak się dzieje nawet jak leżę właśnie...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Kurde mi tak się dzieje nawet jak leżę właśnie...

Jak się nie mylę, to LuzMaria miała więcej informacji na ten temat :-)

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się ledwo żywa. Dziś o 14 mam usg i stres mnie zjada. Nie mogłam zasnąć do 2 a potem budzik o 6. Czuję się totalnie wymięta, głowa pęka z nawalu myśli, ehhh....

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia, my tu wszystkie trzymamy kciuki za Was! Ciesz się bo już za kilka godzin zobaczysz swoje szkraby kochane :-) <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 11:10

bulkaasia, gabi544 lubią tę wiadomość

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela35 wrote:
    No to witam w klubie ja tez nic nie kupuje bo remont na calego mam nadzieje,ze wczesniej nie urodze nim remont się skonczy. Obiecali ze w kwietniu bedzie koniec.

To trzymam kciuki, by wyrobili się na czas! :) U nas w tym roku od jakiegoś listopada/października sporo poszło do przodu, najbardziej dumna jestem z kominka, bo inwestycja spora, ale teraz bym nie wymieniła go na nic innego :) My pewnie umeblujemy się w czerwcu (ale też zobaczymy czy na pewno zdążymy się w pełni urządzić do porodu, jak nie to np tymczasowo będziemy spać na kanapie w salonie zamiast łóżku w sypialni. Lodówkę przeniesiemy używaną itd. Okaże się na ile nam starczy pieniędzy przy jednoczesnych zakupach dla dziecka tak naprawdę od zera :)

Bulkasia trzymam za Was kciuki!!! Ale zobaczysz, że wszystko będzie w jak najlepszym porządku!! :) Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 11:25

bulkaasia lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Bedzie dobrze <3

l22nhdgen92nqanl.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkasia razem z Nelly trzymamy mocno kciuki <3 wszystko bedzie dobrze . Nie martw sie !

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    powodzenia na wizytach!
    mamakejti i pannanatalia, Wasze sny mnie rozwaliły;p obydwie zajmujecie pierwsze miejsce;p
    jakie badania zlecili Wam lekarze? Mój kazał zbadać morfologię, mocz plus posiew, tsh, ft4, vit D, alloprzeciwciała i toxo igG.
    Nicka, ja też nie czuję jeszcze ruchów, a jestem ciut przed Tobą do tego ponoć póki co mam spore dziecko. Także spokojnie :)

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja niunia nie lubi jak bujam noga albo lubi sama nie wiem. Mam nogi na stoliku i tak sobie trzese nia. Jak przestane to mala mnie kopie a ja teraz zamiast robic obiad mam zabawe z nia <3

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Powodzenia na wizytach dzisiaj.
    Ja też jeszcze nic nie czuję, raz mi się wydawało, że coś poczułam, ale jak powiedziałam lekarzowi, to stwierdził, że to niemożliwe.

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• SteveS Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj na wizycie lekarz pytał, czy coś czuję, jak mu opisałam, co czuję, to powiedział, że to może być to, zwłaszcza że jestem bardzo szczupła. Choć i tak przytyłam - wg wagi w gabinecie 60,1 kg, ale biorę na to poprawkę, bo to po dwóch obiadach i w ubraniu było :p Tak z rana to mi pokazuje max 1 kg więcej.

KgXdp1.png
  • Amore Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny co ja bym dała za wizytę dzisiaj.. Nie wiem jak ja wytrzymam do końca miesiąca. Też macie taką długą przerwę?

Dostałam trochę rzeczy od koleżanki
    Wanienke no niech będzie wannę kurde taka wielka.. chyba kupię wanienke na początek w Ikea bo są fajne a tą to nie wiem czy będę używać. Przewijak miękki i torbę ciuszków. Nawet dobrą połowę odłożyłam ale i drugą też wypiorę a wiadomo co się przyda?

Np dała mi śpiochy na ramiączka bez guzików na dole. i tak mi się śniło że temu biedne u dziecku trzeba było zmieniać co chwila pieluchy i że na koniec przestałam już je zapinać tylko podkładałam przykrywałam i zmiana za chwilę. odejść od dziecka nie mogłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 12:42

xvqvdqg.png
  • Amore Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też jeszcze nic nie czuje. raz coś tam było w zeszłym tyg ale od tamtej pory nic więc pewnie to nie to :(

xvqvdqg.png
‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ