Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny, Chciałabym się dołączyć do Was. Badanie krwi potwierdziło, że jestem w długo wyczekiwanej ciąży. Bardzo się denerwuję, bo dwa razy poroniłam. Czytałam, że niektóre z Was są po takich przeżyciach. Mam nadzieję, że wspólnie przetrwamy ten pierwszy okres niepewności...
bulkaasia, Dooti, She86 lubią tę wiadomość
-
kamika23 wrote:ja to chyba nie powinnam siedzieć na forum, bo jak czytam że ktoś ma na USG widoczny pęcherzyk w nieskończonym jeszcze 5 tygodniu to płakać mi się chce.
Idę na spacer żeby ochłonąć
Myślę, że na tym etapie wyluzowanie jest bardzo potrzebne. I dużo zdrowsze od przejmowania się - w końcu u każdej z nas różne procesy przebiegają inaczej. Ja w czerwcu przeszłam biochemiczną/wczesne poronienie - teraz, gdyby nie luz, zamartwiałabym się. A i tak do głowy by mi nie przyszło, aby płakać, bo u kogoś jest coś widoczne, a u kogoś nie. U koleżanki nawet w 6 tygodniu nie było pęcherzyka, a ma zdrowe dzieckoPaula55 lubi tę wiadomość
-
Ciacho wrote:Hej Dziewczyny, Chciałabym się dołączyć do Was. Badanie krwi potwierdziło, że jestem w długo wyczekiwanej ciąży. Bardzo się denerwuję, bo dwa razy poroniłam. Czytałam, że niektóre z Was są po takich przeżyciach. Mam nadzieję, że wspólnie przetrwamy ten pierwszy okres niepewności...
-
kamika23 wrote:ja to chyba nie powinnam siedzieć na forum, bo jak czytam że ktoś ma na USG widoczny pęcherzyk w nieskończonym jeszcze 5 tygodniu to płakać mi się chce.
Idę na spacer żeby ochłonąć
Ale trzeba czekac! Wszyatko bedzie dobrze, zobaczysz!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 16:01
kamika23 lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Ja też się cieszę, że taka wysoka beta, ale też zdaję sobie sprawę, że beta może się zatrzymać nawet przy wysokich wartościach, dlatego Kamika nie stresuj się. Na wszystko przyjdzie czas, u jednych pęcherzyk widać szybciej a u innych trochę później, ale się pojawia..
-
rosax3 wrote:Nie jestes sama. A w ogole zdolowal mnie post ze widoczny przy becue 67..
Ale trzeba czekac! Wszyatko bedzie dobrze, zobaczysz!
Mój gin powiedział, że przy becie ok. 2000 może być widac pęcherzyk (ale nie u każdej widać!), dlatego on raczej nie przejmuje się takimi rzeczami i woli robić USG dopiero ok. 7-8 tygodnia. Przedtem zalezy mu jedynie na becie. I każe się przede wszystkim nie denerwować, bo to nie zmieni nic na plus, a może zaszkodzić. -
Ja też się przez chwilę zdołowałam że u mnie wczoraj w 5t2d było widać tylko pęcherzyk 5mm, ale w sumie każda z nas jest inna więc nie można do tego w ten sposób podchodzić. U jednej widać szybciej u drugiej później. Nie zamartwiajmy się na zapas dziewczyny ☺Nasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Spokojnie u mnie tez nic nie bylo widac w dodatku zamiast pocieszenia u ginekolog uslyszalam tylko 'do czasu az nie zobaczymy pecherzyka to moze sie Pani obawiac pozamacicznej'... nie musze chyba mowic ze caly dzien myslalam, ze umre ale moja beta byla wtedy na poziomie 500 wiec sie uspokoilam w poniedzialek ide znowu
36 dc bhcg : 41
38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
44 dc bhcg : 3330 -
Ciacho mi gin mówił, żeby pić sporo - to zapobiega rozmaitym problemom. Ale ja pijam też herbatę żurawinową. Tyle że po prostu zmuszam się i co godzinę napełniam szklankę
BloodMary - to też zależy od aparatu. Mojej szwagierce lekarz w gabinecie na NFZ powiedział, że sobie ubzdurała, bo tu nic nie ma, a tego samego dnia prywatnie inny gin na lepszym aparacie zobaczył pęcherzyk. Ale już takie teksty od ginekologów powinny być piętnowane...Ciacho lubi tę wiadomość
-
No dokladnie sama sie jej musialam wypytywac czy chociaz endometrium grube bo przy poronieniu mialam 6mm a odpowiedziala tylko 'zmienione, grube' ;/
Stwierdzilam, ze puki plamien nie ma i beta rosnie to nie bede sie przejmowac bo ciaze bede pamietac jako pasmo strachu
36 dc bhcg : 41
38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
44 dc bhcg : 3330 -
Ciacho wrote:A jak wasze picie wody? Niby trzeba pić trochę więcej płynów, ale ja nawet butelki 1.5 litra nie wypijam. Herbatę może raz dziennie wypiję..
Ja mam z tym problem. W ogóle to straszna herbaciara jestem, dziennie naprawdę sporo herbatki potrafię wypić a od wczoraj herbata mi nie smakujeNasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
Dokładnie to samo mi ginekolog powiedział - jeśli beta rośnie, nie ma plamień, nie ma skurczów itd - to nie można myśleć negatywnie. To jest czasem trudne, sama po poprzednich doświadczeniach miałam z tym problem, ale po drugiej becie byłam spokojniejsza - wierzę, że wszystko będzie ok, tak po prostu.
-
Ciacho wrote:Dooti może urozmaicaj sobie smak herbaty. Bardzo dobra jest taka zimowa - z pomarańczą i goździkami
Widzę Ciacho że na tym samym etapie jesteśmyNasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
Ja o dziwo pije ciut więcej teraz bo mnie suszy poprostu
Zazwyczaj piłam dwie kawy dziennie i herbatę. Teraz doszła woda
Dziewczyny naprawdę nie można się tak wszystkim stresować. Jesteśmy na tak wczesnym etapie że różnica kilku dni może być znaczaca!
Może was pociesze że ja swoją kropkę zobaczę w 13 tyg dopiero...Marciiik lubi tę wiadomość
-
Dooti wrote:Spróbuję, całą szafkę w kuchni mam z herbatami, chociaż i tak zawsze wybieram czarną ☺
Widzę Ciacho że na tym samym etapie jesteśmyJaguś_7810 lubi tę wiadomość
-
Ciacho, ja mam dopiero 23 listopada, ginek powiedział mi wczoraj że wcześniej nie ma sensu, że lepiej poczekać. Ale tak szybciutko zrobił mi Usg i jest pęcherzyk 5mm. A i duphaston przepisał na wszelki wypadek. A Ty jakie leki bierzesz? ☺Nasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37